IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

17 Stron V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wybory samorządowe 2014
danielmdc
post śro, 05 lis 2014 - 16:37
Post #181

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 5,133

W Sosnowcu taka debata miała miejsce bo wygrana Kazia w pierwszej turze jest raczej nierealna więc musi się wykazać. U nas sytuacja dla obecnego włodarza jest komfortowa to po co ma się wychylać na ostrzał a wartość kandydatów opozycyjnych równa jest zeru.
Go to the top of the page

+Quote Post
Rokko31
post śro, 05 lis 2014 - 19:59
Post #182

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 337

CYTAT(danielmdc @ śro, 05 lis 2014 - 17:37) *
W Sosnowcu taka debata miała miejsce bo wygrana Kazia w pierwszej turze jest raczej nierealna więc musi się wykazać. U nas sytuacja dla obecnego włodarza jest komfortowa to po co ma się wychylać na ostrzał a wartość kandydatów opozycyjnych równa jest zeru.

A ja myślę że będzie 2 tura, choć pewnie wygra Podraza, sam będę glosował w pierwszej turze na kogoś innego ale potem pewnie na obecnego Prezydenta, sorry taki mamy klimat w Dąbrowie

+Quote Post
xMarcinx
post czw, 06 lis 2014 - 19:00
Post #183

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Jak mozna w drugiej turze zaglosowac na Podraze, skoro kiedy dochodzi do II tury to znaczy ze jest godny rywal i wystarczy znowu go wybrac? Logika godna menedzera Podrazy.

+Quote Post
Leszek
post czw, 06 lis 2014 - 19:42
Post #184

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Ale rywal z drugiej tury może mu odpowiadać mniej niż urzędujący prezydent.

--------------------

+Quote Post
Prosty
post czw, 06 lis 2014 - 19:58
Post #185

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

CYTAT(xMarcinx @ czw, 06 lis 2014 - 19:00) *
Jak mozna w drugiej turze zaglosowac na Podraze, skoro kiedy dochodzi do II tury to znaczy ze jest godny rywal i wystarczy znowu go wybrac? Logika godna menedzera Podrazy.

w 1 turze na administratora forum mamy kandydatow:

: ) (obecny)
xMarcinx
Kamil_
danielmdc

uzytkownik Rokko31 zna : ) w roli sprawowania wladzy jako administrator nad forum, ale w pierwszej turze najbardziej podchodzi mu Kamil_

niestety do 2 tury przechodzi:
: )
xMarcinx

jego faworyt odpadl, z GODNEJ dwojki, ktora zostala wybrana przez wiekszosc ludzi, zdecydowanie blizej mu do : ), jednego z dwoch GODNYCH kandydatow
tak to moze wygladac laugh.gif

CYTAT
Eee tam - kampania jest nudziarska

xMarcinx robi emocje, atakujac innego uzytkownika forum laugh.gif

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
xMarcinx
post czw, 06 lis 2014 - 20:18
Post #186

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Ja atakuje? Ja po prostu zapomniałem ze menedżer Borkowski tez bierze udział w wyborach happy.gif

+Quote Post
Rokko31
post czw, 06 lis 2014 - 23:11
Post #187

UZYTKOWNIK

Proszę proszę, Prosty jakimś pedagogiem jesteś czy cuś? że tak pięknie wytłumaczyłeś wink.gif
A Mnie można atakować w przeddzień wyborów i w wybory jestem funkcjonariuszem publicznym także mam nietykalność... tongue.gif

+Quote Post
bzenek
post pią, 07 lis 2014 - 23:05
Post #188

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(danielmdc @ wto, 04 lis 2014 - 20:23) *
Dopóki w tym chorym kraju nie będzie wprowadzonej zasady jednomandatowych okręgów wyborczych dopóty partie polityczne będą robić ludzi w konia.

Przecie właśnie w obecnych wyborach wprowadzono jednomandatowe okręgi wyborcze do rad.
Ale radni w miastach na prawie powiatu będą jeszcze wybierani większościowo.

Moim zdaniem jednomandatowe okręgi nie wypalą bo partyjni kacykowie otrzymają jeszcze większą władzę przy układaniu list wyborczych.

A ludzie i tak będą głosowali na partie, a nie na ludzi.

