![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ups, no i lipnie wypadł Ci pierwszy kurs, jednak zewnętrzny lifting czy jak to sie pisze, nie pomaga :/ Ale lifting ten wóz przeszedł również wenątrz - w sumie dostaliśmy całkiem inne pudło z jakiegoś poznańskiego wozu....co prawda żelazka maja juz nowoczesniejszy rozruch ale moderus rowniez jest odnowiony od strony techniczno-ruchowej. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
toż to jeszcze większy wstyd
![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Taka mala modernizacja ale w DG bardzo rzadko spotykane - wymieniaja szyny na petli obok bylej kopalni
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Znowu muszę skrytykować KZK GOP!Dzisiaj rano chciałem kupić bilet dwudniowy i... I dostałem go dopiero w Będzinie! W żadnym kiosku na Gołonogu nie posiadają takich biletów, choć nazywają się wszyscy "kolekurą". Zadzwoniłem na infolinie by spytać gdzie mogę dostać taki bilet i gość powiedział, że w automatach oraz "kolekturach". Podjechałem więc na Manhatan by kupić sobie ten bilet w automacie. I jakież było moje zdziwienie, że takowego w automatach nie ma! Zadzwoniłem znowu do informacji a gość mi mówi, że "to on nie wie". No paranoja. Normalnie paranoja. To po co te bilety są w taryfie podawane skoro ich nigdzie dostać nie idzie.Wysłąłem w tej sprawie pismo do KZK oraz maila z zapytaniem. Zobacze co odpowiedzą. Napewno nie zapomnę napisać co mi odpowiedzieli
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A wracając do przystanków to robią małą parodie. Wrócili dziś na oba przystanki Dąbskiego I. W stronę Będzina dobudowują do wcześniej zrobionego odcinka, z 5m by było zejście na przejście dla pieszych z niskim krawężnikiem. W stronę Dąbrowy też dobudowują jakieś 4m i dodatkowo dopiero teraz zrobili oznaczenie "niepełnosprawny" wg wzoru podanego przez ":)". Bo w Gołonogu gdzieś widziałem że, zrobili same te żółte kwadraciki, ale bez znaczka inwalidy. Ciekawy mają plan robót
![]() Ten post edytował mydliczek śro, 13 lut 2008 - 18:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Szkoda, że na Redenie w kierunku Centrum nie robia zatoczki. Co prawda za dużo miejsca tam nie ma, ale trochę by się znalazało. Szkoda...
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szkoda, że na Redenie w kierunku Centrum nie robia zatoczki. Co prawda za dużo miejsca tam nie ma, ale trochę by się znalazało. Szkoda... Ogolnie jak sie patrzy na te remonty to żal sie robi....czemu nie zrobili nic na przystanku w gołonogu kier. Ząbkowice/huta? Tam jest stary beton.... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
A kto właściwie jest za to odpowiedzialny, władze miasta? Nawet u mnie w Ujejscu pozrywali kostkę, mimo że rok temu ją kładli. Obawiam się, że takie roboty w pośpiechu mogą więcej zaszkodzić niż pomóc. Kostka ułożona na "szybkensa" zacznie się zapadać i tyle będzie z tego pseudoremontu.
|
|
|
![]()
|
|
A kto właściwie jest za to odpowiedzialny, władze miasta? Nawet u mnie w Ujejscu pozrywali kostkę, mimo że rok temu ją kładli. Obawiam się, że takie roboty w pośpiechu mogą więcej zaszkodzić niż pomóc. Kostka ułożona na "szybkensa" zacznie się zapadać i tyle będzie z tego pseudoremontu. Zgłosić to do TVNu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Szkoda, że na Redenie w kierunku Centrum nie robia zatoczki. Co prawda za dużo miejsca tam nie ma, ale trochę by się znalazało. Szkoda... A miałem o tym napisać, to żeście mnie uprzedzili. Mam nadzieję, że powyższy topic czytają urzędnicy miejscy odpowiedzialni za wydatkowanie pieniędzy uzyskanych z UE. Te remonty to jest czysta kpina. I mam nadzieję że osoby które pracują w tym urzędzie po prostu się WSTYDZĄ. I mam nadzieję że się nie przyznają gdzie pracują, bo ja bym się nie przyznał! To także tyczy się Prezydenta i jego zastępców, którzy na takie coś pozwolili. SKANDALEM jest, że przy takiej okazji nie stworzono choćby zatoczki na Redenie w stronę Centrum. Od x lat o tym się MÓWI, a władze zachowują się tak, jakby pracowali tam ludzie oderwani od rzeczywistości, by nie powiedzieć o nich czegoś więcej. Zapewne przez następne LATA będzie się mówiło, że remont był więc NIE MA SENSU robić go znowu. Nie wspomnę już tu o fakcie, że przy przystankach oraz na całej długości Królowej Jadwigi są takie KOLEINY, że spod kół jadących autobusów i samochodów robi się FONTANNA. Ale prezydent nie jeździ autobusami, więc NIE WIE, że jak autobus podjeżdża na przystanek, trzeba stać 2 m. obok aby być SUCHYM. Przynajmniej ten PROBLEM zatoczka by rozwiązała. Ale trzeba CHCIEĆ i to WIDZIEĆ a nie tylko BRAĆ PIENIĄDZE. Dziękuje -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może to Was zainteresuje
CYTAT Wyszukiwarka połączeń KZK-GOP Autor: kzkgoogle 09.02.08, 03:14 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Witam, jestem w trakcie tworzenia wyszukiwarki połączeń dla Śląskiej komunikacji miejskiej. Wyszukiwarka umożliwia znalezienie optymalnych połączeń autobusowych/tramwajowych z jedną i dwoma przesiadkami. Strona znajduje się pod adresem www.kzk-google.pure.pl/ życzę miłego używania ![]() Prosiłbym także o sugestie/raporty błędów/krytykę pod adres nale.sniku(_małpa_)gmail.com Pozdrawiam sniku a co do zakresu/stylu i wszystkiego związanego z remontem przystnków to brak mi słów. Zastanawia mnie jedno, jak można takie "coś" zawalić, najpierw nierozstrzygnięte przetargi, a teraz "TO". Jedyne do czego to mogę porównać, to wielomiesięczne remonowania/otwieranie przejścia dla pieszych obok McD. Ten post edytował Zibar czw, 14 lut 2008 - 06:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Zgłosić to do TVNu ![]() ![]() Myślę, że to nie głupi pomysł. Przed nami pewnie Pan Prezydent ani urzędnicy się nie wytłumaczą, a przed kamerami wścibskich dziennikarzy będą musieli (choć nie jestem wielkim zwolennikiem bicia piany w wykonaniu tzw. programów interwencyjnych). Może ktoś ma chwilę i napisze o tym remoncie do jakichś mediów. Przydałaby się też fotorelacja, bo ten "remont" coś wyjątkowo szybko postępuje na przód ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
A wracając do przystanków to robią małą parodie. Wrócili dziś na oba przystanki Dąbskiego I. W stronę Będzina dobudowują do wcześniej zrobionego odcinka, z 5m by było zejście na przejście dla pieszych z niskim krawężnikiem. W stronę Dąbrowy też dobudowują jakieś 4m i dodatkowo dopiero teraz zrobili oznaczenie "niepełnosprawny" wg wzoru podanego przez ":)". Bo w Gołonogu gdzieś widziałem że, zrobili same te żółte kwadraciki, ale bez znaczka inwalidy. Ciekawy mają plan robót ![]() Ciekawe czy sami sie zorientowali czy UM. Znacz ze zrywali to co zrobili zeby dorobic te znaczki. Ale jak to w Golonogu same zolte? Moze chca namalowac znaczek zamiast ulozyc z kostki? (co by bylo niezgodne z planami) Zobaczymy czy tam tez zerwa. Nie wiem czemu teraz sie oburzacie. Trzeba bylo to robic ponad rok temu albo i dawniej. Ja pokazywalem wtedy plany i pisalem co o tym mysle. To nie wiem czy nie wierzyliscie w zakres prac, wierzyliscie w cud? ![]() W planach byl przedstawiony zakres prac dla kazdego przystanku. Potem przy oglaszaniu pierwszego przetargu mozna sie bylo zapoznac ze wszystkim bardzo dokladnie, kazdy szczegol z rysunkami i zdjeciami dla kazdego przystanku, tak samo jak wykonawca. Wszystko bylo wraz z SIWZ. O zatokach tez pisalem wtedy od razu, szczegolnie wlasnie o Redenie i obok dawnej KWK Paryz przy Sobieskiego w kierunku Bedzina, i jeszcze o kilku innych. O wiatach nie wspomne. Teraz juz jest po sprawie, szkoda nerwow ![]() Jedynie mozna patrzec czy wykonwaca robi zgodnie z planem, a jak widac cos nawet z tymi znaczkami nie chca sie meczyc. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Co do znaczków to na Dąbskiego II (Centrum) jest wykonane zgodnie z planem-z kostki. Pozrywali te czerwone, by zrobić na nie miejsce
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Znacz ze zrywali to co zrobili zeby dorobic te znaczki. Ale jak to w Golonogu same zolte? Moze chca namalowac znaczek zamiast ulozyc z kostki? No tak jak syzio napisał, pozrywali czerwoną kostkę, żeby zrobić miejsce na znak inwalidy. Z tego co napisał, to widzę, że zrobili to na wszystkich czterech przystankach na dąbskiego. A co do gołonogu to może mi się przewidziało, bo było jeszcze piaskiem sporo pokryte, więc sam już nie wiem ;) |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Wymieniają nową kostkę na jeszcze nowszą Milena Nykiel 2008-02-14, ostatnia aktualizacja 2008-02-14 21:02 W Dąbrowie Górniczej za unijne pieniądze remontowane są przystanki autobusowe. Pasażerowie pukają się w czoło, bo budowlańcy zrywają dobrą kostkę brukową, żeby ją wymienić na... nową Przystanek autobusowy na Redenie przy alei Piłsudskiego od kilku dni jest rozkopany. Pasażerowie czekają na transport w wielkiej błotnistej kałuży. Przy przystanku uwija się firma budowlana. O porozrzucane łopaty i kilofy potykają się ludzie. Wokół zatoczki stoją palety z nową kostką brukową, która zastąpi starą. - Starą? Przecież "stara" w ogóle nie jest zniszczona! - denerwuje się Damian Cholewski, który mieszka w bloku naprzeciw przystanku. - Oni chyba pogłupieli! Dostali kasę z Unii i wymieniają dobrą kostkę brukową? To się nazywa marnotrawienie pieniędzy! Na dodatek robią to w biały dzień, na oczach ludzi - wymownie puka się w czoło. Do rozmowy włącza się Małgorzata Jakubczyk. Czeka na autobus ze swoją pięcioletnią córką Majką. - Proszę spojrzeć! - pokazuje na dziecko. - Dopiero przyszłyśmy, a mała już jest umazana błotem po same kolana. Rozkopać przystanek, żeby go naprawić - to rozumiem. Jeśli remont polega tylko na wymianie kostki, która jest w doskonałym stanie - nie rozumiem! Jakubczyk zaczepia jednego z pracowników. - Po co wy to robicie? - pyta. - Niech pani da nam spokój, wszyscy na nas tylko krzyczą. Kazali wymieniać kostkę, to wymieniamy - odpowiada robotnik. Podobnie było z przystankami przy ul. 11 Listopada. Prace dobiegły tam już do końca. Od szarej niezniszczonej kostki wyraźnie odcina się nowa, czerwona. Kilka dni temu oddano do użytku przystanek przy dąbrowskim Realu. Naprawa także nie była konieczna. Marcin Bazylak z dąbrowskiego magistratu wyjaśnia, że modernizacja dąbrowskich przystanków to projekt całościowy. Jego zdaniem nie ma mowy o marnotrawieniu pieniędzy, bo zerwana kostka będzie magazynowana, a w razie potrzeby użyta ponownie. - Nowa czerwona kostka brukowa, która jest teraz montowana na przystankach, to znak dla niepełnosprawnych. Jeżeli ją zobaczą, będą wiedzieć, że przystanek jest dostosowany do ich potrzeb - mówi Bazylak. Dziwne, że "dostosowanie przystanków do potrzeb osób niepełnosprawnych" polega tylko na zamianie koloru kostki i wstawieniu piktogramu z wizerunkiem osoby na wózku. Bazylak zarzeka się, że to nie wszystko. - Niektóre perony podnieśliśmy lub obniżyliśmy, żeby łatwiej było wychodzić z niskopodłogowego autobusu - mówi. Na remont 168 dąbrowskich przystanków gmina dostała z Unii Europejskiej ponad milion złotych. Projekt miała zrealizować wspólnie z innymi miastami Zagłębia do końca zeszłego roku. Sosnowiec i Będzin wyrobiły się w terminie - w Dąbrowie nie wyremontowano ani jednego przystanku na czas. Władze miasta tłumaczyły opóźnienie kłopotami przy przetargach. Przez kilka miesięcy nie udało się znaleźć wykonawcy. Teraz wykonawca już jest, a gmina - po podpisaniu aneksu do umowy - na prace przy przystankach ma jeszcze półtora miesiąca. - Do zeszłego tygodnia wyremontowaliśmy już ponad 80 przystanków. Pogoda dopisuje, więc z ostatnimi na pewno zdążymy, i to jeszcze przed terminem - zapewnia Przemysław Kędzior z biura prasowego dąbrowskiego magistratu. Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
W golonogu zerwali caly pas kostki czerwonej zeby pozniej ulozyc nowszą z malym zoltym kwadratem, bez symbolu inwalidy....
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 14:53 |