IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

17 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wybory samorządowe 2014
xMarcinx
post pią, 24 paź 2014 - 11:40
Post #121

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 2,576

Pan Borkowski pewnie sam nie wie co napisał, a naobiecywał sporo. Podraza w podobnym tonie ale o przeszłości. Pozostali przyziemnie, choć bez efektu wow.
Go to the top of the page

+Quote Post
Rokko31
post pią, 24 paź 2014 - 12:22
Post #122

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 337

Niezależni Pana Paska poszukiwali ludzi do komisji obwodowych, wysłałem swoje dane i nawet nie zgłosili Mnie do tego, nawet słowem się nie odezwali co i jak, także Ja dziękuje za takich włodarzy miasta.

+Quote Post
ko ko
post pią, 24 paź 2014 - 12:32
Post #123

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 5,326

Jerzy Borkowski - WTF?
ad. 1 [sarkazm mode on] Jak otworzenie wszystkich drzwi urzędu wpłynie na wzrost kosztów ogrzewania tego obiektu? Kto za to zapłaci? [sarkazm mode off]
ad. 2 Jedyny pomysł godny uwagi to stworzenie pomieszczeń biurowych, które były by bezpłatnie dostepne dla nowych przedsiębiorców przez 3 miesiące aczkolwiek jakoś w to nie wierze wink.gif
ad 3. Naprawdę On w to wierzy, że wrócą czasy PRLu kiedy przy każdym większym zakładzie pracy było firmowe przedszkole czy żłobek darmowy dla pracowników? wink.gif
ad 4. Powodzenie w rozmawach z KZK GOPem... Chciałbym przypomnieć że aktualnie taniej jest podróżować komunikacją prywatną (D-tki) niż "komunikacją miejską"... no chyba że zamierza od nowa stworzyć własną komunikacje.
ad 5. Pan Jerzy kandyduje na prezydenta miasta czy na Ministra Edukacji? wink.gif
ad 6. Połączenie pogorii? A co z torami, które się między nimi znajdują, planuje budowę wiaduktu? wink.gif
ad 7. Wydaje mi się że bardziej miał to być atak na obecne władze niż realna obietnica...

Tomasz Pasek

Na początku poaatakujmy trochę obecne władze obiecując to co oni nie zrobili, rzućmy kilka ogólników (przedostatni akapit), a na koniec to najlepiej niech sami mieszkańcy napiszą mi program wyborczy i czym mógłbym ich omamić

Zbigniew Podraza

Też nic nowego.... głównie chwalenie się obecnymi osiągnięciami... obietnice są głównie chyba kontynuacją tego co już się dzieje albo jest w planach (jednak dzięki temu są one w miare realne i nie wiedząc kto obecnie jest prezydentem po przeczytaniu tych odpowiedzi nie miałbym wątpliwości że to on stara się o reelekcje)

Marek Węgrzynowicz

Populistyczna gadka zachęcająca do głosowania na PO. Jeżeli już przechodzi do konkretów to zastanawiam się czy ten Pan ma cokolwiek wspólnego z Dąbrową... "Należy uczynić wszystko by zwiększyć ilość miejsc w żłobkach" - jakby Pan nie wiedział to aktualnie w Dąbrowie jest JEDEN żłobek miejski wink.gif Ogólnie proponuje gdzieś zapisać jego wypowiedź aby w razie jego wygranej był dowód do roszczeń gwarancyjnych biggrin.gif

Robert Płonka

Park Naukowo Technologiczny jest już chyba w Sosnowcu i poza 2-3 firmami niewiele ma to wspólnego z nauką i techniką (callcenter się raczej pod to nie podciągnie). Pan Robert idzie krok dalej niż poprzednicy i już nie mówimy tylko o dworcu w centrum ale o wszystkich dworcach PKP. Jednak nie jest on tak pewny swego jak Pan Marek i na końcu zostawia sobie otwartą furtkę bo "zdaje sobie sprawe że nie wszystkie założenia można osiągnąć od razu..."

Małgorzata Zarychta-Surówka

Tak mi się wydaje, że mieliśmy już "miłego prezydenta", który wszystkim ludziom mówił dzień dobry i pytał jak się mają a jedyne co zrobił (a raczej chciał zrobić a nie wyszło) to chciał sprowadzić wielbłądy na pustynie błędowską wink.gif No i ogólnie to "mam program ale wam go nie podam" biggrin.gif

Ogólnie to podtrzymuje swoje zdanie że straszna słabizna z tą kampanią w tym roku... Jakby wszyscy założyli że i tak wiadomo kto wygra więc po co się męczyć... A myślę że porządna konkurencja by się przydała w naszym mieście...

