Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jazda konna
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Inne dyscypliny
graniczna
Czy w tym pięknym mieście jest jakiś ośrodek/stajnia/konie prywatne, gdzie można pojeździć konno?
pozdrawiam
dacik
Wiem, że w Chruszczobrodzie jest stadnina koni (była własność słynnej B. Kmiecik obecnie własność skarbu państwa). Na szybko przeszukując Internet znalazłem jeszcze ośrodek "Husar" na stronie jazdakonna.pl
Zibar
Ta przy młynie jest dobrze oznakowana, przynajmniej od drogi na Ogrodzieniec, jak się mija stację benzynową to na skrzyżowaniu w prawo, ale wcześniej coś było na Zielonej. Przynajmniej jeszcze w te wakacje parę razy spotkałem "jazdę" na PIV i w okolicach Marianek i parku Zielona.
miharu
CYTAT(Zibar @ pią, 14 wrz 2007 - 07:18) *
ale wcześniej coś było na Zielonej.
Właśnie, też słyszałam, że było coś na Zielonej. Nie wie ktoś, czy jeszcze istnieje czy zlikwidowano?
kwintosz
Taaak była stadnina, zresztą nie daleko obecnego mini-zoo. Hmm, z tego jak myśle to została ona zlikwidowana kilka lat temu, nie wiem czy tam siedziby przypadkiem nie ma firma OFI, bo coś mi się kojarzy że tam był jakiś baner.
Kamil_
W Sarnowie jest bodajże. Koleżanka ma tam konia, także jeśli by była potrzeba, mogę się dowiedzieć czegoś.
julka652
Wiem, że w Naszym Mieście dużo się dzieje, ale nie mamy stadniny. Miłośnikom jeździectwa polecam
stadninę w Jaworznie-Ciężkowicach. Niedaleko, jechałam ok 20 min. Jeżdżę tam od jakiegoś czasu, również zimą, bo mają halę. Do tej pory miała to jakaś fundacja, ale teraz wziął to ktoś prywatny. Koniki, które były zostały. Mają mieć bazę noclegową, obozy dla dzieci i zostawili hipoterapię, co u prywaciarza mile zaskakuje. Może wreszcie kawiarnia będzie czynna codziennie. rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.