![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
tak przy okazji, wie ktos kiedy odbedzie sie bieg wokół pogorii w ramach Polska Biega?
-------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za Maratonypolskie.pl:
Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej informuje, że III Półmarton Dąbrowski odbędzie się w niedzielę 9 maja 2010 roku. W dalszym ciągu obowiązuje limit 1000 uczestników oraz brak opłaty startowej. Osoby, które znajdują się na liście startowej proszone są o potwierdzenie swojego udziału do 25 kwietn na adres sport@csir.pl. Uczestnicy, którzy tego nie zrobią zostaną automatycznie usunięci z listy startowej. W dniach 26.04.10-03.05.10 zostaną uruchomione zapisy na stronie www.maratonypolskie.pl. |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT W kolejnej edycji biegów przełajowych Grand Prix Zagłębia wystartowało 29 zawodniczek i zawodników uprawiających bieganie zupełnie amatorsko. Tradycyjnie już bieg na "Brzózkach" (dystans 3 km.) poświęcony był tragicznie zmarłemu kilkanaście lat temu naszemu koledze Lechowi Szwajcerowi. Czytaj więcej...
Ten post edytował Zibar wto, 14 wrz 2010 - 10:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Wczoraj wieczorem, kilka minut po godzinie dwudziestej dąbrowscy biegacze wystartowali w sztafecie do Warszawy. Mają do pokonania 330 kilometrów, planują, że zrobią to w 32-36 godzin. ![]() Gratulacje za inicjatywę i odwagę ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT 1 listopada zakończyło się głosowanie w którym były oceniane biegi zorganizowane w tym roku w naszym kraju. Kilkusetosobowa grupa uczestników tych biegów głosowała w dwustopniowym trybie najpierw nominując biegi w sześciu kategoriach, a później razem z kapitułą oceniał i rozdawała nagrody i wyróżnienia. Wśród nominowanych biegów znalazł się III Półmaraton Dąbrowski. czytaj więcej...to już drugie wyróżnienie dla tej imprezy, ale chyba trzeba pomyśleć o jej rozwoju i zorganizowaniu pełnego dystansu. Jaką trasę uważacie z najlepszą na Maraton Dąbrowski? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Maraton to chyba za duzo jak na Dg i impreza stałaby sie juz nie dla mieszkańców, lecz ponad lokalna dla zawodowców. Ja nie biore w tym udziału, ale jestem na Nie ;]
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
to już drugie wyróżnienie dla tej imprezy, ale chyba trzeba pomyśleć o jej rozwoju i zorganizowaniu pełnego dystansu. Ale po co ? ![]() W bieganiu nie ma tak, że im dłużej tym lepiej. Jeśli już coś musimy wymyślac to potrzebne są częste biegi na 5-10km aby zachęcać mieszkańców do współudziału. Biorę w tym udział i maratonowi jestem na NIE. ![]() Ten post edytował bzenek wto, 09 lis 2010 - 21:23 |
|
|
![]()
|
|
no jeszcze nie przebiegłem tej trasy, ale nadarza sie kolejna okazja
CYTAT Choć za oknem zima w pełni, warto już dziś pomyśleć o wiosennej aktywności. Właśnie ruszyły zapisy do IV Półmaratonu Dąbrowskiego, który odbędzie się 3 kwietnia 2011r. Czytaj więcej...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
już przesłałem linka do kilku kumpli, którzy biegali w poprzednich edycjach : )
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Zapraszamy na wspólny trening trasą Półmaratonu Dąbrowskiego Czytaj więcej...Wietrzna pogoda, pochmurno ale na długie bieganie rewelacja.13 osobową grupą wyruszyliśmy na treningowe przebiegnięcie trasą Półmaratonu Dąbrowskiego. Ujejsce- wysiadamy z Busika który nas przywiózł na linię startu. Brr.. wiatr ,krótka pogaducha i ruszamy. Sezon biegowy tuż, tuż... Czas zacząć treningi, bo grupa biegowa jak widać nie odpuszcza. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Dokładnie nie znam się na nazewnictwie organizacji wszelakich, więc mogę coś przekręcić. Ale czy IV maraton dostanie licencję? II miał trzeci był już bardziej imprezą "towarzyską". |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Już w najbliższą niedzielę kolejna (4) odsłona dąbrowskiego biegania długodystansowego, przy okazji towarzyszą jej zabawy dla dzieci. Szczegóły...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: nie, 20 mar 11 Nr użytkownika: 4,536 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja próbuję swoich sił ;-) zobaczymy która będę heheh
![]() Mam nadzieję, że w tym roku się impreza odbędzie.... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
I jak udział Justyna7?
Pogoda dopisała, uczestnicy też ![]() Krótka relacja ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bardzo fajna impreza zyskująca coraz większą popularność - sam brałem udział już drugi raz. Organizacyjne również super - przynajmniej z punktu widzenia uczestnika
![]() Natomiast dopracowania wymaga rozgrywany wcześniej Bieg skrzata. Ja osobiście nie widziałem, ale żona mi mówiła, że była tragedia (w sumie to spowodowana przez samych rodziców) - jedna wielka przepychanka. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Bardzo fajna impreza zyskująca coraz większą popularność - sam brałem udział już drugi raz. Organizacyjne również super - przynajmniej z punktu widzenia uczestnika ![]() Był taki mały zgrzyt - nikt nie mógł znaleźć kiepsko oznaczonego depozytu. Wszyscy chodzili i pytali. Ja też ![]() Organizacja prawie idealna. Elegancka koszulka w pakiecie startowym. Sam kosztem ogromnego wysiłku osiągnąłem na mecie... najgorszy czas w życiu ![]() Zainteresowanie mieszkańców DG kibicowaniem standardowe (czytaj: żadne). Biegło 658 facetów i 76 kobiet. Czemu kobitki nie biegają ? Może właśnie dlatego jest tak mało kibiców ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
bzenek a ty kibicowałeś ?
![]() tu galeria i filmiki http://dg.pl/news/show/group/1/id/2094/IV+...foto%2Bvideo%29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:12 |