Dawno nie zaglądałem do tego tematu. Oto co dziś mogę powiedzieć.
CYTAT(bargiel @ śro, 14 lis 2007 - 11:11)

witam Cię!!
zjęcia na basenie dla niemowląt odbywają się tylko i wyłącznie w Jaworznie na basenie.podobno jest fajnie.nie wiem bo jeszcze nie byłam ale wybieram się

Otóż nie tylko w Jaworznie. Zajęcia takie odbywają się również w Katowicach, Rudzie Śląskiej oraz w Sosnowcu.
CYTAT(Arbas @ śro, 14 lis 2007 - 20:08)

Drogie Mamuśki! Nie popędzajcie czasu!
Z tym popędzaniem czasu to trochę przesada. W moim przypadku (a właściwie mojego syna) to nie tylko oswajanie malucha z wodą i stopniowe kroczenie ku zdobyciu umiejętności pływania ale również świetna zabawa. I nie mówię tu o frajdzie jaką mam ja, a mój szkrab. Naprawdę uwielbia pluskanie się w wodzie.

Jeszcze zdążycie Wasze dzieci nauczyć pływać.
Im wcześniej się zacznie tym dziecko będzie bardziej oswojone z wodą i będzie lepij potrafiło pływać. Dla kontrastu podam przykład siebie. Ja nauczyłem się pływać dopiero w czwartej klasie podstawówki i jeżeli chodzi o moje umiejętności to mogę jedynie powiedzieć że nie utonę ale nic ponad to.

Dla takich maluchów najbezpieczniejsza jest dobrze umyta, domowa wanna.
Im bardziej dziecko izolowane jest od reszty świata i zarazków tym więcej ma później problemów zdrowotnych.
Ogólnie mówiąc to nauka pływania dla niemowląt to świetna rzecz. Ja ze swoim pędrakiem jeżdżę do Katowic. Nie jest tanio i trochę dużo ludzi chodzi ale brzdąc jest naprawdę zadowolony.