![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Wg. mnie superjednostka aż tak źle nie wyglądała. A teraz pewnie sobie pooglądamy szlaczki, rybki i inne bohomazy. Aż strach się bać. Ciekawe jakie kolorki dobiorą. Proponuję różowy z żółtym
![]() -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dokładnie. Superjednostka nie wyglądała źle. Teraz pewnie pomalują ją na jakieś pastelowe kolory i będzie śmiesznie wyglądać taki budynek w centrum. O ile Mydlice Południe w kolorach pastelowych prezentują się nieźle to już do centrum moim zdaniem taki kolor nie pasuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 104 Dołączył: pią, 06 lut 09 Skąd: tam gdzie diabeł widzi białe myszki Nr użytkownika: 3,183 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja bym chcial zobaczyc Superbude cala w czerni
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
O gustach się podobno nie dyskutuje, co w naszej Dąbrowie widać.
Ukłony dla Wydziału Architektury. |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT idabrowa.pl O śródmieściu na warsztatach Redakcja: Przemysław Kędzior W lutym w Miejskiej Bibliotece Publicznej odbędą się trzydniowe warsztaty poświęcone rozwojowi śródmieścia Dąbrowy. Już dziś wszyscy zainteresowani mogą zgłaszać swój udział. Warsztaty potrwają od 9 do 11 lutego 2011r. w siedzibie Miejskiej Biblioteki Publicznej w Dąbrowie Górniczej, przy ul. Kościuszki 25. Organizuje je Urząd Miejski wspólnie ze Śląskim Związkiem Gmin i Powiatów. Zajęcia poprowadzi dr hab. inż. arch. Piotr Lorens, kierownik Katedry Urbanistyki i Planowania Regionalnego Wydziału Architektury Politechniki Gdańskiej, wiceprezes Towarzystwa Urbanistów Polskich. Głównym założeniem warsztatów jest wskazanie najlepszych rozwiązań dla rozwoju śródmieścia Dąbrowy Górniczej. Dlatego możliwość zaprezentowania swoich pomysłów mają wszyscy zainteresowani. - To ważne, by o przekształceniach reprezentacyjnego obszaru naszego miasta dyskutowali wspólnie właściciele nieruchomości, przedsiębiorcy i potencjalni inwestorzy, reprezentanci środowisk edukacji, kultury, rekreacji, organizacji pozarządowych, mieszkańcy oraz przedstawiciele samorządu miasta - podkreśla Aneta Nowak z Wydziału Strategii, Promocji i Komunikacji Społecznej UM. W ramach warsztatów charrette uczestnicy będą omawiać propozycje architektów, inwestorów, władz samorządowych czy mieszkańców. W efekcie mają opracować projekty przedsięwzięć, które uwzględnią interesy i potrzeby wszystkich stron. Zgłoszenia udziału przyjmowane będą do 2 lutego 2011r. Zainteresowani powinni kontaktować się z Wydziałem Strategii, Promocji i Komunikacji Społecznej Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej. Osoba do kontaktu: Aneta Nowak, tel.: 32/ 295 68 85, e-mail: rewitalizacja@dabrowa-gornicza.pl. CYTAT gazeta.pl Zakończył się gruntowny remont przejścia podziemnego w centrum Dąbrowy Górniczej. Dwie najważniejsze zmiany to wiaty z hartowanego szkła i stali przy głównych wejściach oraz platformy dla osób poruszających się na wózkach oraz barierki i perforowane ciągi dla osób niewidomych. Nowe są także elewacje przy wejściach, sufity i oświetlenie. Ciekawostką jest „urządzenie” wnętrza przejścia, w którym zawisło osiemdziesiąt kolorowych i dużych tablic z charakterystycznymi dla miasta miejscami i obiektami. Zasłaniają one wewnętrzne ściany przejścia, które nie były wymieniane. - Od grudnia 2008 roku w przejściu zamontowane są dwie kamery monitoringu, ale gdyby jednak komuś przyszło do głowy spryskać tablice sprayem, to na wszelki wypadek zostały one pokryte łatwo zmywalnym laminatem - podkreśla Bartosz Matylewicz z wydziału strategii, promocji i komunikacji społecznej dąbrowskiego magistratu. Remont przejścia kosztował 2,8 mln zł, blisko połowę tej kwoty miasto pozyskało z rezerwy Skarbu Państwa. purz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() widzieliscie te windy w dzialaniu? Szkoda, ze zostaly takie szpary w dachu. Jak bedzie lalo, to chyba jeszcze gorzej dostac taki strumien za kolnierz ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
widzieliscie te windy w dzialaniu? Ja je widziałem, ale jak montowali/zawieszali - szału nie ma, bo winda tak jak i ta z pogorii są przeznaczone do wnętrz, a nie pracy na dworze. W ogóle nie wiem jak ktoś sobie to obmyślał, niepełnosprawny chce windę przywołać i prosi kogoś by mu ją na górę/dół przywołał?! (chyba, że coś się zmieniło i zamontowali na ścianach panel z guzikami). Ciągów dla niewidomych w tym przejściu nie ma, jak ktoś był chociażby w warszawie na stacji metra powinien wiedzieć jak to wygląda, ze barierki są po całej długośc,i a jak nie barierki to specjalnie wygrawerowana podłoga. Zmiana na plus, ale nie taki duży jaki mógł być. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
widzieliscie te windy w dzialaniu? Ja je widziałem, ale jak montowali/zawieszali - szału nie ma, bo winda tak jak i ta z pogorii są przeznaczone do wnętrz, a nie pracy na dworze. W ogóle nie wiem jak ktoś sobie to obmyślał, niepełnosprawny chce windę przywołać i prosi kogoś by mu ją na górę/dół przywołał?! (chyba, że coś się zmieniło i zamontowali na ścianach panel z guzikami). Ciągów dla niewidomych w tym przejściu nie ma, jak ktoś był chociażby w warszawie na stacji metra powinien wiedzieć jak to wygląda, ze barierki są po całej długośc,i a jak nie barierki to specjalnie wygrawerowana podłoga. Zmiana na plus, ale nie taki duży jaki mógł być. no tak, ale akurat warszawskie metro nie jest dobrym przykładem na wzór przyjaznego środowiska dla niewidomych .... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Poprawili się, ba dodam, ze z kasy UE na przystosowanie metra dla niepełnosprawnych wyremontowali całe stacje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Na centralnym, kabaty i wilsona jest napewno
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
Ale odwalili fuszerę z tymi zadaszeniami nad wejściami, przecież wystarczy mocniejszy wiaterek i będzie lało się po schodach jak z wodospadu Niagary, nie wspomnę o tych szparach ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Ale odwalili fuszerę z tymi zadaszeniami nad wejściami, przecież wystarczy mocniejszy wiaterek i będzie lało się po schodach jak z wodospadu Niagary, nie wspomnę o tych szparach ... Te szpary to bardzo ciekawa sprawa. Widziałem kilka identycznych zadaszeń i zawsze owe szpary były zalepione sylikonem ale widzę ze nasze przejście podziemne coś nie ma szczęścia do remontów. Ale nie ma co się przejmować za 2 lata pewnie znowu będzie kolejny remont. |
|
|
![]()
|
|
Ale odwalili fuszerę z tymi zadaszeniami nad wejściami, przecież wystarczy mocniejszy wiaterek i będzie lało się po schodach jak z wodospadu Niagary, nie wspomnę o tych szparach ... Te szpary to bardzo ciekawa sprawa. Widziałem kilka identycznych zadaszeń i zawsze owe szpary były zalepione sylikonem ale widzę ze nasze przejście podziemne coś nie ma szczęścia do remontów. Ale nie ma co się przejmować za 2 lata pewnie znowu będzie kolejny remont. i o to chodzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie się podoba
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja myślę, ze w letnie ulewy byś mówił coś innego.
Ten post edytował xMarcinx wto, 25 sty 2011 - 21:25 |
|
|
![]()
|
|
poczekajmy na odpowiednia aure i zobaczymy:)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja myślę, ze w letnie ulewy byś mówił coś innego. Tylko co będę mówił? Że jest mokro i zalewa? ![]() ![]() Dla mnie jest to duży plus jeśli chodzi o architekturę w Dąbrowie, bez żadnych pstrokatych kolorów i wzorków. Prosto i zarazem elegancko. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
Ja myślę, ze w letnie ulewy byś mówił coś innego. Tylko co będę mówił? Że jest mokro i zalewa? ![]() ![]() Dla mnie jest to duży plus jeśli chodzi o architekturę w Dąbrowie, bez żadnych pstrokatych kolorów i wzorków. Prosto i zarazem elegancko. Pisząc to jesteś pełen ironii? Prawda? Nikt przy zdrowych zmysłach nie uważa, że dach jest dobry bo jest ładny chodź jest dziurawy... -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Bartek jednak ma rację. Wcześniej nie było żadnego zadaszenia i nikt nie marudził, że im na łeb będzie kapać podczas ulewy.
Zadaszenie jako takie jest i o to chodzi. Będzie ulewa to z tym zadaszeniem czy bez i tak będzie pewnie zalewać przejście. Jak dla mnie przejście in plus. Przynajmniej wejścia, bo reszta to - szkoda słów. Ten post edytował szer śro, 26 sty 2011 - 00:58 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 17:47 |