![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
savalas - najlepiej do właściciela (w zeszłym roku, kiedy robiłem tam sesje foto, to rozmawiałem z p. Rafałem Podgórskim). W sumie sam chciałem do niego teraz pisać, żeby wpaść do ARSa kolejny raz z aparatem. byłbym wdzięczny za jakiś namiar na tego Pana, bo nie potrafię wygooglować maila. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to po co przedłużali umowe z tym kebabem na kolejne 3 mesiące , albo jest w tym miescie gospodarz z jajami albo nie ma tyle (wychodzi na to że nie ma), ileż moze być tego czynszu za tą bude, umowmy sie budżet miasta nie ucierpi. Nawet jakby w defum stała to i tak kto chce to znajdzie. Rozwala mnie wypowiedz tego Matylewicza ze niby własciciel sie zbowiazał że buda zmieni oblicze to co Tadzmachal postawi , co by nie zrobił i tak bedzie syf. Zaczyna sie od złotek papierów na pieknym nowym trawniku a skonczy na laniu na piekne nowe piaskowce bo toiki nie ma a kolejka długa. Zeby za trzy tysie tak szmacic okolice pałacu sic
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
Nie bardzo rozumiem? Wywalić budę bo są do niej kolejki czyli jest potrzebna?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
a ci ludzie co do PKZ chodzą, to też głośno się czasem zachowują, a ci z przystanków ? trza to polikwidować ! Najlepiej żeby centrum 120 tyś miasta było zamykane od 18 do 8 rano. A budka z kebaba wygląda ładniej od PKZ, od ARSA, od sklepu centrum, od stylowej no i od dworca i od huty bankowej i daje ludziom zjeść za małą kasę. A że brudno ?! A jest taka firma w DG co się ALBA zwie, zdaje się za sprzątanie miasta dostają taki hajs, że się ulice i chodniki powinny świecić jak psu jaja. No ale daleko nie szukając czeski Cieszyn, rynek dużo ładniejszy niż nasz i co na środku ?! Buda z kurczakiem, a w koło pełno ogródków piwnych i nikt nie narzeka.
Ten post edytował savalas śro, 12 lis 2014 - 23:39 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
a ci ludzie co do PKZ chodzą, to też głośno się czasem zachowują, a ci z przystanków ? trza to polikwidować ! Najlepiej żeby centrum 120 tyś miasta było zamykane od 18 do 8 rano. A budka z kebaba wygląda ładniej od PKZ, od ARSA, od sklepu centrum, od stylowej no i od dworca i od huty bankowej i daje ludziom zjeść za małą kasę. A że brudno ?! A jest taka firma w DG co się ALBA zwie, zdaje się za sprzątanie miasta dostają taki hajs, że się ulice i chodniki powinny świecić jak psu jaja. No ale daleko nie szukając czeski Cieszyn, rynek dużo ładniejszy niż nasz i co na środku ?! Buda z kurczakiem, a w koło pełno ogródków piwnych i nikt nie narzeka. Bo niektórzy się w pana Kononowicza wsłuchali. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tak to wez wywal smieci na placu wolnosci przecież alba jest to posprząta, nie chodzi o to zeby wszystko pozamykać niech sobie to funkcjonuje ale dlaczego w tym miejscu. Z jednej strony chcemy mieszkac w europie a robimy bazar w pobliżu było nie było jednego z niewielu reprezentacyjnych budynków w mieście. Nie powiem czasami lubie kebaba z budy opierdzielić ale moge go kupić 200m dalej
Ten post edytował georgeb czw, 13 lis 2014 - 16:39 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tylko że tym dziadom z jednego bloku przeszkadza wszystko, poczuli się mocni i władni bo udało im się zlikwidować jedyne żywe miejsce w tym smutnym jak pizda centrum. Cały plac przed PKZ powinien być w parasolach czy w punktach gastronomicznych z najróżniejszym jedzeniem żeby zachęcić ludzi do wydawania pieniędzy na miejscu. Brak słów na "społeczniaków".
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tylko że tym dziadom z jednego bloku przeszkadza wszystko, poczuli się mocni i władni bo udało im się zlikwidować jedyne żywe miejsce w tym smutnym jak pizda centrum. Cały plac przed PKZ powinien być w parasolach czy w punktach gastronomicznych z najróżniejszym jedzeniem żeby zachęcić ludzi do wydawania pieniędzy na miejscu. Brak słów na "społeczniaków". Oj pojechałeś już z tym całym placem, Dąbrowa to nie Kraków |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Wszyscy rozpisujecie się o budzie pod PKZ, a spójrzcie na budy po drugiej stronie. To jest koszmar sam w sobie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: pon, 06 paź 14 Nr użytkownika: 5,498 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cała ta dyskusja o PKZ jako miejscu reprezentacyjnym jest dla mnie trochę śmieszna. PKZ to nie koloseum i nie ma 1000 lat. Zresztą nie widziałem, żeby kręcili się tu turyści z aparatami. Buda szpeciła ten nasz zabytek, więc postawili ją z boku. Teraz jej z placu przed PKZ w ogóle nie widać. Przeszkadza pewnie tym, co idą od przychodni na Skibińskiego. I zatroskanym lokatorom z Górników Redenu 2. No, absurd po prostu.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 59 Dołączył: czw, 06 lut 14 Nr użytkownika: 5,326 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No bo trzeba zamknąć wszystkie punkty usługowo-handlowe i gastronomiczne i zostawić same banki... wtedy nie będzie chodziła hołota tylko kulturalni ludzie w garniturach i nikt nie będzie śmiecił
