![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pisałem o tym na SD
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
W najbliższą niedzielę, 21 kwietnia, startuje VI Półmaraton Dąbrowski. W związku z biegiem wystąpią utrudnienia w ruchu. No to jutro biegniemy ![]() Pogoda zapowiada się doskonale. Lekki chłodek i chmurki. Zgłosiło się 691 zawodników. Dużo lepiej niż w zeszłym roku. Trzeba przy tym pamiętać, że jutro biegną też maratony w Krakowie i Warszawie. Dużo ludzi z Dąbrowy tam pojechało. No po prostu klęska urodzaju. ![]() Jak dobiegnę to dam znać czy możliwe jest zrobienie półmaratonu po 3 treningach. ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() Ja kilka tygodni temu zbiłem okostną na pięcie i dopiero niedawno wróciłem do treningów. Jutro jeszcze odpuszczam. Ale za to w maju zaatakuję szybkie 5km na Pogorii ![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bzenek - Kraków jest dopiero za tydzień
![]() Ja też dziś wyruszam na trasę - pogoda z rana super - oby nie było za gorąco ![]() Trzeba się szybko z trasą uwinąć aby zdążyć na mecz o 19 ![]() |
|
|
![]()
|
|
I jak? Udało się?
Kilku moich znajomych ukończyło. Był to ich debiut. W newsie foto z półmaratonu. CYTAT Kolejny Półmaraton Dąbrowski przeszedł do historii. Jako pierwszy metę minął Ukrainiec Serhii Okseniuk z czasem 1 godzina 7 minut i 44 sekundy, drugi Sergei Fiskovicz, a trzeci Andrzej Nowak z Sosnowca. Mnie osobiście cieszy bardzo duża frekwencja mieszkańców Dąbrowy, którzy stanowili 1/3 wszystkich uczestników. Brawo! czytaj więcej...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
bzenek - Kraków jest dopiero za tydzień ![]() Ano pokićkało mi się z biegiem Korfantego. Po prostu klęska urodzaju ![]() I jak? Udało się? Udało, udało. ![]() Wiadomo było, że nie mam co się porywać z motyką na słońce. Wydrukowałem sobie międzyczasy na lekkie 2:10. I tego się trzymałem. Do 10km było ciężko - ludzie wyprzedzali, a mnie nosiło żeby podgonić. Za to po 17km to ja już wyprzedzałem tych co przesadzili z tempem na początku. Zwłaszcza na podbiegu Piłsudskiego. Niezły hardkor to jest wybiec z Granicznej i zobaczyć trasę aż do nieba (czytaj do ronda przy Merkurym). Nic dziwnego, że wielu tu zaczyna iść. ![]() Bieg środkiem Piłsudskiego to jest dla mnie największa radość podczas tego półmaratonu. Przecież normalnie to nie jest możliwe. ![]() Najgorzej wspominam Park Hallera. Za dużo tam zygzaków na trasie. Samo wbiegnięcie z asfaltu na kostkę brukową jest bolesne. A tu jeszcze zamiast się skupić na finiszowaniu to człowiek biega "w kółko" ![]() Z ciekawostek to po wydarzeniach z Bostonu trasa obstawiona groźną policją w ilości niespotykanej. A dzisiaj schodzi mi skóra z nosa - słonko dało popalić, a cała trasa biegła na południe. ![]() Podsumowując: Da się przebiec półmaraton po 3 cotygodniowych treningach na dystansie +-10km Tylko trzeba założyć realny czas. Do czego zachęcam wszystkich wahających się. ![]() Trzeba się szybko z trasą uwinąć aby zdążyć na mecz o 19 ![]() Trochę to był zgrzyt z tym meczem. Mnie objechali, że tak długo (10min po finiszu) nie odbierałem rzeczy z depozytu - "bo siatkówka ma być". ![]() Poza tym zgrzytem organizacja doskonała. Półmaraton Dąbrowski można z czystym sumieniem polecać znajomym z kraju i zagranicy. ![]() Ten post edytował bzenek pon, 22 kwi 2013 - 10:00 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gratulacja bzenek - jaki ostatecznie czas wykręciłeś?
ps. na biegu Korfantego była wtopa z pomyłką trasy ;-) -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
Gratulacja bzenek - jaki ostatecznie czas wykręciłeś? Dzięki ![]() Zgodnie z założeniami doprowadziłem do mety skromne 2:10 netto. Przy wadze 100kg i żadnym treningu uznaję to za sukces. ![]() 12 maja Silesia Marathon. Niestety termin mi nie pasi. ![]() Za to 24 maja w Limanowej startuje KIERAT - setka po górach. http://www.maratonkierat.pl/ Wiecie, że jeszcze nikt z Dąbrowy Górniczej nie ukończył Kieratu ? Najwyższa pora to zmienić. Może uda mi się tam schudnąć do 95kg ? ![]() Ten post edytował bzenek wto, 23 kwi 2013 - 09:47 |
|
|
![]()
|
|
Niezła kondycja bzenek, skoro w ogóle nie biegałeś wcześniej (umówmy się, że trzy wybiegania są pomijalne ;-)). Ja prawie 7 tygodni się przygotowywałem do czasu ~2:00 przy czym treningi zacząłem od Twojej wagi + prawie 20kg
![]() Może kiedyś uda się nam razem pobiec w jakimś okolicznym biegu? -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przy wadze 100kg i żadnym treningu uznaję to za sukces. ![]() Gratuluję. Też biegałem kiedyś i nie chudłem ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz gratuluję Bzenek ![]() Ten post edytował Bathurst wto, 23 kwi 2013 - 12:36 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
bzenek zmotywowałeś mnie
![]() 21,097 w 2:00:34s (Iszy dystans półmaratonu w życiu) - pełna pętla wokół PIII i PIV + kilkaset metrów Malinowymi Górkami. ps. mam nadzieję, że pięta nie odpadnie ;-) -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie - widzę, że zawiązuje się małe towarzystwo biegowe
![]() Zapraszam na Silesia Maraton - co prawda ja pełne 42 km robię ale jest też półmaraton - można się sprawdzić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Małe szaleństwo cenowe...?
http://silesiamarathon.pl/pl/polmaraton/ CYTAT Opłata startowa w Silesia Marathon 2013 wynosi: - do 10 lutego 2013 r. - 60 zł - do 21 kwietnia 2013 r. - 80 zł - do 5 maja 2013 r. - 120 zł - 10 i 11 maja 2013 r. płatność w Biurze Zawodów - 160 zł CYTAT Termin i miejsce
1. Bieg odbędzie się 12 maja 2013 roku. 2. Start nastąpi w Katowicach, z placu honorowego przed halą widowiskową Spodek o godzinie 11.00. Meta będzie ulokowana na terenie Chorzowa, w Wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku. 3. Zawodnicy muszą ustawić się na starcie do godz. 10.50. 4. Dokładna trasa biegu znajdzie się na stronie internetowej silesiamarathon.pl i pokrywa się od 21 km z trasą biegu maratońskiego 5. Trasa posiada atest PZLA, a jej długość wynosi 21,097 km. 6. Bieg odbywa się na ulicach wyłączonych z ruchu kołowego. 7. Uczestnicy mają obowiązek stosowania się do poleceń Policji, Straży Miejskiej oraz osób zabezpieczających trasę biegu. -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
Małe szaleństwo cenowe...? Powiem Ci, że i tak nie jest najdrożej ![]() Ale zazwyczaj pakiet startowy rekompensuje troszkę wydatki - przynajmniej te płacone w pierwszej turze ![]() Ale ja cieszę się, że nie ma jeszcze opłat jak na zachodzie ![]() Ten post edytował Mały77 czw, 25 kwi 2013 - 07:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Małe szaleństwo cenowe...? Ale zazwyczaj pakiet startowy rekompensuje troszkę wydatki - przynajmniej te płacone w pierwszej turze ![]() To startujący w takich biegach otrzymują jakiś pakiet? Co się w nim znajduje? -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
To startujący w takich biegach otrzymują jakiś pakiet? Co się w nim znajduje? Głównie okolicznościowa koszulka. Akurat koszulki z silesia marathonu są wyjątkowo dobre. Bardzo je lubię. ![]() Czasami dodają czapeczki, rękawiczki, opaski, itp drobiazgi biegowe. Sponsorzy wrzucają kupony zniżkowe na ich produkty. Czasami wejściówki do muzeum czy innego basenu. Trafiają się żelki energetyczne czy napoje izotoniczne. Dwa lata temu na Maratonie Warszawskim adidas dokładał dezodoranty. Ale tylko męskie. Kobiety były troszkę zaskoczone ![]() Małe szaleństwo cenowe...? CYTAT Opłata startowa w Silesia Marathon 2013 wynosi: - do 5 maja 2013 r. - 120 zł Bardzo drogo jak na półmaraton. ![]() Trasa tej połówki maratonu jest dość trudna. Chyba cały czas pod górę (poza krótkim zbiegiem do Siemianowic). Dodatkowo na finiszu koło elektrowni Chorzów jest teren bez ani jednego drzewa. W zeszłym roku było ponad 30st upału i myślałem, że mi tam słońce mózg wypali. ![]() Niezła kondycja bzenek, skoro w ogóle nie biegałeś wcześniej (umówmy się, że trzy wybiegania są pomijalne ;-)). Biegam już z 10lat więc organizm przyzwyczajony, że czasem trafi mu się jakiś maratonik. ![]() Tylko brak mi systematyczności więc wyniki są takie... lajtowe ![]() bzenek zmotywowałeś mnie ![]() 21,097 w 2:00:34s (Iszy dystans półmaratonu w życiu) Extra ! Tak trzymać. Pomyśl, że na zawodach wynik byłby jeszcze lepszy bo emocje są ogromne ![]() Ten post edytował bzenek czw, 25 kwi 2013 - 12:55 |
|
|
![]()
|
|
Kolejna impreza biegowa, dla mniej zaawansowanych, ale info to znalazłem przez przypadek
CYTAT Dąbrowa Górnicza po raz pierwszy bierze udział w akcji i biega z nami w lesie. Okolice, w których odbędzie się bieg, to popularne tereny zielone. Urocza wiosna, budząca się przyroda i śpiewy ptaków to nasz sposób na relaks i czynny wypoczynek. Spotykamy się pomiędzy godziną 10.00 a 13.30 na polanie w lesie - w pobliżu Antoniowa. czytaj więcej...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No to przyznawać się kto w weekend wybiera się za "granicę" pobiegać?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:10 |