![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: pon, 06 paź 14 Nr użytkownika: 5,498 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgoda, ale co w takim razie wytwarza Sarpi? Wiemy już, ze importuje i spala śmieci obcych państw niszcząc w ten sposób środowisko. I taki z tej firmy pożytek. Elektrownia zatruwa środowisko, ale dzieki niej mamy energię elektryczną, huta zatruwa środowisko, ale dzięki temu wytapia stal. Co daje w zamian Sarpi?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Ale Sarpi nie wytwarza żadnej energii z tych śmieci. Czyli uważasz, że kłamią na swojej stronie? Tak! Taką mam naturę, że nie ufam ludziom. A po drugie, gdyby na swojej stronie pisali prawdę to byłaby jakaś wzmianka o tej salwadorskiej bombie. Byłaby informacja co to jest, w jaki sposób będzie spalone itd. itp. Ale po ch.. informować! Prawda? A skoro nie piszą, skoro dyrekcja zakładu otrzymuje od niemieckich właścicieli zakaz występu przed kamerami to chyba mamy prawo sądzić, że z te odpady to nie jest coś zwykłego. Piszecie o szukaniu pracy dla 60 osób zatrudnionych w SARPI. Podobno - ktoś tu tak napisał - to najwyższej klasy specjaliści a nie zwykli robole, więc spokojnie znajdą pracę w innych zakładach zajmujących się odpadami. A poza tym jak w latach 90-tych masowo zamykano zakłady i na bruku lądowały tysiące osób ktoś się tym przejmował? Tym bardziej nie będę się przejmował mordercami z sarpi! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Zgoda, ale co w takim razie wytwarza Sarpi? Wiemy już, ze importuje i spala śmieci obcych państw niszcząc w ten sposób środowisko. I taki z tej firmy pożytek. Elektrownia zatruwa środowisko, ale dzieki niej mamy energię elektryczną, huta zatruwa środowisko, ale dzięki temu wytapia stal. Co daje w zamian Sarpi? Czyli co? Elektrownia w moim mieście może niszczyć moje środowisko, żebyś Ty miał prąd. A co byś powiedział, gdyby mieszkańcy Łagiszy zaprotestowali przeciw wysyłaniu energii do Strzemieszyc. A własną mini elektrociepłownię sobie wybudujcie i zatruwajcie własne środowisko. Odpowiedz na pytanie, proszę. Byłbyś gotów pojechać do Niemiec lub do Szwecji protestować przeciwko utylizacji polskich odpadów w tamtejszych utylizatorniach? Dzięki SARPI są podatki i praca. I to jest udowodnione. I zarówno Niemcy jak i Szwedzi są tego świadomi. A dopóki nie jest udowodnione że SARPI truje, przestań bredzić. PS: Przy najbliższej okazji możesz zaprotestować przeciw utylizacji u sąsiadów Okazja do protestu Ten post edytował olo wto, 02 gru 2014 - 15:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Tym bardziej nie będę się przejmował mordercami z sarpi! UUU, to pojechałeś. Widać,że szkoda czasu na dyskusje z Tobą. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Tym bardziej nie będę się przejmował mordercami z sarpi! UUU, to pojechałeś. Widać,że szkoda czasu na dyskusje z Tobą. Płakał z tego powodu nie będę! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Tym bardziej nie będę się przejmował mordercami z sarpi! Przydałoby Ci się ostrzeżenie od prawników SARPI. Nauczyłbyś się szybko ważyć słowa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: pon, 06 paź 14 Nr użytkownika: 5,498 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czyli co? Elektrownia w moim mieście może niszczyć moje środowisko, żebyś Ty miał prąd. A co byś powiedział, gdyby mieszkańcy Łagiszy zaprotestowali przeciw wysyłaniu energii do Strzemieszyc. A własną mini elektrociepłownię sobie wybudujcie i zatruwajcie własne środowisko. Odpowiedz na pytanie, proszę. Starasz się sprowadzić temat do absurdu. Jak te głupoty maja się do pasożytniczego działania Sarpi? Byłbyś gotów pojechać do Niemiec lub do Szwecji protestować przeciwko utylizacji polskich odpadów w tamtejszych utylizatorniach? Nie muszę kolego. Oni dbają o swoje środowisko i nie sprowadzają gówna z zagranicy. Dlatego nie było innych oprócz Polski chętnych na te pestycydy z Salwadoru. Dzięki SARPI są podatki i praca. I to jest udowodnione. I zarówno Niemcy jak i Szwedzi są tego świadomi. A dopóki nie jest udowodnione że SARPI truje, przestań bredzić. PS: Przy najbliższej okazji możesz zaprotestować przeciw utylizacji u sąsiadów Okazja do protestu Co jest udowodnione? Podatki i praca? Sarpi leży w KSSE i z pewnością jest zwolniona z podatków na wiele lat. Być może jeszcze otrzymała pomoc publiczną za zatrudnienie tych 60 osób. To Ty bredzisz i wypisujesz niestworzone rzeczy. Przydałoby Ci się ostrzeżenie od prawników SARPI. Nauczyłbyś się szybko ważyć słowa. To donieś im. Zresztą, gdzie oni znajdą lepszych adwokatów niz na tym forum. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Byłbyś gotów pojechać do Niemiec lub do Szwecji protestować przeciwko utylizacji polskich odpadów w tamtejszych utylizatorniach? Nie muszę kolego. Oni dbają o swoje środowisko i nie sprowadzają gówna z zagranicy Tak? Gdyby nie cywilizowane kraje to nasze mogilniki, przy których 70 ton odpadów z Salwadoru to pierdnięcie, do dzisiaj zatruwałyby Polaków. Zapłaciliśmy w latach 90-tych ciężką kasę Niemcom, za utylizację tych odpadów. Po drugie odszukaj sobie w tym wątku info o tym jak kraje typu Szwecja, importują odpady od sąsiadów aby móc z nich wytwarzać energię elektryczną. Śmieci w dzisiejszych czasach są towarem i nie ma od tego odwrotu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Żeby chociaż Sarpi wytwarzało energię z tych śmieci i sprzedawało ją do zakładów energetycznych. Wtedy miałoby to miałoby jakiś sens, a tak dupa, trują tylko.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Żeby chociaż Sarpi wytwarzało energię z tych śmieci i sprzedawało ją do zakładów energetycznych. Wtedy miałoby to miałoby jakiś sens, a tak dupa, trują tylko. co wy wszyscy z tym TRUCIEM, spalarnie nie trują, spalarnie w sposób bezpieczny i nieszkodliwy dla środowiska utylizują odpady, w tym chemiczne! -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
Propaganda musi być prosta.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a propos trucia - ciekaw jestem ilu z "obrońców czystości powietrza" ma w swoim samochodzie wymontowany katalizator i/lub filtr cząstek stałych
i gwoli wyjaśnienia aby spalić śmieci trzeba dostarczyć energii i powietrza, większość z odpadów jest trudnopalna, oczywiście część energii można odzyskać - spalarnia śmieci w pobliżu Lens (Fr) ogrzewa to miasteczko ale o ile wiem u nas jest nadmiar energii cieplnej i duża jej część "idzie w powietrze", vide chłodnie kominowe elektrowni Łagisza. dodam: Ci którzy mnie znają wiedzą, że ekologia jest mi bliska ale bez przesady nie będę się przykuwał łańcuchem do wrót spalarni śmieci, zresztą wolałbym do bramy koksowni (byłem tam dziś - ależ tam śmierdzi, a ile niebezpieczeństw czyha - aby wejść na teren JSW KOKS S.A. musiałem przejść szkolenie w zakresie występujących zagrożeń) dodam więcej: nie uprawiam "polityki" - babcia mi "nie kazała" bo dziadek przed wojną "siedział za politykę" (PPS Lewica ps. Pniak) i nóż mi się w kieszeni otwiera kiedy maluczcy chcą uprawiać "wielką politykę" żerując na naiwności i niewiedzy jeszcze bardziej maluczkich. Ten post edytował mawwm wto, 02 gru 2014 - 20:49 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
Żeby chociaż Sarpi wytwarzało energię z tych śmieci i sprzedawało ją do zakładów energetycznych. Wtedy miałoby to miałoby jakiś sens, a tak dupa, trują tylko. Człowieku daj choć jeden dowód zatruwania środowiska przez SARPI. Tylko jeden dowód, albo zamilcz. Gdyby z głupot, które piszesz, można było wytworzyć energię, to mógłbyś podpiąć pół Gołonoga do sieci energetycznej. Nie mniej by jej wytworzono z głupot jakie opowiadają ludzie przed kamerami TVN. "Nasze dzieci chorują na nietypowe choroby" A jakie to choroby - pyta dziennikarz. "No kaszel, chrypka, przeziębienia." Media Was wszystkich wkręciły jak wrzeciono włosy. I trzymają. Gdy puszczą zostaniecie z rozczochranymi łbami i pustką. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Człowieku daj choć jeden dowód zatruwania środowiska przez SARPI. Tylko jeden dowód, albo zamilcz. Gdyby z głupot, które piszesz, można było wytworzyć energię, to mógłbyś podpiąć pół Gołonoga do sieci energetycznej. Nie mniej by jej wytworzono z głupot jakie opowiadają ludzie przed kamerami TVN. "Nasze dzieci chorują na nietypowe choroby" A jakie to choroby - pyta dziennikarz. "No kaszel, chrypka, przeziębienia." Media Was wszystkich wkręciły jak wrzeciono włosy. I trzymają. Gdy puszczą zostaniecie z rozczochranymi łbami i pustką. A jakie mam Ci dać dowody? Sprowadzają smieci z całego swiata, których nikt inny nie chce i puszczają je z dymem przez komin. Może dym z takich utylizacji pachnie fiołkami? Przecież to oczywiste, że Sarpi zanieczyszcza srodowisko. Tylko oczywiście spełnia jakieś tam polskie normy. Ale czy to oznacza, ze ta firma jest przyjazna środowisku? Oczywiście, ze nie. I sam zamknij szczekaczke papugo, a mnie nie uciszaj. Masz niewiele merytorycznego do powiedzenia więc wtrącasz jakieś głodne kawałki o tvn-ach. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
marder5 Ty masz zwoje w mózgu pokryte jakimś impregnatem. Współczuję Ci bo nie jesteś w stanie przewietrzyć łepetyny z głupoty którą tutaj parskasz . Idź chłopie pluć na forum Onetu albo WP bo psujesz już krew wszystkim swoimi grubiańskimi epitetami i teoriami wiejskich filozofów. Podejmij drugą próbę nie pisania o temacie - trzymam kciuki.
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
Tylko czekałem, kiedu zaczną się wyzwiska i osobiste wycieczki. Będę tu pisał za każdym razem jak zobaczę, że piszesz bzdury i oczerniasz ludzi, że to oni niby zatruwają powietrze. I tego mi nie zabronisz, choć byś bardzo chciał. Zresztą są tu osoby, które myślą podobnie jak ja.
Ten post edytował marder5 śro, 03 gru 2014 - 13:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tylko czekałem, kiedu zaczną się wyzwiska i osobiste wycieczki. Będę tu pisał za każdym razem jak zobaczę, że piszesz bzdury i oczerniasz ludzi, że to oni niby zatruwają powietrze. I tego mi nie zabronisz, choć byś bardzo chciał. Zresztą są tu osoby, które myślą podobnie jak ja. Znalazłeś sobie nowy cel w życiu mam rozumieć. Stopień Twojej hipokryzji sięgnął zenitu. Jedyne co piętnuje teraz to Twoje wściekłe szukanie winnego a wycieczki osobiste to zacząłeś Ty jak nie potrafiłeś przedstawiać kontrargumentów. Więc zamilcz wreszcie albo powiedz coś co oparte byłoby na jakiś faktach, wiedzy, nie wiem wrzuć link, ustosunkuj się do czegoś w inny sposób niż " to absurdalne", "przestań się ośmieszać" "gadasz bzdury", "oczerniasz ludzi". Nie dziw że jesteś traktowany tak samo. Rozumiesz? Co zasiejesz to zbierasz dzieciaku - bo choćbyś miał 90 lat to co tutaj prezentujesz jest godne małego, tupiącego ze złości dzieciaka.PS. Jeszcze jedno dzieciaku - faktycznie są tu osoby które myślą inaczej niż np ja i to spostrzeżenie skłonny jestem nazwać nawet Twoim największym intelektualnym sukcesem ostatnich dni. Feler z tym, że jedna z tych osób twierdzi, że w SARPi pracują mordercy. Ty też uważasz, że w SARPI pracują mordercy? Ten post edytował Bathurst śro, 03 gru 2014 - 14:15 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
Ale o czym Ty piszesz? Jak hipokryzja? Jakie osobiste wycieczki? Przypisujesz mi to, co sam robisz. Nie masz już żadnych argumentów, to wymyślasz niestworzone rzeczy. Bronię ludzi, więc jestem głupkiem? Setki ludzi, którzy protestowali w Strzemieszycach są tupiącymi dzieciakami? A tylko kilku samozwańczych obrońców Sarpi z tego forum to ostatni sprawiedliwi? Wydaje mi się, ze jesteś zwykłym trolem, który po prostu musi mieć ostatnie słowo. To co ty piszesz, to jakiś absurd kompletny.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sprawa zostanie rozmyta i zapomniana jak wszystkie afery w tym kraju (Amber Gold, afera informatyczna, wałki przy budowie stadionów i autostrad, afera taśmowa). Dobra zostawmy to Sarpi bo to firma która spalając śmieci wypuszcza bańki mydlane. To kto syfi nie dowiemy się nigdy chyba że sami mieszkańcy Strzemieszyc wynajęliby jakieś laboratorium i za ciężkie pieniądze przeprowadzili badania.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |