puszka
Sun, 03 Dec 2006 - 11:55
Witam
Potrzebuje troche lakieru samochodowego bo bede robił blacharke w swoim wozie.
Czy orientujecie sie gdzie w Dabrowie dobiora mi odpowiedni kolor i odcien??
Pozdrawiam
Puszka
vacu
Sun, 03 Dec 2006 - 15:09
Wiem, że jest taka opcja w "Glasuricie" (nie wiem na pewno czy on tak się nazywa) na Augustynika z tym, że tam jest dość drogo raczej - mapka poniżej:

Z kolei niedawno też miałem przygodę

i mechanik polecił mi jakąś niedrogą ponoć "mieszalnię", która jest gdzieś "koło Gwoździa", jak nie wiesz co to "Gwóźdź" to załączam mapkę. Niestety dokładnie nie wiem gdzie to jest, bo jeszcze tam nie byłem, ale mechanik mówił, że bez problemu znajdę

Bathurst
Sun, 03 Dec 2006 - 16:46
QUOTE(vacu @ Dec 3 2006, 03:09 PM)

Wiem, że jest taka opcja w "Glasuricie" (nie wiem na pewno czy on tak się nazywa) na Augustynika z tym, że tam jest dość drogo raczej
Korzystałem z tej opcji - fakt nie było najtaniej ale postawiłem na jakość i byłem bardzo zadowolony bo nikt się w pracy nie zorientował iż autko troszkę porysowałem
Luke
Mon, 04 Dec 2006 - 14:39
@Bathurst
Czy moglbys napisac ile kosztowal Cie taki dobrany lakier, czy jest rzeczywiscie dobrze/idealnie spasowany pod kolor auta oraz w jakich opakowaniach jest on sprzedawany (male fiolki)?
Czy dobieraja rowniez lakiery typu metallic?
Piszesz ze porysowales troche auto, czy moglbys w miare dokladnie opisac jak sobie radzic z zarysowaniami na aucie? Gdy juz bede mial troche lakieru to chcialbym wiedziec jak zrobic to najlepiej :)
Z gory dziekuje
Pozdrawiam
Zibar
Wed, 06 Dec 2006 - 09:56
A na Legionów Polskich, między BLM a Sztygarką były takie sklepy z lakierami samochodowymi, gdzie możnabyło kupić fabryczne zaprawki. Podawałeś kod lakieru + nr vin i pan podawł ci ten sam lakier z okresu w którym auto było wyprodukowane. Wadą była tylko mała pojemność pojemników, tak, że do większego lakierowania się nie nadawały.
Bathurst
Wed, 06 Dec 2006 - 22:49
@Luke
Kolor był OK, ceny nie pamiętam - najlepiej zadzwoń tam i zasięgnij info "u źródła". Co do lakieru to ja skorzystałem z opcji "wykwalifikowany lakiernik" ( na Łęknicach swoją drogą) który umiejętnie zatarł ślady mojego (nie)kontrolowanego poślizgu.
Pozdrawiam
Luke
Wed, 06 Dec 2006 - 23:49
Co do tej firmy na Augustynika... mozliwe ze nazywa sie ona nie Glaslak, a nie Glasurit? Bo tylko taka mieszalnie farb znalazlem na Augustynika 13. Jutro tam chyba podjade sprawdzic. Jakiej ceny moge sie w przyblizeniu spodziewac?
Chce dobrac kolor czarny metalik ( dokladniej diamantschwarz metallic wg BMW), ktos przerysowal (kluczem?) blotnik i drzwi, mam nadzieje ze taką zaprawką da rade cos z tym zrobic.
bargiel
Wed, 14 Nov 2007 - 11:16
najlepiej dobrany lakier to u Pana Czesia za serwisem BLM w lewo w uliczkę i po takich metalowych schodach po lewej stronie. naprawde doskonale dobiera kolory oraz dla mnie np stworzył kiedyś superanckiego kameleona. POLECAM!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.