+Quote Post
Leszek
post pią, 24 paź 2014 - 13:01
Post #124

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Ja jeszcze podrzucę kandydatom jeden pomysł do wykorzystania w kampanii wyborczej - szynobus jeżdżący na trasie Ząbkowice - Pogoria I - Piekło - Pogoria III - Dąbrowa Górnicza Limanowskiego - CH Pogoria (wymagałoby to odbudowy odcinka toru na trasie kopalnia piasku - wodociągi i wybudowania nowego wodociągi - CH, jest już nawet wiadukt pod torami do Katowic).
Równie realne co ich pomysły (a raczej równie nierealne), za to w razie realizacji zdecydowanie bardziej przydatne niż np. przekopanie połączenia P III - P IV smile2.gif

--------------------

+Quote Post
st1111
post pią, 24 paź 2014 - 17:26
Post #125

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 336

Czy poziom wody w 3 i 4 jest na tej samej wysokości npm czy potrzebna będzie śluza?

+Quote Post
xMarcinx
post pią, 24 paź 2014 - 18:07
Post #126

UZYTKOWNIK

przecie one juz sa polaczone tylko nie przekopane, tj wykonano tunel.

+Quote Post
ko ko
post pią, 24 paź 2014 - 18:16
Post #127

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 5,326

CYTAT(st1111 @ pią, 24 paź 2014 - 17:26) *
Czy poziom wody w 3 i 4 jest na tej samej wysokości npm czy potrzebna będzie śluza?

Czym się martiwsz? Jak się połączy to się wyrówna biggrin.gif

+Quote Post
olo
post pon, 27 paź 2014 - 10:13
Post #128

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

CYTAT(xMarcinx @ pią, 17 paź 2014 - 21:10) *
spolka na gieldzie to cos innego.. wystarczy ze bedzie znal sie na NPM, TQM, Good goverance i rozumial czym jest ekonomizacja sektora publicznego oraz jak wspoczesnie definiowany jest interes spoleczny. Bedzie potrafil klasyfikowac koszty i tworzyc polityke jakosci, kozystac z podstawowych narzedzi menedzera w sekt. publicznym i rozumial na czym polega ewaluacja projektow publicznych.Cala reszta moga sie zajac jego prawnicy.

Wydaje mi się znakomita większość kandydatów z miejsc 1-3 zasady TQM ma opanowane. Tera Qur.a My

--------------------

+Quote Post
Leszek
post wto, 28 paź 2014 - 13:12
Post #129

UZYTKOWNIK

Tak z ciekawości zapytałem na blogu p. Jaszczury (pod artykułem o starcie w wyborach z listy PiS) czy nie jest mu głupio startując z listy jednego z członków "bandy czworga", jak to regularnie mówił Mikke.
Wychodzi na to, że jednak jest mu głupio, gdyż mój komentarz nie został zaakceptowany (a inne, w tym dwa pochwalne i owszem).

Tak w sumie start KaNaPowców z list PiS świadczy o marnej kondycji obydwu tych ugrupowań w naszym mieście - KNP nie ma jak widać na tyle ludzi, żeby wystawić własne listy, więc dla dorwania się do żłoba współpracuje z jednym ze swych głównych przeciwników, PiS ma najwidoczniej marne kadry i liczy na to, że zyska choć trochę głosów dla siebie od sympatyków KNP (do tego stopnia, że w jednym z okręgów oddali jedynkę). Jak dla mnie - polityczna prostytucja z obydwu stron, choć więcej do stracenia IMHO ma KNP, zyskali ostatnio trochę poparcia od ludzi rozczarowanych innymi partiami, ale skoro głosując na KNP głosujesz na PiS - to wracamy do punktu wyjścia (głosujący wcześniej na PO nie zagłosują na nich na pewno, głosujący wcześniej na PiS zagłosują znów na PiS). Ale może uda się załapać na cztery lata na dietę radnego, chrzanić honor...

--------------------

+Quote Post
bzenek
post wto, 28 paź 2014 - 14:36
Post #130

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(Leszek @ wto, 28 paź 2014 - 14:12) *
Tak z ciekawości zapytałem na blogu p. Jaszczury (pod artykułem o starcie w wyborach z listy PiS) czy nie jest mu głupio startując z listy jednego z członków "bandy czworga", jak to regularnie mówił Mikke.

Ja go rozumiem.
Jakbym ja dostał "jedynkę" na kluczowej liście SLD/PiS/PO to też bym się ani minuty nie zastanawiał.
Z miejsca bym zapomniał o swoich poglądach. smile.gif

CYTAT(olo @ pon, 27 paź 2014 - 11:13) *
Wydaje mi się znakomita większość kandydatów z miejsc 1-3 zasady TQM ma opanowane. Tera Qur.a My

No właśnie po to są wybory żeby sobie kogoś wybrać i postawić mu krzyżyk.
Po co tracić czas i się rozwodzić nad resztą kandydatów ?

CYTAT(KAMAZ @ pią, 24 paź 2014 - 12:20) *
Parę słów autorstwa każdego z kandydatów na Prezydenta Miasta można znaleźć w najnowszym wydaniu Twojego Zagłębia. Dokładnie na stronie 7.
Poniżej link do E-wydania
http://www.twojezaglebie.pl/archiwum-wydan/

Hi, hi, lada moment "dąbrowski dworzec centralny" będzie synonimem "kiełbasy wyborczej".

Tęsknotą za nim obskoczymy jeszcze kilka następnych kadencji samorządowych. wink.gif

Ten post edytował bzenek wto, 28 paź 2014 - 14:38

+Quote Post
Leszek
post wto, 28 paź 2014 - 15:00
Post #131

UZYTKOWNIK

CYTAT(bzenek @ wto, 28 paź 2014 - 14:36) *
CYTAT(Leszek @ wto, 28 paź 2014 - 14:12) *

Ja go rozumiem.
Jakbym ja dostał "jedynkę" na kluczowej liście SLD/PiS/PO to też bym się ani minuty nie zastanawiał.
Z miejsca bym zapomniał o swoich poglądach. smile.gif

Heh heh

Cytat z bloga (swego rodzaju motto):

CYTAT
“W co wierzę? … (...) Że nie należy kłamać … ja tak sądzę”
Juliusz Słowacki “Beniowski”
Oby powyższy cytat towarzyszył mi na tej stronie.

W sumie nic tam nie ma o przemilczaniu niewygodnej prawdy...

CYTAT(bzenek @ wto, 28 paź 2014 - 14:36) *
CYTAT(KAMAZ @ pią, 24 paź 2014 - 12:20) *
Parę słów autorstwa każdego z kandydatów na Prezydenta Miasta można znaleźć w najnowszym wydaniu Twojego Zagłębia. Dokładnie na stronie 7.
Poniżej link do E-wydania
http://www.twojezaglebie.pl/archiwum-wydan/

Hi, hi, lada moment "dąbrowski dworzec centralny" będzie synonimem "kiełbasy wyborczej".

Tęsknotą za nim obskoczymy jeszcze kilka następnych kadencji samorządowych. wink.gif

No ba, Katowice i Sosnowiec mają stadion, my mamy dworzec (albo dworce, bo niektórzy się rozpędzają) laugh.gif

--------------------

+Quote Post
Rokko31
post wto, 28 paź 2014 - 23:35
Post #132

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 337

Aż dziw że jeszcze ktoś nie wymyślił Pendolino w Dąbrowie rolleyes.gif

+Quote Post
marcinem
post śro, 29 paź 2014 - 08:21
Post #133

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,167

Zaobserwowalem szereg propagandowych zagran obozu Z.P., tj. SLD. W najnowszym pisemku SM Lokator pt. "U siebie" obecny prezydent blyszczy na zdjeciu ilustrujacym artykul (wywiad wlasciwie) o jego, tj. prezydenckiej trosce o mieszkancow. Czas i kontekst pierwszostronicowej emanacji wlodarza DG jest oczywiscie czystym przypadkiem. Tym bardziej, ze ostatnia strone wypelniaja platne kielbasy wyborcze sldowcow.

Po lekturze tego wywiadu ciezko bylo mi zjesc posilek. Zainteresowanym postaram sie wrzucic skan/foto.

--------------------
pomoc dla Maksymiliana

-------------------------------------------------------------------------------

+Quote Post
Leszek
post śro, 29 paź 2014 - 15:48
Post #134

UZYTKOWNIK

CYTAT(marcinem @ śro, 29 paź 2014 - 08:21) *
Po lekturze tego wywiadu ciezko bylo mi zjesc posilek.

Przejrzałem i nie rozumiem powyższego stwierdzenia - ot, standardowy wywiad propagandowy. Skoro masz tak wrażliwy żołądek - wróżę Ci nadchodzące dwa tygodnie ostrej diety laugh.gif

--------------------

+Quote Post
savalas
post śro, 29 paź 2014 - 16:08
Post #135

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

jeżeli któryś z kandydatów, byłby chętny do współpracy z artystami w DG przy sfinansowaniu i pomocy w realizacji, filmu muzycznego, angażującego wiele zdolnych lecz mało znanych twórców z naszego miasta, chętnie oddam mu swój głos, ale póki co to czekam aż, ten burdel ulotkowy posprzątają.

+Quote Post
marcinem
post czw, 30 paź 2014 - 08:18
Post #136

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,167

CYTAT(Leszek @ śro, 29 paź 2014 - 15:48) *
CYTAT(marcinem @ śro, 29 paź 2014 - 08:21) *
Po lekturze tego wywiadu ciezko bylo mi zjesc posilek.

Przejrzałem i nie rozumiem powyższego stwierdzenia - ot, standardowy wywiad propagandowy. Skoro masz tak wrażliwy żołądek - wróżę Ci nadchodzące dwa tygodnie ostrej diety laugh.gif

Mam taki specyficzny odruch (wymiotny) w obecności polityków. Moja przypadłość objawia się co najmniej niesmakiem ("absmakiem"?), niezależnie od treści komunikatu.

--------------------
pomoc dla Maksymiliana

-------------------------------------------------------------------------------

+Quote Post
KAMAZ
post czw, 30 paź 2014 - 13:26
Post #137

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 711
GG: 3933460 status gadu-gadu

I kolejne "kilka" słów autorstwa każdego z kandydatów:

http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...e9bb05c06,1,3,5

+Quote Post
xMarcinx
post czw, 30 paź 2014 - 15:42
Post #138

UZYTKOWNIK

znowu sami menedżerowie, nie potrafiący sie posługiwać podstawowymi narzedziami menedzera biggrin.gif idac ich tokiem, to kazda polska mama jest pielegniarka i lekarzem, a kowalski na wakacjach fotografem. Panie Pasek, jest pan (swietnym) fotografem i przedsiębiorca, ale wyjeżdżanie z menedzerem to porazka, moze nie taka jak wydanie przez menedzera Podraze 2 razy tyle, co w planach na szpital i to bez kontraktu NFZ, ale jednak.

w tym starciu najlepiej wypadla pani Malgorzata

Borkowski znowu sie kompromituje, miasto jest dla mieszkancow i urzednicy sa przedewszystkim dla
klientow. A nie powinni być. SĄ kurwa mać, tylko co niektórzy przypominają sobie o tym tylko przed wyborami.

Ten post edytował xMarcinx czw, 30 paź 2014 - 15:52

+Quote Post
Leszek
post czw, 30 paź 2014 - 22:17
Post #139

UZYTKOWNIK

CYTAT(xMarcinx @ czw, 30 paź 2014 - 16:42) *
w tym starciu najlepiej wypadla pani Malgorzata

Żartujesz chyba?

Przy okazji - swój "program" ogłosił też p. Jaszczura (nawiasem mówiąc - swoim pytaniem musiałem trafić w czuły punkt, bo mój komentarz został po prostu skasowany bez publikacji. Ale dobre choć i tyle, że czuje jakiś absmak), śmiech na sali. Aż się prosi, żeby go zmasakrować (jak to rzekomo robi Mikke ze swoimi przeciwnikami), ale może litość weźmie u mnie górę nad złośliwością...

--------------------

+Quote Post
Leszek
post pią, 31 paź 2014 - 08:50
Post #140

UZYTKOWNIK

CYTAT(xMarcinx @ czw, 30 paź 2014 - 16:42) *
Panie Pasek, jest pan (swietnym) fotografem i przedsiębiorca, ale wyjeżdżanie z menedzerem to porazka,

Menedżer to zdecydowanie za duże słowo, ale szacunek budzi fakt, że w bardzo trudnej obecnie branży radzi sobie dobrze - zwłaszcza biorąc pod uwagę, ile zakładów fotograficznych zniknęło.

--------------------

+Quote Post

17 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza