![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Budowa sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu ul. Tysiąclecia i Al..J. Piłsudskiego przesunieta na 2008/2009 :/ 2 100 000 zł, z czego w tym roku 700 tys. A jeszcze nie oglosili przetargu. a próbował ktoś przejść oznakowanym przecież pasami przejściem u wylotu ul. Kasprzaka w godzinach szczytu (który tu przypada na godz. 15 - powroty z pracy)? Jest tu przecież przejście podziemne, które całkiem niedawno zamknięte zostało kratami. Chwila zastanowienia - dlaczego? Przecież gdyby nie spełniało wymogów technicznych zostałoby zasypane. Już wiem, aby drobni pijaczkowie nie mieli się gdzie wysikać, przecież lepiej zamknąć niż od czasu do czasu przysłać stróżów prawa aby prawo egzekwowali. ![]() ![]() -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
mawwm a to przy przystanku takie samo! Przejście w tygodniu w godzinach szczytu graniczy z cudem! Światła przy 1000-lecia oraz rondo przy Kasprzaka z pewnością zmniejszyłyby prędkość na tym odcinku. A co za tym idzie byłoby bezpieczniej.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Rondo istnieje jako obiekt, wystarczy zmienić organizację ruchu, to tylko kilka znaków drogowych. I tu "leży pies pogrzebany". Im więcej zajmuję się sprawami Naszego Miasta, tym większa zgroza mnie ogarnia, gdyby trzeba było wybudować rondo od podstaw znaleźliby się gorący orędownicy takiego rozwiązania - wiadomo wtedy robi się wokół tego dużo "szumu" czyli sprawy kampanii wyborczej załatwione, można wydać pieniądze, "ktoś" na tym zarabia czyli "ktoś" zyskuje "przyjaciół" i.t.d.
A zmiana organizacji ruchu w tym miejscu na ruch okrężny ograniczyłaby prędkość pojazdów jadących od strony HK i tak robi się w normalnych gminach, cóż - Kocham Moje Miasto i Wszystkich Jego Mieszkańców. -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Może nie będzie tak źle - w końcu rondo na węźle Piłsudskiego z DK1 zrobili właśnie w taki sposób
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
to co? my maluczcy mamy im wielkim podpowiadać?
ja dziękuje, zamieszałem się już w te nieszczęsne ścieżki rowerowe i powoli zaczyna mi brakować sił ![]() -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Wiadomość z drugiej ale raczej dobrze poinformowanej ręki, dotycząca świateł Piłsudskiego-Tysiąclecia....
Oczywiście zawsze istnieje ryzyko wprowadzenia w błąd. Zadania nie wykonano w tym roku, gdyż Tramwaje Śląskie dały d.. i nie zarezerwowały pieniędzy na remont przejazdu. Miasto odstąpiło od budowy sygnalizacji ze względu właśnie na ten fakt (dwa razy trzeba by rozkopywać skrzyżowanie). W przyszłym roku ma być zrobione to równocześnie. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiadomość z drugiej ale raczej dobrze poinformowanej ręki, dotycząca świateł Piłsudskiego-Tysiąclecia.... Oczywiście zawsze istnieje ryzyko wprowadzenia w błąd. Zadania nie wykonano w tym roku, gdyż Tramwaje Śląskie dały d.. i nie zarezerwowały pieniędzy na remont przejazdu. Miasto odstąpiło od budowy sygnalizacji ze względu właśnie na ten fakt (dwa razy trzeba by rozkopywać skrzyżowanie). W przyszłym roku ma być zrobione to równocześnie. Oby oby bo tam zarówno tramwajem jak i samochodem strach jechać...pewno latem dopiero zaczną mysleć o tym. Ciekawe kiedy zrobią światła w Centrum na rondzie....póki co są tylko zabetonowane zamocowania pod słupy.... Ten post edytował Sebastian22 śro, 19 lis 2008 - 22:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Wiadomość z drugiej ale raczej dobrze poinformowanej ręki, dotycząca świateł Piłsudskiego-Tysiąclecia.... Oczywiście zawsze istnieje ryzyko wprowadzenia w błąd. Zadania nie wykonano w tym roku, gdyż Tramwaje Śląskie dały d.. i nie zarezerwowały pieniędzy na remont przejazdu. Miasto odstąpiło od budowy sygnalizacji ze względu właśnie na ten fakt (dwa razy trzeba by rozkopywać skrzyżowanie). W przyszłym roku ma być zrobione to równocześnie. Zbyt rozsądne wytłumaczenie, aby mogło być prawdziwe ![]() Prędzej wyglądało to tak: - Panowie, obiecaliśmy robić te światła, a tu d4, bo papiery zginęły. Trzeba jakiś sensowny kit wcisnąć. - Wiem, zadzwonimy do TŚ... Tramwaje? Macie ochotę przy okazji naszego remontu skrzyżowania poprawić przejazd? Nie? Aha, kasy nie macie... To nic, wspaniałomyślnie poczekamy z remontem do przyszłego roku. - No i widzicie - dało się. Puśćcie nieoficjalne info, gdzie się da, jacy dobrzy dla kierowców jesteśmy i nie chcemy, żeby dwa razy utrudnienia mieli. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sebastianie! Nie byłym taki pewny świateł w centrum na rondzie - ostatnio nigdzie o nich nie pisano/mówiono a bez nich się raczej obejdzie!Te wylewki betonowe to moim zdaniem są i pasuja do przyszłego zadaszenia wejść do przejść podziemnych - akurat w tych okolicach są te betonowe placki. Także ochłońcie od świateł w centrum! Ale mogłyby tam być :)Sebastianie! Nie byłym taki pewny świateł w centrum na rondzie - ostatnio nigdzie o nich nie pisano/mówiono a bez nich się raczej obejdzie!Te wylewki betonowe to moim zdaniem są i pasuja do przyszłego zadaszenia wejść do przejść podziemnych - akurat w tych okolicach są te betonowe placki. Także ochłońcie od świateł w centrum! Ale mogłyby tam być
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to toche w dziwnym miejscu by to było...jak sie jedzie od kosciuszki to przy skręcie na będzin tam raczej zadaszenia nie będzie a tam jest min. też przygotowana wylewka(na wysepce)....mnie to bardziej na światła pasuje ale zobaczymy.
Ten post edytował Sebastian22 czw, 20 lis 2008 - 17:57 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Wylewki są pod światła. Jak Sebastian zauważył to te wylewki są w miejscach gdzie raczej zadaszenia przejścia nie będzie.
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Wiadomość z drugiej ale raczej dobrze poinformowanej ręki, dotycząca świateł Piłsudskiego-Tysiąclecia.... Zadania nie wykonano w tym roku, gdyż Tramwaje Śląskie dały d.. i nie zarezerwowały pieniędzy na remont przejazdu. Poczekamy. Ale ciekawe co w takim razie z przejazdami na remontowanym własnie odcinku Królowej Jadwigi ? mnie to bardziej na światła pasuje ale zobaczymy. Wylewki są pod światła. Jakby były pod światła to by była wykonana kanalizacja teletechniczna i przyłącze elektryczne. Takiej na razie nie ma i nie wygląda aby miała być. Nie ma też fundamentów pod sygnalizacje dla tramwajów. Stawiam na drogowskazy nad jezdnią. Kto przyjmuje zakłady ? ![]() Ten post edytował bzenek sob, 22 lis 2008 - 10:05 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jakby były pod światła to by była wykanana kanalizacja teletechniczna i przyłącze elektryczne. Takiej na razie nie ma nie wygląda aby miała być. Nie ma też fundamentów pod sygnalizacje dla tramwajów. Stawiam na drogowskazy nad jezdnią. Kto przyjmuje zakłady ? ![]() Też tak obstawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jakby miały byc światła to by nie malowali pewnie nowych pasów na rondzie, jak narazie rondo sie sprawdza i mysle ze tak zostanie
