IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

70 Stron V  « < 36 37 38 39 40 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Nowe centrum miasta, co zmienić?
:)
post nie, 27 mar 2011 - 11:33
Post #741

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

suprejednostka bedzie znacznie brzydsza niz sie spodziewalem, koszmar. Milion razy ladniejsza jest ta szara na ostatnim zdjeciu. To jest po prostu skandal! Bedzie nawiazywac do DH Centrum
vio (32).gif fight (2).gif
snf (51).gif http://dg.pl/news/show/group/13/id/2052/Ko...+Superjednostkę

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
vodun
post nie, 27 mar 2011 - 12:22
Post #742

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,287

a mnie się podoba biggrin.gif Już mam dość tych szarości, wg mnie nawet nie pasujące kolory są lepsze niż otaczająca nas SZAROŚĆ I PONUROŚĆ. Niedługo trawka i drzewka się zazielenią i będzie git smile2.gif

+Quote Post
szer
post nie, 27 mar 2011 - 12:37
Post #743

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Faktycznie, ostatnie zdjęcie najlepsze. W sensie, że kolory...
Jakoś ten żółty, pomarańczowy nie pasują do Superjednostki...

--------------------
33001,04

+Quote Post
Peterek
post nie, 27 mar 2011 - 13:48
Post #744

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

Okropne, okropne, okropne... Ja jestem załamany. Zapowiadano połączenie żółtego z brązowym i już wtedy nie byłem zadowolony. A tutaj okazuje się, że jest chyba jeszcze gorzej. Superjednostka traci charakter. Przeróbmy ją na przedszkole!

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
xMarcinx
post nie, 27 mar 2011 - 14:18
Post #745

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Ten brązowy jest jeszcze, ale ten żółty dający po oczach to porażka - miałem nadzieje, że dadzą jakiś miękki żółty coś jak wyblakła cytryna.. no ale niestety. Najgorsze jest to, że lata temu jakoś umiano ładnie dobrać kolory - białe/szare blachy i jakiś akcent kolorystyczny. Teraz tego niema, ludzie bawią się kolorami nie mając o nich pojęcia i znowu centrum DG to będzie architektoniczny miszmasz - połączenie stylu industrialnego z kieleckimi klimatami.

+Quote Post
Leszek
post nie, 27 mar 2011 - 14:22
Post #746

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Szary w końcu nie oznacza automatycznie ponurego, w kilku odcieniach szarości budynek wyglądałby elegancko i stylowo. Na osiedlach różne kolory bloków mi nie przeszkadzają, ale w centrum - przydałoby się trochę spokojnej prostoty.

--------------------

+Quote Post
vodun
post nie, 27 mar 2011 - 16:46
Post #747

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,287

bardziej mi nie pasuje ten komunistyczny blaszak, te pseudobudki z "jedzeniem", resztki kina ARS, dla mnie to jest tragedia a nie kolory Superjednostki smile2.gif

+Quote Post
Mały77
post pon, 28 mar 2011 - 16:18
Post #748

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

Jak dla mnie kolory są ok - przynajmniej "żywo" się zrobi.
Ale wiadomo - kolory to osobiste widzimisię oglądającego - więc nie wszystkim musi się podobać.

+Quote Post
Sebastian22
post pon, 28 mar 2011 - 17:45
Post #749

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(Mały77 @ pon, 28 mar 2011 - 17:18) *
Ale wiadomo - kolory to osobiste widzimisię oglądającego - więc nie wszystkim musi się podobać.

podobne kolory są na blokach na ul. Morcinka przy biedronce....

+Quote Post
BARES
post pon, 28 mar 2011 - 17:46
Post #750

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 352

Jak dobrze wyglądają czerń i odcienie szarości można zobaczyć kilkadziesiąt metrów dalej, nad centrum oraz reprezentacyjnymi ulicami powinna być ustanowiona kuratela magistratu.

--------------------

+Quote Post
xMarcinx
post pon, 28 mar 2011 - 21:58
Post #751

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Ktoś sobie wyobrażą UM w kolorze żółtym?

Nie znam ani jednego projektu współczesnej zabudowy mieszkalnej gdzie używa się tak dający po oczach żółty. Stare budynki w starym stylu, chyba, że modernizujemy to do stylistyki adekwatna kolorystyka w przypadku superjednostki nie wiem do czego te kolory mają nawiązywać? w ogolę skąd one się wzięły? argument, że mi się podoba to nie argument tu nie chodzi o podobanie, a stylistykę i dopasowanie do otoczenia. Nie spotkałem się jeszcze by familoki malowali na żółto, bo wyglądają bardziej radośnie..

+Quote Post
Mały77
post wto, 29 mar 2011 - 06:18
Post #752

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

CYTAT(xMarcinx @ pon, 28 mar 2011 - 22:58) *
argument, że mi się podoba to nie argument tu nie chodzi o podobanie, a stylistykę i dopasowanie do otoczenia. Nie spotkałem się jeszcze by familoki malowali na żółto, bo wyglądają bardziej radośnie..

Nie jestem zawodowym stylistą - mogę mówić tylko o osobistym odczuciu. A osobiście mnie te kolory się podobają - widać, że wszystkie bloki w mieście należące do Lokatora robią w porównywalnej stylistyce.

+Quote Post
storczyk
post wto, 29 mar 2011 - 16:15
Post #753

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,429

Wg mnie Koszmarnie rozwiązano kolorystykę jednego z centralnych budynków w mieście. Superjednostka stanowi przeciwwagę dla PKZ i powinna być utrzymana w stonowanej kolorystyce z powodu swojej wielkości, no ale cóż nikt się widocznie nie zastanowił nad tym jak będzie wyglądać w otoczeniu, bo taki blok w takich kolorach np na Mydlicach, w Gołonogu czy na Mickiewiczu w sensie na osiedlu mógłby wyglądać całkiem nieźle ale nie w Centrum miasta w okolicy Parku.

+Quote Post
eve
post wto, 29 mar 2011 - 17:56
Post #754

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 381

Oprócz pomarańczu i żółtego będzie chyba jeszcze zielony. Tak mi się wydaje, bo tam gdzie jest już żółta ściana framugi okien są żółte, a z drugiej strony wszystkie są zielone.

Na Redenie jest dużo tak zrobionych bloków, w tym mój, ale jednak w samym centrum mogliby coś delikatniejszego zrobić smile2.gif

+Quote Post
post wto, 29 mar 2011 - 18:58
Post #755

CYTAT(Sebastian22 @ pon, 28 mar 2011 - 18:45) *
CYTAT(Mały77 @ pon, 28 mar 2011 - 17:18) *

podobne kolory są na blokach na ul. Morcinka przy biedronce....

Tam to jeszcze jako tako, nawet pasuje do Biedronki i duzo lepszy schemat

--------------------

+Quote Post
Dave
post śro, 30 mar 2011 - 16:49
Post #756

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

A mi tam to nie przeszkadza! smile2.gif Nie przywiązuję większej uwagi do kolorystyki, już się przyzwyczaiłem do tego, że u nas panuje pstrokacizna, szare to by było takie smutne i ponure. Ale może faktycznie w centrum i do reszty lepiej by pasowało? W tym temacie akurat jestem laikiem i na estetyce się tu nie znam tongue.gif

+Quote Post
eve
post sob, 09 kwi 2011 - 22:18
Post #757

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 381

Też macie wrażenie, że po wyremontowaniu przejścia zapomnieli je umyć? chyba tylko pozamiatali, ale żeby tak chlusnąć wodą i przejechać szczotą to nie. I nowe marmurowe schody są mało widoczne spod warstwy kurzu wink.gif

+Quote Post
Peterek
post nie, 10 kwi 2011 - 13:09
Post #758

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

"nawet pasuje do Biedronki"

haha, umarłem. Biedronka jako najistotniejszy punkt architektoniczny okolicy, przyćmiewający wszystko swoją żółciutką farbą, którą możnaby dostrzec pewnie i w czarnej dziurze.

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
PaVLo
post pon, 11 kwi 2011 - 14:22
Post #759

Człowiek Legenda
**

Nr użytkownika: 141
GG: 2594367 status gadu-gadu

CYTAT(:) @ wto, 29 mar 2011 - 18:58) *
Tam to jeszcze jako tako, nawet pasuje do Biedronki i duzo lepszy schemat

Na tych blokach brakuje jeszcze napisu "Sponsored by Biedronka" oraz jebitnego logo.

+Quote Post
post nie, 08 maj 2011 - 22:01
Post #760

chca naprawic to, czego nikt nie przemyslal (z przetargu):

CYTAT
(...)
Zamówienie obejmuje: wykonanie usługi polegającej na dokonaniu zmiany urządzeń sterujących w czterech platformach dla niepełnosprawnych zamontowanych podczas realizacji zamówienia podstawowego nr ZP/WKD-342-111/10, demontaż częściowy elementów sterowania i wymianie podzespołów, montaż nowych podzespołów w miejsce zdemontowanych pozwalających na działanie bezobsługowe platform, programowanie platform, wykonanie prób obciążeniowych, wykonanie prób zasilania obwodów: siłowego, oświetleniowego, sterowniczego.

(...)
Uzasadnienie faktyczne: W skutek interwencji mieszkańców skierowanych do radnych dzielnicy Centrum, co zaskutkowało interpelacjami na sesji Rady Miejskiej oraz zgłoszeniami w Straży Miejskiej, dotyczącymi funkcjonowania platform w przejściu podziemnych Centrum i spowodowania ich obsługi przez bezpośrednio zaangażowanych (osoby niepełnosprawne), po dokonanych odbiorach przedmiotu zamówienia określonego ZP/WKD-342-111/10, odbyło się spotkanie u Zastępcy Prezydenta Miasta, odnoszące się bezpośrednio do tych interwencji. Na spotkaniu omówiono możliwość zadośćuczynienia mieszkańcom, co do bezobsługowego użytkowania platform dla niepełnosprawnych. Podjęto pozytywny kierunek działania do rzeczonych interwencji, przy czym ze względu na techniczne uwarunkowania, podjęto decyzję o skontaktowaniu się z wykonawcą wykonującym montaż istniejących platform. Decyzję tę podjęto ze względu na warunki gwarancji obejmujące eksploatację ww platform. Przedstawiciele wykonawcy jednoznacznie podkreślali konieczność zamontowania nowego modułu od producenta już zamontowanego urządzenia. Jakakolwiek interwencja innego niż Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Banimex Sp. z o. o. wykonawcy, mogłaby spowodować utratę gwarancji, na skutek niewłaściwego działania platform, narażając tym samym Gminę na poniesienie dodatkowych kosztów w ramach trwania gwarancji, co byłoby w sprzeczności z art. 44, ust. 3, pkt. 1, Ustawy o finansach publicznych, co do celowości i oszczędności dokonywania wydatków publicznych.

--------------------

+Quote Post

70 Stron V  « < 36 37 38 39 40 > » 
Reply to this topicStart new topic
14 Użytkowników czyta ten temat (14 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 22:12
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza