![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
jak tam odsniezanie w Waszych dzielnicach?
jak wygladaja glowne drogi to wiemy. A w mojej dzielnicy calkiem bialo, zaden plug sie nie pokazal. Nie ruszano nawet ulic po ktorych jezdza autobusy jak np ul. Łącząca i jest tam juz ubity snieg i zrobilo sie lodowisko. Wiadukt nad torami to samo. PS. wczoraj jakis plug - traktor przejechal wieczorem po jednej ulicy a tymczasem QUOTE KZ GOP
24 stycznia doszło do zderzenia autobusów w Dąbrowie Górniczej przy ulicy Piłsudskiego. Do wypadku doszło w godzinach popołudniowych. Prawdopodobnie około godziny 14:35, MAN NL262 #70 kursujący na linii 637, zderzył się ze stojącym na przystanku Gołonóg Dworzec PKP autobusem linii 175. Jak powiedział gazecie.pl Marek Ćwiertniewicz: - Niegroźnych potłuczeń doznało sześcioro pasażerów. Wyjaśniamy, w jaki sposób doszło do zderzenia. Najprawdopodobniej przyczyną zdarzenia było nie dostosowanie się kierowcy MANa do warunków pogodowych. Jak na razie nie wiadomo, jaki drugi pojazd uczestniczył w tym zdarzeniu. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No ja ten wypadek widziałem. Mam nawet pare fotek ;-) Bylo TVN24 i jakis fotoreporter...
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oto pare fotek, jakosc denna bo robione aparatem ktory zawsze mam przy sobie w razie wlasnie takich zdarzen ;-)
http://img248.imageshack.us/my.php?image=435028340rw.jpg http://img442.imageshack.us/my.php?image=962667016mm.jpg http://img442.imageshack.us/my.php?image=338427364ic.jpg http://img259.imageshack.us/my.php?image=692255979dj.jpg Ten autobus byl holowany na parking przy KMP, cala traska byla zabezpieczana przez samochody policyjne i wozy strazackie. Fajnie to wygladalo ;-) A sama akcja ratunkowa byla prowadzona baardzo sprawnie, nie mowiac o ilosci karetek i wozow strazackich i policji bo bylo ich cala masa. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE 24 stycznia doszło do zderzenia autobusów w Dąbrowie Górniczej przy ulicy Piłsudskiego. Do wypadku doszło w godzinach popołudniowych. Prawdopodobnie około godziny 14:35, MAN NL262 #70 kursujący na linii 637, zderzył się ze stojącym na przystanku Gołonóg Dworzec PKP autobusem linii 175 Taka mała uwaga - przystanek Gołonóg Dworzec PKP jest przy ul. Piecucha. Do wypadku (sądząc po zdjeciach) doszło na przystanku Gołonóg Hotele, który faktycznie znajduje się przy ul. Piłsudskiego... Dobrze, że nikt nie odniósł poważniejszych obrażeń ![]() Ciekawe fotki, Bartek. Jak widać dobry agent zawsze aparat ma przy sobie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
szkoda tak ladnego MANa :/
a wypadek byl przy hotelach a nie przy pkp. -------------------- |
|
|
Guest_Admin kzgop.pl_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Czy użytkownik Bartek byłby uprzejmy podzielić się z portalem zdjęciami które posiada? Jeżeli tak to proszę o wysłanie ich e-mailem na adres portal@kzgop.pl z wyrażeniem zgody na publikację i podpisem imieniem i nazwiskiem który zamieścimy na zdjęciach :)
Pozdrawiam Admin |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
@bartek ja bym sei zgodzil pod warunkiem umieszczenia linku na ich portalu do tematu KZK GOP
![]() ewentualnie z zamieszczeniem przezroczystego podpisu FORUM MIESZKAŃCÓW DĄBROWY GÓRNICZEJ na kazdym zdjeciu - wkoncu to zawsze reklama ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czy użytkownik Bartek byłby uprzejmy podzielić się z portalem zdjęciami które posiada? Jeżeli tak to proszę o wysłanie ich e-mailem na adres portal@kzgop.pl z wyrażeniem zgody na publikację i podpisem imieniem i nazwiskiem który zamieścimy na zdjęciach :) Pozdrawiam Admin Bylby, bylby ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Byliście ostatnio w "Realu"? Zauważyliście wyjeżdżając na ulicę 11-Listopada znak nakazu skrętu w prawo? Paranoja.......
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja na 604 widzialem dzis nowe Solarisy a nie stare, a druga sprawa , moze zauwazyliscie jak wiatr rozwalil dach na nowym przystanku w centrum ?? (tym budowanym przez 1 rok ) ;]
|
|
|
Guest_Admin_* |
![]()
|
Guests ![]() |
@bartek ja bym sei zgodzil pod warunkiem umieszczenia linku na ich portalu do tematu KZK GOP ![]() ewentualnie z zamieszczeniem przezroczystego podpisu FORUM MIESZKAŃCÓW DĄBROWY GÓRNICZEJ na kazdym zdjeciu - wkoncu to zawsze reklama ![]() Na szczęście niektórzy nie są, aż tak wymagający :> Fotki dodane, jeszcze raz dziękuję Bartkowi! :) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Z tego co widuje czasem, jak akurat tam przechodzę lub przejeżdzam ale bywa to dość rzadko, to można zauważyć problem właśnie wyjazdu w lewą stronę.
![]() Ale takie postawienie sprawy i tego akurat znaku, jest dla mnie nie zrozumiałe. Może ktoś to potwierdzić? -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Kurcze, właśnie to widziałem - nie da się wyjechać z Reala w stronę Gołonoga!! Toć to kompletny idiotyzm. Mogliby ewentualnie spiąć jakoś ten wyjazd z tymi światłami przed kościołem (też kretyńskimi swoją drogą) i zrobić z tego skrzyżowanie ze światłami (chociaż to chyba też głupie), bo teraz to ja dziękuję - jechać na Staszic i zawracać, albo dookoła - przez Al. Róż i Piłsudskiego.
Tam rzeczywiście w niektórych godzinach nie było łatwo wyjechać z lewo, ale zawsze jakoś się udawało. No ale jak piszę - problemy były tylko w godzinach "szczytu". Poza nimi - luz. |
|
|
![]()
|
|
ooooooooo nie wiedzialem - zawsze byl wyjazd - i to srodkowy dodatkowy pas by nie trzeba bylo patrzec na 2 strony a tylko na "golonog".
upewnijcie mnie czy to o to chodzi - bo jesli o to skrzyzowanie to na pewno zainterweniujemy :) pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Właśnie tak, to jest to skrzyżowanie, wyjazd z Reala obok kościoła pw Chrystusa Króla.
Choć przyznam, że jeżeli Ty tam wyjeżdżałeś bez patrzenia w prawo, w stronę samochodów nadjeżdżających od świateł, z których co drugi skręcał do Reala, to twardy jesteś. :) |
|
|
![]()
|
|
aaaaaano fakt ze to tez byl pas dla osob wjezdzajacych - spoko spoko - tylko zapomnialem o tym fakcie :)
PS sie zamailuje w kolejnych pytaniach do UM (zebralo sie tego troszke) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
przy okazji przetargu mozna sie wszystkiego dowiedziec o sygnalizacjach swietlnych w DG z SIWZ
http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/bip.pli.../37/7/21737.doc -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
upewnijcie mnie czy to o to chodzi - bo jesli o to skrzyzowanie to na pewno zainterweniujemy :) pozdr to jakis debilizm. Takich to mamy ekspertow w miescie. I tak ludzie dalej skrecaja w lewo. Ja tez tak bede robil ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I tak ludzie dalej skrecaja w lewo. Ja tez tak bede robil ![]() Cholewcia zaraz się tam pojawi nieustraszona drogówka i będzie karać groźnych przestępców drogowych ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 10:35 |