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Władze ostatnio zamykają skrzyzowania, więc mam propozycję:
1. Zamkniecie skrzyżowania Piłsudskiego/1000-lecia. Prezydent obiecał w tym roku (oj kłamczuszek z Pana Panie Prezydencie, jeśli kiedys jeszcze odbędzie się czat z PPP to spytam czy kiedykolwiek Pan kogoś oszukał, Nas Pan oszukał, a ja jestem bardzo pamiętliwy jak ktos mnie oszuka) 2. Zamknięcie skrzyżowania Kr.Jadwigi/Augustynika 3. Zamknięcie skrzyżowania przy "hotelach" na S1. Tutaj potrzebna byłaby też sygnalizacja na przejsciu dla pieszych oraz bariery, by piesi nie biegali po całej drodze. Do tego na skrzyzowaniu S1/Kusocińskiego kierunkowy sygnalizator zezwalający na zawracanie. EDIT Ładnie przez ostatnie kilka minut napadało śniegu, a nierobów z ALBY nie widać! Ma ktoś nr.tel. do dyżurnego "tej śmiesznej firemki"? Może trzeba im przypomnieć, że śnieg pada... Nr. do UM, policjii sm mam, ale chce bezpośrednio tych nierobów pogonic do roboty Ten post edytował marcin.p sob, 22 lis 2008 - 12:39 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Władze ostatnio zamykają skrzyzowania, więc mam propozycję: EDIT Ładnie przez ostatnie kilka minut napadało śniegu, a nierobów z ALBY nie widać! Ma ktoś nr.tel. do dyżurnego "tej śmiesznej firemki"? Może trzeba im przypomnieć, że śnieg pada... Nr. do UM, policjii sm mam, ale chce bezpośrednio tych nierobów pogonic do roboty Nierobów jak nierobów, ale to wina miasta, że podpisuje umowy zawierające teksty w stylu, że ALBA ma posprzątać do kilku godzin po zaprzestaniu opadów śniegu. Jak będzie padało ciągle przez parę dni to mogą nic nie robić:P To będzie tylko ich dobra wola. Ten post edytował mgmisiek sob, 22 lis 2008 - 14:29 |
|
|
![]()
|
|
Należałoby spytać PPP kto w UM ma interes w tym, by takie zapisy widniały w umowie i by to ALBA zawsze wygrywała przetarg.
EDIT Czy treść umowy z ALBĄ jest gdzieś dostępna? Może trzeba by to zgłosić do prokuratury by zbadała czy przetarg i obecna umowa są korzystne dla miasta! Ten post edytował marcin.p sob, 22 lis 2008 - 15:45 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Stawiam na drogowskazy nad jezdnią. Kto przyjmuje zakłady ? ![]() Moze te "informatory" ![]() Podobna "wylewka" jest tez jeszcze przed zatoka autobusowa (od strony Redenu) po stronie PKZ. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Nierobów jak nierobów, ale to wina miasta, że podpisuje umowy zawierające teksty w stylu, że ALBA ma posprzątać do kilku godzin po zaprzestaniu opadów śniegu. Należałoby spytać PPP kto w UM ma interes w tym, by takie zapisy widniały w umowie. Bajki opowiadacie. Nie istnieje firma, która podpisze umowę na utrzymanie czarnej jezdni bez względu na trwające opady. I nie istnieje też w Polsce miasto, które by było na to stać. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Bajki opowiadacie. Nie istnieje firma, która podpisze umowę na utrzymanie czarnej jezdni bez względu na trwające opady. I nie istnieje też w Polsce miasto, które by było na to stać. ![]() W takim układzie nie podpisujmy z nikim umów na utrzymanie dróg zimą! Bo po co wydawać pieniądze jak i tak nic nie robią. A podsumując pierwszy dzień opadów śniegu, to albę widziałem raz! Było to dzis w nocy ok.3. Aż strach pomyśleć co będzie dalej. -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |