![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pienisz się. Ścieżki przy pogorii to porażka, obecnie nie służą ani pieszym ani rowerzystom. Policja bardziej się przyda w innych miejscach niż młócąc rowerzystów, że ważyli się jechać drogą a nie ścieżką.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
A policja ma karać, lać i karać, karać i lać. Tak jest najłatwiej. Zrobić byle gówno a potem wołać policjanta, żeby karał, karał i lał, lał i karał. Tylko najlepiej żeby karał innych a nie mnie. Odpowiedz mi szczerze na pytanie: ile razy jechałeś drogą na piekło z prędkością >60 km/h? Ten post edytował olo wto, 05 maj 2015 - 16:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Odpowiedz mi szczerze na pytanie: ile razy jechałeś drogą na piekło z prędkością >60 km/h? ZAWSZE! Zdziwiony? tam - delikatnie mówią - nierozsądnym jest jechać szybciej.... Skoro się pytamy to też oczekuję szczerej odpowiedzi: Na 1000-lecia i Majakowskiego "ścieżki" to też porażka, dodatkowo na 1000-lecia nie wiadomo, do którego oznakowania się stosować. Rozumiem, że nie będzie Ci przeszkadzać jak będę jechał autem przy prawej krawędzi (czytaj: po ścieżce)? I nie chodzi o to by karać, karać, karać. Ale skoro zrobiono ścieżkę a rowerzyści mają ją w d...e i grzeczne prośby by jeździli ścieżką nie działają, to.... -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Odpowiedz mi szczerze na pytanie: ile razy jechałeś drogą na piekło z prędkością >60 km/h? ZAWSZE! Zdziwiony? tam - delikatnie mówią - nierozsądnym jest jechać szybciej.... Albo chciałeś napisać NIGDY albo (w połączeniu z następnym zdaniem) nie łapię ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Odpowiedz mi szczerze na pytanie: ile razy jechałeś drogą na piekło z prędkością >60 km/h? ZAWSZE! Zdziwiony? tam - delikatnie mówią - nierozsądnym jest jechać szybciej.... Skoro się pytamy to też oczekuję szczerej odpowiedzi: Na 1000-lecia i Majakowskiego "ścieżki" to też porażka, dodatkowo na 1000-lecia nie wiadomo, do którego oznakowania się stosować. Rozumiem, że nie będzie Ci przeszkadzać jak będę jechał autem przy prawej krawędzi (czytaj: po ścieżce)? I nie chodzi o to by karać, karać, karać. Ale skoro zrobiono ścieżkę a rowerzyści mają ją w d...e i grzeczne prośby by jeździli ścieżką nie działają, to.... Będzie mi przeszkadzać, bo na twoje auto starczy miejsca na twoim pasie, a na rowery i pieszych na jednym chodniku na Piekle nie starcza. Widzisz różnicę? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale po co te kłótnie ? Ja jak widzę barana jadącego na rowerze, rolkach (bo i tacy często się zdarzają) drogą a obok ma ścieżkę rowerową to grzecznie podjeżdżam do niego i tłumaczę mu w języku ludowym żeby grzecznie się wynosił
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ale po co te kłótnie ? Ja jak widzę barana jadącego na rowerze, rolkach (bo i tacy często się zdarzają) drogą a obok ma ścieżkę rowerową to grzecznie podjeżdżam do niego i tłumaczę mu w języku ludowym żeby grzecznie się wynosił ![]() ![]() Dlatego napisałem tylko o tej jednej drodze i tylko o sezonie i w tym sezonie, właściwie tylko o weekendach. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: pon, 01 sie 11 Nr użytkownika: 4,733 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak zawsze punk widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak jeżdżę autem to mnie wkurzją rowerzyści jak jadę rowerem to kierowcy samochodów, o po prostu ludzka natura, albo natura Polaka jak kto woli.
danielmdc rozumiem że jak byś zrobił drobne wykroczenie jako kierowca, a ja bym Ci grzecznie zwrócił uwagę jak to napisałeś w języku ludowym, to byś mnie posłuchał i już tak nie robił?. Ten post edytował naitsyrk wto, 05 maj 2015 - 18:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Dlatego napisałem tylko o tej jednej drodze i tylko o sezonie i w tym sezonie, właściwie tylko o weekendach. O jednej drodze, przy której jest wytyczona ścieżka. Po drugie ja też denerwuje się na rowerzystów tylko na tej jednej drodze! Nigdzie indziej mi nie przeszkadzają bo albo nie ma ścieżek albo korzystają ze ścieżek. CYTAT Albo chciałeś napisać NIGDY albo (w połączeniu z następnym zdaniem) nie łapię blink.gif Na pytanie jak często zdarzyło mi się jechać drogą na Piekło poniżej 60km/h odpowiedziałem ZAWSZE. Co tu jest niejasnego? To, że jeżdżę zgodnie z przepisami? Ten post edytował marcin.p wto, 05 maj 2015 - 19:08 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Dlatego napisałem tylko o tej jednej drodze i tylko o sezonie i w tym sezonie, właściwie tylko o weekendach. O jednej drodze, przy której jest wytyczona ścieżka. Po drugie ja też denerwuje się na rowerzystów tylko na tej jednej drodze! Nigdzie indziej mi nie przeszkadzają bo albo nie ma ścieżek albo korzystają ze ścieżek. CYTAT Albo chciałeś napisać NIGDY albo (w połączeniu z następnym zdaniem) nie łapię blink.gif Na pytanie jak często zdarzyło mi się jechać drogą na Piekło poniżej 60km/h odpowiedziałem ZAWSZE. Co tu jest niejasnego? To, że jeżdżę zgodnie z przepisami? Nie to. Tylko, że < znaczy poniżej a > powyżej. pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak zawsze punk widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak jeżdżę autem to mnie wkurzją rowerzyści jak jadę rowerem to kierowcy samochodów, o po prostu ludzka natura, albo natura Polaka jak kto woli. danielmdc rozumiem że jak byś zrobił drobne wykroczenie jako kierowca, a ja bym Ci grzecznie zwrócił uwagę jak to napisałeś w języku ludowym, to byś mnie posłuchał i już tak nie robił?. To być może zrobiłoby mi się głupio że popełniłem to drobne wykroczenie. To wszystko zależy od ludzi dlatego nie generalizuje ale zwykły opieprz należy się, może do któregoś trafi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Będzie mi przeszkadzać, bo na twoje auto starczy miejsca na twoim pasie, a na rowery i pieszych na jednym chodniku na Piekle nie starcza. Widzisz różnicę? hmm... Co łikend jeżdżę tam na rowerze i jakoś zawsze mi starcza miejsca na ścieżce... Chyba, że ja o innej drodze, chodzi o Zakładową? CYTAT Nie wiem, w którym wątku, ale to, co dzisiaj się działo na Pogorii III woła o pomstę do nieba. Wiem, że większość rowerzystów zdaje sobie sprawę, czym jest chodnik dla rowerów i dla pieszych(znak przedzielony poziomą kreską), ale dziś z okazji zakończenia masy krytycznej paręnaście razy podczas spaceru nie straciłem zdrowia, a może i życia. Szacunek dla tych, którzy wiedzą, że jest to ścieżka rekreacyjna i umieją dostosować prędkość do tego i jest przyjemnie i pieszym i kolarzom. Niestety bardzo wielu szusowało slalomem z prędkością grubo ponad 30 km/h. Jak mnie to wkurza. Ścieżka wokół PIV jest zwykle dużo bardziej pusta niż wokół III ale panowie "zawodowi kolarze" na błyszczących kolarzówkach w obcisłych strojach upstrzonych reklamami (jak można sobie kupić wdzianko upstrzone reklamami?) kręcą rekordy okrążenia wokół PIII dzwoniąc non-stop na pieszych, rolkarzy i rowerzystów jadących rekreacyjnie. Brak logiki. No ale na PIV nikt by nie widział błyszczącej kolarzówki i zawodowego wyposażenia... |
|
|
![]()
|
|
Tak, chodzi o Zakładową.
Fakt, pomyliłem znaki <>. -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
hehe... Otrzymałem dziś piękny przykład jak to urzędnicy w DG mają nas za idiotów. Zgłosiłem alert na naprawmyto.pl: http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/29689
W skrócie: napisałem, że "przejście dla pieszych" na skrzyżowaniu 3 Maja / Okrzei wykonano niezgodnie z przepisami, jest bardzo słabo widoczne, nie ma znaków pionowych, z punktu widzenia KRD to nie jest w ogóle przejście dla pieszych. Problem w tym, że piesi widzą to inaczej (i wcale mnie to nie dziwi ani nie oburza) i włażą mi co drugi dzień pod koła bo przecież mają bezwzględne pierwszeństwo. Na to pan urzędnik w odpowiedzi "pali" tzw. "głupa" odpisując... że przecież zgodnie z przepisami to nie jest przejście dla pieszych ![]() No to teraz niech każdy spojrzy na ilustrację i powie mi czy to nie jest odpowiedź bezczelna: ![]() Nawet bym zrozumiał, że ktoś miał fantazję i na środku drogi chciał akurat zrobić taki wzorek ale po co obniżać krawężniki do wzorka skoro to nie jest nieudolnie wykonane przejście? Wiem, wiem, w czas się zorientowałem, ale to jest tak, że jak człowiek tu codziennie przejeżdża to obojętnieje z czasem, ale ostatnio jest plaga włażących pod kołą w tym miejscu i pomyślałem, że ja to wiem, że tam jest przejście ale ktoś przyjezdny wieczorem niekoniecznie musi zauważyć, zabić pewnie nie zabije bo prędkość za zakrętem mała ale krzywdę zrobić może. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Każde oznaczenie na drodze powinno być namalowane to jest fakt, inna rzecz że nawet egzaminatorzy word czy policjanci karzą za najechanie na "linie", wzorek z kostki brukowej. Odpowiedz urzędnika mnie nie zaskoczyła, przykładów na tumiwisizm czy tez nachuizm na tym serwisie jest wiele.
Sąsiadka opowiedziała mi ostatnio, że na łęknicach za przystankiem po remoncie zostawiony został gruz, pierw zgłoszenie zostało zamknięte, bo inspektor sprawdzający zgłoszenie nie dostrzegł gruzu. Kolejnym razem ktoś już załączył zdjęcie to okazało się, że ten teren należy do właściciela sąsiedniej działki z, którym ów inspektor ustalił że mu ten syf nie będzie przeszkadzał, wiec nie ma sie o co czepiać.. Problem z tym że właściciela tej sąsiadującej działki nie ma, stoi tam pustostan z powybijanymi oknami od dobrych 3 lat.. |
|
|
![]()
|
|
Każde oznaczenie na drodze powinno być namalowane to jest fakt, inna rzecz że nawet egzaminatorzy word czy policjanci karzą za najechanie na "linie", wzorek z kostki brukowej. Odpowiedz urzędnika mnie nie zaskoczyła, przykładów na tumiwisizm czy tez nachuizm na tym serwisie jest wiele. Sąsiadka opowiedziała mi ostatnio, że na łęknicach za przystankiem po remoncie zostawiony został gruz, pierw zgłoszenie zostało zamknięte, bo inspektor sprawdzający zgłoszenie nie dostrzegł gruzu. Kolejnym razem ktoś już załączył zdjęcie to okazało się, że ten teren należy do właściciela sąsiedniej działki z, którym ów inspektor ustalił że mu ten syf nie będzie przeszkadzał, wiec nie ma sie o co czepiać.. Problem z tym że właściciela tej sąsiadującej działki nie ma, stoi tam pustostan z powybijanymi oknami od dobrych 3 lat.. Heh, no właśnie, "naprawmy to", ciekawe co. A jak kiedyś pisałem, że pieniądze wydawane na ten serwis są wyrzucone w błoto to oblano mnie pomyjami. |
|
|
![]()
|
|
Wydział Komunikacji i Drogownictwa już dawno powinien w całości, bez żadnych wyjątków wylecieć dyscyplinarnie z roboty. A jego szef niejaki Grządziel Arkadiusz to zwykły (...)!
Powód Edycji: Mod. Edycja
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
A na Górniczej zmiany w organizacji ruchu i nowe rozwiązania. Pewnie związane też ze Sztolnią
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A na Górniczej zmiany w organizacji ruchu i nowe rozwiązania. Pewnie związane też ze Sztolnią I po cholerę to? Po co to zwężanie skrzyżowań? Nie rozumiem tego! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 16:23 |