![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Leszku po co na popowym lub rockowym koncercie dobra akustyka skoro wszyscy artyci najebani lub przećpani i ich teksty to jest dopiero lament i skowyt ![]() Ale przynajmniej muzyka jest, a nie powtarzane w kółko dwa bity (a jak jest jakiś melodyjny fragment, zazwyczaj jest ściągnięty z klasycznego rocka czy popu). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To jest twoja opinia. Fakty sš takie że najlepiej sprzedajš się koncerty zespołów discopolowych i hiphopowych czyli nurty muzyczne które nie sš grane w mainstreamowych rozgłoniach, dziwne co nie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Dziwne? Nie, dlaczego. Rocka, heavy metalu ani opery też w mainstreamowych rozgłośniach nie ma.
Ale IMHO słusznie (świadomie czy nie) stawiasz obok siebie disco-polo i hip-hop, jedno i drugie nie wymaga ani gustu ani umiejętności. Ps. Nie wiem, czy to wina Twojej przeglądarki, ale straszne krzaki zamiast polskich znaków stawiasz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak wina przegldarki i to tylko na tej stronie takie krzaki wyskakuj. Kodowanie też nic nie pomaga
Ten post edytował danielmdc nie, 13 gru 2015 - 09:23 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Najpierw niech powstanie lokal do którego wejdzie te +200 osób a póŸniej się martwmy jak go zapełnić. Bo te klitki które s u nas i w Sosnowcu to jest œmiech na sali Z takim podejściem to se możesz lodówkę kupić. Kupić a potem się martwić, czym ją zapełnić. Rozumiem, że ostatnie zdanie to taki dżok...
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Leszku po co na popowym lub rockowym koncercie dobra akustyka skoro wszyscy artyci najebani lub przećpani i ich teksty to jest dopiero lament i skowyt ![]() Ale przynajmniej muzyka jest, a nie powtarzane w kółko dwa bity (a jak jest jakiś melodyjny fragment, zazwyczaj jest ściągnięty z klasycznego rocka czy popu). @Leszek: to zależy czy oceniasz przez pryzmat "króla albanii" bądź też innego cieszącego się szacunkiem ludzi ulicy a którego wychowała bieda (umysłowa). Ale bywają i kawałki z "żywą" muzyką, pierwszy z brzegu przykład jaki mam pod ręką (orkiestra dęta): https://www.youtube.com/watch?v=vX3ySqxeWls |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
Leszku po co na popowym lub rockowym koncercie dobra akustyka skoro wszyscy artyci najebani lub przećpani i ich teksty to jest dopiero lament i skowyt Ale przynajmniej muzyka jest, a nie powtarzane w kółko dwa bity (a jak jest jakiś melodyjny fragment, zazwyczaj jest ściągnięty z klasycznego rocka czy popu).![]() 1. Według mnie 200 osób przyjdzie, nie musi tego robić co sobotę2. Są w Polsce kluby na 200 osób ze stolikami i dobrym żarciem 3. Skoro miasto chce mieć rozwinięte kulturowo centrum, to niech je wspiera to jest proste, nie rozstrzygam kto ma być właścicielem takiego obiektu4. Kultura nigdy w tym kraju nie była niezależna i nie będzie. 5. Da się tak zaprojektować i prowadzić klub, co udowadnia wiele takich obiektów w kraju i zagranicą, by było co robić w 120 tysięcznym mieście i we wtorek i w sobotę i w wigilię i 31 lutego6. Skoro pomagałeś rozkręcać 2doors, to Ci ewidentnie nie pykło, 30-40 osób z którymi rozmawiałem o tym klubie, nie chodzi do niego na koncerty z powodu koszmarnej akustyki 1. Jeśli nie zarobisz co sobotę, to czym będziesz zarabiał na tak duży lokal w tygodniu.?2. Które?3. Powtórzę. Jeśli miasto będzie miało wpływ na finanse klubu, będzie miało również wpływ na repertuar. 4. To Twój pogląd. Odwiedź "zamek nadaje".5. W tym 120 tysięcznym mieście obywatele wyjeżdżają na weekend do swoich wiosek a nie do klubów. Reszta puści sobie koncert na YT. Oderwij się.6. Byłem na wielu koncertach w 2doors, a Ty tylko o nich rozmawiałeś. Pomyśl, nim coś napiszesz. Jeszcze raz powtórzę. Rzeczywistość jest inna niż Twoje marzenia o Naszym Mieście. Zderz się z rzeczywistością a zrozumiesz o czym mówię. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Leszku po co na popowym lub rockowym koncercie dobra akustyka skoro wszyscy artyci najebani lub przećpani i ich teksty to jest dopiero lament i skowyt Ale przynajmniej muzyka jest, a nie powtarzane w kółko dwa bity (a jak jest jakiś melodyjny fragment, zazwyczaj jest ściągnięty z klasycznego rocka czy popu).![]() 1. Według mnie 200 osób przyjdzie, nie musi tego robić co sobotę2. Są w Polsce kluby na 200 osób ze stolikami i dobrym żarciem 3. Skoro miasto chce mieć rozwinięte kulturowo centrum, to niech je wspiera to jest proste, nie rozstrzygam kto ma być właścicielem takiego obiektu4. Kultura nigdy w tym kraju nie była niezależna i nie będzie. 5. Da się tak zaprojektować i prowadzić klub, co udowadnia wiele takich obiektów w kraju i zagranicą, by było co robić w 120 tysięcznym mieście i we wtorek i w sobotę i w wigilię i 31 lutego6. Skoro pomagałeś rozkręcać 2doors, to Ci ewidentnie nie pykło, 30-40 osób z którymi rozmawiałem o tym klubie, nie chodzi do niego na koncerty z powodu koszmarnej akustyki 1. Jeśli nie zarobisz co sobotę, to czym będziesz zarabiał na tak duży lokal w tygodniu.?2. Które?3. Powtórzę. Jeśli miasto będzie miało wpływ na finanse klubu, będzie miało również wpływ na repertuar. 4. To Twój pogląd. Odwiedź "zamek nadaje".5. W tym 120 tysięcznym mieście obywatele wyjeżdżają na weekend do swoich wiosek a nie do klubów. Reszta puści sobie koncert na YT. Oderwij się.6. Byłem na wielu koncertach w 2doors, a Ty tylko o nich rozmawiałeś. Pomyśl, nim coś napiszesz. Jeszcze raz powtórzę. Rzeczywistość jest inna niż Twoje marzenia o Naszym Mieście. Zderz się z rzeczywistością a zrozumiesz o czym mówię.Pomagałeś przy jednym na kilkadziesiąt, które tam się odbyły, Bednarka, dr Misio, Wilki, Czesław Spiewa czy Cochisa też nagłaśniałeś? Szczawnica Zdrój. Dowaliłeś. Może niczym kuracjusze i turyści również pacjenci naszych szpitali zasilą Twój klub muzyczny. Płock robi festiwale dzięki grupie zapaleńców w połączeniu z wsparciem Melona, a kluby są dwa, ledwie przędące. Lublin ma kluby i owszem. Dwa. W jednym z nich gościłem i po zobaczeniu jak pacjent zjeżdża po schodach z głową odbijająca się po schodach w ramionach ochroniarzy, więcej tam nie zagoszczę. Stary, traktuj mnie poważnie, naprawdę sporo wiem o scenie muzycznej. Ze swoich magicznych 120 tys odlicz wszystkie wioski dookoła. Ile Ci zostanie? Publika musi zatęsknić za muzyką na żywo, żeby za nią zapłacić. Dopóki miasta będą psuć rynek darmowymi koncertami nic się nie zmieni. Zwłaszcza u nas. Bednarek ma swoje pięć minut i po koncercie tegorocznym na Syberce zapełniłby każdą salę w Zagłębiu, ale czy na pewno Kabanos, Kękę czy OSTR? A z kinem studyjnym to dałeś czadu. Zapytaj w tym co istnieje o frekwencję. Chyba, że preferujesz dobre kino przy piwie i dobrym żarciu. Ten post edytował olo pon, 14 gru 2015 - 20:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Leszku po co na popowym lub rockowym koncercie dobra akustyka skoro wszyscy artyci najebani lub przećpani i ich teksty to jest dopiero lament i skowyt Ale przynajmniej muzyka jest, a nie powtarzane w kółko dwa bity (a jak jest jakiś melodyjny fragment, zazwyczaj jest ściągnięty z klasycznego rocka czy popu).![]() Za to Ty, niczym inny Janusz - Mikke - we własnym przekonaniu znasz się najlepiej na wszystkim i wszystkim wokół udzielasz światłych rad. Skoro uważasz, ze to takie proste - pokaż. Otwórz taki klub i zarabiaj na nim. Skoro wiesz na pewno, jak się to robi - każdy bank z pocałowaniem ręki da kredyt na start. I dorzuci łopatę do zgarnianiu szmalu gratis. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
Leszku po co na popowym lub rockowym koncercie dobra akustyka skoro wszyscy artyci najebani lub przećpani i ich teksty to jest dopiero lament i skowyt Ale przynajmniej muzyka jest, a nie powtarzane w kółko dwa bity (a jak jest jakiś melodyjny fragment, zazwyczaj jest ściągnięty z klasycznego rocka czy popu).![]() 1. Według mnie 200 osób przyjdzie, nie musi tego robić co sobotę2. Są w Polsce kluby na 200 osób ze stolikami i dobrym żarciem 3. Skoro miasto chce mieć rozwinięte kulturowo centrum, to niech je wspiera to jest proste, nie rozstrzygam kto ma być właścicielem takiego obiektu4. Kultura nigdy w tym kraju nie była niezależna i nie będzie. 5. Da się tak zaprojektować i prowadzić klub, co udowadnia wiele takich obiektów w kraju i zagranicą, by było co robić w 120 tysięcznym mieście i we wtorek i w sobotę i w wigilię i 31 lutego6. Skoro pomagałeś rozkręcać 2doors, to Ci ewidentnie nie pykło, 30-40 osób z którymi rozmawiałem o tym klubie, nie chodzi do niego na koncerty z powodu koszmarnej akustyki 1. Jeśli nie zarobisz co sobotę, to czym będziesz zarabiał na tak duży lokal w tygodniu.?2. Które?3. Powtórzę. Jeśli miasto będzie miało wpływ na finanse klubu, będzie miało również wpływ na repertuar. 4. To Twój pogląd. Odwiedź "zamek nadaje".5. W tym 120 tysięcznym mieście obywatele wyjeżdżają na weekend do swoich wiosek a nie do klubów. Reszta puści sobie koncert na YT. Oderwij się.6. Byłem na wielu koncertach w 2doors, a Ty tylko o nich rozmawiałeś. Pomyśl, nim coś napiszesz. Jeszcze raz powtórzę. Rzeczywistość jest inna niż Twoje marzenia o Naszym Mieście. Zderz się z rzeczywistością a zrozumiesz o czym mówię.Pomagałeś przy jednym na kilkadziesiąt, które tam się odbyły, Bednarka, dr Misio, Wilki, Czesław Spiewa czy Cochisa też nagłaśniałeś? Szczawnica Zdrój. Dowaliłeś. Może niczym kuracjusze i turyści również pacjenci naszych szpitali zasilą Twój klub muzyczny. Płock robi festiwale dzięki grupie zapaleńców w połączeniu z wsparciem Melona, a kluby są dwa, ledwie przędące. Lublin ma kluby i owszem. Dwa. W jednym z nich gościłem i po zobaczeniu jak pacjent zjeżdża po schodach z głową odbijająca się po schodach w ramionach ochroniarzy, więcej tam nie zagoszczę. Stary, traktuj mnie poważnie, naprawdę sporo wiem o scenie muzycznej. Ze swoich magicznych 120 tys odlicz wszystkie wioski dookoła. Ile Ci zostanie? Publika musi zatęsknić za muzyką na żywo, żeby za nią zapłacić. Dopóki miasta będą psuć rynek darmowymi koncertami nic się nie zmieni. Zwłaszcza u nas. Bednarek ma swoje pięć minut i po koncercie tegorocznym na Syberce zapełniłby każdą salę w Zagłębiu, ale czy na pewno Kabanos, Kękę czy OSTR? A z kinem studyjnym to dałeś czadu. Zapytaj w tym co istnieje o frekwencję. Chyba, że preferujesz dobre kino przy piwie i dobrym żarciu. nagłaśniałem dawniej sporo imprez w okolicy, odkąd zastąpili mnie tacy znawcy jak ty, tego nie robię. Ja nie mam zamiaru otwierać knajpy, dobrze mi w tym zawodzie który wykonuję. Ale jak tacy znawcy są w tej branży, to faktycznie, lepiej niech DG będzie dalej krainą banków i budek z kebabem, bo to nie ma sensu. |
|
|
![]()
|
|
Leszku po co na popowym lub rockowym koncercie dobra akustyka skoro wszyscy artyci najebani lub przećpani i ich teksty to jest dopiero lament i skowyt Ale przynajmniej muzyka jest, a nie powtarzane w kółko dwa bity (a jak jest jakiś melodyjny fragment, zazwyczaj jest ściągnięty z klasycznego rocka czy popu).![]() 1. Według mnie 200 osób przyjdzie, nie musi tego robić co sobotę2. Są w Polsce kluby na 200 osób ze stolikami i dobrym żarciem 3. Skoro miasto chce mieć rozwinięte kulturowo centrum, to niech je wspiera to jest proste, nie rozstrzygam kto ma być właścicielem takiego obiektu4. Kultura nigdy w tym kraju nie była niezależna i nie będzie. 5. Da się tak zaprojektować i prowadzić klub, co udowadnia wiele takich obiektów w kraju i zagranicą, by było co robić w 120 tysięcznym mieście i we wtorek i w sobotę i w wigilię i 31 lutego6. Skoro pomagałeś rozkręcać 2doors, to Ci ewidentnie nie pykło, 30-40 osób z którymi rozmawiałem o tym klubie, nie chodzi do niego na koncerty z powodu koszmarnej akustyki 1. Jeśli nie zarobisz co sobotę, to czym będziesz zarabiał na tak duży lokal w tygodniu.?2. Które?3. Powtórzę. Jeśli miasto będzie miało wpływ na finanse klubu, będzie miało również wpływ na repertuar. 4. To Twój pogląd. Odwiedź "zamek nadaje".5. W tym 120 tysięcznym mieście obywatele wyjeżdżają na weekend do swoich wiosek a nie do klubów. Reszta puści sobie koncert na YT. Oderwij się.6. Byłem na wielu koncertach w 2doors, a Ty tylko o nich rozmawiałeś. Pomyśl, nim coś napiszesz. Jeszcze raz powtórzę. Rzeczywistość jest inna niż Twoje marzenia o Naszym Mieście. Zderz się z rzeczywistością a zrozumiesz o czym mówię.Pomagałeś przy jednym na kilkadziesiąt, które tam się odbyły, Bednarka, dr Misio, Wilki, Czesław Spiewa czy Cochisa też nagłaśniałeś? Szczawnica Zdrój. Dowaliłeś. Może niczym kuracjusze i turyści również pacjenci naszych szpitali zasilą Twój klub muzyczny. Płock robi festiwale dzięki grupie zapaleńców w połączeniu z wsparciem Melona, a kluby są dwa, ledwie przędące. Lublin ma kluby i owszem. Dwa. W jednym z nich gościłem i po zobaczeniu jak pacjent zjeżdża po schodach z głową odbijająca się po schodach w ramionach ochroniarzy, więcej tam nie zagoszczę. Stary, traktuj mnie poważnie, naprawdę sporo wiem o scenie muzycznej. Ze swoich magicznych 120 tys odlicz wszystkie wioski dookoła. Ile Ci zostanie? Publika musi zatęsknić za muzyką na żywo, żeby za nią zapłacić. Dopóki miasta będą psuć rynek darmowymi koncertami nic się nie zmieni. Zwłaszcza u nas. Bednarek ma swoje pięć minut i po koncercie tegorocznym na Syberce zapełniłby każdą salę w Zagłębiu, ale czy na pewno Kabanos, Kękę czy OSTR? A z kinem studyjnym to dałeś czadu. Zapytaj w tym co istnieje o frekwencję. Chyba, że preferujesz dobre kino przy piwie i dobrym żarciu. nagłaśniałem dawniej sporo imprez w okolicy, odkąd zastąpili mnie tacy znawcy jak ty, tego nie robię. Ja nie mam zamiaru otwierać knajpy, dobrze mi w tym zawodzie który wykonuję. Ale jak tacy znawcy są w tej branży, to faktycznie, lepiej niech DG będzie dalej krainą banków i budek z kebabem, bo to nie ma sensu. Savalas nie napinaj się. Zadałeś sobie kiedyś pytanie dlaczego 3 maja to "aleja banków"? Czy każdemu właścicielowi lokalu na tej ulicy miasto miałoby obniżyć czynsz, żeby mógł otworzyć kafejkę, lodziarnię czy pub z muzyką.? Bank zawsze przebije stawkę. 2doors prowadził lokal we własnej kamienicy z pokojami dla kapel na poddaszu. I nie dał rady. Zamknięty. I nie, jak sądzisz, z powodu złego nagłośnienia. Publika nie da za koncert polskiej kapeli, nawet z najwyższej półki, więcej jak 35 zł. Bierzesz udział w koncertach, znasz stawki. Gra się albo za bramkę, albo za stawkę. Jeśli nie sprzedasz piwa i wódy wychodzisz na mały plus. Zysk to promocja klubu, ale...do czasu. Nie uważam się za znawcę, ale znam realia. Zagłębie to jedna wielka, powiem nawet, zajebista sypialnia. Gołonóg w letnią niedzielę przypomina wymarłe miasto. Ludzie wstydzą się zatrzymać przy piwnym stoliku, bo "jeszcze mnie kto zobaczy". A jak już usiądzie samotna kobieta przy małym piwie, to cała reszta męskiej tłuszczy się ślini. Ja mam to poza sobą, potrafię na koncercie iść w pogo (53 l.) i szaleć z innymi. Jednak okiem swoim i mojego obiektywu obserwuję tych wszystkich zatroskanych ludzi, którzy przyszli na koncert a jednocześnie zachowują się, jakby tego się wstydzili. Kto w takim razie zainwestuje w knajpę, żeby wyedukować mieszkańców do bycia w jego muzycznym klubie? Mamy ponoć scenę muzyczną w NEMO. Co tam się dzieje? Dlaczego tam nie zagrały jeszcze kapele, które zagrały w 2doors, Komitywie, Rock Out, Remedium? Potrafisz na to pytanie odpowiedzieć? Ten post edytował olo wto, 15 gru 2015 - 16:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 13 Dołączył: sob, 23 cze 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 740 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Leszku po co na popowym lub rockowym koncercie dobra akustyka skoro wszyscy artyci najebani lub przećpani i ich teksty to jest dopiero lament i skowyt Ale przynajmniej muzyka jest, a nie powtarzane w kółko dwa bity (a jak jest jakiś melodyjny fragment, zazwyczaj jest ściągnięty z klasycznego rocka czy popu).![]() 1. Według mnie 200 osób przyjdzie, nie musi tego robić co sobotę2. Są w Polsce kluby na 200 osób ze stolikami i dobrym żarciem 3. Skoro miasto chce mieć rozwinięte kulturowo centrum, to niech je wspiera to jest proste, nie rozstrzygam kto ma być właścicielem takiego obiektu4. Kultura nigdy w tym kraju nie była niezależna i nie będzie. 5. Da się tak zaprojektować i prowadzić klub, co udowadnia wiele takich obiektów w kraju i zagranicą, by było co robić w 120 tysięcznym mieście i we wtorek i w sobotę i w wigilię i 31 lutego6. Skoro pomagałeś rozkręcać 2doors, to Ci ewidentnie nie pykło, 30-40 osób z którymi rozmawiałem o tym klubie, nie chodzi do niego na koncerty z powodu koszmarnej akustyki 1. Jeśli nie zarobisz co sobotę, to czym będziesz zarabiał na tak duży lokal w tygodniu.?2. Które?3. Powtórzę. Jeśli miasto będzie miało wpływ na finanse klubu, będzie miało również wpływ na repertuar. 