![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: sob, 01 lis 08 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 2,293 Płeć: Kobieta GG: 8646382 ![]() |
dzisiaj mialam egzamin na prawko.. i jak jechalam przez center i zobaczylam to co odstawili z tymi znakami przy rondzie to myslalam ze sie poplacze za ta kierownica ze smiechu
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Przecież ruch okrężny tam jest już od kilku lat. Zdaje mi się, że od dawna wszyscy jeżdżą tam (mniej lub bardziej, ale jednak) prawidłowo. Nie wiem Dave co masz na myśli.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Według mnie WSZYSCY WIEDZĄ ze tam jest RONDO !!! Gorzej z umiejetnościa jazdy po nim ..
Nawet jak ktos jest z daleko to miał po obydwu stronach drogi znaki ronda i ustąp pierwszenstwa Ale takie konstrukcje aby zamontować 4 znaki to jakiś absurd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli już coś chcieli zamontować na tej konstrucji zamiast tablic informacyjnych to mogły by być to znaki kierunkowe - tak jak poziome oznaczenie, żeby każdy z daleka widział, z którego pasa, w którym kierunku może pojechać. A tak wyszła parodia - pewnie chieli dobrze, a wyszło jak zwykle
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Dave dobrze pisze. Na tym rondzie z 80-90% nie potrfi uzywac kierunkowskazow. O ile zdarzaja sie tacy, ktorzy wlaczaja prawy zjezdzajac w Koscuszki, to w Sobieskiego albo Krolowej Jadwigi, to juz chyba tylko co setny. Lacznie z policja, straza miejska i komunikacja miejska. Wiekszosc nie wie jak jest z pierwszenstwem dla tramwajow, ktory ma pierwszenstwo dopiero, gdy znajdzie sie na rondzie, wiec od stronki wysepki. Do tego gdy mozna szybko wjechac na rondo, to wjezdzajacy od strony Bedzina w pewnym sesnsie wymuszaja pierwszenstwo na jadacych z gory Kosciuszki. Wjezdzaja wtedy bardzo rozpedzeni, a atkie same prawo maja jadacy z Kosciuszki i gdyby nie uwazac to wiadomo. Ale to wina tego, ze rodno jest sztuczne i powstalo ze zwyklego skrzyzowania. Normalne jest tak wyprofilowane, ze nie mozna przez nie przejechac z duza predkoscia, do tego na wprost.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Do tego gdy mozna szybko wjechac na rondo, to wjezdzajacy od strony Bedzina w pewnym sesnsie wymuszaja pierwszenstwo na jadacych z gory Kosciuszki. Wjezdzaja wtedy bardzo rozpedzeni, a atkie same prawo maja jadacy z Kosciuszki i gdyby nie uwazac to wiadomo. Ale to wina tego, ze rodno jest sztuczne i powstalo ze zwyklego skrzyzowania. Normalne jest tak wyprofilowane, ze nie mozna przez nie przejechac z duza predkoscia, do tego na wprost. Jak mogą jadący od strony Sobieskiego wymuszać pierwszeństwo na jadących z góry Kościuszki (od ul. Legionów Polskich i Górniczej), skoro to na nich ustawienie znaków nakazuje ustąpienie pierwszeństwa? -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Jak mogą jadący od strony Sobieskiego wymuszać pierwszeństwo na jadących z góry Kościuszki (od ul. Legionów Polskich i Górniczej), skoro to na nich ustawienie znaków nakazuje ustąpienie pierwszeństwa? Chodzi o sytuacje, gdy rondo jest puste i jednoczesnie jada samochody od strony Bedzina i z gory Kosciuszki. Od strony Bedzina niektorzy wjezdzaja bardzo rozpedzeni, a dopoki nie wjada na rondo to nie maja pierwszenstwa. Jadacy z Kosciuszki, mimo ze rondo puste to musza ustapic pierwszenstwa tym od stronty Bedzina, ktorzy dopiero zblizaja sie z duza predkoscia do ronda. Na drogowskazach dalej to nieszczesne DK20. No chyba nikt tego nie odbierze. Ciekawe, czy wogole sie zorientowali. Naiwrzchnia na Krolwej Jadwigi niezbyt rowna. Do tego czuc studzienki. Kladli asfalt po jednym pasie, a nie jak zapowiadali na calej szerokosci. Niby mieli jakis plan zamykania calych jezdni i bylem ciekawy jak chcieli sobie poradzic. Co do studzienek to najlepsze sa te, ktore zostaly poprawione z 2 lata temu na Pilsudskiego. Jest ich z kilkanascie. Wogole ich nie czuc, po prostu mistrzostwo jak na DG. Ciekawe kto wtedy je wymienial. Powinni uczyc innych. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Naiwrzchnia na Krolwej Jadwigi niezbyt rowna. Do tego czuc studzienki. Kladli asfalt po jednym pasie, a nie jak zapowiadali na calej szerokosci. Niby mieli jakis plan zamykania calych jezdni i bylem ciekawy jak chcieli sobie poradzic. Ależ to nie ma znaczenia czy kładzie się asfalt na całej jezdni czy na pasie. Żeby daleko nie szukać to ten kawałek nowej jezdni wykonany przez Mayland też był robiony na raty, a jest równy. To po prostu chyba najbardziej nierówna nawierzchnia położona w mieście ostatnimi czasy. ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No właśnie miałem to pisać, bo wczoraj zauważyłem - ten asfalt na Kr. Jadwigi to porażka! Nierówno położone pasy asfaltu, w niektórych miejscach studzienki nierówne i w "kwadratach", a najgorsze to to "łączenie" nitek przez smołę! I to ma być ten nowoczesny asfalt i technologia remontu?!
![]() Ja to nazywam "remont zrobiony po sosnowiecku" (w Sosnowcu większość ulic, które "remontowali", też wygląda w ten sposób)! Do d... z taką robotą! TO już na Piłsudskiego i drugiej części Królowej Jadwigi jest to lepiej wykonane, choć tylko wierzchnia warstwa! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A to zakończyli już to? Phi...a przejazdy przez torowisko nie ruszone....rondo Merkury też jakoś tak do dupy....
Ten post edytował Sebastian22 śro, 17 gru 2008 - 21:17 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,294 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ktoś tam sie z UM wypowiadał o torowisku w DG (to było o akcji że DG nie uczestniczy w przedsięwzięciu dot. TŚ w Euro 2012)że DG wyremontowało kawałek w centrum z pomocą Mayland (lol) oraz że zostanie poproawione (co kolwiek to nie znaczy) na Kr. Jadwigi....tylko co tam poprawiać?? Lepiej było kupić jeszcze więcej mobilnych drzewek niż cały ten szumny remont....
EOT: A co z tymi drzewkami? znalazły sie? czy ktoś się nie bał i......... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
EOT: A co z tymi drzewkami? znalazły sie? czy ktoś się nie bał i......... Kilka stoi na 'skwerze' na skrzyżowaniu koło policji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To extra....ponoć ten skwer to też jakaś pomyłka....brak jakiś ciągłości więc nadal ludzie chodzą bo błocie....eech szkoda gadać wogole o tych wszystkich pseudo-remontach...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Jak dla mnie to asfalt na Królowej Jadwigi jest ok. Tyle że ja mam normalny samochód osobowy, nie poruszam się tam bolidem F1, mogę nie mieć tak wysokich wymagań
![]() ![]() Jak tylko będzie toto trwałe to ja jestem zadowolony. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 22 Dołączył: czw, 30 sie 07 Nr użytkownika: 793 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ten remont to jedna wielka parodia, jeszcze przed przetargiem była mowa ,że studzienki deszczowe będą przeniesione poza krawężniki ,że droga będzie wzmacniana stalową siatką, że przejazdy na tym odcinku przez torowiska będą wyremontowane, a tu prawda okazała się całkowicie inna i dużo mniej kolorowa. jak to w Dąbrowie i przy obecnej władzy sztuka i nic więcej. asfalt to szczyt niedbałości i robienia czegoś na odpierd.. ale czego więcej można się spodziewać jest sztuka i w kampanii podrazy będzie remontujemy drogi w dąbrowie ble ble a ktoś na tych oszczędnościach i fuszerce nieźle zarobił ale to już inna bajka
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
@ bzenek - nie śniło Ci się, część studzienek jest w granicie.
Asfalt na rondzie przy Merkurym to porażka, jakiś miłośnik puzzli to chyba układał ![]() Z innej beczki - na Królowej Jadwigi nad przejściem za skrzyżowaniem z Augustynika pojawił się wyświetlacz prędkości. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
@ bzenek - nie śniło Ci się, część studzienek jest w granicie. Asfalt na rondzie przy Merkurym to porażka, jakiś miłośnik puzzli to chyba układał ![]() Z innej beczki - na Królowej Jadwigi nad przejściem za skrzyżowaniem z Augustynika pojawił się wyświetlacz prędkości. Ciekawe po jakie licho? Odkąd postawili radar 90% tam jadących jedzie te 40-50 km/h - na oko to widać (przynajmniej kiedy ja przejeżdżam/przechodzę). Jak dla mnie to jest marnowanie kasy, powinni zbadać (czyt. pójść i zobaczyć) jakie są efekty postawienia radaru i ew. tablicę postawić w innym niebezpiecznym miejscu. Co do samej drogi po remoncie - odcinek rondo pod Merkurym - skręt w Augustynika to jedna z częściej pokonywanych przeze mnie tras (tamtędy wracam do domu) więc liczyłem, że skończy się 'slalom-gigant' między studzienkami na prawym pasie niestety nic z tego - najechanie na nie jak było tak jest dalej bardzo nieprzyjemne ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 05:18 |