![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szukam od kilkunastu minut wyników z Szóstki Pogorii - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Tutaj brak - http://www.pogoriabiega.pl/szostka-pogorii-iii/ edit: znalezione na stronie firmy pomiarowej: http://inessport.pl/sites/default/files/za...orii%202013.pdf Ten post edytował Slyzaba nie, 19 maj 2013 - 20:15 -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
No to przyznawać się kto w weekend wybiera się za "granicę" pobiegać? ![]() Nie byłem - komunię miałem ![]() Jak poszło ? Widziałem, że pogoda (jak to zwykle w Katowicach) była ekstremalna ![]() Podobno organizacyjnie maraton się pogorszył. Właśnie pakuję się na Kierat do Limanowej -> LINK Na liście startowej 7 nazwisk z Dąbrowy Górniczej. Może w końcu ktoś z nas pokona dystans. ![]() Ten post edytował bzenek czw, 23 maj 2013 - 15:45 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak poszło ? Widziałem, że pogoda (jak to zwykle w Katowicach) była ekstremalna ![]() Podobno organizacyjnie maraton się pogorszył. Powiem tak - organizacyjnie gorzej niż w DG. Wspomnę tylko, że przy takiej pogodzie na starcie nie było przebieralni (przebieraliśmy się pod Spodkiem), depozytem był jeden autobus, który średnio dawał radę (kolejka przed startem była ogromna), a posiłkiem regeneracyjnym był baton i kanapka z żółtym serem - nic ciepłego (i to przy takiej temperaturze). No i wkurzające jest puszczanie startu półmaratonu za plecami maratończyków, którzy kolejno ich mijają i wk ... tempem biegu ![]() Tak to wyglądało w wielkim skrócie. A wynik przyzwoity ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bzenek:
CYTAT Właśnie pakuję się na Kierat do Limanowej Kumpel z roboty też się wybiera na ten 100km 'hardcore' ![]() Trzymam kciuki! -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
bzenek: CYTAT Właśnie pakuję się na Kierat do Limanowej Kumpel z roboty też się wybiera na ten 100km 'hardcore' ![]() Trzymam kciuki! Eee porażka. ![]() W sumie można się było tego spodziewać po moim tegorocznym zaangażowaniu w treningi. Półmaraton można zrobić bazując na dobrym samopoczuciu ale setki już nie. ![]() Wycofałem się rano na 50km bo już słabłem i nie widziałem szans na ukończenie w limicie czasu. Warunki w nocy bardzo ciężkie - mżawka, mgła, temperatura koło zera i błoto po kostki. Wyssało ze mnie wszystkie siły i co gorsza zapał. Rezygnując myślałem "to chyba nie jest sport dla mnie". Ale już dziś wiem, że za rok znów spróbuję. ![]() Sam Kierat gorąco polecam. Nocą jak okiem sięgnąć dziesiątki latarek pędzą przez góry - niezapomniany widok. Już w niedziele startuje kolejna impreza na orientacje, tym razem w okolicach Błędowa. Mam nadzieję, że ta kolejna impreza 3 sierpnia odbędzie się. Będę na bank. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gratulacje i wielkie barwa! Oby tak dalej.
CYTAT Po raz kolejny Kamila Ciba, uczennica Zespołu Szkół Sportowych i zawodniczka MOS CSiR w Dąbrowie Górniczej, potwierdziła na najważniejszej imprezie w kraju swoją dominację w sprincie dziewcząt. czytaj więcej...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Dąbrowa Górnicza Bieg Skrzata: czeka dobra zabawa 2013-08-28, Aktualizacja: dzisiaj 10:59 Dąbrowa Górnicza Bieg Skrzata. Po raz kolejny 7 września w Parku Hallera stanie miasteczko obywatelskie, w którym organizacje pozarządowe w ramach Festiwalu Ludzi Aktywnych zaprezentują swoje inicjatywy społeczne. Stowarzyszenie Pogoria Biega też tam będzie i już dzisiaj zaprasza wszystkie przedszkolaki do znierzenia się z dystansem 250 m w kolejnej edycji Biegu Skrzata. Dąbrowa Górnicza: Bieg Skrzata 2013 Dąbrowa Górnicza: Bieg Skrzata 2013 Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij Dąbrowa Górnicza Bieg Skrzata. Start do biegu nastąpi o godz. 12:30, a zapisy przyjmowane będą od godz. 11:00 w biurze zawodów usytuowanym w pobliżu placu zabaw w Parku Hallera. Udział w biegu jest całkowicie bezpłatny i wszyscy uczestnicy otrzymają pamiątkowe medale. Wcześniejsze edycje Biegu Skrzata cieszyły się ogromną popularnością pośród najmłodszych mieszkańców naszego miasta oraz ich rodziców, dlatego głęboko wierzymy, że i w tym roku pogoda nie sprawi zawodu, a na umówioną godzinę startu stawi się liczna i jak zwykle waleczna gromadka małych biegaczy. Zapraszamy serdecznie całe rodziny! fajne! wystartuję z córką ![]() Ten post edytował Bathurst śro, 28 sie 2013 - 15:58 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Cross Czwórki... tuż, tuż czytaj więcej...Jesteś głodny lasu, piasku, korzeni .Jesteś znużony asfaltem? Szukasz przygód i nowych wyzwań? Wybierz Cross którego dystans ,nawierzchnia i urozmaicony profil na pewno cię zadowolą! Zmierz się z przełajową trasą i zobacz jak wygląda Pogoria jesienią. Imprezą towarzyszącą będzie Bieg Przedszkolaka który tradycyjnie odbędzie się na plaży miejskiej. Jest już ponad 230 zarejestrowanych, do biegu pozostało 9 dni. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Szczególnie gratuluje mieszkańcom DG niezrzeszonym, którzy uczestniczyli w tym biegu, a było ich dużo
CYTAT Stało się, co miało się stać, bowiem zgodnie z formułowanymi przed tygodniem prognozami miniona niedziela jaśniała blaskiem październikowego słońca, przyciągając w rejon Centrum Sportów Letnich i Wodnych „Pogoria” w Dąbrowie Górniczej wielu mieszkańców regionu. czytaj więcej...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szczególnie gratuluje mieszkańcom DG niezrzeszonym, którzy uczestniczyli w tym biegu, a było ich dużo Pod względem organizacji rejestracji zawodników jak dla mnie jedna z najgorszych imprez biegowych w DG. Dwa tygodnie wcześnie organizatorzy biegu Dychy spadających liści w tym względzie zdecydowanie byli lepsi. W tym biegu na rejestrację czekało się ok. 40 minut. Przez to cały start opóźniony o ok. 25 minut ![]() Reszta - perfekcyjna - przygotowanie trasy, posiłek regeneracyjny i cała reszta perfekcyjna. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cześć, wraz z grupką znajomych mamy zamiar symbolicznie pobiegać w halloweenowy wieczór.
Zapraszam do dołączenia w czwartek przy molo ![]() Dołączyć się można też na Facebooku. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pod względem organizacji rejestracji zawodników jak dla mnie jedna z najgorszych imprez biegowych w DG. Dwa tygodnie wcześnie organizatorzy biegu Dychy spadających liści w tym względzie zdecydowanie byli lepsi. W tym biegu na rejestrację czekało się ok. 40 minut. Przez to cały start opóźniony o ok. 25 minut ![]() Reszta - perfekcyjna - przygotowanie trasy, posiłek regeneracyjny i cała reszta perfekcyjna. A jak trasa ? Dużo tam było terenu/piasku/wody ? Czy raczej ubite ścieżki ? |
|
|
![]()
|
|
A jak trasa ? Dużo tam było terenu/piasku/wody ? Czy raczej ubite ścieżki ? Jak trasa? Powiem tak - jeden z trudniejszych biegów ![]() ![]() Jak będziesz zainteresowany to mogę wrzucić mapkę z biegu - będziesz miał obraz którędy biegnie trasa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Też uczestniczyłem w II Cross czwórki i w pełni się zgadzam, że od 3 do 7 km było ciężko
![]() Jak na zbawienie czekałem na 7km i wodopój. Miłym gestem było wsparcie wolontariuszy przy wodopoju, którzy pocieszali, że teraz trasa jest już przyjemna ![]() ![]() Event udany. Zaciekawiło mnie jednak to, że Dycha spadających liści była opisywana w Dzienniku Zachodnim i innych mediach a o Crossie było cicho. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ech przegapiłem zapisy na ten Bieg Walentynkowy
No i kto teraz przybiegnie ostatni ? ![]() Mam pytanie do naszych biegaczy. Po 15 latach biegania mam ochotę na pulsometr. Co tam macie ? Lepszy taki z GPS czy z czujnikiem przy bucie ? Chodzą mi po głowie produkty z Decathlonu. Wiadomo - cena czyni cuda. ![]() Ten post edytował bzenek nie, 02 lut 2014 - 13:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:12 |