![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: wto, 08 maj 12 Nr użytkownika: 5,009 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Centrala jest tu: http://goo.gl/maps/qQFsX
A tu masz mapkę szaf ONU, które widziałem: http://gmaps.kaeding.name/saved/szafy%20ONU |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 02 wrz 08 Nr użytkownika: 1,434 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam
Od 2 lat mam tego całego dg-neta.pl na korzeńcu i raczej nie przedłużę z nimi umowy dalej. Jak chodzi to chodzi jak sie zacznie sypać to sie sypie. Czasem tak zamula (nawet sam monter kiedyś jak był na interwencji mówił ze strasznie już maja coś tam zawalone a dalej nowych przyłączają) I tak właśnie się rozglądam za jakąś alternatywa i chyba zdecyduje się na ten ConnectIT |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ConnectIT nieźle naciągają klientów, szok że takie firmy jeszcze funkcjonują. Na przykład w takim UPC za 125zł mamy pakiet VIP łącze 120Mb/s ileś tam kanałow HD itd itd
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ConnectIT nieźle naciągają klientów, szok że takie firmy jeszcze funkcjonują. Na przykład w takim UPC za 125zł mamy pakiet VIP łącze 120Mb/s ileś tam kanałow HD itd itd Taaa - UPC nie naciąga ... jeżeli mieszkasz w bloku gdzie są to jest ok. Jeżeli nie mają infrastruktury to ceny są ... Dla przykładu w okolicach Sobieskiego za podłączenie neta 30/30 chcieli po ok. 1400 netto przy umowie na 36 miesięcy (piszę z głowy więc mogę się trochę mylić). |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
ConnectIT nieźle naciągają klientów, szok że takie firmy jeszcze funkcjonują. Na przykład w takim UPC za 125zł mamy pakiet VIP łącze 120Mb/s ileś tam kanałow HD itd itd Taaa - UPC nie naciąga ... jeżeli mieszkasz w bloku gdzie są to jest ok. Jeżeli nie mają infrastruktury to ceny są ... Dla przykładu w okolicach Sobieskiego za podłączenie neta 30/30 chcieli po ok. 1400 netto przy umowie na 36 miesięcy (piszę z głowy więc mogę się trochę mylić). No ale każda jedna kablówka oferuje o niebo lepsze ceny. A jak nie ma kablówki to już chyba wszędzie są łącza TPSA, też znacznie taniej. I nie po wifi, które raz działa lepiej, dwa razy gorzej. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 02 wrz 08 Nr użytkownika: 1,434 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A więc tak kablówka nie dociera Tpsa tylko neo 512 (już to przerabiałem) nic tylko się przeprowadzić
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Znam osobę, która ma ConnectIT i nie narzeka. Alternatywy też nie ma bo TPSA tam kabli nie dociągła
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: wto, 04 kwi 06 Skąd: DG - korzeniec Nr użytkownika: 198 GG: 105879 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: wto, 06 mar 12 Nr użytkownika: 4,958 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam.
Jakby ktoś mógł polecić internet radiowy, który bez problemu działa w Dąbrowie Górniczej - Ząbkowicach to będę bardzo wdzięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
Witam. Jakby ktoś mógł polecić internet radiowy, który bez problemu działa w Dąbrowie Górniczej - Ząbkowicach to będę bardzo wdzięczny ![]() ja mam od kilku lat Connectit i nie narzekam, choć mam jeszcze w 2,4 G, prędkość maksymalna jaka sie da na łączu, za te kilka lat były może ze 3 awarie i to wszystko, sprzęt ma juz może chyba 6 lat albo więcej nie jestem w żaden sposób spokrewniony z właścicielem |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: śro, 17 kwi 13 Nr użytkownika: 5,198 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mieszkancy LOKATORA maja najlepiej z internetem (w tym ja obecnie) gdyż spoldzielnia podpisala umowę z TELPOLEM przy umowie powyżej 2 lat 40zl za 30mb/s które jest gwarantowane nawet na torrencie, reszta musi się zadowalać ochlapami ewentualnie 2x drozsza oferta (np. UPC)
Ten post edytował ewa24 śro, 08 maj 2013 - 23:14 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ewa24 - telpol nie ma usług z gwarantowaną prędkością (zresztą jak żaden z operatorów kablowych). Tego typu usługi - CIR - ma np. NETIA dla firm.
Ten post edytował Slyzaba śro, 08 maj 2013 - 23:19 -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
mieszkancy LOKATORA maja najlepiej z internetem (w tym ja obecnie) gdyż spoldzielnia podpisala umowę z TELPOLEM przy umowie powyżej 2 lat 40zl za 30mb/s które jest gwarantowane nawet na torrencie, reszta musi się zadowalać ochlapami ewentualnie 2x drozsza oferta (np. UPC) UPC ma 60 Mb/s za 40 zł przy umowie na 12 miesięcy... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mieszkancy LOKATORA maja najlepiej z internetem (w tym ja obecnie) gdyż spoldzielnia podpisala umowę z TELPOLEM przy umowie powyżej 2 lat 40zl za 30mb/s które jest gwarantowane nawet na torrencie, reszta musi się zadowalać ochlapami ewentualnie 2x drozsza oferta (np. UPC) Ciekawe, ciekawe ![]() Po pierwsze - Telpol nie wszędzie występuje w zasobach Lokatora, Po drugie - strasznie Cię oszukują na tym internecie bo jak podaje Leszek w tym krwiożerczym UPC za 40PLN masz 60Mb/s i to przy umowie na 12 miesięcy ![]() Ten post edytował Mały77 czw, 09 maj 2013 - 06:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie a jaka jest osiągana średnia prędkość w UPC?
Zagłębialiście się w temat? Bo ja od prawie 2 lat mam 50 MB z UPC i nie bardzo mam ochotę ciągnąć z nimi współpracę... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
mieszkancy LOKATORA maja najlepiej z internetem (w tym ja obecnie) gdyż spoldzielnia podpisala umowę z TELPOLEM przy umowie powyżej 2 lat 40zl za 30mb/s które jest gwarantowane nawet na torrencie, reszta musi się zadowalać ochlapami ewentualnie 2x drozsza oferta (np. UPC) UPC ma 60 Mb/s za 40 zł przy umowie na 12 miesięcy... 40 zł ale tylko przez pierwsze trzy miesiące. Dalej już 80 zł. Porównywalne łącze 30 Mb/s za 33 zł przez pierwsze trzy miesiące a później 66 zł. Czyli nie taniej. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: śro, 17 kwi 13 Nr użytkownika: 5,198 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mieszkancy LOKATORA maja najlepiej z internetem (w tym ja obecnie) gdyż spoldzielnia podpisala umowę z TELPOLEM przy umowie powyżej 2 lat 40zl za 30mb/s które jest gwarantowane nawet na torrencie, reszta musi się zadowalać ochlapami ewentualnie 2x drozsza oferta (np. UPC) UPC ma 60 Mb/s za 40 zł przy umowie na 12 miesięcy... powiem ze bardzo mnie zaskoczyles ta oferta tym bardziej ze planuje przeprowadzke i będę zmuszona do internetu konkurencji a na stronie w oficjalnym cenniku maja 57 zl za 15mb/s jak 60 mb/s za 40 to wkrótce będę jego klientka... ale prawda wyjdzie na jaw wkrótce EDIT: odpowiedz padla nizej, niestety ale jest zgodna z moja wersja ![]() A co do gwarantowanej predkosci, nie wnikam w przepisy klient sieci torrent kiedy sciagam jakiś film mi mowi prawde o realnym transferze a jest on niemal staly i rowny max predkosci lacza o każdej porze dnia trochę tych filmow sciagalam wiec miałam czas na ocene Ten post edytował ewa24 czw, 09 maj 2013 - 09:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Panowie a jaka jest osiągana średnia prędkość w UPC? Zagłębialiście się w temat? Bo ja od prawie 2 lat mam 50 MB z UPC i nie bardzo mam ochotę ciągnąć z nimi współpracę... Mam w tej chwili na fakturze 25 Mb/s, jak mierzę prędkość na wi-fi speedtest podaje 22-23 mega (czyli chyba mam więcej niż nominalnie, bo jak w zeszłym roku sprawdzałem na wifi i po kablu - kabel dawał nominalną, a wi-fi obcinało mniej więcej o 1/4). Co do cen promocyjnych - no to faktycznie dranie wprowadzają w błąd ![]() Z Telpolem do tej pory osobiście nie miałem do czynienia, ale kilka znajomych osób skarżyło się, że mają kiepską obsługę/stabilność łącza. Może się poprawiło, to informacje sprzed 2-3 lat. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No to nie ładnie ze strony UPC, ale jak wejdzie się w szczegóły to już jest ok - czyli normalnie jak na UPC.
Ja mam w UPC komplet i tylko wtedy się to opłaca - wszystkie usługi płacone osobno drogo. Co do jakości - nie narzekam - na teraz mam 60Mb/s i: ![]() Do telewizji dają dużo fajnych rzeczy jak nagrywanie zdalne i aplikację na Smartfona. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:18 |