4. To Twój pogląd. Odwiedź "zamek nadaje".5. W tym 120 tysięcznym mieście obywatele wyjeżdżają na weekend do swoich wiosek a nie do klubów. Reszta puści sobie koncert na YT. Oderwij się.6. Byłem na wielu koncertach w 2doors, a Ty tylko o nich rozmawiałeś. Pomyśl, nim coś napiszesz. Jeszcze raz powtórzę. Rzeczywistość jest inna niż Twoje marzenia o Naszym Mieście. Zderz się z rzeczywistością a zrozumiesz o czym mówię.Pomagałeś przy jednym na kilkadziesiąt, które tam się odbyły, Bednarka, dr Misio, Wilki, Czesław Spiewa czy Cochisa też nagłaśniałeś? Szczawnica Zdrój. Dowaliłeś. Może niczym kuracjusze i turyści również pacjenci naszych szpitali zasilą Twój klub muzyczny. Płock robi festiwale dzięki grupie zapaleńców w połączeniu z wsparciem Melona, a kluby są dwa, ledwie przędące. Lublin ma kluby i owszem. Dwa. W jednym z nich gościłem i po zobaczeniu jak pacjent zjeżdża po schodach z głową odbijająca się po schodach w ramionach ochroniarzy, więcej tam nie zagoszczę. Stary, traktuj mnie poważnie, naprawdę sporo wiem o scenie muzycznej. Ze swoich magicznych 120 tys odlicz wszystkie wioski dookoła. Ile Ci zostanie? Publika musi zatęsknić za muzyką na żywo, żeby za nią zapłacić. Dopóki miasta będą psuć rynek darmowymi koncertami nic się nie zmieni. Zwłaszcza u nas. Bednarek ma swoje pięć minut i po koncercie tegorocznym na Syberce zapełniłby każdą salę w Zagłębiu, ale czy na pewno Kabanos, Kękę czy OSTR? A z kinem studyjnym to dałeś czadu. Zapytaj w tym co istnieje o frekwencję. Chyba, że preferujesz dobre kino przy piwie i dobrym żarciu. nagłaśniałem dawniej sporo imprez w okolicy, odkąd zastąpili mnie tacy znawcy jak ty, tego nie robię. Ja nie mam zamiaru otwierać knajpy, dobrze mi w tym zawodzie który wykonuję. Ale jak tacy znawcy są w tej branży, to faktycznie, lepiej niech DG będzie dalej krainą banków i budek z kebabem, bo to nie ma sensu. Savalas nie napinaj się. Zadałeś sobie kiedyś pytanie dlaczego 3 maja to "aleja banków"? Czy każdemu właścicielowi lokalu na tej ulicy miasto miałoby obniżyć czynsz, żeby mógł otworzyć kafejkę, lodziarnię czy pub z muzyką.? Bank zawsze przebije stawkę. 2doors prowadził lokal we własnej kamienicy z pokojami dla kapel na poddaszu. I nie dał rady. Zamknięty. I nie, jak sądzisz, z powodu złego nagłośnienia. Publika nie da za koncert polskiej kapeli, nawet z najwyższej półki, więcej jak 35 zł. Bierzesz udział w koncertach, znasz stawki. Gra się albo za bramkę, albo za stawkę. Jeśli nie sprzedasz piwa i wódy wychodzisz na mały plus. Zysk to promocja klubu, ale...do czasu. Nie uważam się za znawcę, ale znam realia. Zagłębie to jedna wielka, powiem nawet, zajebista sypialnia. Gołonóg w letnią niedzielę przypomina wymarłe miasto. Ludzie wstydzą się zatrzymać przy piwnym stoliku, bo "jeszcze mnie kto zobaczy". A jak już usiądzie samotna kobieta przy małym piwie, to cała reszta męskiej tłuszczy się ślini. Ja mam to poza sobą, potrafię na koncercie iść w pogo (53 l.) i szaleć z innymi. Jednak okiem swoim i mojego obiektywu obserwuję tych wszystkich zatroskanych ludzi, którzy przyszli na koncert a jednocześnie zachowują się, jakby tego się wstydzili. Kto w takim razie zainwestuje w knajpę, żeby wyedukować mieszkańców do bycia w jego muzycznym klubie? Mamy ponoć scenę muzyczną w NEMO. Co tam się dzieje? Dlaczego tam nie zagrały jeszcze kapele, które zagrały w 2doors, Komitywie, Rock Out, Remedium? Potrafisz na to pytanie odpowiedzieć? olo święte słowa! Widać, że bywasz i widzisz. Co do Nemo to po co promować się skoro w razie czego miasto znowu dopłaci 5 milionów. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
tak Was czytam i sobie myślę ,czemu się ta dyskusja o koncertach i całej tej otoczce odbywa się tutaj Nowe centrum miasta, co zmienić?
co lokale z Gołonoga czy innego miasta mają wspólnego z centrum DG a tym bardziej jaki maja wpływ na jego zmianę? prowadźcie dyskusje w innym temacie ![]() |
|
|
![]()
|
|
tak Was czytam i sobie myślę ,czemu się ta dyskusja o koncertach i całej tej otoczce odbywa się tutaj Nowe centrum miasta, co zmienić? co lokale z Gołonoga czy innego miasta mają wspólnego z centrum DG a tym bardziej jaki maja wpływ na jego zmianę? prowadźcie dyskusje w innym temacie ![]() Może zacznij czytać ze zrozumieniem to pojmiesz, że dotyczy sensu istnienia dużego klubu muzycznego w CENTRUM MIASTA. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Olo, koncerty w klubach zagłębia zepsuła fatalna organizacja, fatalne nagłośnienie, głupie układy oraz fakt bycia sypialnią. Skoro PKZ zapełnia salę na 300 osób na koncerty za 50 zeta, to i klub by zapełnił. Wiem za ile się gra, wiem gdzie i kto i po co i komu i za co płacił i płaci. Ja twierdzę, że to możliwe mieć klub na 200 osób w centrum Dąbrowy Górniczej i zdania nie zmienię, wiem jak to zrobić, ale to nie moja działka by to robić, zajmuję się muzyką w inny sposób i dobrze mi w tym miejscu gdzie jestem. Będzie klub z dobrym nagłośnieniem w DG, regularnie przyprowadzę 30 osób na koncerty, różnej muzyki. Nie będzie, będę jeździł w miejsca gdzie takie rzeczy są czymś normalnym. Więc skoro takie podejście w DG jest, to nie ma sensu przerabiać terenów za PKZ na cokolwiek.
Kękę, Villa Moda, wcale nie artysta z najwyższej półki hip hopu w Polsce. Jest 200 osób ? Jest. A wiem, że koncerty w Villa Moda to mocno średnia półka organizacyjna https://www.dropbox.com/sh/2hm08b7lwvy1t2v/...ew=DSC_0185.JPG Ten post edytował savalas czw, 17 gru 2015 - 01:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT gazeta.pl Miasto kupiło od państwa za 827 tys. zł teren po zlikwidowanej fabryce Defum Prezydent Dąbrowy Górniczej Zbigniew Podraza podpisał się w czwartek pod aktem notarialnym, na mocy którego miasto stało się właścicielem 4 ha terenu po zlikwidowanej Dąbrowskiej Fabryce Obrabiarek Defum. Przejęcie terenu, który ma się stać wizytówką i prawdziwym centrum Dąbrowy Górniczej, zapowiadaliśmy przed tygodniem. Zgodnie z zapowiedzią, prezydent Zbigniew Podraza podpisał się w czwartek pod aktem notarialnym, na mocy którego miasto odkupiło od państwa za 10 proc. wartości teren po zlikwidowanej Dąbrowskiej Fabryce Obrabiarek Defum. - Urząd miejskiej przelał też już kwotę 827 tys. zł na rzecz Skarbu Państwa - przekazał nam Bartosz Matylewicz, rzecznik UM w Dąbrowie Górniczej. 4-hektarowy teren po Defum będzie pod zarządem Miejskiego Zakładu Budynków Mieszkaniowych w Dąbrowie Górniczej. Formalnie MZBM ma go przejąć pod koniec stycznia. Do tego momentu ogłosi i rozstrzygnie przetarg na ochronę zarządzanych przez siebie budynków. Do tego momentu teren będzie pod ochroną dotychczasowej firmy. Na przyszły rok miasto planuje konsultacje z mieszkańcami i miejscowymi przedsiębiorcami w sprawie zagospodarowania terenów po Defum. Niewykluczone, że uda się na ten cel i projektowanie pozyskać 5 mln zł z Ministerstwa Rozwoju, które do tej pory dość wysoko oceniało pomysł miasta na zagospodarowania terenu. - Chcemy ukraść mieszkańców galeriom handlowym - mówił nam o projekcie ?Fabryka Pełna Życia? Marcin Bazylak, pełnomocnik prezydenta Zbigniewa Podrazy. Tak naprawdę do Defum działa nadal, tylko że przeniesione do Andrychowa... CYTAT W roku 2011 Andrychowska Fabryka Maszyn S.A. przejęła produkcję obrabiarek Dąbrowskiej Fabryki Maszyn S.A. t.j. WFS130, DBM105, KND oraz znak towarowy DEFUM. Z dniem 3.09.2012 roku firma zmieniła nazwę z Andrychowskiej Fabryki Maszyn S.A. na Andrychowską Fabrykę Maszyn DEFUM S.A. ![]() tyle tradycji ![]() CYTAT Fabryka założona w 1882 roku przez R. Farkaca i S-ka.
Pracowała głównie na potrzeby zakładów produkujących urządzenia cukiernicze. Po wykupieniu fabryki przez A. Braunsteina, jako wspólnik w 1885 r. dołączył znany fabrykant z Pilzna, Emil Skoda (założyciel fabryki samochodów w Czechach). Wkrótce dąbrowska fabryka zostaje odsprzedana, a nowymi właścicielami zostają W. Fitzner i K. Gamper, przemysłowcy z Sosnowca. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Panowie że się tak zapytam a gdzie mamy przyjmować różnej maci muzyków w naszym miecie skoro PKZ i Hala Centrum sš za drogie. Powtarzam się w Dšbrowie, Sosnowcu, Będzinie i Czeladzi nie ma miejsca z prawdziwego zdarzenia (do 500 miejsc) gdzie można by było zorganizować chociaż raz na dwa tygodnie koncert. "Anonimowy" Kękę cišga nadkomplet w villi to chyba o czym wiadczy że zagłębiowska publicznoć jest spragniona muzyki. Jak będš dobre kluby będzie dobra muzyka nie ma innej opcji.
|
|
|
![]()
|
|
Panowie że się tak zapytam a gdzie mamy przyjmować różnej maci muzyków w naszym miecie skoro PKZ i Hala Centrum sš za drogie. Powtarzam się w Dšbrowie, Sosnowcu, Będzinie i Czeladzi nie ma miejsca z prawdziwego zdarzenia (do 500 miejsc) gdzie można by było zorganizować chociaż raz na dwa tygodnie koncert. "Anonimowy" Kękę cišga nadkomplet w villi to chyba o czym wiadczy że zagłębiowska publicznoć jest spragniona muzyki. Jak będš dobre kluby będzie dobra muzyka nie ma innej opcji. Jeszcze raz powtórzę. Raz na dwa tygodnie nie uda się sprzedać 500 biletów na żadnego muzyka. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Panowie że się tak zapytam a gdzie mamy przyjmować różnej maci muzyków w naszym miecie skoro PKZ i Hala Centrum sš za drogie. Powtarzam się w Dšbrowie, Sosnowcu, Będzinie i Czeladzi nie ma miejsca z prawdziwego zdarzenia (do 500 miejsc) gdzie można by było zorganizować chociaż raz na dwa tygodnie koncert. "Anonimowy" Kękę cišga nadkomplet w villi to chyba o czym wiadczy że zagłębiowska publicznoć jest spragniona muzyki. Jak będš dobre kluby będzie dobra muzyka nie ma innej opcji. Jeszcze raz powtórzę. Raz na dwa tygodnie nie uda się sprzedać 500 biletów na żadnego muzyka. jeszcze raz powtórzę, to jest Twoja opinia, człowieka który obcuje z muzyką w fatalnie zorganizowanych lokalach, o fatalnym repertuarze, nagłośnieniu, zapleczu, gastronomii. 500 oczywiście, że nie, 200-300 oczywiście, że tak. |
|
|
![]()
|
|
Panowie że się tak zapytam a gdzie mamy przyjmować różnej maci muzyków w naszym miecie skoro PKZ i Hala Centrum sš za drogie. Powtarzam się w Dšbrowie, Sosnowcu, Będzinie i Czeladzi nie ma miejsca z prawdziwego zdarzenia (do 500 miejsc) gdzie można by było zorganizować chociaż raz na dwa tygodnie koncert. "Anonimowy" Kękę cišga nadkomplet w villi to chyba o czym wiadczy że zagłębiowska publicznoć jest spragniona muzyki. Jak będš dobre kluby będzie dobra muzyka nie ma innej opcji. Jeszcze raz powtórzę. Raz na dwa tygodnie nie uda się sprzedać 500 biletów na żadnego muzyka. jeszcze raz powtórzę, to jest Twoja opinia, człowieka który obcuje z muzyką w fatalnie zorganizowanych lokalach, o fatalnym repertuarze, nagłośnieniu, zapleczu, gastronomii. 500 oczywiście, że nie, 200-300 oczywiście, że tak. To powiedz mi, do diabła, żeby skończyć te jałowe spory, dlaczego takiego lokalu w Zagłębiu jeszcze nie ma? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 00:51 |