![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
dvdrom.pl , tylko skontaktuj sie telefonicznie co i jak, bo nie wiem od jakiej ilosci mozna brac.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: wto, 02 gru 08 Nr użytkownika: 2,754 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do Soft-Comu to ostatnio kupowałem laptopa SOFTCOM to wogóle sklep cudów ...tam najlepszym komputerem dla gracza jest konfig asrock = athlon 5000 x2 + 2gb elixir = zasilacz 350w i grafa 9500 1gb ddr2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jest fajny sklep za to koło Softcomu zaraz obok , Azcom sie nazywają albo Alsen i tam jacyś maniacy pracują bo tak mi wszystko wyłożyli że jako początkujący user komputerów wszystko załapałem co do czego w kompie się przydaje i co z czym trzeba do kompa wpakować aby był dobry i wydajny. Ceny mieli spoko więc chyba najlepiej wypadli jezeli chodzi o obsługe. Warto powalczyc przy zastawie o ceny bo przy fajnych kompach robią fajne upusty jeszcze prezent dostałem gratis. Sąsiedzi moi jak zobaczyli kompa tez do nich poszli i coprawda kupili tani i prosty komp ale jak wróciili to powiedzieli tez ze tam jacys maniacy komputerowi robią bo tak wszystko tłumacza ze az chce sie kupować. Gorąco polecam sprawdzcie ten sklep bo warto ... dvdrom.pl , tylko skontaktuj sie telefonicznie co i jak, bo nie wiem od jakiej ilosci mozna brac. tam mają super cenki bo tez kupuje ale trzeba kupowac duzo a nie tak jak w detalu.My z kumplami sie składamy i jezdzimy raz na kiedy kupic wiecej bo mają duzo taniej i blisko do nich jest. Polecam
Ten post edytował matiz wto, 16 gru 2008 - 21:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a arcomie takie wały sadza ze szkoda słów. "legalny system", montują inne podzespoły niż w ofercie, potem jak im sie to wytknie to każą dopłać, aroganccy, kiedyś przyjechałem z kompem bo miał uszkodzone ramy to oni ze sa sprawę i mogą wysłać do sprawdzenia na moj koszt, ja im ze sa nie sprawne etc bo sprawdzałem na testerze a ni dalej w zaparte ze przeskanowali programem i jest ok i ze sie nie myla bo kończyli studia informatyczne :/ (chyba w WSB) a ja nie.. na koniec wyszło ze ramy odesłałem do dystrybutora wilk elektronik i dostałem bez gadania nowe, bo faktycznie były zwalone..
odradzam arcom do do proline to często cena w neci einna a jak sie przyjedzie to inna, dopiero jak sie upomni goscia ze na internecie tyle i tyle kosztuje to dobrze nalicza na kase ![]() Ten post edytował xMarcinx wto, 16 gru 2008 - 21:58 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: śro, 12 gru 07 Skąd: IX Nr użytkownika: 944 Płeć: Mężczyzna GG: 5855609 Tlen: zskywalker@o2.pl ![]() |
Jesli chodzi o AZCom (Alsen) na manhattanie to przy zakupie jest świetnie i generalnie są szybcy, ale przy wymianie mojej płyty głównej na gwarancji już nie było tak wesoło. Źle pomontowane części, sam wszystko musiałem popoprawiać, wciskanie kitów wszelakich, standardowa rada :nie będzie działać, zrobić format (obyło się bez tego), no i mówienie że coś będzie za 2 dni, człowiek wraca do domu, ledwie wszedł i telefon że już gotowe, niby dobrze ale ja już się tak 3 razy do nich wracałem mimo że mieli nawał roboty podobno. Skasowali mnie też 64 zł "za przesyłkę kurierem" części, mimo że nie chciałem jej wysyłać w żadnych luksusach..
Ten post edytował Karolyfer pią, 19 gru 2008 - 13:01 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: pon, 07 maj 07 Skąd: Ząbkowice Nr użytkownika: 672 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A gdzie dokładnie jest sklep Soft-Com?. Ja znam tylko siedzibę firmy AZCOM i nie polecam tego sklepu nikomu, kto chce kupić coś czego nie mają aktualnie na stanie w sklepie. Dzisiaj przeżyłem szok, kiedy sprzedawca zwyzywał mnie od naciągaczy i chciał wzywać ochronę tylko z tego względu, że chciałem zrezygnować z zamówionego wcześniej dysku. Najlepsze jest to, że koleś zakosił 100 zł zadatku za dysk wart 160 zł a tydzień wcześniej za kartę tv wartą 260 zł wziął tylko 50 zł. Tłumaczył się tym, że nie miał mi jak wydać pieniędzy bo dopiero otworzył sklep i wziął 100 zł. Poza tym sam byłem świadkiem jak dziewczynie potrzebującej złożyć komputer tylko do pracy biurowej korzystając z jej niewiedzy napakowali niepotrzebnego sprzętu za dodatkowe kilkaset złotych. Fakt pan sprzedawca bardzo miły ale tylko wtedy gdy chcesz coś kupić i płacisz kasę, gdy przychodzi do próby oddania sprzętu na gwarancję lub rezygnacji z zamówienia koleś bez skrupułów "otworzy mordę" i zwyzywa cię od najgorszych. OSTRZEGAM!!! W TYM SKLEPIE NIE PANUJE ZASADA KLIENT NASZ PAN!!! Jak to dobrze, że Dąbrowie w końcu otworzył się Proline i Komputronik. Mam szczerą nadzieję, że to doprowadzi do jak najszybszego spadku sprzedaży w tego typu sklepach jak AZCOM i do ich definitywnego zamknięcia.
I tak jak na początku postu chciałem się dowiedzieć, gdzie jest położony sklep Soft-com bo patrząc na adresy w sklepach internetowych leży on chyba w okolicy Azcomu, no chyba że już nie istnieje. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Soft-COM jest w drugiej wypustce zaraz za EURONETem dobrze mówię? Ale nie polecam - dość drogo i straszne cwaniaki tam ;p Ja wole sprawdzony ProLine.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: wto, 02 gru 08 Nr użytkownika: 2,754 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jesli chodzi o AZCom (Alsen) na manhattanie to przy zakupie jest świetnie i generalnie są szybcy, ale przy wymianie mojej płyty głównej na gwarancji już nie było tak wesoło. Źle pomontowane części, sam wszystko musiałem popoprawiać, wciskanie kitów wszelakich, standardowa rada :nie będzie działać, zrobić format (obyło się bez tego), no i mówienie że coś będzie za 2 dni, człowiek wraca do domu, ledwie wszedł i telefon że już gotowe, niby dobrze ale ja już się tak 3 razy do nich wracałem mimo że mieli nawał roboty podobno. Skasowali mnie też 64 zł "za przesyłkę kurierem" części, mimo że nie chciałem jej wysyłać w żadnych luksusach.. Powiem tak ja miałem właśnie podobny problem , zaniosłem z nowo kupionego komputera płyte główną w której wpinając za mocno wtyczke od dysku naderwałem gniazdo sata , pokazałem to klesiom i .... ku mojemu zdziwieniu nie tak jak kiedyś w proline wygonili mnie z utraconą gwarancją tylko przyjeli mi warunkowo tą płyte i wysłali ją na mój koszt też koło 60zł: ale podobno tak się robi w takich przypadkach bo pytałem sie w innym sklepie . Jestem w szoku ze oprocz przesyłki mam naprawioną płyte i nieponiosłem wiekszych wydatków. Mimo wszystko polecam wam ich. Wysłałem tak kolejnych sąsiadów i też wrócili z wypasionym kompem i przeszczęsliwi z fachowej porady... Ten post edytował matiz wto, 06 sty 2009 - 09:09 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: czw, 28 lut 08 Nr użytkownika: 1,124 Płeć: Mężczyzna GG: 3396963 ![]() |
No cóż zaopatruje sie w AZCOMie i szczerze powiedziawszy to nie mam zamiaru jeździć do jakis prolinów itp. chłopaki są konkretni, nie ściemniają no i mają sprzęt dobrej klasy
![]() Ogólnie z tego co słyszałem od ludzi to dobry sklep i serwis (sam czasami do nich coś od siebie zanosze). W tej okolicy (gołonóg) jest to najlepszy sklep ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 186 Dołączył: śro, 30 lip 08 Skąd: 41-300 Nr użytkownika: 1,389 Płeć: Kobieta ![]() |
Pro-Line przeniesiony z Kato do Dg, na ul.Sobieskiego naprzeciw Pogorii
![]() -------------------- Można wyrwać człowieka z Dąbrowy, ale nie Dąbrowę z człowieka.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: czw, 15 sty 09 Nr użytkownika: 3,126 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pro-Line przeniesiony z Kato do Dg, na ul.Sobieskiego naprzeciw Pogorii ![]() nie do końca przeniesiony... ![]() Sklep ProLine Katowice pl. Grunwaldzki 4 (od strony al. Korfantego) 40-127, Katowice tel. 32 7826121, 32 7826122 Sklep ProLine Dąbrowa Górnicza ul. Sobieskiego 9 (vis a vis C.H."Pogoria") 41-300, Dąbrowa Górnicza tel. 32 2684421, 32 2684422, 32 2644015 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 186 Dołączył: śro, 30 lip 08 Skąd: 41-300 Nr użytkownika: 1,389 Płeć: Kobieta ![]() |
obsługa dokładnie ta sama, co w Kato była (przynajmniej dotychczas było bez zmian)
-------------------- Można wyrwać człowieka z Dąbrowy, ale nie Dąbrowę z człowieka.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: śro, 25 lut 09 Nr użytkownika: 3,215 Płeć: Mężczyzna ![]() |
matiz piszesz, że
SOFTCOM to wogóle sklep cudów ...tam najlepszym komputerem dla gracza jest konfig asrock = athlon 5000 x2 + 2gb elixir = zasilacz 350w i grafa 9500 1gb ddr2 Jest to dość ciekawe bo często u nich kupuje i zawsze zestawy robią na płytach Gigabyte, tylko zestawy na INTALach i wkładają firmowe pamięci a nie jakieś eliksiry. Tak więc nie wiem gdzie byłeś, ale na pewno nie był to SOFTCOM. Generalnie co do Softcomu to chłopaki się znają na swojej robocie ijeszcze nigdy się nie zawiodłem na nich. Każdemu ze Swoich znajomych ich polecam i każdy zadowolony. Co do AZCOM to pracują tam jakieś oszołomy, pytasz się grzecznie o coś a oni cię wyzywają. Zresztą ktoś już wspomniał o tym. Znajomy chciał kupić komuter dla dziecka... samą skrzynkę, zamiast do Soft-Com trafił do AZCOM. Gość w Azcomie stwierdził, że musi kupić skrzynke z minimum 3tyś, żeby mu działała. Znajomy, że on chce tańszy to ma być tylko dla dziecka - więc został zwyzywany i wyrzucony ze sklepu. Tak właśnie wygląda obsługa w AZCOM. Poszedł do SOFT-COMu i za 1500 zł miał fajny komputerek, z którego jest zadowolony. Co do PROLINE owszem mają czasami dobre ceny jednak jeszcze jak byli w Katowicach kupiłem grafikę i miałem problemy później później z gwarancją. Także różnie tam bywa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
jednak jeszcze jak byli w Katowicach Oni tam cały czas są... W Dąbrowie otwarto nowy oddział tylko ;p A ja nie lubię żadnych sklepów prócz Proline'a... Nie potrafię się przekonać. Ewentualnie Komputronik ale to rzadko ;p -------------------- 33001,04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:31 |