Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prasa w DG
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Arderyk
Hejka
Interesuje mnie tematyka zwiazana z prasą lokalną w dabrowie górniczej...
Byłbym wdzieczny za wszelkie informacje,włąsne spostzrezenia,opnie na temat prasy która ukazywała sie w dabrowie na przestrzeni jej jakze długich dziejów... smile.gif
Hator
praca mgr?
proponuje wziasc temat nowoczesna prasa lokalna a klasyczna propaganda rodem z PRLu.
Materialow jest sporo - zwlaszcza na przestrzeni zeszlych 4 lat biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
pulsatilla1214
najciekawsze co trafiło w moje ręce to numery "Ekspresu Zagłebiowskiego", wydawanego na początku lat 90-tych.

W nich też można znaleźć np. komentarz rozprawy naukowej dr (późniejszej profesor) Elżbiety Gondek 'Prasa i literatura w Zagłębiu Dąbrowskim 1897-1918".

Na wydziale filologii polskiej na wprost urzędu wojewódzkiego zapewne można zakopać się w materiałach... smile.gif W dziale regionaliów MBP zapewne też coś pytając można się dowiedzieć smile.gif
Hator
zagadaj do D. Nowaka - on na bank bedzie w tym obcykany.
Toster
Ooo pani Gondek tongue.gif Miałem z nia wykłady z historii prasy bardzo sympatyczna Pani tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.