![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Zainteresowanym polecam lekturę:
STATYSTYKI PUP w Dąbrowie Górniczej -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
czyli najbardziej przekichane mają :
- kobiety - ludzie po studiach - i oczywiście niepełnosprawni ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie zadziwiła liczba osób bez wykształcenia średniego...myślałem że jak tyle ludzi studiuje to średnie ma już prawie każdy, no może trochę przesadziłem ale zaskoczyło mnie to.
Ten post edytował Sebastian22 pon, 14 kwi 2008 - 22:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
zwróć uwagę na to, że masa młodych ludzi zaczyna studia ale ich nie kończy z różnych względów...
-------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
czyli najbardziej przekichane mają : - kobiety - ludzie po studiach - i oczywiście niepełnosprawni ![]() Moium zdaniem z tymi bezrobotnymi po studiach to jest trochę mylące. Chodzi o to że większość osób po ukończeniu szkoły zawodowej czy średniej nie rejestruje się jako bezrobotny a kontynuuje naukę. Po studiach praktycznie nie ma już innej opcji jak tylko rejestrować się i szukać pracy (pomijając oczywiście możliwość studiów podyplomowych czy doktoranckich ale tę opcję wybiera raczej niewiele osób). Od momentu w którym ktoś ukończył studia i zarejestrował się jako bezrobotny do momentu w którym znajdzie on/ona pracę mija określony czas. Wiadomo że osób kończących studia jest sporo więc nabijają oni statystykę. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hmmm no niestety tutaj kłania się "dziedziczenie ubóstwa" :/ znam te klimaty bo studiuję pracę socjalną i ci wszyscy bezrobotni bez wykształcenia to stali klienci MOPS-ów.
-------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
bezrobocie w powiatach (na koniec czerwca)
![]() DG 9,2% Jaworzno - 9,4 % Sosnowiec - 9,7 % Bedzinski - 13 % Zawiercianski - 16 % Sopot 1,6 % Gdynia 1,8 % Katowice 2,1 % PL 9,6 % -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
Ciekawe skąd się biorą takie różnice w przypadku miast leżących w odległości 10min jazdy autobusem. Nie mogę tego zrozumieć ![]() może w PUP Katowice bardziej restrykcyjnie traktują wszelkie odmowy podjęcia pracy, pójścia na kurs, staże, nie zgłoszenia się w terminie itp.. i bezwzględnie robią coś co się nazywa wyłączeniem z ewidencji osób bezrobotnych |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
imho w stolicach województw jest duża ilość urzędów, siedzib dużych firm, uczelni itd. a jeśli jest tego sporo to i usługi są bardziej rozwinięte i już.
Popatrz na Chorzów, Siemianowice, Swiętochłowce. Są jeszcze bliżej a stapa bezrobocia jeszcze więkasza niż w DG i S-cu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
imho w stolicach województw jest duża ilość urzędów, siedzib dużych firm, uczelni itd. a jeśli jest tego sporo to i usługi są bardziej rozwinięte i już. Dajże spokój Zibar. Do tych Katowic nie jest 100km przez morze ![]() Uważasz, że taki potencjalny bezrobotny nie może dojechac 10min autobusem do tych całych urzędów, firm, uczelni i rozwinietych usług ? może w PUP Katowice bardziej restrykcyjnie traktują wszelkie odmowy podjęcia pracy, pójścia na kurs, staże, nie zgłoszenia się w terminie itp.. i bezwzględnie robią coś co się nazywa wyłączeniem z ewidencji osób bezrobotnych A to ciekawa opinia - nie przyszło mi to do głowy. Czyżby wszystkie te regulacje prawne dotyczące bezrobocia były aż tak podatne na naciąganie ? ![]() Ten post edytował bzenek wto, 29 lip 2008 - 11:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no tak właśnie uważam
![]() znam wiele osob, które z DG, Gliwic, Tych (czyli najdalej od Katowic) dojeżdzają tam do pracy, ale z zaproponowanym wyższym zarobkiem niż w wymienionych miastach. Natomiast osóby, które prcują w sklepach, barach itp. z zarobkiem osylującym ok 700 na rękę pewnie nie bedzie chciało i nie dojeżdza do Katowic, a miejscowy tak, i juz mamy mniejsze bezrobocie. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: czw, 27 sie 09 Nr użytkownika: 3,428 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wybieram się do tego przybytku 1-go września, więc może dostanę jakąś propozycje pracy. Mam duże szanse nie jestem studentem i mam powyżej 30-tu lat (oczywiście żartowałem z tą propozycją pracy).
To nie jest Urząd Pracy tylko urząd od wypłacania zasiłków i ubezpieczeń, a dlaczego się nazywa Urząd Pracy tego nie wiem. Może ktoś wie? Proponuje zmianę nazwy tego urzędu na np. Urząd Ubezpieczeń i Zasiłków Dla Bezrobotnych. Co o tym myślicie? ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
ja to nazywam urząd ewidencji bierzącej, bo oprócz podpisów, to nic tam nie znajdziesz. Na staż za stary, na kurs zbyt wykształcony, na prace za brzydki. Ale, chyba, że się ma jakąś miłą laseczke znajomą w nieważne którym pokoju, to i w terminie nie trza przychodzić i wiek zaniżą i wykształcenie przemilczą i da się załatwić wtedy wszystko, dostać nawet oferte pracy z pod lady. Nie będe ukrywał, że na własnym przykładzie się o tym przekonałem
![]() i tak, da się zwłaszcza w UP DG naciągnąć z przyjmowaniem/odmową pracy, stażu, kursów. Są pobłażliwi. Zresztą u nas i tak jest wypad, bo pod ofertami pracy są dane pracodawcy, w Będzienie, żeby je dostać trzeba już być zarejestrowanym tam. |
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: czw, 27 sie 09 Nr użytkownika: 3,428 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Byłem w urzędzie 1-go września i dostałem nawet ofertę pracy do firmy „Bakal Center”.
Jak dobrze pamiętam to ofertę do tej firmy otrzymałem już 2 lata temu i wysłałem tak jak i teraz na emaila swój życiorys i nic. Takich firm jest więcej, które nawet kilka razy do roku mają ofertę pracy na to samo stanowisko. O co tu chodzi? Liderem którego zauważyłem jest firma CYTRUS P.H. której ofertę pracy na magazyniera widziałem już chyba z 5 razy, albo i więcej razy. Czyli oferty pracy są większości powtarzane przez tych samych pracodawców. Czy macie podobne odczucie jak Ja. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 89 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 905 Płeć: Mężczyzna GG: 9925585 Tlen: micael89 ![]() |
Tak zgadzam sie z tobą
![]() ![]() ![]() ![]() De Facto jestem zarejestrowany jako bezrobotny lecz nic ztego praktycznie nie mam oprocz ubezpieczenia...rejestrujac sie tam mialem nadzieje ze cos mi beda proponowali a tu nic mam przyjsc sie podpisac dopiero 17 ;/ Moim zdaniem bardzo zle ten urzad prosperuje.... ;/ Ten post edytował micael czw, 03 wrz 2009 - 15:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie proponują Ci żadnych staży ani praktyk?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 89 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 905 Płeć: Mężczyzna GG: 9925585 Tlen: micael89 ![]() |
Żadnego kursu, praktyk, staży nic a tym bardziej jakiejkolwiek pracy.
Ten post edytował micael czw, 03 wrz 2009 - 23:06 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:16 |