![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Na DK86 pojawiły się tablice "Dąbrowa Górnicza".
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Drogowskazy? Od której strony?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Po obu stronach tablice informacyjne początku i końca miejscowości. Nie pamiętam aby kiedykolwiek były.
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
To chyba na DK94 w takim razie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
DK86 na krótkim odcinku biegnie w granicach Dąbrowy.
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Heh, faktycznie
![]() Całe życie się człowiek uczy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam pytanie do mieszkańców Alei, Mickiewicza, Korczaka i tych okolic. Wy naprawdę macie w du.ie przejście dla pieszych w koło cmentarza na 11 listopada? Przecież czekając na wahadle od dk94, w trakcie jednego cyklu od kilku do kilkunastu kierowców ma w d..ie podwójną ciągłą, przejście dla pieszych, tylko jedzie pasem do ruchu przeciwnego w Mickiewicza! Ciekawe kiedy jakiś debil kogoś zabije!
Ale spokojnie zgłosiłem ten problem wraz z kilkoma filmikami KMP i mam nadzieję na częstsze kontrole w tym miejscu. A Wy reperujcie budżet Naszego pięknego Kraju! Ten post edytował marcin.p nie, 15 mar 2015 - 15:52 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Połączenia Chopina z Mireckiego nie będzie: http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...al,t,id,tm.html
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam pytanie do mieszkańców Alei, Mickiewicza, Korczaka i tych okolic. Wy naprawdę macie w du.ie przejście dla pieszych w koło cmentarza na 11 listopada? Przecież czekając na wahadle od dk94, w trakcie jednego cyklu od kilku do kilkunastu kierowców ma w d..ie podwójną ciągłą, przejście dla pieszych, tylko jedzie pasem do ruchu przeciwnego w Mickiewicza! Ciekawe kiedy jakiś debil kogoś zabije! Ale spokojnie zgłosiłem ten problem wraz z kilkoma filmikami KMP i mam nadzieję na częstsze kontrole w tym miejscu. A Wy reperujcie budżet Naszego pięknego Kraju! I po problemie. Wjazd w Mickiewicza został dzisiaj zamknięty, odłączając tym samym łatwy dojazd do ulicy Krasińskiego :/ |
|
|
![]()
|
|
Mam pytanie do mieszkańców Alei, Mickiewicza, Korczaka i tych okolic. Wy naprawdę macie w du.ie przejście dla pieszych w koło cmentarza na 11 listopada? Przecież czekając na wahadle od dk94, w trakcie jednego cyklu od kilku do kilkunastu kierowców ma w d..ie podwójną ciągłą, przejście dla pieszych, tylko jedzie pasem do ruchu przeciwnego w Mickiewicza! Ciekawe kiedy jakiś debil kogoś zabije! Ale spokojnie zgłosiłem ten problem wraz z kilkoma filmikami KMP i mam nadzieję na częstsze kontrole w tym miejscu. A Wy reperujcie budżet Naszego pięknego Kraju! I po problemie. Wjazd w Mickiewicza został dzisiaj zamknięty, odłączając tym samym łatwy dojazd do ulicy Krasińskiego :/ I bardzo dobrze! Teraz chętnie się pośmieję z tępaków jak będą zawracać. Albo cofać pod real ![]() -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
Ma ktoś pomysł czemu służy, notorycznie łamany, zakaz zatrzymywania na Paryskiej?
-------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
Mam pytanie do mieszkańców Alei, Mickiewicza, Korczaka i tych okolic. Wy naprawdę macie w du.ie przejście dla pieszych w koło cmentarza na 11 listopada? Przecież czekając na wahadle od dk94, w trakcie jednego cyklu od kilku do kilkunastu kierowców ma w d..ie podwójną ciągłą, przejście dla pieszych, tylko jedzie pasem do ruchu przeciwnego w Mickiewicza! Ciekawe kiedy jakiś debil kogoś zabije! Ale spokojnie zgłosiłem ten problem wraz z kilkoma filmikami KMP i mam nadzieję na częstsze kontrole w tym miejscu. A Wy reperujcie budżet Naszego pięknego Kraju! I po problemie. Wjazd w Mickiewicza został dzisiaj zamknięty, odłączając tym samym łatwy dojazd do ulicy Krasińskiego :/ A jednak nie po problemie! Debile nadal wszystkich omijają i potem stoją zdziwieni, blokując tych z przeciwka. I przez takich baranów/debili zamiast 1 cyklu stoi się 2-3! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Na ulicy Morcinka, przez skrzyżowaniem z Piłsudskiego wreszcie poprawiono usytuowanie "zakazu skrętu w lewo". Kiedyś znak ten ustawiony był ewidentnie przed skrzyżowaniem czyli dotyczył całego skrzyżowania, co za tym idzie nie można było skręcać w lewo w Piłsudskiego z Morcinka! Obecnie ustawiony jest w obrębie skrzyżowania czyli dotyczy TYLKO pierwszej jezdni... A kiedyś zgłaszałem ten problem do Wydziału Komunikacji. I odpisali, że jest ok. Okazuje się, że nie było
![]() -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Na Al. Róż od dołu na prawym pasie tworzą się coraz większe koleiny. Nie ma się co dziwić, bo przez większość dnia jest tam niekończący się korek. Po co te niby automatyczne światła z czujnikami, jak od dołu stoi się na 4 zmiany świateł, a zmiana czasem tak krótka, że przejadą z 4 rzędy samochodów.
Na Kościuszki ostatnio były poprawki (chyba gwarancyjne) wokół studzienek i łączenia. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Nie wiem, w którym wątku, ale to, co dzisiaj się działo na Pogorii III woła o pomstę do nieba. Wiem, że większość rowerzystów zdaje sobie sprawę, czym jest chodnik dla rowerów i dla pieszych(znak przedzielony poziomą kreską), ale dziś z okazji zakończenia masy krytycznej paręnaście razy podczas spaceru nie straciłem zdrowia, a może i życia. Szacunek dla tych, którzy wiedzą, że jest to ścieżka rekreacyjna i umieją dostosować prędkość do tego i jest przyjemnie i pieszym i kolarzom. Niestety bardzo wielu szusowało slalomem z prędkością grubo ponad 30 km/h.
|
|
|
![]()
|
|
Bo niestety wielu "rowerzystów" zna tylko swoje prawa, zero znajomości obowiazków. Ja dziś jechałem autem od Piekła i znów musiałem się zdenerwować - jezdnia zawalona rowerami, mimo że obok jest ścieżka, ścieżka zawalona pieszymi a dalej chodnik pusty! Kiedy my się nauczymy korzystać z dróg?
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Bo niestety wielu "rowerzystów" zna tylko swoje prawa, zero znajomości obowiazków. Ja dziś jechałem autem od Piekła i znów musiałem się zdenerwować - jezdnia zawalona rowerami, mimo że obok jest ścieżka, ścieżka zawalona pieszymi a dalej chodnik pusty! Kiedy my się nauczymy korzystać z dróg? Kiedy my się przestaniemy spieszyć? Ile czasu straciłeś? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie chodzi o to, że straciłem czas ale o porządek. Jest ścieżka to rowerzysta ma być na ścieżce a nie na jezdni. Proste! Odwróćmy sytuację - jadę autem prędkością spacerowa (ok.5km/h) po ścieżce, nie zdenerwuje Cię to? Lobby rowerowe by mnie zjadło, że zagrożenie itd... Ale w drugą stronę to przecież wszystko ok, prawda?
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Nie chodzi o to, że straciłem czas ale o porządek. Jest ścieżka to rowerzysta ma być na ścieżce a nie na jezdni. Proste! Odwróćmy sytuację - jadę autem prędkością spacerowa (ok.5km/h) po ścieżce, nie zdenerwuje Cię to? Lobby rowerowe by mnie zjadło, że zagrożenie itd... Ale w drugą stronę to przecież wszystko ok, prawda? Chodzi mi o tą jedną jedyną drogę w Dąbrowie Górniczej o długości może z 3 km. Czy tak ciężko w sezonie strawić tam rowerzystów? Ile stracisz na tym odcinku jadąc 20-30 km/h i wytężając uwagę? Nie zapieniajmy się nawzajem. Czy winą rowerzystów jest fakt, że nie zrobiono 4 metrowej drogi obok, podzielonej na trakt dla pieszych i rowerzystów? Uderz we właściwy adres. Często jeżdżę tam autem na Bagry po kadry, jadę sobie 50 km/h i nie ma dnia, żebym jakiegoś narwańca nie zdenerwował swoją powolną jazdą. Z czystym sumieniem stwierdzisz, że jeździsz tą drogą 50 km/h? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To po co budować te ścieżki? Jest ścieżka to rowerzysta ma jechać ścieżką a nie jezdnią! A jeśli jest inaczej to policja ma karać. I nie chodzi tu ani o czas ani moją prędkość. A scieżka wraz z chodnikiem to jedynie jakieś 50-100m, potem jest kilkusetmetrowy odcinek ścieżki rowerowej. Wyłącznie ścieżki! I wcale się nie pienię.
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 16:23 |