![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za tyle to się ma 12Mb w Telpolu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT 14 milionów na szerokopasmowy internet
Niedawno do Urzędu Miejskiego dotarły dobre wieści prosto z Urzędu Marszałkowskiego w Katowicach. Nasze miasto uzyskało ponad 14 mln wsparcia z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego, dzięki którym w Dąbrowie powstanie nowoczesna sieć szerokopasmowego Internetu. Z Michałem Rabką, koordynatorem projektu budowy szerokopasmowego Internetu rozmawia Bartosz Matylewicz. Bartosz Matylewicz: Panie Michale, czy wyobraża Pan sobie dzisiejszy świat bez Internetu? Michał Rabka: Absolutnie nie! W ostatnich latach znaczenie Internetu zdecydowanie wzrosło i z dnia na dzień dalej rośnie. Bez Internetu nie funkcjonowałyby banki, urzędy czy firmy, a tak prozaiczne rzeczy jak płacenie kartą płatniczą za codzienne zakupy byłoby po prostu niemożliwe. BM: Fakt, Internet towarzyszy nam na każdym kroku. Ale co konkretnego mieszkańcom da budowa szerokopasmowej sieci? MR: Sama budowa sieci jest tylko namacalnym efektem naszego projektu, w ramach którego w I etapie powstaną 33 km, a w II etapie kolejne 22 km, dając łącznie 55 km nowoczesnej sieci światłowodów posiadającej parametry sieci następnej generacji, stanowiącej swoisty „internetowy szkielet” Dąbrowy. Szkielet ten pozwoli na połączenie budynków administracji samorządowej, połączenie szkół i placówek oświatowych oraz placówek kultury i filii bibliotek, dzięki czemu wszystkie te instytucje uzyskają nowoczesną i ujednoliconą komunikację pomiędzy sobą. Łącznie w Dąbrowie będą to 63 placówki. Pozwoli to także na uruchomienie systemów wymiany danych pomiędzy jednostkami biorącymi udział w projekcie, a także udostępnienie im bezpiecznego połączenia z szybkim Internetem. Rozbudowana sieć pozwoli również na poprawę poczucia bezpieczeństwa i komfortu życia mieszkańców ponieważ umożliwi ona rozbudowę systemu miejskiego monitoringu wizyjnego oraz realizację wizji „inteligentnego miasta”, gdzie przy wykorzystaniu możliwości sieci pracują systemy monitorowania i sterowania organizmem miejskim np. systemy sterowania ruchem miejskim, zdalne monitorowanie poziomu wód, czy przy współpracy ze Strażą Pożarną monitorowanie wilgotności ściółki leśnej. BM: Co to znaczy „sieci następnej generacji”? MR: Przekładając to na najprostszy język sieć nowej generacji to sieć o bardzo dużej szybkości służąca do przesyłania informacji w postaci głosu, danych oraz wideo. Mówiąc wprost – sieć, która w zasadzie nie posiada żadnych ograniczeń i pozwoli zabezpieczyć potrzeby telekomunikacyjne mieszkańców Dąbrowy przez najbliższe 30 lat. Aby pokazać to, choć trochę obrazowo, proszę sobie wyobrazić, że kanalizacja budowana pod sieć będzie mogła pomieścić do 1600 włókien światłowodowych, a na dzień dzisiejszy tylko 100 włókien światłowodowych jest w stanie „przepuścić” wszystkie rozmowy telefoniczne, które obecnie odbywają się na świecie. To pokazuje innowacyjność tego projektu oraz szanse, jakie stwarza on przed Dąbrową i jej mieszkańcami. BM: Placówki kultury, szkoły czy administracja samorządowa – to wszystko brzmi bardzo instytucjonalnie i „dla urzędników”. W jaki sposób z sieci będzie mógł skorzystać zwykły mieszkaniec? MR: Z całą pewnością najbardziej „namacalnym” efektem projektu i najłatwiej zauważalnym dla wszystkich mieszkańców będzie sieć hot spotów czyli miejsc w których bezpłatnie będzie można skorzystać z bezprzewodowego połączenia z Internetem. Takie miejsca pojawią się istotnych budynkach miejskich, a także w popularnych przestrzeniach publicznych takich jak np. plac przed Pałacem Kultury Zagłębia i przystanki autobusowe przy nim zlokalizowane. W