![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chodziło mi o to, że na łeknicach
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 15 paź 09 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 3,499 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A może komuś tak jak mi ciąży transport KZKGOP, zwłaszcza zimą..... Jeżdżę codziennie 801,831 i 673.
Szukam kogoś, kto jeździ z Dąbrowy Górniczej do Katowic. i spowrotem.Codziennie pn-pt. Pracuję na ul. Porcelanowej (okolica Murckowskiej, przed Gwiazdami skręca się na bielsko) w godz 8:30 do 16:30, mogę spróbować zmienić na 8:00 do 16:00 jeśli by się znalazł ktoś chętny na wspólne dojazdy. Szukam kogoś z kim mogłabym dzielić koszty dojazdów jako pasażer.. Kontakt : tel 511 740 684 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mi ciąży przez te wredne krowy (facetów też to dotyczy) co siedzą na siedzeniach w autobusie linia 801,831 ok 7.00 rano i nie raczą otworzyć (choć trochę) okna bo im zimno. Co tam, niech reszta się dusi od zaduchu i mdleje...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 15 paź 09 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 3,499 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No nie chcą otworzyć tych nieszczęsnych okien to fakt....Ale ja tak na poważnie szukam kogoś kto jeździ w tych godzinach autem.
A może komuś tak jak mi ciąży transport KZKGOP, zwłaszcza zimą..... Jeżdżę codziennie 801,831 i 673.Szukam kogoś, kto jeździ z Dąbrowy Górniczej do Katowic. i spowrotem.Codziennie pn-pt. Pracuję na ul. Porcelanowej (okolica Murckowskiej, przed Gwiazdami skręca się na bielsko) w godz 8:30 do 16:30, mogę spróbować zmienić na 8:00 do 16:00 jeśli by się znalazł ktoś chętny na wspólne dojazdy. Szukam kogoś z kim mogłabym dzielić koszty dojazdów jako pasażer..Kontakt : tel 511 740 684 Naprawdę nie ma nikogo takiego ??? :/ Będę czekac cierpliwie na informacje.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mi ciąży przez te wredne krowy (facetów też to dotyczy) co siedzą na siedzeniach w autobusie linia 801,831 ok 7.00 rano i nie raczą otworzyć (choć trochę) okna bo im zimno. Co tam, niech reszta się dusi od zaduchu i mdleje... To efekt tych uchylnych (rozsuwanych) okien w Solarisach, o które tak każdy walczył. Teraz można je odchylić porządnie, to NIE, bo temu wieje, tamtemu zimno! Uchylne były lepsze! Bo jak autobus był w ruchu, to i tak była wentylacja, tyle że nie bezpośrednio na ryj osób, które siedzą/stoją koło tego okna! Laura! Co złego jest w jeździe 801/831 rano do Katowic? Ekspres jak trza, nowe autobusy, co 10-15 minut w szczycie, 25 minut do Katowic... Chyba tylko korki wkurzają o tej porze, ale temu autobus winny nie jest, a wręcz przeciwnie - kierowcy rozwalający się sami w swoich autkach jadący do roboty pojedynczo, podczas gdy można autobusem/pociągiem. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
(...) Chyba tylko korki wkurzają o tej porze, ale temu autobus winny nie jest, a wręcz przeciwnie - kierowcy rozwalający się sami w swoich autkach jadący do roboty pojedynczo, podczas gdy można autobusem/pociągiem. I trasę, którą autem pokonuje się 10-15 minut (nawet w korkach!) pokonywać w godzinę! Ten post edytował marcin.p pon, 19 paź 2009 - 19:05 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
(...) Chyba tylko korki wkurzają o tej porze, ale temu autobus winny nie jest, a wręcz przeciwnie - kierowcy rozwalający się sami w swoich autkach jadący do roboty pojedynczo, podczas gdy można autobusem/pociągiem. I trasę, którą autem pokonuje się 10-15 minut (nawet w korkach!) pokonywać w godzinę! ...i za 4 złote w jedną stronę. Kiedyś policzyłem, że przy spalaniu mojego auta jadąc już w dwie osoby wychodzę kilka zł na plus w skali miesiąca. Ponieważ jeżdżę w trzy to już mi się opłaca ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Chyba tylko korki wkurzają o tej porze, ale temu autobus winny nie jest, a wręcz przeciwnie - kierowcy rozwalający się sami w swoich autkach jadący do roboty pojedynczo, podczas gdy można autobusem/pociągiem. Pewnie, że można ale wyobraź sobie sytuację gdy pewnego wszyscy z aut przesiadają się do Twojego 801. ![]() 801 jest bezkonkurencyjny gdy się jedzie z centrum DG do centrum Katowic. Ale jak tylko masz przesiadki z Ząbkowic i do Panewnik to cała zabawa w KZK traci sens. |
|
|
![]()
|
|
Laura! Co złego jest w jeździe 801/831 rano do Katowic? Ekspres jak trza, nowe autobusy, co 10-15 minut w szczycie, 25 minut do Katowic...
Chyba tylko korki wkurzają o tej porze, ale temu autobus winny nie jest, a wręcz przeciwnie - kierowcy rozwalający się sami w swoich autkach jadący do roboty pojedynczo, podczas gdy można autobusem/pociągiem. [/quote] No żartujesz sobie chyba, droga do pracy z dojściem tu i ówdzie i przesiadką zajmuje ok 1,5 h. To nie jest argument za szukaniem innego sposobu podróżowania?? Poza tym, że już ktoś nie będzie jak to " ująłeś się rozwalał w autku sam. Jest to powszechnie znane tylko nie w Polsce, nie w DG..... No i jazda zajmuje max 0,5 h jak są korki, jak nie to ok 15 min. Nadal się łudzę, że się ktoś znajdzie , kto chce pomóc ![]() Ten post edytował Laura26 wto, 20 paź 2009 - 17:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
A nie prościej byłoby Ci jeździć pociągiem? Ze stacji Katowice Zawodzie to jakieś 500m, z Dąbrowy to 20 minut jazdy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: śro, 31 gru 09 Nr użytkownika: 3,090 Płeć: Mężczyzna ![]() |
801 jest bezkonkurencyjny gdy się jedzie z centrum DG do centrum Katowic. Ale jak tylko masz przesiadki z Ząbkowic i do Panewnik to cała zabawa w KZK traci sens. Co ty chcesz do Ząbkowic ? Ja jadę codziennie 811 i 801 zależy który podjedzie bo niestety(razem czy osobno nie wiem ) ale 175 nie jedzie koło Damelu a szkoda ![]() ![]() podczas gdy można autobusem/pociągiem. Pomyśl sobie że nie ma autobusów i pociągów codziennie gdzieś dojeżdża 200 osób lub więcej to znalezienia miejsca to był jak wyścig szczurów. I codziennie zapchane autobusy ![]() Brak korków to tylko w tramwaju który jeździ po torach a widzimy jakie są tramwaje w naszym mieście ( brak połączenia do Ząbkowic, tabor) A nie prościej byłoby Ci jeździć pociągiem? Ze stacji Katowice Zawodzie to jakieś 500m, z Dąbrowy to 20 minut jazdy. Tak tylko po pierwsze nie każdy ma za drzwiami stacji kolejowej albo w pobliżu. Więc nie każdemu to by się opłacało ;] Jest opłacalne jeśli będziemy szybciej wstając później. Ale chyba doczekamy się tego dopiero od szybkiej kolei miejskiej która ma być podobno. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
... nie pomoże ![]() ![]() CYTAT Żeby nie było OT. To linie 801, 831 około 7 rano są wszystkie zapchane do granic możliwości. I to, że jadą co 10min. w sumie nic nie daje ![]() Nie są zapchane DO GRANIC MOŻLIWOŚCI! Są zapchane, jak to w każdym mieście w Polsce, również w wielu Europy jest w godzinach szczytu (tak samo jak wszędzie w szczycie są korki). A co do tego, że gdyby ci wszyscy ludzie (wiadomo, że nigdy wszyscy by nie przeszli, ale zdecydowana większość) przesiedli się do 801/831, to gdyby zaistniał ZNOWU problem przepełnień ponad miarę i tego, że ktoś się nie zmieścił (a tak już w tej chwili praktycznie nigdy nie ma, poza wyjątkami - np. jeden z kursów wypadł i ilość osób się skumulowała, lub autobus się spóźnia), to oczywistym jest, że należy natychmiast zwiększyć dodatkowo pojemność/ilość kursów w szczycie. A w ogóle to z DG, najlepiej pasuje z Ząbkowic, do Katowic powinny w szczycie jeździć pociągi co najmniej co 20 minut do Katowic/Gliwic jako SKM i sprawnie zbierać ludzi po drodze, a nie żeby robiły to autobusy! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: śro, 31 gru 09 Nr użytkownika: 3,090 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Piłsuckiego święty Boże... Żeby nie było OT. To linie 801, 831 około 7 rano są wszystkie zapchane do granic możliwości. I to, że jadą co 10min. w sumie nic nie daje ![]() Oj literówkę zrobiłem a wy już od razu mi wypominacie ;] A 811 ? wsiąść do autobusu wsiądziesz ale raczej jak w Centrum wsiądziesz to miejsca nie znajdzie ![]() |
|
|
![]()
|
|
c zamiast ds to nie jest literówka, to jest ort. Marszałek w grobie się przewraca...
W centrum to w porannych busach do Katowic ogólnie już nie ma miejsc siedzących ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od dziś po torowiskach DG jeżdzi jazda testowa - tramwaj z modernizacji. Ktoś wie w jakiej lini znajdzie swoje miejsce?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Ten post edytował kwintosz sob, 31 paź 2009 - 20:33
Powód Edycji: poprawiony obrazek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: czwartek, 16 października 2025 - 06:01 |