Ten post edytował bzenek pią, 07 lis 2014 - 23:12

+Quote Post
mawwm
post pon, 10 lis 2014 - 12:54
Post #189

kocham Moje Miasto

Nr użytkownika: 1,335

CYTAT(xMarcinx @ czw, 30 paź 2014 - 16:42) *
... Panie Pasek, jest pan (swietnym) fotografem i przedsiębiorca, ale wyjeżdżanie z menedzerem to porazka, ....

Tomasz Pasek "swietny fotograf ale i przedsiębiorca, ale wyjeżdżanie z menedzerem to porazka", Miałem przyjemność realizować kilka poważnych projektów z Tomkiem, Tomasz Pasek to nie tylko "FotoPasek" - zakład fotograficzny to pasja i tradycja rodzinna. Jest jeszcze TPTechnology, czy tak trudno "wyguglać"?

Ten post edytował mawwm pon, 10 lis 2014 - 12:55

--------------------
Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman

+Quote Post
vacu
post pon, 10 lis 2014 - 17:46
Post #190

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Haha dzisiaj odwiedziłem rodziców, oni serio podchodzą do sprawy, zbierają ulotki, programy itd. Więc z ciekawości sobie przejrzałem i zwróciłem uwagę na jedną. Nie pamiętam nazwiska ani partii (chyba SLD) ale na pierwszej stronie stał starszy facet z jakimś medalem i statuetką i podpis: "Jan Kowalski. Bohater."
Nie no, ci kandydaci naprawdę mają ludzi za idiotów. A może słusznie? wink.gif (mógł chociaż do fotki rozerwać koszulę a spod spodu niechby wyglądało S na niebieskim tle, byłoby przynajmniej dowcipne tongue.gif)

A tak z ciekawości - z tych ulotek wieje nudą, nie ważne jaka partia, stowarzyszenie itd. ciąglę na jedno kopyto: "chcę poprawić bezpieczeństwo", "chcę uzdrowić służbę zdrowia", "usprawnię edukację" bla bla bla, i tak się zastanawiiam czym się kierujecie przy wyborze wink.gif jak dla mnie pozostaje wybór najładniejszego uśmiechu albo najlepiej skrojonego garnituuru wink.gif

Ten post edytował vacu pon, 10 lis 2014 - 17:48

+Quote Post
Mały77
post pon, 10 lis 2014 - 19:51
Post #191

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

CYTAT(vacu @ pon, 10 lis 2014 - 17:46) *
Haha dzisiaj odwiedziłem rodziców, oni serio podchodzą do sprawy, zbierają ulotki, programy itd. Więc z ciekawości sobie przejrzałem i zwróciłem uwagę na jedną. Nie pamiętam nazwiska ani partii (chyba SLD) ale na pierwszej stronie stał starszy facet z jakimś medalem i statuetką i podpis: "Jan Kowalski. Bohater."
Nie no, ci kandydaci naprawdę mają ludzi za idiotów. A może słusznie? wink.gif (mógł chociaż do fotki rozerwać koszulę a spod spodu niechby wyglądało S na niebieskim tle, byłoby przynajmniej dowcipne tongue.gif)

To chyba ten Pan: Stanisław Góra

+Quote Post
vacu
post pon, 10 lis 2014 - 19:59
Post #192

Smokin' nigga

CYTAT(Mały77 @ pon, 10 lis 2014 - 20:51) *
CYTAT(vacu @ pon, 10 lis 2014 - 17:46) *

To chyba ten Pan: Stanisław Góra

Bardzo możliwe. Oczywiście to godne pochwały co zrobił jednak sam ten fakt nie predestynuje go to sprawowania władzy.

Miałem coś tu napisać ale jednak facet zrobił coś porządnego to mu daruję wink.gif niemniej wciąż zdania zawartego w cytacie nie zmieniam.

+Quote Post
Kamil_
post wto, 11 lis 2014 - 03:51
Post #193

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Mały a ty dalej w Ruchu Palikota działasz, czy sobie darowałeś?

+Quote Post
Mały77
post wto, 11 lis 2014 - 15:15
Post #194

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

CYTAT(Kamil_ @ wto, 11 lis 2014 - 03:51) *
Mały a ty dalej w Ruchu Palikota działasz, czy sobie darowałeś?

To pytanie do mnie? Bo jeżeli tak to chyba jakaś pomyłka wink.gif

+Quote Post
Rokko31
post wto, 11 lis 2014 - 22:17
Post #195

UZYTKOWNIK

Dzisiaj sobie Pan Podraza zrobił niezłą kampanie wyborczą wieczorem z PKZ, ludzi cały plac.

+Quote Post
vacu
post czw, 13 lis 2014 - 21:08
Post #196

Smokin' nigga

CYTAT(Rokko31 @ wto, 11 lis 2014 - 23:17) *
Dzisiaj sobie Pan Podraza zrobił niezłą kampanie wyborczą wieczorem z PKZ, ludzi cały plac.

Nikt moze nie zauwazył ale ja dzis rano zauwazylem, ze pan Pasek i jego banda syfiarzy dopełnili obrazu odpustu/targowiska rozstawiajac na kazdym wolnym skrawku trawnika slupki z reklamowkami. Czy takie cos w ogole jest legalne?? Ja juz ciezko przelykam walajace sie i oblepiajace wszystko plakaty, juz jakos w milczeniu wywalam codziennie ze skrzynki kilogram spamu z mordami kandydatow wszelkiej masci ale te slupki juz mnie wyprowadzily z rownowagi dzisiaj...

Panie Pasek, a moze by tak w nocy zrobic akcje i plakaty poprzyklejac na przednie szyby aut jakims mocnym klejem lub w formie tych rwacych sie na kawaleczki naklejek? Ale by bylo fajnie, kazdy by rano zauwazyl, na 100%

angry2.gif angry2.gif

+Quote Post
Leszek
post czw, 13 lis 2014 - 21:24
Post #197

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Na Rondzie Budowniczych HK w Gołonogu też to rano widziałem.

--------------------

+Quote Post
ko ko
post czw, 13 lis 2014 - 21:35
Post #198

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 5,326

Rano przejeżdżałem przez Manhatan i tam to jakaś masakra z tymi tabliczkami... dosłownie cała ulica pomiędzy Piłsudskiego a 11 listopada w jedną i drugą stronę plus jeszcze od ronda w górę w stronę szkoły to samo... To się w pale nie mieści.... A oczywiście do sprzątania tego się pewnie kwapić nie będą....

+Quote Post
Kamil_
post czw, 13 lis 2014 - 21:56
Post #199

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

O tym, o czym piszecie, napisał też Marcin Bazylak na swoim facebooku:
CYTAT
Dzisiejszego poranka, 13 listopada 2014, na cztery dni przed wyborami, mieszkańcy Dąbrowy Górniczej mieli okazje przekonać się, co potrafi Tomasz Pasek i jego komitet „Niezależnych”. Na niemal wszystkich skwerach i zieleńcach rozpanoszyły się sosnowieckie maciejki.

KW "Niezależni Tomasza Paska" zaśmiecił nasze miasto powbijanymi w zieleńce tabliczki z nazwą ich komitetu.

Zdesperowany kandydat na prezydenta pokazał tym samym, jaki ma stosunek do porządku i przestrzegania prawa w Dąbrowie Górniczej. Ludzie „Niezależnych” łamali prawo umieszczając tabliczki w pasie drogowym bez uzyskania niezbędnych zgód i bez opłat za umieszczenie reklam.

Podczas gdy większość kandydatów z pozostałych komitetów wyborczych, zgodnie z prawem wiesza plakaty i umieszcza je w miejscach do tego przeznaczonych, "Niezależni" pokazali dzisiaj, że w dążeniu po władzę posuną się nawet do działań łamiących przepisy.

Zwracam się z apelem do kandydatów z listy "Niezależnych" i kandydata na prezydenta z tego komitetu o powstrzymanie się od takich praktyk, Przynoszą one szkodę wszystkim tym, którzy ubiegają się o poparcie wyborców. Brak szacunku do mieszkańców i prowadzenie kampanii bez poszanowania prawa zniechęca do wszystkich kandydujących.

+Quote Post
Rokko31
post czw, 13 lis 2014 - 22:11
Post #200

UZYTKOWNIK

Po trupach do celu Panowie i Panie, a co tam zieleń najważniejsze żebym został Prezydentem to potem Wam pokażę jak się rządzi.

+Quote Post

17 Stron V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza