IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

167 Stron V  « < 61 62 63 64 65 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Komunikacja KZK GOP, Autobusy & Tramwaje
Ocena 5 V
Dave
post śro, 11 cze 2008 - 18:04
Post #1241

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

CYTAT(marcin.p @ sob, 07 cze 2008 - 07:01) *
ZLIKWIDOWAĆ KZK GOP!

Wczoraj byłem na dniach będzina. Z imprezy wyszedłem kilka minut po 22 i do 1 czekałem na cokolwiek czym dojade do domu! I nikt nic nie wiedział! Informacja KZK to albo juz nie pracowała, albo sobie spali! Co to ma być? Jak to coś nas traktuje? Sprawe zgłosiłem do mediów, mam nadzieję, że się zainteresują tym!

Aha i jeszcze jedno. Popierałem strajk tramwajarzy, ale po wczorajszym dniu to ja bym im jeszcze zabrał po pare złotych. Jak można tak jak oni ludzi traktować? Tramwaje z czeladzi zamiast do DG to do zajezdni zjeżdżały!

TRAMWAJARZE! DO ROBOTY ZA 500 ZŁOTYCH!

KZK GOP DO LIKWIDACJI!

1) Informacja KZK GOP (ta bezpłatna infolinia) czynna jest zdaje się tylko do 22-ej (przynajmniej tak była czynna do niedawna), czyli po 22-ej nic dziwnego, że się nie dodzwoniłeś.
2) Nie wiem, jakim mediom do zgłosiłeś, ale wątpię na jakikolwiek odzew i reakcję z ich strony, gdyż informacja o zamknięciu ulicy Małobądzkiej od Stadionu do tzw. "nerki" była na stronie kzk gop "już" jakieś 2-3 dni wcześniej i na niektórych regionalnych portalach. Info o niejeżdżących tramwajach od Pętli Będzińskiej do Ronda w Będzinie od 17-ej do jakoś 23-ej czy nawet później też było. Autobusy jeździły w Będzinie, ale nie stawały koło Stadionu w stronę D.G. Jedyne, o co można się czepiać to organizacja tzw. "komunikacji zastępczej" za tramwaj w postaci tylko JEDNEGO dodatkowego wozu na linii 807 na zamkniętym odcinku tramwajowym.
3) A to chciałeś, żeby u nas tramwaje jeździły ekstra całą noc po 23-ej?! blink.gif Zjeżdżały do zajezdni od Czeladzi, gdyż ostatni planowy tramwaj od Czeladzi w stronę DG odjeżdża z Będzina Czeladzkiej (przy rondzie) o 22:50 - i to wtedy, o ile nie miał awarii, później jest kilka kursów zjazdowych już tylko. I nie wiem, co mają do tego sami tramwajarze, że taki mają rozkład jazdy a polecenie zamknięcia odcinka na Małobądzu mieli od miasta. Ot - tyle! Pijany byłeś aż tak, że się nie domyśliłeś tego? Nie mogłeś wcześniej przeczytać, nim wyszedłeś z domu na te Dni Będzinia, jak będzie funkcjonowała tam komunikacja miejska? :|
Go to the top of the page

+Quote Post
marcin.p
post śro, 11 cze 2008 - 18:31
Post #1242

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

CYTAT
Zjeżdżały do zajezdni od Czeladzi, gdyż ostatni planowy tramwaj od Czeladzi w stronę DG odjeżdża z Będzina Czeladzkiej (przy rondzie) o 22:50 - i

I chyba mi.in. ten tramwaj skierowany został do zajezdni! A to już - nawet jeśli były informacje jak piszesz - jest zwykłe sku...syństwo! I mnie nie interesuje czy to wina TŚ, KZK, czy władz Będzina. Organizatorem komunikacji jest KZK GOP i to oni będą za każdym razem "dostawać" za takie "mądre decycje" jak te na Dniach Będzina! I dlatego uważam, że ta organizacja jest nam zbyteczna. Szkoda kasy, nawet tak małej jak ta, którą DG płaci do KZK GOP.

A co w zamian? Śląsk i Zagłębie jest już i tak zakorkowane, autobusy się spóźnają. Więc te kilka/kilkanaście tyś. aut więcej nie zrobi nikomu różnicy. Poz a tym z dróg znikną zdezelowane, stare autobusy na "lewych" przeglądach oraz tramwaje mające problemy z hamulcami.

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Dave
post śro, 11 cze 2008 - 22:19
Post #1243

UZYTKOWNIK

To znaczy - mam rozumieć, że chcesz likwidacji KZK GOP w ogóle w tym sensie, żeby nie było komunikacji publicznej u nas?! unsure.gif
KZK GOP tworzą gminy (miasta) i jeżeli miasto zażyczy sobie, żeby w danym dniu czy części dnia nie jeździły pojazdy komunikacji miejskiej i w ogóle ruch był na jakimś odcinku wstrzymany, nie wiele tu zdziałasz, a już na pewno KZK GOP nie ma tu wiele do gadania! Więc nie wiem, skąd akurat argument na likwidację KZK GOP za "nie istnienie" komunikacji miejskiej w trakcie Dni Będzina na obszarze trwania imprez :| A jeśli jakiś tramwaj, który zgodnie z planem miał jechać do DG nie przyjechał, zawiadom o tym fakcie KZK GOP, napisz skargę, najlepiej z kimś, żeby był większy argument i świadek, że kurs nie został wykonany i czekaj na odzew!

PS. A gdyby tak faktycznie nawet zlikwidować KZK GOP, i dajmy na to na terenie DG czy Będzina komunikację organizowało samo miasto, czy choćby jakieś przedsiębiorstwo miejskie (PKM), to myślisz, że było by tak idealnie? I zamknięć tras, ulic i wypadnięć kursów by nie było?! :|

+Quote Post
pozdrawiam
post czw, 12 cze 2008 - 00:21
Post #1244

jasiek

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 3

Przestańcie biadolic na KZK GOP bo to staje się nudne. Ja codziennie korzystam z komunikacji w Londynie i po prostu rozwalają mnie wasze wymagania. Tu tez ludzie jeźdzą jak sardynki w upale w tysiąc razy gorszych korkach, rozkład jazdy jest fikcją, autobusy potrafia sie godzinami spózniac, jest niebezpiecznie, większość metra pamieta lata 1950-1970. A wszytsko to za jakies 5 razy większe pieniądze za wozokilometr. Oczywiscie średnia wieku taboru jest dużo lepsza i jest wiele ciekawych rozwiązań ale cudów nie ma. Za to są dokładnie takie same problemy i nikt tu nie chce nic likwidowac. Poza tym śmieszy mnie ta wiara że jak ktoś inny ( czyli dalej UM tylko pod inna nazwa) będzie organizować KM to się coś zmieni.

A zastrzeżeń co do KZK GOP mam wiele. Bardzo chciałbym wiedzięć czy PUP zamierza dokupić 2 nowe autobusy bo zgodnie z wymaganiami przetrgowymi powinien takimi dysponować na 634 i na 25. Teraz nowe jelcze jeźdzą na 634 a o 25 wszyscy zapomnieli??? I to mi się zdecydowanie nie podoba w KZK GOP - niech stawiają takie wymagania jakie są w stanie wyegzekwować.

Ten post edytował pozdrawiam czw, 12 cze 2008 - 00:36

+Quote Post
:)
post pią, 13 cze 2008 - 19:28
Post #1245

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

do WPI ma byc wpisane:

CYTAT
W związku, iż Gmina Dąbrowa Górnicza uczestniczy w projekcie: „Modernizacja infrastruktury tramwajowej i trolejbusowej w Aglomeracji Górnośląskiej wraz z infrastrukturą towarzyszącą” , który został zgłoszony do Ministerstwa Infrastruktury w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko istnieje konieczność zabezpieczenia w budżecie miasta na rok 2009 kwoty 3.250.000,00 zł. Do w/w projektu zostały również włączone następujące miasta: Bytom, Chorzów, Gliwice, Jaworzno, Katowice, Mysłowice, Piekary Śląskie, Ruda Śląska, Siemianowice Śląskie, Sosnowiec, Świętochłowice, Tychy i Zabrze.
Zastępca Prezydenta Miasta
Paweł Gocyła

To ten projekt zwiazany z Euro 2012. Trudno teraz cokolwiek powiedziec. Ile bedzie wynosil wklad wlasny, w stosunku do dofinanoswania. I czy to caly wklad wlasny, czy bedzie tez w kolejnych latach. Nie wiadomo co zostanie za to zrobione. Aby remont torowisk w DG, a nie tylko na tramwaje. Projekt mial byc okrojony i to po pewnie po tym okrojeniu. Ten wklad cos maly i jesli sie okaze, ze to polowa ogolu, to za wiele sie nie zrobi.

--------------------

+Quote Post
mydliczek
post pią, 13 cze 2008 - 19:46
Post #1246

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 139

Było wielkie puk

+Quote Post
janosikdg
post nie, 15 cze 2008 - 10:46
Post #1247

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 952
GG: 5344968 status gadu-gadu

brawo dla nich !! gratulacje za to że te ciecie dali autobus linii 18 pojedynczy wczoraj (Dni Sosnowca,Plac Papieski) ! jadąc z Gołonoga już w Centrum nie było czym oddychać .. Jedna laska zemdlała na Zagórzu .
jakoś 690 jeździł podwójny a 18-stka jakieś ciasne gówno ..

+Quote Post
Dave
post nie, 15 cze 2008 - 15:24
Post #1248

UZYTKOWNIK

A co to jest "podwójny" autobus? :>

+Quote Post
Prosty
post nie, 15 cze 2008 - 15:31
Post #1249

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

CYTAT(janosikdg @ nie, 15 cze 2008 - 10:46) *
brawo dla nich !! gratulacje za to że te ciecie dali autobus linii 18 pojedynczy wczoraj (Dni Sosnowca,Plac Papieski) ! jadąc z Gołonoga już w Centrum nie było czym oddychać .. Jedna laska zemdlała na Zagórzu .
jakoś 690 jeździł podwójny a 18-stka jakieś ciasne gówno ..

to tak jak dali autobusy przegubowe na 634 w nietrafionych godzinach smile2.gif

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
Tomek_mdc
post nie, 15 cze 2008 - 16:44
Post #1250

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 1,328

w autobusach porozklejane są plakaty nawołujace do tego by ustępować miejsca starszym osobom. pewnie każdy z Was je widział.

według mnie obok nich powinny zawisnąc plakaty z taka historyjką:

i napisem "Babciu bądź życzliwa! młody też ma prawo być chory lub zmęczony"

ps.zaraz uprzedze odpowiedz na zarzuty ktore pewnie sie pojawia.

jesli widze osobe ktora faktycznie potrzebuje usiasc (osoba starsza, kobieta w ciazy) to miejsca ustepuje, ale są chwile gdy na przykład wracam z pracy i najchetniej to bym sie w tej chwili polożył spac bo jestem taki zmeczony, a do autobusu wsiadzie starsza Pani, rozejrzy się stanie obok mnie i kilka razy "przez przypedek" uderza mnie lokciem lub torebką żebym zauważył że stoi obok, bo ja jestem młody i powinienem stać...

kiedyś też byłem świadkiem sytuacji gdy babcia chciała usiaść, skomentowała na cały autobus chamstwo młodego chłopaka który siedział widząc że ona stoi. po czym on wstał, podniósł kulę która leżała tak że wczesniej nie było jej widac, powiedział: "prosze usiasc jak Pani musi" i stanał podpierając się na kuli. nie wiem co mu dokładnie było, ale moze babcia nastepnym razem sie zastanowi zanim zacznie kogoś przezywać...

+Quote Post
Sebastian22
post nie, 15 cze 2008 - 16:54
Post #1251

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(Tomek_mdc @ nie, 15 cze 2008 - 16:44) *
w autobusach porozklejane są plakaty nawołujace do tego by ustępować miejsca starszym osobom. pewnie każdy z Was je widział.

według mnie obok nich powinny zawisnąc plakaty z taka historyjką:

i napisem "Babciu bądź życzliwa! młody też ma prawo być chory lub zmęczony"

ps.zaraz uprzedze odpowiedz na zarzuty ktore pewnie sie pojawia.

jesli widze osobe ktora faktycznie potrzebuje usiasc (osoba starsza, kobieta w ciazy) to miejsca ustepuje, ale są chwile gdy na przykład wracam z pracy i najchetniej to bym sie w tej chwili polożył spac bo jestem taki zmeczony, a do autobusu wsiadzie starsza Pani, rozejrzy się stanie obok mnie i kilka razy "przez przypedek" uderza mnie lokciem lub torebką żebym zauważył że stoi obok, bo ja jestem młody i powinienem stać...

kiedyś też byłem świadkiem sytuacji gdy babcia chciała usiaść, skomentowała na cały autobus chamstwo młodego chłopaka który siedział widząc że ona stoi. po czym on wstał, podniósł kulę która leżała tak że wczesniej nie było jej widac, powiedział: "prosze usiasc jak Pani musi" i stanał podpierając się na kuli. nie wiem co mu dokładnie było, ale moze babcia nastepnym razem sie zastanowi zanim zacznie kogoś przezywać...

Zgadzam się w 100% - czesto babcie są bardzo niemiłe...

+Quote Post
Peterek
post nie, 15 cze 2008 - 16:54
Post #1252

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

Heh, są zarówno chamsy młodzi jak i starsi. Nie raz szlag mnie trafia jak widzę, że jakaś babcia rozpycha się przez pół autobusu łokciami, pełna energii po czym staje nad kimś i nagle jest wielce zmęczona. Ale z drugiej strony są też ludzie młodzi, którzy za nic nie zejdą nikomu. Nawet inwalidzie, kobiecie w ciąży itd. I takie coś denerwuje mnie już zupełnie. Ot, kwestia wychowania.

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
mydliczek
post pon, 16 cze 2008 - 01:07
Post #1253

UZYTKOWNIK

Ależ takie plakaty o nieżyczliwych babciach też już są. Sam właśnie widziałem dzisiaj jeden w tramwaju 21. Dokładnie z takim napisem: "Babciu bądź życzliwa! Młody też ma prawo być chory lub zmęczony". Tylko, że w wersji czarno-białej. Dla mnie, to co jest w komiksie jest trochę bezsensu - chłopak jest na wózku, więc nie wiem jak miałby zwolnić to miejsce tej miłej babuszce wink.gif Ale rozumiem przesłanie i jak najbardziej się z tym zgadzam.

+Quote Post
Maryhna
post pon, 16 cze 2008 - 09:14
Post #1254

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 652
GG: 2636495 status gadu-gadu

przykład jest celowo przerysowany z uwagi na to, że są choroby tak widoczne jak i niedostrzegalne na zewnątrz.

--------------------
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

www.zaglebiedabrowskie.pl

+Quote Post
post sob, 21 cze 2008 - 13:43
Post #1255

Od dzisiaj kursuje wakacyjna linia 716 (dawna 16 bis). Ciekawe ilu kierowcow bedzie znowu tradycyjnie mylilo trase

--------------------

+Quote Post
Padziu
post sob, 21 cze 2008 - 20:24
Post #1256

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

CYTAT(:) @ sob, 21 cze 2008 - 13:43) *
Od dzisiaj kursuje wakacyjna linia 716 (dawna 16 bis). Ciekawe ilu kierowcow bedzie znowu tradycyjnie mylilo trase

mógłbyś wyjaśnić o co chodzi z tym myleniem trasy??

+Quote Post
Sebastian22
post sob, 21 cze 2008 - 23:29
Post #1257

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

Jest to sezonowa linia i często w pierwszych dniach była nie do końca tak obsługiwana jak na rozkładach, teraz rotacja kierowców jest dość spora więc dla nie ktorych będzie to nie lada wyzwanie...

+Quote Post
Bartek84
post nie, 22 cze 2008 - 00:37
Post #1258

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 277

Ale w końcu dali jej normalny numer, oznaczenie z zeszłych lat to była niezła wolna amerykanka.

--------------------
127.0.0.1 sweet 127.0.0.1

+Quote Post
post nie, 22 cze 2008 - 12:37
Post #1259

Wielu kierowcow nie skreca w ul Łączącą i omija jeden przystanek. I tak jest co roku, najgorzej wlasnie na poczatku. Po kilku tygodniach jest duzo lepiej, ale do samego konca zawsze ktos i tak pomyli. Przeciez maja w kabinach rozklady i widza, ze omijaja.

--------------------

+Quote Post
mydliczek
post pon, 23 cze 2008 - 11:31
Post #1260

UZYTKOWNIK

Tak jakby tramwaje nie jeździły w stronę Będzina...

+Quote Post

167 Stron V  « < 61 62 63 64 65 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 03:15
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza