![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
suprejednostka bedzie znacznie brzydsza niz sie spodziewalem, koszmar. Milion razy ladniejsza jest ta szara na ostatnim zdjeciu. To jest po prostu skandal! Bedzie nawiazywac do DH Centrum
![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 113 Dołączył: nie, 18 maj 08 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 1,287 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a mnie się podoba
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Faktycznie, ostatnie zdjęcie najlepsze. W sensie, że kolory...
Jakoś ten żółty, pomarańczowy nie pasują do Superjednostki... -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Okropne, okropne, okropne... Ja jestem załamany. Zapowiadano połączenie żółtego z brązowym i już wtedy nie byłem zadowolony. A tutaj okazuje się, że jest chyba jeszcze gorzej. Superjednostka traci charakter. Przeróbmy ją na przedszkole!
-------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ten brązowy jest jeszcze, ale ten żółty dający po oczach to porażka - miałem nadzieje, że dadzą jakiś miękki żółty coś jak wyblakła cytryna.. no ale niestety. Najgorsze jest to, że lata temu jakoś umiano ładnie dobrać kolory - białe/szare blachy i jakiś akcent kolorystyczny. Teraz tego niema, ludzie bawią się kolorami nie mając o nich pojęcia i znowu centrum DG to będzie architektoniczny miszmasz - połączenie stylu industrialnego z kieleckimi klimatami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Szary w końcu nie oznacza automatycznie ponurego, w kilku odcieniach szarości budynek wyglądałby elegancko i stylowo. Na osiedlach różne kolory bloków mi nie przeszkadzają, ale w centrum - przydałoby się trochę spokojnej prostoty.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 113 Dołączył: nie, 18 maj 08 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 1,287 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bardziej mi nie pasuje ten komunistyczny blaszak, te pseudobudki z "jedzeniem", resztki kina ARS, dla mnie to jest tragedia a nie kolory Superjednostki
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak dla mnie kolory są ok - przynajmniej "żywo" się zrobi.
Ale wiadomo - kolory to osobiste widzimisię oglądającego - więc nie wszystkim musi się podobać. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak dobrze wyglądają czerń i odcienie szarości można zobaczyć kilkadziesiąt metrów dalej, nad centrum oraz reprezentacyjnymi ulicami powinna być ustanowiona kuratela magistratu.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ktoś sobie wyobrażą UM w kolorze żółtym?
![]() Nie znam ani jednego projektu współczesnej zabudowy mieszkalnej gdzie używa się tak dający po oczach żółty. Stare budynki w starym stylu, chyba, że modernizujemy to do stylistyki adekwatna kolorystyka w przypadku superjednostki nie wiem do czego te kolory mają nawiązywać? w ogolę skąd one się wzięły? argument, że mi się podoba to nie argument tu nie chodzi o podobanie, a stylistykę i dopasowanie do otoczenia. Nie spotkałem się jeszcze by familoki malowali na żółto, bo wyglądają bardziej radośnie.. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
argument, że mi się podoba to nie argument tu nie chodzi o podobanie, a stylistykę i dopasowanie do otoczenia. Nie spotkałem się jeszcze by familoki malowali na żółto, bo wyglądają bardziej radośnie.. Nie jestem zawodowym stylistą - mogę mówić tylko o osobistym odczuciu. A osobiście mnie te kolory się podobają - widać, że wszystkie bloki w mieście należące do Lokatora robią w porównywalnej stylistyce. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: sob, 05 lut 11 Nr użytkownika: 4,429 Płeć: Kobieta ![]() |
Wg mnie Koszmarnie rozwiązano kolorystykę jednego z centralnych budynków w mieście. Superjednostka stanowi przeciwwagę dla PKZ i powinna być utrzymana w stonowanej kolorystyce z powodu swojej wielkości, no ale cóż nikt się widocznie nie zastanowił nad tym jak będzie wyglądać w otoczeniu, bo taki blok w takich kolorach np na Mydlicach, w Gołonogu czy na Mickiewiczu w sensie na osiedlu mógłby wyglądać całkiem nieźle ale nie w Centrum miasta w okolicy Parku.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Oprócz pomarańczu i żółtego będzie chyba jeszcze zielony. Tak mi się wydaje, bo tam gdzie jest już żółta ściana framugi okien są żółte, a z drugiej strony wszystkie są zielone.
Na Redenie jest dużo tak zrobionych bloków, w tym mój, ale jednak w samym centrum mogliby coś delikatniejszego zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Jak dla mnie kolory są ok - przynajmniej "żywo" się zrobi. Ale wiadomo - kolory to osobiste widzimisię oglądającego - więc nie wszystkim musi się podobać. podobne kolory są na blokach na ul. Morcinka przy biedronce.... Tam to jeszcze jako tako, nawet pasuje do Biedronki i duzo lepszy schemat -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A mi tam to nie przeszkadza!
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Też macie wrażenie, że po wyremontowaniu przejścia zapomnieli je umyć? chyba tylko pozamiatali, ale żeby tak chlusnąć wodą i przejechać szczotą to nie. I nowe marmurowe schody są mało widoczne spod warstwy kurzu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
"nawet pasuje do Biedronki"
haha, umarłem. Biedronka jako najistotniejszy punkt architektoniczny okolicy, przyćmiewający wszystko swoją żółciutką farbą, którą możnaby dostrzec pewnie i w czarnej dziurze. -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
chca naprawic to, czego nikt nie przemyslal (z przetargu):
CYTAT (...) Zamówienie obejmuje: wykonanie usługi polegającej na dokonaniu zmiany urządzeń sterujących w czterech platformach dla niepełnosprawnych zamontowanych podczas realizacji zamówienia podstawowego nr ZP/WKD-342-111/10, demontaż częściowy elementów sterowania i wymianie podzespołów, montaż nowych podzespołów w miejsce zdemontowanych pozwalających na działanie bezobsługowe platform, programowanie platform, wykonanie prób obciążeniowych, wykonanie prób zasilania obwodów: siłowego, oświetleniowego, sterowniczego. (...) Uzasadnienie faktyczne: W skutek interwencji mieszkańców skierowanych do radnych dzielnicy Centrum, co zaskutkowało interpelacjami na sesji Rady Miejskiej oraz zgłoszeniami w Straży Miejskiej, dotyczącymi funkcjonowania platform w przejściu podziemnych Centrum i spowodowania ich obsługi przez bezpośrednio zaangażowanych (osoby niepełnosprawne), po dokonanych odbiorach przedmiotu zamówienia określonego ZP/WKD-342-111/10, odbyło się spotkanie u Zastępcy Prezydenta Miasta, odnoszące się bezpośrednio do tych interwencji. Na spotkaniu omówiono możliwość zadośćuczynienia mieszkańcom, co do bezobsługowego użytkowania platform dla niepełnosprawnych. Podjęto pozytywny kierunek działania do rzeczonych interwencji, przy czym ze względu na techniczne uwarunkowania, podjęto decyzję o skontaktowaniu się z wykonawcą wykonującym montaż istniejących platform. Decyzję tę podjęto ze względu na warunki gwarancji obejmujące eksploatację ww platform. Przedstawiciele wykonawcy jednoznacznie podkreślali konieczność zamontowania nowego modułu od producenta już zamontowanego urządzenia. Jakakolwiek interwencja innego niż Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Banimex Sp. z o. o. wykonawcy, mogłaby spowodować utratę gwarancji, na skutek niewłaściwego działania platform, narażając tym samym Gminę na poniesienie dodatkowych kosztów w ramach trwania gwarancji, co byłoby w sprzeczności z art. 44, ust. 3, pkt. 1, Ustawy o finansach publicznych, co do celowości i oszczędności dokonywania wydatków publicznych. -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 22:12 |