![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
KtÓry sklep oferuje najtaĹsze podzespoŁy wg.was w naszym mieŚcie?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przestrzegam przed AG-COMP 2 na Manhattanie. KoleŚ sprzedaje tam sprzĘt niewiadomego pochodzenia, a do nowych komputerÓw wsadza podzespoŁy uŻywane i o gorszych parametrach niŻ w konfiguracji, ktÓrĄ mu siĘwrĘczyŁo i wg ktÓrej miaŁ zŁoŻyĆ komputer. Potem po dŁugich kŁÓtniach i udowadnianiu, Że nie jest siĘwielbŁĄdem, zamiast wymieniĆ sprzĘt na taki, za ktÓry siĘfaktycznie zapŁaciŁo, oferuje jedynie zwrot rÓŻnicy w cenie (paranoja!). O chamstwie sprzedawcy i jego Żony, ktÓre siĘujawnia, gdy chce siĘoddaĆ jakĄŚ czĘŚĆ do serwisu lub zareklamowaĆ lepiej nawet nie wspominaĆ. Klient w takich sytuacjach jest dla nich Śmieciem. Wiem to wszystko, bo sam zrobiŁem ten wielki bŁĄd, czyli kupiŁem tam komputer i przekonaŁem siĘo tym wszystkim na wŁasnej skÓrze. JeŚli chcesz oszczĘdziĆ sobie nerwÓw, czasu i pieniĘdzy, to omijaj ten sklep szerokim Łukiem. Ten oszust skutecznie mnie wyleczyŁ z robienia zakupÓw w maŁych i jedynie teoretycznie tanich sklepach komputerowych.
ProLine w Katowicach to bardzo dobry wybÓr. Sprzedawcy sĄ tam kompetentni i profesjonalni, a sprzĘt na pewno nowy i z pewnego ĹşrÓdŁa. Ostatnio kupowaŁem tam twardy dysk i jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. A musiaŁem go kupiĆ dlatego, bo ten ktÓry wŁoŻyŁ mi do nowego komputera sprzedawca w sklepie AG-COMP 2, miaŁ w dniu zakupu prawie 2 lata (moŻna byŁo to sprawdziĆ na stronie producenta wpisujĄc numer seryjny), zamiast bufora pamiĘci 8MB miaŁ 2MB, a program HDD Regenerator tylko na pierwszych 30% jego powierzchni wykryŁ ponad 1500 bad sektorÓw (patrz na obrazek poniŻej). ProŚba o wymianĘtej padliny na nowy dysk pomimo trwania gwarancji w firmie AG-COMP 2 spotkaŁa siĘze stanowczĄ odmowĄ sprzedawcy i wyskoczeniem z ryjem na klienta, Że w ogÓle ma czelnoŚc przyjŚĆ do sklepu cokolwiek zareklamowaĆ. WspomnĘjeszcze tylko o koŚci pamiĘci - zapŁaciŁem za koŚĆ o taktowaniu 400Mhz, ale "sprytny" pan sprzedawca wsadziŁ mi z taktowaniem 333Mhz. Pewnie znowu myŚlĄc, Że siĘnie zorientujĘ... Tak wiĘc kupuj Sebastianie22 sprzĘt tylko w renomowanych i zaufanych sklepach, bo ten kto kupuje tanio, czasami przepŁaca najwiĘcej. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
QUOTE(Sebastian22) KtÓry sklep oferuje najtaĹsze podzespoŁy wg.was w naszym mieŚcie?
![]() http://www.csk.com.pl/ KupowaŁem tu tablet i jakieŚ inne pierdoŁy. Nie wiem czy majĄ taniej czy droŻej alej wiedzĄ czym handlujĄ. |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
w naszym miescie nie znajdziemy tanszego sklepu od katowickiego Proline'a.
Jesli sie myle poprawcie mnie PS. chcialbym sie mylic ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
DziĘki za radĘ- chyba jednak zostanĘprzy ProLine - jednak cenowo i ogÓlnie jakoŚ nastawieniem do ludzi rzĄdzĄ. A SOFT-COM na Manhattanie czy TV-COMP na Wybickiego? JakieŚ zŁe/dobre strony?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja kupowalem kompa w soft-comie 3 lata temu. Sklep jest w sumie ok, ale ceny maja tez nie za niskie :/ ALe sprzet jest dobrej jakosci i nie robia ludzi w jajo. Ja oczywiscie polecam Proline w K-ach :) NIe ma lepszego sklepu w naszym regionie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kilka lat temu kupiŁem w SOFT-COMie RAMy do mojego pierwszego kompa i chodziŁy bez zarzutu. NabyŁem tam teŻ kartĘsieciowĄ i kiedy mi siĘspaliŁa (prawdopodobnie podczas burzy) w czasie trwania gwarancji, sprzedawca bez problemu wymieniŁ mi jĄ na nowĄ
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
A probowaliscie kiedys cos reklamowac w ProLinie? We Wroclawiu spece omijaja ProLine szerokim lukiem. Kumpel nawet sie z nimi sadzil o cos.
Moze w Katowicach jest inaczej, nie wiem. Za to ceny maja niskie :) |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(rafi) A probowaliscie kiedys cos reklamowac w ProLinie? We Wroclawiu spece omijaja ProLine szerokim lukiem. Kumpel nawet sie z nimi sadzil o cos.
