![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 204 Dołączył: pon, 13 cze 16 Nr użytkownika: 5,808 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wkoncu ktos tez zauwazyl fuszerke jaka sie w parku odwala
![]() i nie ma to nic wspolnego z wyborami. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 204 Dołączył: pon, 13 cze 16 Nr użytkownika: 5,808 Płeć: Mężczyzna ![]() |
i uwaga, tzw "twarde dowody"
![]() i jeszcze proba rozjechania mnie z dziecmi idacych chodnikiem: ![]() dodam iz na tej ulicy jednokierunkowej, przy wjezdzie ustawiono znaki ZAKAZ PARKOWANIA i tabliczka DROGA POZAROWA. o godzinie 18.41 zadzwonilem na SM, do 19.31 nikt nie przyjechal, a ja nie moglem dluzej stac i czekac Ten post edytował Yupi czw, 06 wrz 2018 - 10:27 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 546 Dołączył: wto, 04 kwi 17 Nr użytkownika: 5,925 Płeć: Mężczyzna ![]() |
up^^^
ja pierdole, jaka fuszera. |
|
|
![]()
|
|
gdzie wszyscy obroncy ucisnionych? wielbiciele dabrowskich remontow i rewitalizacji?
![]() Ten post edytował Yupi czw, 06 wrz 2018 - 12:32 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A gdzie mają być ? Albo kampanie Bazylakowi szykują w internecie albo robią "słit focie" na tle szmaty zawieszonej na pomniku której pilnują psy
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
ale dramat
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przechodziłem przez park przed wczoraj i też zrobiłem zdjęcie, ale już wkleiliście. No nawet nie wiem jak to nazwać. Całość wygląda żałośnie, jakby ktoś w pośpiechu rzucał płyty na nieprzygotowany grunt. Co kilkanaście metrów alejki z innego materiału.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 28 Dołączył: pią, 12 wrz 08 Skąd: centrum Nr użytkownika: 1,460 Płeć: Mężczyzna GG: 4124749 ![]() |
Takie JAJA to tylko w Dąbrowie
|
|
|
![]()
|
|
najlepsze ze ta "rewitalizacja" trwa dalej w najlepsze.... tu cos dziubna, tam zagrodza, tam rozjada... ani ladu ani skladu, kazdy sobie ..... tu kawaleczek chodniczka, tam jakis schodek bez podjazdu bo po co.... juz widac ze tam gdzie sa sciezki wydeptane przez ludzi , i "dzikie chodniki" nie bedzie zadnych nowych chodnikow... (park B )
moze ktos zrozumie, ze dla ludzi mieszkajacych przy parku cala ta rewitalizacja to jedno wielkie utrudnienie i uciazliwosc. Ktos kto jest tam codziennie wie ze to nie ma sensu.... ktos kto przyjezdza tam raz na rok na dni dabrowy powie - SUPER CUDOWNIE. i tu jest problem najwiekszy... Ten post edytował Yupi pią, 07 wrz 2018 - 09:48 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,294 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jadąc dzisiaj aleją róż w stronę Sc zauważyłem, że w parku nowo położony asfalt pod scenę został zerwany z powrotem (zrobili z niego dwie górki). Czy ktoś to widział z bliska?
Nie rozumiem partyzantki jaka została wykonana w parku... alejki połączone bez ładu i składu... Plac przy nowej fontannie jest tragiczny... Nie zachowano ścieżki rowerowej, płyty poukładane byle jak, brak krawężników, przez co płyty zaczęły się rozjeżdżać. Takiego partactwa w DG dawno nie było. Pośpiech aby dokończyć część parku A był spowodowany dożynkami? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 546 Dołączył: wto, 04 kwi 17 Nr użytkownika: 5,925 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jadąc dzisiaj aleją róż w stronę Sc zauważyłem, że w parku nowo położony asfalt pod scenę został zerwany z powrotem (zrobili z niego dwie górki). Czy ktoś to widział z bliska? Nie rozumiem partyzantki jaka została wykonana w parku... alejki połączone bez ładu i składu... Plac przy nowej fontannie jest tragiczny... Nie zachowano ścieżki rowerowej, płyty poukładane byle jak, brak krawężników, przez co płyty zaczęły się rozjeżdżać. Takiego partactwa w DG dawno nie było. Pośpiech aby dokończyć część parku A był spowodowany dożynkami? Został zerwane stary asfalt którego nie ruszyli wcześniej. Nowy asfalt zdążyli położyć na dużym placu gdzie jest zawsze browar |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli w Parku w chodnikach są takie usterki,nieprawidłowości to powinien nadzór inspektorów z Urzędu Miasta dokładnie wszystko skontrolować oby się nie okazało że alejki po remoncie będą w gorszym stanie jak były te stare chodniki.Jest coś takiego jak gwarancja wykonawcy na prace które robi w Parku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() a tu prosze, w parku B, stary chodnik, polozony dawno temu , tylko dlatego ze tam wlasnie ludzie chodzili i chodza. Jak widac w trakcie planowania rewitalizacji nikt tego nie wizal pod uwage, zapewne plyty stare zlikwiduja, posadza trawke, a ludzie i tak tamtedy chodzic beda i powstanie sciezynka.... dwa: wymieniaja kostke za tunelem prowadzacym do parku B - PO CO? tam akurat wszystko z kostka bylo ok, jaki to ma sens? jest to dla mnie niezrozumiale dzialanie. Dodatkowo sa juz nowe schody od razu za tunelem i znow nie ma podjazdow dla wozkow .... juz mi sie odechciewa na to poatrzec....... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
zapewne plyty stare zlikwiduja, posadza trawke, a ludzie i tak tamtedy chodzic beda i powstanie sciezynka.... Echh, typowe dla Polski. Nie pamiętam, o którym to kraju było (może o Wielkiej Brytanii) - robiąc skwery/trawniki itp. często nie robią chodników/alejek od razu, tylko najpierw czekają, aż ludzie wydepczą ścieżki i dopiero wtedy je utwardzają. A u nas zwykle wymyślają jakieś durne koła, łuki, iksy czy inne gwiazdki, żeby na projekcie ładnie wyglądało, a praktycznością/wygodą nikt się nie przejmuje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no ale tu juz jest wydeptany chodniczek, na ktorym ulozyli mieszkancy plyty.... a "rewitalizator" mial to w d.
wyglada na to ze projektant nawet nie byl w tym parku. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
no ale tu juz jest wydeptany chodniczek, na ktorym ulozyli mieszkancy plyty.... a "rewitalizator" mial to w d. Wiem, chodziło mi ogólnie o niezwracanie uwagi projektantów na to, którędy ludzie chodzą. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a tu to o czym wczoraj pisalem - nowe schody - brak podjazdow (wczesniej ich tam tez nie bylo)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Lokalizacja "skateparku" zostanie przeniesiona na plac pomiędzy Nemo, a Centrum Formy
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 113 Dołączył: nie, 18 maj 08 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 1,287 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A w części B dalej będzie "sralnia" dla wszelakiej maści kundli.
Ten post edytował vodun pią, 14 wrz 2018 - 05:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
W GW pisali, że koszty naprawy fontanny ok. 100 tys. pokryją Wodociągi
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:50 |