IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

179 Stron V  « < 137 138 139 140 141 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Komunikacja - drogi, ulice, chodniki, ścieżki rowerowe cz.2
xMarcinx
post pon, 04 maj 2015 - 22:51
Post #2761

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 2,576

Pienisz się. Ścieżki przy pogorii to porażka, obecnie nie służą ani pieszym ani rowerzystom. Policja bardziej się przyda w innych miejscach niż młócąc rowerzystów, że ważyli się jechać drogą a nie ścieżką.
Go to the top of the page

+Quote Post
olo
post wto, 05 maj 2015 - 16:05
Post #2762

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

A policja ma karać, lać i karać, karać i lać. Tak jest najłatwiej. Zrobić byle gówno a potem wołać policjanta, żeby karał, karał i lał, lał i karał. Tylko najlepiej żeby karał innych a nie mnie. Odpowiedz mi szczerze na pytanie: ile razy jechałeś drogą na piekło z prędkością >60 km/h?

Ten post edytował olo wto, 05 maj 2015 - 16:05

--------------------

+Quote Post
marcin.p
post wto, 05 maj 2015 - 16:27
Post #2763

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

CYTAT(olo @ wto, 05 maj 2015 - 17:05) *
Odpowiedz mi szczerze na pytanie: ile razy jechałeś drogą na piekło z prędkością >60 km/h?

ZAWSZE!

Zdziwiony? tam - delikatnie mówią - nierozsądnym jest jechać szybciej....

Skoro się pytamy to też oczekuję szczerej odpowiedzi: Na 1000-lecia i Majakowskiego "ścieżki" to też porażka, dodatkowo na 1000-lecia nie wiadomo, do którego oznakowania się stosować. Rozumiem, że nie będzie Ci przeszkadzać jak będę jechał autem przy prawej krawędzi (czytaj: po ścieżce)?

I nie chodzi o to by karać, karać, karać. Ale skoro zrobiono ścieżkę a rowerzyści mają ją w d...e i grzeczne prośby by jeździli ścieżką nie działają, to....

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Leszek
post wto, 05 maj 2015 - 16:51
Post #2764

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

CYTAT(marcin.p @ wto, 05 maj 2015 - 16:27) *
Odpowiedz mi szczerze na pytanie: ile razy jechałeś drogą na piekło z prędkością >60 km/h?

ZAWSZE!

Albo chciałeś napisać NIGDY albo (w połączeniu z następnym zdaniem) nie łapię blink.gif

--------------------

+Quote Post
olo
post wto, 05 maj 2015 - 17:40
Post #2765

UZYTKOWNIK

CYTAT(marcin.p @ wto, 05 maj 2015 - 17:27) *

ZAWSZE!

Skoro się pytamy to też oczekuję szczerej odpowiedzi: Na 1000-lecia i Majakowskiego "ścieżki" to też porażka, dodatkowo na 1000-lecia nie wiadomo, do którego oznakowania się stosować. Rozumiem, że nie będzie Ci przeszkadzać jak będę jechał autem przy prawej krawędzi (czytaj: po ścieżce)?

I nie chodzi o to by karać, karać, karać. Ale skoro zrobiono ścieżkę a rowerzyści mają ją w d...e i grzeczne prośby by jeździli ścieżką nie działają, to....

Będzie mi przeszkadzać, bo na twoje auto starczy miejsca na twoim pasie, a na rowery i pieszych na jednym chodniku na Piekle nie starcza. Widzisz różnicę?

--------------------

+Quote Post
danielmdc
post wto, 05 maj 2015 - 17:55
Post #2766

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,133

Ale po co te kłótnie ? Ja jak widzę barana jadącego na rowerze, rolkach (bo i tacy często się zdarzają) drogą a obok ma ścieżkę rowerową to grzecznie podjeżdżam do niego i tłumaczę mu w języku ludowym żeby grzecznie się wynosił laugh.gif Nie ma co generalizować ale lobby rowerowe powoli przypomina lobby pederastów. Nie można złego słowa na nich powiedzieć bo zaraz przypuszczają atak że oni dyskryminowani i niewinni i im się należy a co laugh.gif

+Quote Post
olo
post wto, 05 maj 2015 - 18:00
Post #2767

UZYTKOWNIK

CYTAT(danielmdc @ wto, 05 maj 2015 - 18:55) *
Ale po co te kłótnie ? Ja jak widzę barana jadącego na rowerze, rolkach (bo i tacy często się zdarzają) drogą a obok ma ścieżkę rowerową to grzecznie podjeżdżam do niego i tłumaczę mu w języku ludowym żeby grzecznie się wynosił laugh.gif Nie ma co generalizować ale lobby rowerowe powoli przypomina lobby pederastów. Nie można złego słowa na nich powiedzieć bo zaraz przypuszczają atak że oni dyskryminowani i niewinni i im się należy a co laugh.gif

Dlatego napisałem tylko o tej jednej drodze i tylko o sezonie i w tym sezonie, właściwie tylko o weekendach.

--------------------

+Quote Post
naitsyrk
post wto, 05 maj 2015 - 18:18
Post #2768

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,733

Jak zawsze punk widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak jeżdżę autem to mnie wkurzją rowerzyści jak jadę rowerem to kierowcy samochodów, o po prostu ludzka natura, albo natura Polaka jak kto woli.
danielmdc rozumiem że jak byś zrobił drobne wykroczenie jako kierowca, a ja bym Ci grzecznie zwrócił uwagę jak to napisałeś w języku ludowym, to byś mnie posłuchał i już tak nie robił?.

Ten post edytował naitsyrk wto, 05 maj 2015 - 18:18

+Quote Post
marcin.p
post wto, 05 maj 2015 - 19:06
Post #2769

UZYTKOWNIK

CYTAT(olo @ wto, 05 maj 2015 - 19:00) *
Dlatego napisałem tylko o tej jednej drodze i tylko o sezonie i w tym sezonie, właściwie tylko o weekendach.

O jednej drodze, przy której jest wytyczona ścieżka.

Po drugie ja też denerwuje się na rowerzystów tylko na tej jednej drodze! Nigdzie indziej mi nie przeszkadzają bo albo nie ma ścieżek albo korzystają ze ścieżek.

CYTAT
Albo chciałeś napisać NIGDY albo (w połączeniu z następnym zdaniem) nie łapię blink.gif

Na pytanie jak często zdarzyło mi się jechać drogą na Piekło poniżej 60km/h odpowiedziałem ZAWSZE. Co tu jest niejasnego? To, że jeżdżę zgodnie z przepisami?

Ten post edytował marcin.p wto, 05 maj 2015 - 19:08

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
olo
post wto, 05 maj 2015 - 19:33
Post #2770

UZYTKOWNIK

CYTAT(marcin.p @ wto, 05 maj 2015 - 20:06) *
CYTAT(olo @ wto, 05 maj 2015 - 19:00) *

O jednej drodze, przy której jest wytyczona ścieżka.

Po drugie ja też denerwuje się na rowerzystów tylko na tej jednej drodze! Nigdzie indziej mi nie przeszkadzają bo albo nie ma ścieżek albo korzystają ze ścieżek.

CYTAT

Na pytanie jak często zdarzyło mi się jechać drogą na Piekło poniżej 60km/h odpowiedziałem ZAWSZE. Co tu jest niejasnego? To, że jeżdżę zgodnie z przepisami?

Nie to. Tylko, że < znaczy poniżej a > powyżej. pozdrawiam

--------------------

+Quote Post
danielmdc
post wto, 05 maj 2015 - 19:37
Post #2771

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,133

CYTAT(naitsyrk @ wto, 05 maj 2015 - 19:18) *
Jak zawsze punk widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak jeżdżę autem to mnie wkurzją rowerzyści jak jadę rowerem to kierowcy samochodów, o po prostu ludzka natura, albo natura Polaka jak kto woli.
danielmdc rozumiem że jak byś zrobił drobne wykroczenie jako kierowca, a ja bym Ci grzecznie zwrócił uwagę jak to napisałeś w języku ludowym, to byś mnie posłuchał i już tak nie robił?.

To być może zrobiłoby mi się głupio że popełniłem to drobne wykroczenie. To wszystko zależy od ludzi dlatego nie generalizuje ale zwykły opieprz należy się, może do któregoś trafi.

+Quote Post
vacu
post wto, 05 maj 2015 - 22:39
Post #2772

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(olo @ wto, 05 maj 2015 - 18:40) *
Będzie mi przeszkadzać, bo na twoje auto starczy miejsca na twoim pasie, a na rowery i pieszych na jednym chodniku na Piekle nie starcza. Widzisz różnicę?

hmm... Co łikend jeżdżę tam na rowerze i jakoś zawsze mi starcza miejsca na ścieżce... Chyba, że ja o innej drodze, chodzi o Zakładową?
CYTAT
Nie wiem, w którym wątku, ale to, co dzisiaj się działo na Pogorii III woła o pomstę do nieba. Wiem, że większość rowerzystów zdaje sobie sprawę, czym jest chodnik dla rowerów i dla pieszych(znak przedzielony poziomą kreską), ale dziś z okazji zakończenia masy krytycznej paręnaście razy podczas spaceru nie straciłem zdrowia, a może i życia. Szacunek dla tych, którzy wiedzą, że jest to ścieżka rekreacyjna i umieją dostosować prędkość do tego i jest przyjemnie i pieszym i kolarzom. Niestety bardzo wielu szusowało slalomem z prędkością grubo ponad 30 km/h.

Jak mnie to wkurza. Ścieżka wokół PIV jest zwykle dużo bardziej pusta niż wokół III ale panowie "zawodowi kolarze" na błyszczących kolarzówkach w obcisłych strojach upstrzonych reklamami (jak można sobie kupić wdzianko upstrzone reklamami?) kręcą rekordy okrążenia wokół PIII dzwoniąc non-stop na pieszych, rolkarzy i rowerzystów jadących rekreacyjnie. Brak logiki. No ale na PIV nikt by nie widział błyszczącej kolarzówki i zawodowego wyposażenia...

+Quote Post
marcin.p
post wto, 05 maj 2015 - 23:50
Post #2773

UZYTKOWNIK

Tak, chodzi o Zakładową.

Fakt, pomyliłem znaki <>.

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
vacu
post śro, 06 maj 2015 - 19:50
Post #2774

Smokin' nigga

hehe... Otrzymałem dziś piękny przykład jak to urzędnicy w DG mają nas za idiotów. Zgłosiłem alert na naprawmyto.pl: http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/29689
W skrócie: napisałem, że "przejście dla pieszych" na skrzyżowaniu 3 Maja / Okrzei wykonano niezgodnie z przepisami, jest bardzo słabo widoczne, nie ma znaków pionowych, z punktu widzenia KRD to nie jest w ogóle przejście dla pieszych. Problem w tym, że piesi widzą to inaczej (i wcale mnie to nie dziwi ani nie oburza) i włażą mi co drugi dzień pod koła bo przecież mają bezwzględne pierwszeństwo. Na to pan urzędnik w odpowiedzi "pali" tzw. "głupa" odpisując... że przecież zgodnie z przepisami to nie jest przejście dla pieszych smile2.gif

No to teraz niech każdy spojrzy na ilustrację i powie mi czy to nie jest odpowiedź bezczelna:

Nawet bym zrozumiał, że ktoś miał fantazję i na środku drogi chciał akurat zrobić taki wzorek ale po co obniżać krawężniki do wzorka skoro to nie jest nieudolnie wykonane przejście?

Wiem, wiem, w czas się zorientowałem, ale to jest tak, że jak człowiek tu codziennie przejeżdża to obojętnieje z czasem, ale ostatnio jest plaga włażących pod kołą w tym miejscu i pomyślałem, że ja to wiem, że tam jest przejście ale ktoś przyjezdny wieczorem niekoniecznie musi zauważyć, zabić pewnie nie zabije bo prędkość za zakrętem mała ale krzywdę zrobić może.

+Quote Post
xMarcinx
post śro, 06 maj 2015 - 20:58
Post #2775

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Każde oznaczenie na drodze powinno być namalowane to jest fakt, inna rzecz że nawet egzaminatorzy word czy policjanci karzą za najechanie na "linie", wzorek z kostki brukowej. Odpowiedz urzędnika mnie nie zaskoczyła, przykładów na tumiwisizm czy tez nachuizm na tym serwisie jest wiele.
Sąsiadka opowiedziała mi ostatnio, że na łęknicach za przystankiem po remoncie zostawiony został gruz, pierw zgłoszenie zostało zamknięte, bo inspektor sprawdzający zgłoszenie nie dostrzegł gruzu. Kolejnym razem ktoś już załączył zdjęcie to okazało się, że ten teren należy do właściciela sąsiedniej działki z, którym ów inspektor ustalił że mu ten syf nie będzie przeszkadzał, wiec nie ma sie o co czepiać.. Problem z tym że właściciela tej sąsiadującej działki nie ma, stoi tam pustostan z powybijanymi oknami od dobrych 3 lat..

+Quote Post
vacu
post śro, 06 maj 2015 - 21:06
Post #2776

Smokin' nigga

CYTAT(xMarcinx @ śro, 06 maj 2015 - 21:58) *
Każde oznaczenie na drodze powinno być namalowane to jest fakt, inna rzecz że nawet egzaminatorzy word czy policjanci karzą za najechanie na "linie", wzorek z kostki brukowej. Odpowiedz urzędnika mnie nie zaskoczyła, przykładów na tumiwisizm czy tez nachuizm na tym serwisie jest wiele.
Sąsiadka opowiedziała mi ostatnio, że na łęknicach za przystankiem po remoncie zostawiony został gruz, pierw zgłoszenie zostało zamknięte, bo inspektor sprawdzający zgłoszenie nie dostrzegł gruzu. Kolejnym razem ktoś już załączył zdjęcie to okazało się, że ten teren należy do właściciela sąsiedniej działki z, którym ów inspektor ustalił że mu ten syf nie będzie przeszkadzał, wiec nie ma sie o co czepiać.. Problem z tym że właściciela tej sąsiadującej działki nie ma, stoi tam pustostan z powybijanymi oknami od dobrych 3 lat..

Heh, no właśnie, "naprawmy to", ciekawe co. A jak kiedyś pisałem, że pieniądze wydawane na ten serwis są wyrzucone w błoto to oblano mnie pomyjami.

+Quote Post
marcin.p
post śro, 06 maj 2015 - 23:50
Post #2777

UZYTKOWNIK

Wydział Komunikacji i Drogownictwa już dawno powinien w całości, bez żadnych wyjątków wylecieć dyscyplinarnie z roboty. A jego szef niejaki Grządziel Arkadiusz to zwykły (...)!
Powód Edycji: Mod. Edycja

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
:)
post pią, 08 maj 2015 - 09:31
Post #2778

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

A na Górniczej zmiany w organizacji ruchu i nowe rozwiązania. Pewnie związane też ze Sztolnią

--------------------

+Quote Post
Sebastian22
post sob, 09 maj 2015 - 13:32
Post #2779

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(:) @ pią, 08 maj 2015 - 10:31) *
A na Górniczej zmiany w organizacji ruchu i nowe rozwiązania. Pewnie związane też ze Sztolnią

a konkretnie?

+Quote Post
marcin.p
post sob, 09 maj 2015 - 22:16
Post #2780

UZYTKOWNIK

CYTAT(:) @ pią, 08 maj 2015 - 10:31) *

I po cholerę to? Po co to zwężanie skrzyżowań? Nie rozumiem tego!

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post

179 Stron V  « < 137 138 139 140 141 > » 
Reply to this topicStart new topic
20 Użytkowników czyta ten temat (20 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 16:23
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza