![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
czy wiadomo za ile budynek został sprzedany, lub jaka była cena wywołwcza?
dziwię się trochę, że miasto pozbywa się takich nieruchomości (lokalizacja w centrum i wysoce prawdopodobny wzrost wartości w najbliższym czasie). Czyżby sytuacja finansowa w mieście była aż taka zła? Trochę mnie dziwi fakt, że obecne władze przynajmniej nie wstrzymały się ze sprzedażą. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmmm a pan Talkowski chyba nawet do ostatnich wyborow promowal swoj sztandarowy pomysl "rewitalizacji" centrum przez nadbudowe sanepidu.
az dziw ze nikt z nas o tej sprzedazy nie slyszal - cos to mi podejrzane... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Wiecie co, to troche żenujące że od paru lat sztandarowym pomysłem, w dodatku ciągle niezrealizowanym, na "rewitalizację centrum" jest dodanie pięterka do jednego niepozornego budynku. Cóż, jakie miasto, taka rewitalizacja
![]() Moim zdaniem trzeba nam człowieka z wizją oraz człowieka zdolnego do pozyskania kasy na realizację tej wizji. Czy takiego mamy w UM? Osobiście obawiam się, że wątpię. A co do sprawy budynku Sanepidu - uważam że to dobrze, iż go sprzedano, bo tylko prywatny właściciel gwarantuje, że coś się tam wreszcie ruszy z tą nadbudową. Miasto wszakże powinno przypilnować inwestora aby zbudował coś estetycznego i z klasą, a nie kolejny architektoniczny koszmarek. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja uważam, że źle zrobiono, bo nie trzeba być wróżką, żeby przewidzieć, że po wybudowaniu CH Pogoria w niedługiej perspektywie za tą nieruchomość możnaby rządać znacznie wyższej ceny !
A może o to właśnie chodziło ?? I kto to kupił ? Nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
hmmm a pan Talkowski chyba nawet do ostatnich wyborow promowal swoj sztandarowy pomysl "rewitalizacji" centrum przez nadbudowe sanepidu. az dziw ze nikt z nas o tej sprzedazy nie slyszal - cos to mi podejrzane... Z dobre pół roku temu pisałem o decyzji Talkowskiego w sprawie sprzedaży tego budynku :) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Miasto sprzedało budynek Sanepidu wraz z Sanepidem?
Kiedy był przetarg? Za ile i kto go kupił? Czy takie informacje są jawne? Radni poprzedniej kadencji mówili o nadbudowie, a nie o sprzedaży. Szybko to wszystko poszło. Może kupił go ten sam nabywca, który wygrał przetarg na dawny budynek policji wraz z parkiem? Szkoda, że nie informuje się o tak ważnych transakcjach na łamach Dziennika Zachodniego czy nawet Przeglądu Dąbrowskiego. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
sanepid z tamtad wczesniej znikl
a co do wlasciciela to wlasnie jestem ciekawy komu to odsprzedano -moze nam sie szykuje talekgate ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Wcale nie zdziwiłbym się, gdyby budynek odsprzedano jakiemuś delikwentowi, a po wybudowaniu CH Pogoria gdy ceny nieruchomości w tamtym miejscu wzrosną (a tak będzie bankowo, bo trudno o lepszą miejscówkę dla firmy gdy przed oczami przewijać się będzie tam tyle ludzi) sprzeda on sobie z ładnym zyskiem innej osobie.
Szkoda tylko kolejnej szansy.. Trudno teraz będzie wymusić na prywatnym właścicielu aby dobudował piętro i to jeszcze za swoje pieniądze. ![]() ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
budynek a'la orange z patelni z sosnowca tam by sie idealnie nadawal - cwiartka kola tak na 3-4 pietra w strone od strony dh centrum az po ul kosciuszki (od str dworca)
zreszta u know what i mean PS Ja nawet jestem za - bo prywatnemu inwestorowi bardziej bedzie zalezec na zarobku i zalatwienia sprawy odsprzedania niz ekipie rzadzacej (od 3 lat juz to probuja zrobic bez skutku - to chyba szczyt "nie umiejetnosci") Ten post edytował Hator czw, 15 mar 2007 - 22:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
nie wiem, na ile trafiam w temat, ale dziś rano mało koła w aucie nie urwałem jadąc ulicą kościuszki od strony dworca pkp w kierunku poczty. rozumiem, że inwestor (CH Pogoria) kiedyś coś z tą ulica zrobi ale myslę, że póki co właściciel/zarządca drogi odpowiada za jej stan. a jest on fatalny i pogarsza się z każdym dniem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://www.allegro.pl/item167613412_wynajm...m_dabrowy_.html
znalazlem na allegro , jakby ktos chcial wynajc budynek Sobieskiego 1 czyli ten koło Poczty , tam gdzie byl Sanepid heheh |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Wynika z ogłoszenia na allegro, że nowy właściciel dawnego Sanepidu nie ma zamiaru nic z tym obiektem robić /podwyższać, modernizować, adaptować na hotel itp/. Ciekawe co będzie, jeśli nie znajdzie chętnego na wynajem? Nie wiecie kto go kupił i za ile?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za to ja dziś przechodziłem przejściem podziemnym w centrum i się modlę o jak najszybsze wywalenie handlarzy za PKZ!!!
|
|
|
![]()
|
|
Handlowcy za PKZetem już byli!
Z przodu PKZ piwo, z tyłu za przeproszeniem majtki i pietruszka, a na frontonie reklama wesoło powiewa. Co jeszcze? Gdyby w przejściu podziemnym był porządek - to jest to najlepsze miejsce. I dla sprzedających i dla kupujących. Może budka ze strażą miejską i osoba sprzątająca na 1/2 etatu?załatwiłyby sprawę?? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Handlowcy za PKZetem już byli! Z przodu PKZ piwo, z tyłu za przeproszeniem majtki i pietruszka, a na frontonie reklama wesoło powiewa. Co jeszcze? Gdyby w przejściu podziemnym był porządek - to jest to najlepsze miejsce. I dla sprzedających i dla kupujących. Może budka ze strażą miejską i osoba sprzątająca na 1/2 etatu?załatwiłyby sprawę?? Moze Ty sie tam zatrudnisz co?? Daj spokoj - przejscie musialoby byc poszerzone a to raczej nie realne....poza tym niema wody czy WCta a to juz powinno być. Ten post edytował Sebastian22 sob, 16 cze 2007 - 14:08 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Handlowcy za PKZetem już byli! Z przodu PKZ piwo, z tyłu za przeproszeniem majtki i pietruszka, a na frontonie reklama wesoło powiewa. Co jeszcze? Gdyby w przejściu podziemnym był porządek - to jest to najlepsze miejsce. I dla sprzedających i dla kupujących. Może budka ze strażą miejską i osoba sprzątająca na 1/2 etatu?załatwiłyby sprawę?? Przejście podziemne, jak sama nazwa wskazuje, jest elementem ciagu komunikacyjnego. Służyć ma, więc, celom komunikacyjnym a nie handlowym. Do handlowania są sklepy. Jeszcze nikt nie wpadł na pomysł żeby na środku drogi postawić sklep. Chyba, że się mylę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Mieszkaniec Dąbrowy Górniczej ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 66 Dołączył: nie, 08 sie 04 Skąd: Ząbkowice / Wrocław Nr użytkownika: 104 Płeć: Mężczyzna GG: 11884 ![]() |
Przejście podziemne, jak sama nazwa wskazuje, jest elementem ciagu komunikacyjnego. Służyć ma, więc, celom komunikacyjnym a nie handlowym. Do handlowania są sklepy. Jeszcze nikt nie wpadł na pomysł żeby na środku drogi postawić sklep. Chyba, że się mylę. Nie przesadzajmy - dobrze urządzone i schludne (czystość, czystość, czystość) przejście podziemne może pełnić funkcje handlowe, tak jest na całym świecie, i przy okazji być świetną wizytówką miasta. Rozumując w sposób powyższy nie powinno się również stawiać sklepów w okolicy... chodnika... ![]() To, że przejście w centrum DG jeśli jest wizytówką, to raczej nadtarganą i najpewniej znalezioną na śmietniku, to już sprawa całkiem inna. Szczerze mówiąc - w połączeniu z "dworcem" PKP i DT Centrum to naprawdę przyjezdni mogą poczuć się jak w innej epoce... ![]() -------------------- MD
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Rozumując w sposób powyższy nie powinno się również stawiać sklepów w okolicy... chodnika... ![]() Olo dobrze rozumuje ![]() Sklepiki i stoliki postawiono tam kosztem przejscia. To tak jakby sklepy stawiano na chodnikach ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Mieszkaniec Dąbrowy Górniczej ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 66 Dołączył: nie, 08 sie 04 Skąd: Ząbkowice / Wrocław Nr użytkownika: 104 Płeć: Mężczyzna GG: 11884 ![]() |
Olo dobrze rozumuje ![]() Sklepiki i stoliki postawiono tam kosztem przejscia. To tak jakby sklepy stawiano na chodnikach ;) Zupelnie co innego jakby poszerzono przejscie i zrobiono podobnie jak w Sosnowcu. Ej no, bo jeszcze wyjdzie na to, że wsparłem swoim postem obecny sy... eee... nieporządek. ![]() ![]() ![]() Prrr, wyobraźni, gdzie leziesz? Niech najpierw śmieci sprzątają na tyle często, by się w oczy nie rzucały. ![]() -------------------- MD
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20 |