![]() |
|
|
![]()
|
|
tak to wez wywal smieci na placu wolnosci przecież alba jest to posprząta, nie chodzi o to zeby wszystko pozamykać niech sobie to funkcjonuje ale dlaczego w tym miejscu. Z jednej strony chcemy mieszkac w europie a robimy bazar w pobliżu było nie było jednego z niewielu reprezentacyjnych budynków w mieście. Nie powiem czasami lubie kebaba z budy opierdzielić ale moge go kupić 200m dalej chyba dawno w Europie nie byłeś. Prócz paru ładniej wyremontowanych kamienic, dużej różnicy nie ma, też można zjeść kebaba 50 metrów, od zabytków, którym PKZ do pięt nie dorasta i napić się piwa jeszcze bliżej. Baa. tandetną kanapkę na ciepło, można zjeść nawet wewnątrz niektórych obiektów. Nie twierdzę, że należy śmiecić gdzie popadnie, ale skoro te śmieci są, to ALBA powinna je sprzątać. A nie sprząta nigdzie, bo ustawa śmieciowa w naszym mieście nie działa. I dokładnie jestem tego samego zdania, przez PKZ powinno być tyle knajp ile tylko jest ludziom potrzeba, żeby się w piątek czy sobotę zrelaksować. Od tego jest centrum miasta, a jak komuś przeszkadza, mogę się z nim zamienić na mieszkania od ręki. Ten post edytował savalas czw, 13 lis 2014 - 23:37 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 28 Dołączył: pią, 12 wrz 08 Skąd: centrum Nr użytkownika: 1,460 Płeć: Mężczyzna GG: 4124749 ![]() |
Witam i podłaczajac się pod temat to propozycja moja to z tyłu pałacu wyburzyć DEFUM a na tym miejscu wybudować rynek z prawdziwego zdarzenia gdzie będzie 100 lokali gastro i można było by się zabawić przez cały tydzien
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wszyscy rozpisujecie się o budzie pod PKZ, a spójrzcie na budy po drugiej stronie. To jest koszmar sam w sobie. Wrosły w krajobraz a są tak długo, że niedługo wpiszą je pewnie na listę zabytków. -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Witam i podłaczajac się pod temat to propozycja moja to z tyłu pałacu wyburzyć DEFUM a na tym miejscu wybudować rynek z prawdziwego zdarzenia gdzie będzie 100 lokali gastro i można było by się zabawić przez cały tydzien Ooo z 5 lat temu za taki pomysł związkowcy chcieli Podrazę w trumnie wynieść czy jakoś tak. ![]() Genialnie to jest zorganizowane w Częstochowie. Tam główna imprezownia wciśnięta jest miedzy bazar a tory kolejowe. Nikomu hałasy czy przaśna architektura lokali nie przeszkadzają i wszyscy zadowoleni. Nawiasem mówiąc, mam nadzieję, że w tym roku przed PKZ wróci lodowisko i sylwester pod chmurką. Buda przyda się wtedy jak najbardziej. Najwięksi esteci kupią sobie tam coś ciepłego. ![]() Ten post edytował bzenek pią, 14 lis 2014 - 10:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Przydałoby się przed PKZ zamontować jakieś estetyczne słupki na chodniku, aby uniemożliwić parkowanie na chodniku. Odkąd zniknęło ogrodzenie chodnik szczelnie obstawiony. Na nawierzchnię wyciekają jakieś oleje, ciężko przejść, a niektórzy parkują zaraz obok tych murków i pewnie je niedługo obiją. Więc najlepiej zrobić to w trybie pilnym. Na znaki nie ma co liczyć, a tym bardziej ze straż miejska w DG nie egzekwuje.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Przydałoby się przed PKZ zamontować jakieś estetyczne słupki na chodniku, aby uniemożliwić parkowanie na chodniku. 15 lat temu wzdłuż tej uliczki były skośne miejsca parkingowe. Ich likwidacja była największym błędem Lipczykowej przebudowy placu. Zamiast walczyć z wiatrakami trzeba je przywrócić. Placu dużo nie ubędzie, a porządek sam się zrobi. Jak pewnie już wiecie jestem wrogiem samochodów w miastach. Ale akurat parkingów bym nie żałował. Krążenie w poszukiwaniu wolnego miejsca zawsze kończy się porzuceniem auta gdziekolwiek. Lepiej kanalizować auta na parkingu niż mieć je wszędzie. Nawiasem mówiąc teren po ostatnio wyburzonych budynkach na Sienkiewicza idealnie nadaje się pod wielki parking. jak marzymy o uszczelnieniu 3-maja to trzeba gdzieś te auta upchnąć. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Przydałoby się przed PKZ zamontować jakieś estetyczne słupki na chodniku, aby uniemożliwić parkowanie na chodniku. 15 lat temu wzdłuż tej uliczki były skośne miejsca parkingowe. Ich likwidacja była największym błędem Lipczykowej przebudowy placu. Zamiast walczyć z wiatrakami trzeba je przywrócić. Placu dużo nie ubędzie, a porządek sam się zrobi. Jak pewnie już wiecie jestem wrogiem samochodów w miastach. Ale akurat parkingów bym nie żałował. Krążenie w poszukiwaniu wolnego miejsca zawsze kończy się porzuceniem auta gdziekolwiek. Lepiej kanalizować auta na parkingu niż mieć je wszędzie. Nawiasem mówiąc teren po ostatnio wyburzonych budynkach na Sienkiewicza idealnie nadaje się pod wielki parking. jak marzymy o uszczelnieniu 3-maja to trzeba gdzieś te auta upchnąć. Parking duży jest z tyłu, ale jak się komuś nie chce... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Tak mi się kojarzy, że ostatnio ile razy przed południem przez niego przejeżdżałem - wolnych miejsc za bardzo nie widziałem. Prędzej na parkingu Defumu można by chyba na to liczyć. Albo wejść do aldika po wodę mineralną
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 17:00 |