Moze w Katowicach jest inaczej, nie wiem. Za to ceny maja niskie :) Kumpel oddal plyte glowna bo cos tam mu nie dzialo, odeslali do Wroclawia :Dczekal 14dni roboczych i dali mu nowa. Ogolnie proline jest ok. Ale pewnie idealny nie jest, bo kazdy chce zarobic ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 162 Dołączył: wto, 19 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza (CENTER) Nr użytkownika: 9 ![]() |
QUOTE Ogolnie proline jest ok. Ale pewnie idealny nie jest, bo kazdy chce zarobic
OgÓlnie dobry ale sŁyszaŁem o czĘstych przypadkach tzn. problemach z uwzglĘdnieniem gwarancji... i to niektÓre mnie bardzo rozbawiŁy... Ja tam kupuje sprzĘt albo gieŁda albo ogŁoszenia. ryzykow wiĘksze ale taniocha. A sklepy w Dg: 1.Skan (czasem moŻna siĘpotargowaĆ) 2.Xeon 3.Csk OStatnio otwarli teŻ parĘnowych w centrum -------------------- Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !
|
|
|
Guest_gościu_* |
![]() ![]()
|
Guests ![]() |
Ja kupowalem kompa w soft-comie 3 lata temu. Sklep jest w sumie ok, ale ceny maja tez nie za niskie :/ ALe sprzet jest dobrej jakosci i nie robia ludzi w jajo. Ja oczywiscie polecam Proline w K-ach :) NIe ma lepszego sklepu w naszym regionie ![]() wymieniałem już tam kilka rzeczy w ramach gwarancji i nigdy nie zaoferowali mi w zamian tego samego towaru, zawsze jakiś chłam chcą wcisnąć w zamian i czas 14 dni tez nie jest przestrzegany, zdecydowanie odradzam, a z sąsiedniego sklepu mam pozytywne wrażenia, jak widać jak kto trafi pozdr |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pią, 19 paź 07 Nr użytkownika: 848 Płeć: Mężczyzna GG: 3003095 ![]() |
chlopaki. pracowalem ( 3 miesiace) w ag-comp2. masakra! gosc stuka wszystkich na lewo i prawo. pracowalem tez w celtusie. tam wlasciel sprzet sprzedaje niby nowy i ok ale tak i tak stara sie zrobic walka jak tylko sie da
![]() tych sklepow kompletnie nie polecam. polecam chlopakow z sigmy plus. na rogu dąbrowskiego i sienkiewicza. są rzetelni uczciwi szybcy i nie robia gnoju. poza tym oczywiscie proline, chociaz jak ktos sie nie zna na kompach to moga wcisnac bubla. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: śro, 29 paź 08 Nr użytkownika: 2,243 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Soft-com - Ceny w miare i nie oszukują
![]() |
|
|
![]()
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: wto, 11 mar 08 Skąd: z Dupy Nr użytkownika: 1,151 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do Soft-Comu to ostatnio kupowałem laptopa
![]() ![]() ![]() Proline polecam ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Najtansze i najlepsze zapewne proine, ale podobno sa wlasnie problemy gwarancyjne wieksze niz w innych punktach no i mocno trzeba uwazac i sprawdzac co sie kupuje - z doswiadczen bliskich znajomych to wiem, slyszałem tez cos takiego od kumpla, ktory kiedys pracował chwile w katowicach, ze czasami sprzedawany towar nie do konca byl zgodny z tym co w opisie (w stylu karta graficzna z innym chłodzeniem niz mialo byc, pamieci niby z zestawu dual bez zadnych pudełek, wiec nie wiadomo czy takie w rzecyzwistosci były itp.).
Tak czy tak ceny sa atrakcyjne , dostepnosc towaru dobra, wiec ostatnio glownie tez sie tam zapatruje. Poki co sie nie przejechałem, ale i nic nie leciało na gwarancje. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najtansze i najlepsze zapewne proine, ale podobno sa wlasnie problemy gwarancyjne wieksze niz w innych punktach no i mocno trzeba uwazac i sprawdzac co sie kupuje ... Ja tam mam miłe doświadczenia z prolinem co do zwrotów. Kupiłem kiedyś grafikę, która nie odpaliła w moim komputerze i bez problemów dzień po zakupie zwrócono mi kaskę z racji takiej, że nie mieli karty na wymianę tego samego typu lub w podobnej cenie - tak wiec ogólnie dąbrowski proline na duży plus. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
proline luz, najtańszy nie jest ale i sporo rzeczy można u nich dostać i tak jak napisano wyżej, niema problemu z ewentualnym zwrotem. Ale najtańszy to on na pewno nie jest. Ja lubie kupować w Ar-com w budynku huty bankowej
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Ja dzis po raz drugi uzyskałem bledna informacje co do produktu w Proline, wczesniej w Katowicach, dzis DG, dodajac do tego pare innych sytuacji i sluchajac pana ktoremu dzis nie pasował zakup, utwierdzam sie w przekonaniu ze w Proline trzeba wiedziec co sie chce kupic
![]() A co do cen, to nie byłem nigdy w Ar-comie, maja lepsza cenowo oferte ? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
też dawno nie byłem w ar-comie, ale wszystkie 3 kompy które w życiu kupowałem to właśnie tam, zawsze dawali "legalną" winde i kilka przydatnych programów, a ceny w porównaniu do okolicy były konkurencyjne. Komputerek przywozili do domku, jeżeli ktoś niemia pojęcia o kompach, to go podłączają i objaśniają podstawy. Od pro-line byli o te kilka, kilkanaście zł tańsi. A i obsługa milsza
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: pon, 13 lis 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 289 ![]() |
A tak z innej beczki: gdzie w DG lub S-c Zagórzu można najtaniej kupić płyty DVD??
Kiedyś gdy pracowałem na giełdzie w K-cach to nie było z tym probemu, ale teraz nie za bardzo mi się uśmiecha tam jechać tylko po te płyty ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:18 |