![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dzis co zauwazylem to PKMowego "gniota" na 814 a na 140 nadal pomykalo jakies MANidlo z PUPy
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 26 Dołączył: nie, 08 cze 08 Nr użytkownika: 1,329 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tez to widzialem kaiegos mana na 140 to chyba byla pomylka ze pkm sosnowiec przejal 140 ale sprawa jest jeszcze 634 637 809 co z tymi liniami bedzie jeszcze znalazlem ze sebza stracil juz 22 663 664 665
|
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
637 po 18 z centrum też jeszcze jechał Niebieski, czyli PUP'owski wiec to chyba tylko 814 przeszło do PKM
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I na lini 814 jeżdżą w większości Ikarusy. Dziękuję, postoję.
Ten post edytował Kamil_ czw, 01 wrz 2011 - 20:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ja w ogóle mam wrażenie, że PKM Sosnowiec do DG pcha najgorsze złomy - nawet po Będzinie jeżdżą lepsze...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja w ogóle mam wrażenie, że PKM Sosnowiec do DG pcha najgorsze złomy - nawet po Będzinie jeżdżą lepsze... Skoro prezydent miasta sobie na to pozwala to nic lepszego nie będzie jeździć. Ostatnio PKM Sosnowiec kupił sporo krótkich mercedesów citaro i większość jeździ z Będzina do m.in Katowic. Nie mówiąc już o przegubach, nowych u nas nie ma, wszystkie to stare Ikarusy. Ten post edytował Bartek pią, 02 wrz 2011 - 07:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
No właśnie wczoraj kilka citaro widziałem w Będzinie, a potem w DG wlokłem się za kopcącym jelczem, aż musiałem nawiew zamknąć
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
Śląskie linie stracił na pewno (na wszystkich dzisiaj jeździli nowi przewoźnicy). W Zagłębiu, trzeba przyznać, zamiana na 814 wyszła świetnie tzn. udowodniła, że zawsze może być gorzej.
![]() Co do polityki sprzętowej PKM Sosnowiec - skoro naszemu samorządowi to wisi to zarządowi PKM tym bardziej - http://pkm.home.pl/bip/index.php?k=struktura -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 57 Dołączył: sob, 12 wrz 09 Nr użytkownika: 3,452 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Taką właśnie PKM ma politykę i logikę a raczej jej brak. Wczoraj na lini 175 w str. Podwarpia po 10 rano puścili krótkiego 12m Solarisa był taki załadowany że chaczył przodem o kostkę na przystankach a na kilku większych wybojach również tyłem o asfalt. Tak jakby trudno było przewidzieć że to 1września i wszyscy będą o tej wracali z rozpoczęcia roku. Natomiast po 22 i 23 jadą zawsze przeguby. Gdzie tu logika??
Ten post edytował Michael_SA pią, 02 wrz 2011 - 13:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
140 miało przejść do oddziału w Dąbrowie, ale Sebzdzie nie zabrali na razie tej linii. Trafił natomiast 813.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Jeśli chodzi o linie 634,140,637 i 809 to PUP tam jeździ bo go nikt z tych linii nie wyrzucał. Nie zmienia to jednak faktu iż Sebzda wyprzedaje autobusy i szuka nabywcy na zajezdnie a to raczej nie wróży ze ma ochotę dalej zajmować się działalnością przewozowa
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
na obsługę 634 nie narzekam już od dawien dawna, jak dla mnie może zostać nawet i przez następne kilka lat w rękach Sebzdy, ale niestety pewnie ktoś ją sobie weźmie i sytuacja się pogorszy.
-------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Ja w ogóle mam wrażenie, że PKM Sosnowiec do DG pcha najgorsze złomy - nawet po Będzinie jeżdżą lepsze... To jest właśnie efekt ogłaszania przetargów pod bieżący stan posiadania PKMu. ![]() Akurat jak był przetarg na linie dąbrowskie to PKM miał złomy. Więc wymagano złomy. Teraz kupił trochę Mercedesów to się zrobiło przetarg na Będzin z wymaganiem Mercedesów. ![]() Kolejny przetarg na linie dąbrowskie będzie gdzieś w 2014. Może PKM coś dokupi ? |
|
|
![]()
|
|
Albo to co ma zacznie się rozpadać i znowu dostaniemy trupy...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 26 Dołączył: nie, 08 cze 08 Nr użytkownika: 1,329 Płeć: Mężczyzna ![]() |
panie prezydencie dabrowy gorniczej czy nie moglyby sie znalezc jakies pieniadze na zakup nowych autobusow tylko dla dabrowy gorniczej przeciez my z zagorza dostajemy tylko same trupy a oni dla siebie zostawiaja solarisy no i teraz zakupione niedawno mercedesy prosze sie zastanowic co z tym zrobic
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
panie prezydencie dabrowy gorniczej czy nie moglyby sie znalezc jakies pieniadze na zakup nowych autobusow tylko dla dabrowy gorniczej przeciez my z zagorza dostajemy tylko same trupy a oni dla siebie zostawiaja solarisy no i teraz zakupione niedawno mercedesy prosze sie zastanowic co z tym zrobic Mówimy o prezydencie, który tak walczył o interesy Dąbrowy, że nocne połączenie z Katowicami musieli sobie sami mieszkańcy wywalczyć? -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
no ok ale chcecie nadal patzrec jak przez miasto przejezdzaja autobusy ikarusy dymiace trzaskajace sie przeciez napewno znalazla by sie jakas kasa na zakup nowych autobnusow bez udzialu pkm sosnowiec moze nawet dostalibysmy jakas dotacje z uni europejskiej a wspomniane ikarusy poszlyby na zlom gdzie jest ich miejsce zobaczcie na pkm katowice i ostatnie zakupy 25 nowych mercedesow citaro 15 mercedesow citaro dlugich i 10 mercedesow krotkich pozazdroscic tylko
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: pon, 05 wrz 11 Nr użytkownika: 4,768 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no ok ale chcecie nadal patzrec jak przez miasto przejezdzaja autobusy ikarusy dymiace trzaskajace sie przeciez napewno znalazla by sie jakas kasa na zakup nowych autobnusow bez udzialu pkm sosnowiec moze nawet dostalibysmy jakas dotacje z uni europejskiej a wspomniane ikarusy poszlyby na zlom gdzie jest ich miejsce zobaczcie na pkm katowice i ostatnie zakupy 25 nowych mercedesow citaro 15 mercedesow citaro dlugich i 10 mercedesow krotkich pozazdroscic tylko PKM zakupił ostatnio ponad 20 Mercedesów Citaro a ma być ponad 30 z czego żaden nie trafił/trafi do Dąbrowy. Co prawda podesłali kilka solarisów w zamian które i tak głównie jeżdżą po Będzinie i kilka starych Jelczy.Podobno powodem tego jest fakt, że władze Dąbrowy nie chciały się dołożyć do tego zakupu. Też mnie to dziwi, że władze Dąbrowy kompletnie nie reagują na fakt olewania linii dąbrowskich przez PKM, przecież te Jelcze i Ikarusy wieczne nie będą a te ciągłe remonty i naprawy w końcu nie wystarczą, trzeba by chyba w końcu jakoś zareagować i wcale nie myślę tu o pompowaniu milionów w PKM, bo im i tak wiecznie będzie za mało. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ale co Wy się dziwicie? Kto wykłada kasę ten ma autobusy. Normalne. Przecież Sosnowiec nie będzie nam sponsorował autobusów. Jak miasto nie weźmie się za siebie i nie wyłoży większej kasy to tak zawsze będzie.
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 08 lis 07 Nr użytkownika: 871 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fdzd:
Nasz PKM w DG podlega pod Sosnowiec. A jesli nie myle sie to Prezydent DG jest w jakies Radzie czy Zarzadzie KZKGOP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 18 października 2025 - 11:21 |