dalszej perspektywie projekt może także pozwolić mieszkańcom Dąbrowy na dostęp do super szybkiego Internetu spełniając tym samym założenia Europejskiej Agendy Cyfrowej. BM: Jakie są koszty tego przedsięwzięcia? MR: Łączna wartość dwóch etapów to prawie 23 mln zł. Wspomnieć należy jednak o tym, że dzięki temu, że nasz projekt jest zgodny z planami i strategiami Unii Europejskiej, rządowymi, sektorowymi i regionalnymi, w tym między z Regionalnym Programem Operacyjnym Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 i Strategią Rozwoju Dąbrowy Górniczej do 2020 roku udało nam się pozyskać ponad 14 mln zł wsparcia ze środków europejskich, co stanowi ponad 60 procent wartości całego projektu. BM: A kiedy możemy spodziewać się pierwszych efektów tego przedsięwzięcia? MR: Program rozwoju społeczeństwa informacyjnego w Dąbrowie Górniczej, z którego wynika projekt sieci został przyjęty uchwałą Rady Miejskiej w 2008 roku i nieustannie staramy się realizować jego założenia. Dotychczasowe prace dotyczyły pierwszego obszaru programu czyli budowy infrastruktury telekomunikacyjnej i polegały na wykonaniu kompletnej dokumentacji projektowej i wykonawczej, a także napisaniu wniosku, dzięki któremu udało nam się uzyskać europejskie dofinansowanie. Teraz przyszedł czas na realizację prac w terenie, które zostały podzielone na 2 etapy. Pierwszy z nich obejmie Centrum, Mydlice, Gołonóg oraz Tworzeń i jego realizacja powinna się zakończyć w II kwartale 2013 roku. Drugi etap obejmie prace w Ząbkowicach, Strzemieszycach i Korzeńcu. Planowany termin zakończenia prac w ramach drugiego etapu to I kwartał 2014. Po zakończeniu budowy sieci będziemy realizować kolejne projekty w ramach Programu Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego związane z uruchomieniem usług wykorzystujących wybudowaną sieć oraz rozwijające umiejętności ich wykorzystania. idabrowa.pl -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 31 Dołączył: wto, 01 lut 11 Nr użytkownika: 4,417 Płeć: Mężczyzna GG: 3552055 ![]() |
Witam zainteresowanych tematem internetu z kablówki TELPOL. Mimo szczerych chęci podpisania z tą firmą umowy na tv i internet - drugi raz już od tego odstąpiłem. I tu ma prośbę do znawców zagadnienia - wymuszania podpisywania przy umowie WEKSLA wystawionego na operatora- czy to jest zgodnie z prawem. A teraz wyjaśniam co i jak. Przy pierwszym podejściu i przybyciu do ich punktu obsługi na ul Sienkiewicza, okazaniu dowodu osobistego do podpisania umowy zażądano jeszcze przedstawienia aktu notarialnego nabytego mieszkania. Osłupiałem- bo kto je nosi z sobą, we wcześniejszej rozmowie tel. z ich call center ( około 40 minut) ani słowa nie padło, że muszę mieć z sobą ten dokument. Wyjaśniono mi, że skoro nie jestem zameldowany w moim mieszkaniu to oni wymagają aktu notarialnego. Wyszedłem - i już nie wróciłem- bo jakim prawem oni tego żądają- nie potrafiono mi tego wyjaśnić. Jednak po ok. 2 miesiącach znów do nich zadzwoniłem aby zawrzeć umowę ( mam już zameldowanie w swoim mieszkaniu). Po ok. tygodniu od zgłoszenia z 0,5 godz. spóźnieniem przyszedł Pan instalator z innym niż zamówiłem dekoderem, jednak zdecydowałem się podpisać umowę gdy zapewnił, że do dwóch dni przyniesie zamówiony dekoder, podpisaliśmy umowę, podpisałem zostawiony regulamin, podpisałem wykonanie instalacji i teraz podsuwa mi do podpisu WEKSEL- ja na to co to jest, na ich oficjalnej stronie nie ma żadnej wzmianki o jakimkolwiek wekslu do podpisu, na ich ulotce którą też mam również nic takiego nie ma- więc czemu chcą na mnie wymusić podpis na blankiecie na którym są wolne wykropkowane miejsca gdzie można coś później wpisać. A właściwie dlaczego mam podpisywać weksel skoro już podpisałem umowę?. Nie potrafił mi tego wytłumaczyć. Poczułem się ponownie oszukany. Podziękowałem za usługę i odmówiłem podpisania weksla, zabrał swoje zabawki i pożegnaliśmy się. Czu mogę skorzystać z Waszych doświadczeń w kontaktach z tą i innymi firmami, czy wszyscy stosują takie praktyki czy tylko TELPO i czy jest to zgodne z prawem, a jeśli nie to co z tym można zrobić. Proszę o komentarze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Witam zainteresowanych tematem internetu z kablówki TELPOL. Mimo szczerych chęci podpisania z tą firmą umowy na tv i internet - drugi raz już od tego odstąpiłem. I tu ma prośbę do znawców zagadnienia - wymuszania podpisywania przy umowie WEKSLA wystawionego na operatora- czy to jest zgodnie z prawem. A teraz wyjaśniam co i jak. Przy pierwszym podejściu i przybyciu do ich punktu obsługi na ul Sienkiewicza, okazaniu dowodu osobistego do podpisania umowy zażądano jeszcze przedstawienia aktu notarialnego nabytego mieszkania. Osłupiałem- bo kto je nosi z sobą, we wcześniejszej rozmowie tel. z ich call center ( około 40 minut) ani słowa nie padło, że muszę mieć z sobą ten dokument. Wyjaśniono mi, że skoro nie jestem zameldowany w moim mieszkaniu to oni wymagają aktu notarialnego. Wyszedłem - i już nie wróciłem- bo jakim prawem oni tego żądają- nie potrafiono mi tego wyjaśnić. Jednak po ok. 2 miesiącach znów do nich zadzwoniłem aby zawrzeć umowę ( mam już zameldowanie w swoim mieszkaniu). Po ok. tygodniu od zgłoszenia z 0,5 godz. spóźnieniem przyszedł Pan instalator z innym niż zamówiłem dekoderem, jednak zdecydowałem się podpisać umowę gdy zapewnił, że do dwóch dni przyniesie zamówiony dekoder, podpisaliśmy umowę, podpisałem zostawiony regulamin, podpisałem wykonanie instalacji i teraz podsuwa mi do podpisu WEKSEL- ja na to co to jest, na ich oficjalnej stronie nie ma żadnej wzmianki o jakimkolwiek wekslu do podpisu, na ich ulotce którą też mam również nic takiego nie ma- więc czemu chcą na mnie wymusić podpis na blankiecie na którym są wolne wykropkowane miejsca gdzie można coś później wpisać. A właściwie dlaczego mam podpisywać weksel skoro już podpisałem umowę?. Nie potrafił mi tego wytłumaczyć. Poczułem się ponownie oszukany. Podziękowałem za usługę i odmówiłem podpisania weksla, zabrał swoje zabawki i pożegnaliśmy się. Czu mogę skorzystać z Waszych doświadczeń w kontaktach z tą i innymi firmami, czy wszyscy stosują takie praktyki czy tylko TELPO i czy jest to zgodne z prawem, a jeśli nie to co z tym można zrobić. Proszę o komentarze. 1. Odnośnie aktu - a niby na jakiej podstawie mają Ci zainstalować kablówkę skoro nie jesteś w stanie udowodnić, że masz prawo do lokalu? A może jesteś kolegą pilnującym mieszkania w czasie urlopu właściciela i chcesz zrobić fajny żart? Nic dziwnego, że Telpol żąda jakiegoś papieru, zwykle jest to meldunek i po kłopocie, jak nie miałeś meldunku to potrzebne było coś innego, i tyle. Nie wiem co tu jest szokującego. 2. Weksel - w tej chwili nie pamiętam, musiałbym sprawdzić, ale weksel opiewał chyba na kwotę równą wartości modemu. Oczywiście dało się bez weksla ale wówczas nie było promocji "Aktywacja za 1 zł" tylko aktywacja kosztowała sporo, chyba kilkaset zł. Po upłynięciu okresu umowy zwracają weksel, teraz mam bezterminową i weksla już mojego nie mają. Wydaje mi się, że skoro to promocja to oni ustalają jej zasady i albo ci sie podobają albo nie i wtedy z niej nie korzystasz tylko płacisz pełną opłatę za aktywację. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 31 Dołączył: wto, 01 lut 11 Nr użytkownika: 4,417 Płeć: Mężczyzna GG: 3552055 ![]() |
Masz dziwny tok myślenia. Oni żądają a ja mam się do tego dostosować - bez względu czy to jest zgodnie z prawem czy nie. Wpierw pomyśl- żądają okazania aktu notarialnego- a na jakiej podstawie prawnej. Dowód osobisty jest moim najbardziej wiarygodnym dokumentem ( też nie wiem czy jakaś pani ma prawo żądać jego okazania) i ze mną podpisują umowę. A gdy coś nie gra mogą mnie ścigać na podstawie danych spisanych z dowodu. Nawet jakbym podpisał umowę na lokal kolegi - ale to ja podpisałem i ja będę płacił- zrozumiałeś już o co mi chodzi. Już się dowiedziałem w UPC żadnego weksla nie podsuwają, Cyfra + też nie, polsat - nie, N- nie wiem jeszcze. To zostaje chyba tylko TELPOL. Więcej takich jak Ty a monopoliści będą robić co chcą a Wy uznacie - że co tam, tak ma być. Był już taki jeden od weksli LEPER- i już go nie ma. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Więcej takich jak Ty a monopoliści będą robić co chcą a Wy uznacie - że co tam, tak ma być. Jestem tego zdania co vacu i wcale nie sądzę, że monopoliści będą robić co chcą. Jest wolny rynek i możesz robić, co chcesz. Jeżeli Ci nie pasuje, że telpol chce od Ciebie jakiegoś weksla - nie podpisujesz i idziesz do innego operatora. Proste. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Masz dziwny tok myślenia. Oni żądają a ja mam się do tego dostosować - bez względu czy to jest zgodnie z prawem czy nie. Wpierw pomyśl- żądają okazania aktu notarialnego- a na jakiej podstawie prawnej. Dowód osobisty jest moim najbardziej wiarygodnym dokumentem ( też nie wiem czy jakaś pani ma prawo żądać jego okazania) i ze mną podpisują umowę. A gdy coś nie gra mogą mnie ścigać na podstawie danych spisanych z dowodu. Nawet jakbym podpisał umowę na lokal kolegi - ale to ja podpisałem i ja będę płacił- zrozumiałeś już o co mi chodzi. Już się dowiedziałem w UPC żadnego weksla nie podsuwają, Cyfra + też nie, polsat - nie, N- nie wiem jeszcze. To zostaje chyba tylko TELPOL. Więcej takich jak Ty a monopoliści będą robić co chcą a Wy uznacie - że co tam, tak ma być. Był już taki jeden od weksli LEPER- i już go nie ma. Pozdrawiam Po pierwsze to ty nic nie musisz, nie pasuje to idziesz do konkurencji. Ani mogą sobie żądać a tobie to może latać koło pióra. Nie wiem skąd to oburzenie, przecież nikt Cię do niczego nie zmusza. Po drugie - umowa jest z Tobą ale kabel wciągany do mieszkania. Trzeba przewiercić itp., mój poprzedni ISP też wymagał ale oświadczenia o posiadaniu prawa do lokalu. I znów - nie podoba się to idź do konkurencji ale tam na pewno też w jakiś sposób to sprawdzą (chyba, że i-net będzie z dostępem bezprzewodowym). Po trzecie - wymieniasz liczną konkurencję więc nie wiem skąd ci "monopoliści"? Oferta na rynku jest bogata, tylko wybierać i brać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Masz dziwny tok myślenia. Oni żądają a ja mam się do tego dostosować - bez względu czy to jest zgodnie z prawem czy nie. Wpierw pomyśl- żądają okazania aktu notarialnego- a na jakiej podstawie prawnej. dokładnie takiej, kiedy przychodzi ślusarz by otworzyć drzwi.. Dowód osobisty jest moim najbardziej wiarygodnym dokumentem ( też nie wiem czy jakaś pani ma prawo żądać jego okazania) i ze mną podpisują umowę. A gdy coś nie gra mogą mnie ścigać na podstawie danych spisanych z dowodu. Nawet jakbym podpisał umowę na lokal kolegi - ale to ja podpisałem i ja będę płacił- zrozumiałeś już o co mi chodzi. ale będą stratni za modem i kable co położą..to jest mała firma i nie ma za soba sztabu prawników by walczyć w sadzie i scigać Już się dowiedziałem w UPC żadnego weksla nie podsuwają, Cyfra + też nie, polsat - nie, N- nie wiem jeszcze. To zostaje chyba tylko TELPOL. Więcej takich jak Ty a monopoliści będą robić co chcą a Wy uznacie - że co tam, tak ma być. Był już taki jeden od weksli LEPER- i już go nie ma. Pozdrawiam Jak nie pasuje telpol to upc, telpol byl sprawdzany przez UKE w tamtym roku i było wszystko ok. Ja mam UPC i moge polecić, możesz też wybrać każdego innego z wielkich graczy. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Dąbrowa jako pierwsza otrzymała dofinansowanie
Redakcja: Przemysław Kędzior Dąbrowa Górnicza, jako pierwsze miasto województwa, otrzymała unijne dofinansowanie realizacji zadania „Rozwój Społeczeństwa Informacyjnego”. Wysokość wsparcia wynosi ponad 10 mln. zł. Całkowity koszt projektu „Rozwój Społeczeństwa Informacyjnego w Zagłębiu Dąbrowskim - Dąbrowa Górnicza, Etap I” opiewa na ok. 16 mln.zł. Przedsięwzięcie obejmuje budowę 32,7 km. nowoczesnej sieci światłowodowej o parametrach sieci następnej generacji (NGN) w obszarze Centrum Dąbrowy Górniczej, Mydlic, Gołonoga i Tworznia; połączenie siecią lokalnych instytucji gminnych oraz ważnych jednostek użyteczności publicznej (49 lokalizacji); utworzenie centrum zarządzania siecią oraz 6 punktów węzłowych sieci wraz z wyposażeniem w infrastrukturę teletechniczną oraz systemy bezpieczeństwa. Głównym celem projektu jest stworzenie warunków do rozwoju społeczeństwa informacyjnego we wschodniej części Województwa Śląskiego - w Zagłębiu Dąbrowskim. Realizacja zadania pozytywnie wpłynie na rozwój sektora usług bazujących na nowoczesnych technologiach internetowych. W szczególności, dzięki realizacji projektu powinny się rozwinąć usługi z zakresu: e-administracji, e-learningu, e-working (w tym telepracy), e-zdrowia, zwiększy się poziom bezpieczeństwa mieszkańców. W oparciu o wybudowaną sieć będą wdrażane kolejne usługi: punkty dostępu do Internetu (tzw. HotSpot'y), integracja struktur komunikacyjnych miasta, systemy bezpieczeństwa oraz wymiany danych pomiędzy jednostkami, rozbudowa monitoringu wizyjnego miasta. Unijne dofinansowanie pochodzi z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007 - 2013. idabrowa.pl -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Korzysta ktoś z Hyperiona na Kosmonautów? A może jest jeszcze inny (poza UPC) dostawca internetu w wieżowcach?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kolega miał od nich internet i sobie chwalił, jednak jakoś dużo z niego nie korzystał. Przeszedł, do UPC, gdyż cenowo to samo, a ma gratis national-geographic i discovery. Jednak jak ktoś już ma kabel od Hyperiona z kablówką to śmiało może w to wchodzić i jakaś promocje, gorzej jak tylko radiówka.
Ten post edytował xMarcinx wto, 21 cze 2011 - 18:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ja z UPC do tej pory byłem zadowolony, ale od dwóch miesięcy mam źle działającą nagrywarkę w dekoderze, spuszczają mnie na drzewo (cały czas pracujemy nad usunięciem problemu), a przy propozycji obniżki abonamentu z powodu niepełnowartościowej usługi odpisali, że nie widzą powodu... Dlatego zaczynam myśleć nad rozwodem i sprawdzam alternatywy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Leszku - z tego, co wiem, to niedługo problem ma być rozwiązany..
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
Ja to słyszę od 2 miesięcy
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no ja mam tuner bez dekodera teraz, choć miałem wesję kiedyś z dyskiem ale nie korzystałem za często.
|
|
|
![]()
|
|
Leszku zadzwoń do UPC poproś z działem utrzymania klienta.. myślę, że spory rabacik dostaniesz, a i nagrywarkę dostaniesz nową
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie kiedyś naliczyli za dużą opłatę, złożyłem reklamację, która była rozpatrywana dłużej niż 30 dni. Nie myśląc długo udałem się do rzecznika konsumentów przy UM - jeden telefon do UPC i sprawa w ciągu kilku dni została rozwiązana
![]() |
|
|
![]()
|
|
Już w ostatnim mailu im to zapowiedziałem
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:45 |