![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
moglby mi ktos wytlumaczyc o co w tym chodzi ? Linie zawieszone 01.06.2008 933 MB szukalem na stronie kzkgopu, ale nie znalazlem informacji dot. zawieszenia linii 933 no niestety zawieszono 933 i dlatego właśnie na 634 zaczęły jeździć przegubowce. szkoda tylko że nic nie obsługuje już cmentarza w strzemieszycach. poza tym gołonóg nie ma teraz połączenia bezpośredniego ze strzemieszycami. może wreszcie puszczą coś ze strzemieszyc 11listopada->kosmonautów->wybickiego. bo 604 w jedną do reala np, a potem nie ma jak wrócić do gołonoga (to takie moje odwieczne marzenie ![]() Ten post edytował prezes pon, 02 cze 2008 - 21:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no niestety zawieszono 933 i dlatego właśnie na 634 zaczęły jeździć przegubowce. szkoda tylko że nic nie obsługuje już cmentarza w strzemieszycach. poza tym gołonóg nie ma teraz połączenia bezpośredniego ze strzemieszycami. może wreszcie puszczą coś ze strzemieszyc 11listopada->kosmonautów->wybickiego. bo 604 w jedną do reala np, a potem nie ma jak wrócić do gołonoga (to takie moje odwieczne marzenie ![]() Z tym realem to z Gołonoga jest kapa bo albo trzeba dymać na Aleje albo czekać na 604 do Centrum i sie tam przesiadać.... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Nobel dla KZK GOP za likwidacje 933! A może władze miasta biorą przykład z władz Będzina? Przyłaby się jakaś "mądra" wypowiedź Alodii w tej sprawie...
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT WPK Katowice Początek nowego miesiąca tradycyjnie stał się okazją do wprowadzenia szeregu zmian w rozkładach jazdy linii organizowanych przez KZK GOP. Jednak istotniejsze zmiany zaszły w obsłudze kilku linii autobusowych. Poniżej przedstawiamy zarówno zmiany rozkładowe jak i przetasowania wśród przewoźników. 1 czerwca zlikwidowana została szczytowa linia autobusowa 933 łącząca Dąbrowę Górniczą ze Sławkowem trasą przez Gołonóg i Strzemieszyce. Tym samym komunikacja miejska zniknęła z ulic Laski i Myśliwska w Dąbrowie Górniczej. Autobusy zatrzymywały się tam na trzech przystankach: Gołonóg Myśliwska, Gołonóg Chemikor oraz Strzemieszyce Cmentarz. Przez ponad 12 lat funkcjonowania tej linii tylko raz została zmieniona jej trasa. Od momentu uruchomienia (1 października 1995 roku) autobusy jeździły ulicami Młodych i Podlesie w Gołonogu. W 2004 roku kosmetycznie skorygowano jej przebieg - wycofano z ulicy Podlesie, a skierowano przez ulicę Laski. Pierwszym przewoźnikiem obsługującym tę linię był PKS Będzin. Dopiero 31 stycznia 2006 roku nastąpiła zmiana - linia trafiła w ręce PUP z Czeladzi. (...) ![]() Nie wiem ile w tym prawdy, ale ktos w komentarzu napisal: CYTAT Brak słów... napisał(a):
Nie wiedzą co likwidować :/ 933 od Manhattanu do Strzemieszyc/Sławkowa i w drugą stronę był pełny, jeżdziłem nim przez 3 lata... Idioci krótko mówiąc. Tyle linii wozi powietrze, że nie wiem po kiego **** kasują przynoszącą zyski? To zaczyna mi kolej przypominać 03.06 19:02:44 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Ja proponuje by KZK zlikwidował całą komunikację w aglomeracji! Wtedy byłoby więcej kasy dla prezesa i zarządu! Brawo, brawo!
Władze KZK GOP! MYŚLCIE, TO NIE BOLI! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
w 933 czesto ludzie jezdzili, nie zdziwilbym sie likwidacji linii 49, bo frekwencja jest malutka.
Niestety zabrali mi dojazd do szkoly od nowego roku szkolnego, zreszta nie tylko mnie :/ ![]() pamietam te czasy, jezdzenie takim autobusem to bylo cos - drzwi tylko z tylu i z przodu, caly zatloczony ![]() Ten post edytował Prosty wto, 03 cze 2008 - 21:06 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Jedyny autobus ktorym jezdzilem zostal zlikwidowany. Pozazdroscic pomysłu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT Protokół Nr 25/08 z posiedzenia Komisji Budżetowej w dniu 23 kwietnia 2008r (...) W związku z zapytaniem radnej B.Ciaś odnośnie przyczyny zwiększenia środków finansowych w wysokości 1.400.000 zł na modernizację infrastruktury autobusowej, Prezydent Miasta Z.Podraza wyjaśnił, że wynika ona ze zwiększenia ilości przystanków o 14 oraz konieczności wykonania robót dodatkowych na przystankach. (...) Ciekawe jest to, ze wsrod tych dodatkowych przystankow jest glowny przystanek w Golonogu, bo zrobiono go dopiero niedawno. Dalej nie wymieniono zniszczonej nawierzchni, nawet tam gdzie zostala ona wycieta wiele miesiecy temu -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciekawe czy starczy kasy na wiatę na Królowej Jadwigi - odkąd zawitała tam "nowość" ludzie muszą moknąć ale za to mają zajefajne oznaczenie miejsca na wózek inwalidzki.....
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 22 Dołączył: wto, 07 lis 06 Skąd: zza światów Nr użytkownika: 266 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie tylko tam. W dzielnicy Trzebiesławice po 'remoncie' przystanku gdzieś posiało wiate.. to dopiero remont....
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Taaa! 933 zatłoczony! Z rzadka! To, że jechało nim trochę ludzi (bo faktycznie jechało, kosztem jadącego za nim 634 - od Sławkowa - i na odwrót do Sławkowa), nie znaczy, że był zapchany! Po prostu przeważnie w szczycie wszystkie miejsca siedzące zajęte i trochę stojących. Ot - tak, jak powinno być maksymalnie w KM, a nie z gębą na szybie drzwi! :>
|
|
|
![]()
|
|
ZLIKWIDOWAĆ KZK GOP!
Wczoraj byłem na dniach będzina. Z imprezy wyszedłem kilka minut po 22 i do 1 czekałem na cokolwiek czym dojade do domu! I nikt nic nie wiedział! Informacja KZK to albo juz nie pracowała, albo sobie spali! Co to ma być? Jak to coś nas traktuje? Sprawe zgłosiłem do mediów, mam nadzieję, że się zainteresują tym! Aha i jeszcze jedno. Popierałem strajk tramwajarzy, ale po wczorajszym dniu to ja bym im jeszcze zabrał po pare złotych. Jak można tak jak oni ludzi traktować? Tramwaje z czeladzi zamiast do DG to do zajezdni zjeżdżały! TRAMWAJARZE! DO ROBOTY ZA 500 ZŁOTYCH! KZK GOP DO LIKWIDACJI! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 93 Dołączył: nie, 16 gru 07 Nr użytkownika: 952 Płeć: Mężczyzna GG: 5344968 ![]() |
Ja wyszedłem 21:40 i poszedłem na autobus :] wsiadłem elegancko w 807 i mimo tego że zepsuł się przed Mdc to spoko
![]() Mogłeś iść na 807 bo jechał jakoś 22:45 następny .. |
|
|
![]()
|
|
ZLIKWIDOWAĆ KZK GOP! Wczoraj byłem na dniach będzina. Z imprezy wyszedłem kilka minut po 22 i do 1 czekałem na cokolwiek czym dojade do domu! I nikt nic nie wiedział! Informacja KZK to albo juz nie pracowała, albo sobie spali! Co to ma być? Jak to coś nas traktuje? Sprawe zgłosiłem do mediów, mam nadzieję, że się zainteresują tym! Aha i jeszcze jedno. Popierałem strajk tramwajarzy, ale po wczorajszym dniu to ja bym im jeszcze zabrał po pare złotych. Jak można tak jak oni ludzi traktować? Tramwaje z czeladzi zamiast do DG to do zajezdni zjeżdżały! TRAMWAJARZE! DO ROBOTY ZA 500 ZŁOTYCH! KZK GOP DO LIKWIDACJI! Widocznie postanowili zrobić uczestnikom mały spacer - taka ładna pogoda....Jak byłem w Wawie to doznałem szoku - z Centrum na Prage autobusy nocne co 30 min.... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: nie, 08 cze 08 Nr użytkownika: 1,328 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie denerwuje że w autobusach solaris okienka są w wersji mini. rano jak się jedzie w tym tłoku to jest taki zaduch, a szyberdach jest otwierany tylko przez kierowce, który rzadko! bardzo rzadko wpadnie na to że w taki upał warto go uchylić... i tak się wszyscy kiszą...
|
|
|
![]()
|
|
Ot i cały KZK GOP. Zlikwidować to jak najszybciej! Szkoda pieniedzy na utrzymywanie darmozjadów!
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie denerwuje że w autobusach solaris okienka są w wersji mini. rano jak się jedzie w tym tłoku to jest taki zaduch, a szyberdach jest otwierany tylko przez kierowce, który rzadko! bardzo rzadko wpadnie na to że w taki upał warto go uchylić... i tak się wszyscy kiszą... Najlepsze klimaty są w 801/831 rano i po południu jak ludzie jadą do pracy czy na uczelnie. Jest totalny zaduch, człowiek się czuje jak w piecu mimo że okna są pootwierane. Nie wiem kto był na tyle mądry żeby krótkie autobusy bez klimatyzacji (nawet jeśli jest to i tak nie jest włączana) puścić na taką trasę gdzie zawsze są autobusy full załadowane ludźmi. Do tego jak wejdzie słynny smrodek z Stawowej to już totalny odjazd i trzeba się busa ewakuować bo się nie da jechać... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: nie, 08 cze 08 Nr użytkownika: 1,328 Płeć: Mężczyzna ![]() |
własnie o nich (801 i 831) pisałem. rano nimi jade do pracy więc 5 dni w tygodniu mam saune w cenuie biletu mieisęcznego...!
na szczescie na TEGO ze stawowej nie trafiam! bo to juz by była przesada! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
CYTAT Zlikwidowali linię 993 w ramach oszczędności 10.06.2008 Mieszkańcy Gołonoga w Dąbrowie Górniczej są zbulwersowani likwidacją jedynej linii autobusowej, łączącej tę dzielnicę ze Strzemieszycami i Sławkowem. (...) Kursy zniknęły z rozkładów jazdy 2 czerwca. (...) Pasażerowie są teraz skazani na przesiadki, a na ul. Myśliwską i Laski nie dojeżdża obecnie żaden autobus. Autobusy linii 933 kursowały od poniedziałku do piątku w godzinach porannych oraz od 12 do 17, kiedy korzystało z nich najwięcej pasażerów, dojeżdżających do pracy i szkoły. W sumie było osiem kursów. (...) Brak linii 933 sprawił, że nie są już obsługiwane przystanki: Gołonóg Myśliwska, Gołonóg Chemikor oraz Strzemieszyce Cmentarz. KZK GOP zmiany tłumaczy decyzję oszczędnościami. - Linia nr 933 utworzona została jako uzupełniająca dla obsługującej główny ciąg komunikacyjny linii nr 634. Autobus 933 wykonywał kilka kursów w dni robocze, w godzinach szczytu, jednak był wykorzystywany w niewielkim stopniu. Przyczyną likwidacji linii było jednak wypowiedzenie umowy przez przewoźnika ją obsługującego - tłumaczy Alodia Ostroch, rzecznik KZK GOP. - Równocześnie ze zlikwidowaniem linii nr 933 na tej trasie wprowadzono autobusy przegubowe, zabierające więcej pasażerów - dodaje. Miasto zgodziło się na takie zmiany, licząc, że linia 634 mieszkańcom wystarczy, choć nie prowadzi przez Gołonóg. - Z przedstawionych nam badań KZK GOP wynikało, że takie posunięcie jest ekonomicznie uzasadnione. Dwa, spośród czterech obsługujących linię 634 autobusów, przewożą teraz zamiast stu, nawet do stu pięćdziesięciu pasażerów - tłumaczy Anna Zubko z Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej. http://sosnowiec.info.pl/modules/news/news_view.php?id=12258 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
Wrzucajcie pelne artykuly a nie ogryzki. Do tego zrodlem jest DZ, a nie sosnowiec.info
CYTAT ![]() Zlikwidowali linię autobusowej w ramach oszczędności dziś Mieszkańcy Gołonoga w Dąbrowie Górniczej są zbulwersowani likwidacją jedynej linii autobusowej, łączącej tę dzielnicę ze Strzemieszycami i Sławkowem. Dzwonią do redakcji, by prosić o pomoc. Kursy zniknęy z rozkładów jazdy 2 czerwca. Teraz, zdaniem mieszkańców widać, że to był błąd. Pasażerowie są skazani na przesiadki, a na ul. Myśliwską i Laski nie dojeżdża obecnie żaden autobus. Autobusy linii 933 kursowały od poniedziałku do piątku w godzinach porannych oraz od 12 do 17, kiedy korzystało z nich najwięcej pasażerów, dojeżdżających do pracy i szkoły. W sumie było osiem kursów. - Te auta były prawie zawsze wypełnione po brzegi, bo jako jedyne jechały z Gołonoga do Sławkowa i z powrotem. Nigdy nie woziły powietrza, bo poza komunikacyjnym szczytem po prostu nie jeździły. Teraz nie mam wyjścia i muszę dojeżdżać tramwajem do ulicy Majakowskiego, by dostać się w stronę Strzemieszyc. Najłatwiej jest wszystko likwidować i mówić o oszczędności - podkreśla Marian Kot, mieszkaniec Gołonoga. Brak lini 933 sprawił, że nie są już obsługiwane przystanki: Gołonóg Myśliwska, Gołonóg Chemikor oraz Strzemieszyce Cmentarz. KZK GOP zmiany tłumaczy decyzję oszczędnosciami. - Linia nr 933 utworzona została jako uzupełniająca dla obsługującej główny ciąg komunikacyjny linii nr 634. Autobus 933 wykonywał kilka kursów w dni robocze, w godzinach szczytu, jednak był wykorzystywany w niewielkim stopniu. Przyczyną likwidacji linii było jednak wypowiedzenie umowy przez przewoźnika ją obsługującego - tłumaczy Alodia Ostroch, rzecznik KZK GOP. - Równocześnie ze zlikwidowaniem linii nr 933 na tej trasie wprowadzono autobusy przegubowe, zabierające więcej pasażerów - dodaje. Miasto zgodziło się na takie zmiany, licząc, że linia 634 mieszkańcom wystarczy, choć nie prowadzi przez Gołonóg. - Z przedstawionych nam badań KZK GOP wynikało, że takie posunięcie jest ekonomicznie uzasadnione. Dwa, spośród czterech obsugujących linię 634 autobusów, przewożą teraz zamiast stu, nawet do stu pięćdziesięciu pasażerów - tłumaczy Anna Zubko z Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej. Piotr Sobierajski -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 03:15 |