![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Też to dzisiaj zauważyłem, aż w głowie się nie mieści, jak można takiego babola zrobić? Ciekawe ile osób w Krakowie się zorientuje, że coś za daleko do tego Cieszyna
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT Przegląd Dąbrowski
Modernizacja z dofinansowaniem Miasto przygotowuje się do remontu ulicy Piłsudskiego na odcinku od skrzyżowania z ul. Morcinka do skrzyżowania z ul. Piecucha. Są to dwie jezdnie o długości 2146 metrów, każda z dwoma lub trzema pasami ruchu o łącznej powierzchni 23 606 m kw. i 4212 m kw. chodników. Wzmocniona zostanie podbudowa drogi, wyrównana i ułożona nowa nawierzchnia z zastosowaniem masy asfaltobetonowej, zamontowane nowe krawężniki granitowe, wyremontowane istniejące wpusty uliczne wraz z przykanalikami oraz wyregulowane studnie kanalizacyjne. W ramach remontu nawierzchni chodników planuje się wydzielenie ścieżek rowerowych. Wszystkie przejścia dla pieszych zostaną wykonane w „kontraście” z zastosowaniem mas chemoutwardzalnych, z zaniżeniem tj. wtopionym krawężnikiem, będącym znacznym ułatwieniem dla przechodzących. Z myślą o osobach niewidomych i słabowidzących na zejściach z chodnika zastosowana zostanie kostka integracyjna, z charakterystycznymi wypustkami pełniącymi funkcje ostrzegawcze. Takie podłoże jest łatwo wyczuwalne zarówno dotykowo (stopami lub laską) jak i akustycznie. W ramach planowanego remontu drogi, wykonywany będzie również remont torowiska na skrzyżowaniu z ul. Kasprzaka, wykona go spółka Tramwaje Śląskie S. A. Wartość inwestycji to niewiele ponad 6 mln zł. Gmina złożyła wniosek o dofinansowanie zadania w ramach Narodowego Programu Przebudowy Dróg Lokalnych. Zaakceptowany został pozytywnie, musi go jeszcze zatwierdzić Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji. W ciągu miesiąca sprawa zostanie rozstrzygnięta. Gmina może otrzymać zwrot kosztów w wysokości do 50 proc. wartości inwestycji. Inwestycja zaplanowana jest do realizacji w 2015 roku. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Miasto przygotowuje się do remontu ulicy Piłsudskiego na odcinku od skrzyżowania z ul. Morcinka do skrzyżowania z ul. Piecucha. Koniecznościowo niech zrobią te światła przy Maku bo strach tam przechodzić. ![]() No i może rondo na skrzyżowaniu z Piecucha ?? W ramach remontu nawierzchni chodników planuje się wydzielenie ścieżek rowerowych. No i jakości tych ścieżek boję najbardziej ![]() Rozumiem, że Pan Oficer Rowerowy pomyśli o przejazdach rowerowych w poprzek drogi, a nie tylko wzdłuż ??? ![]() Wartość inwestycji to niewiele ponad 6 mln zł. Mało coś. Ale skoro tak tanio to może warto dołożyć do tego remont Majakowskiego-Morcinka ??? Ten post edytował bzenek sob, 15 lis 2014 - 17:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Szkoda, że nie od alei. No i Kasprzaka by się zdał remont.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Miasto przygotowuje się do remontu ulicy Piłsudskiego na odcinku od skrzyżowania z ul. Morcinka do skrzyżowania z ul. Piecucha. Koniecznościowo niech zrobią te światła przy Maku bo strach tam przechodzić. ![]() No i może rondo na skrzyżowaniu z Piecucha ?? W ramach remontu nawierzchni chodników planuje się wydzielenie ścieżek rowerowych. No i jakości tych ścieżek boję najbardziej ![]() Rozumiem, że Pan Oficer Rowerowy pomyśli o przejazdach rowerowych w poprzek drogi, a nie tylko wzdłuż ??? ![]() Wartość inwestycji to niewiele ponad 6 mln zł. Mało coś. Ale skoro tak tanio to może warto dołożyć do tego remont Majakowskiego-Morcinka ??? w UM nie ma i nigdy nie było stanowiska Oficera Rowerowego, a z Tobiaszem (autorem Studium Tras Rowerowych Miasta D.G. p.o. O.R.) nie przedłużono umowy o pracę - taka jest Nasza "Dąbrowa Rowerowa" Miasto Przyjazne Rowerzystom (nie mylić ze Stowarzyszeniem Rowerowa Dąbrowa) -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
w UM nie ma i nigdy nie było stanowiska Oficera Rowerowego, a z Tobiaszem (autorem Studium Tras Rowerowych Miasta D.G. p.o. O.R.) nie przedłużono umowy o pracę - taka jest Nasza "Dąbrowa Rowerowa" Miasto Przyjazne Rowerzystom (nie mylić ze Stowarzyszeniem Rowerowa Dąbrowa) Oooo serio ? ![]() Na stronie -> http://www.dabrowarowerowa.pl/ czytamy: "Od kwietnia 2013 Oficer Rowerowy w Dąbrowie Górniczej odpowiedzialny za „ułatwienie życia” rowerzystom w mieście, dostępny pod numerem 32 295 96 89 lub e-mailem tnykamowicz@dabrowa-gornicza.pl" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgłoszenie na naprawmy to dotyczące błędnego oznakowania zjazdu na Cieszyn na DK94 zostało zamknięte z komentarzem, że znak jest ustawiony prawidłowo...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja to proszę pana mam bardzo dobre połączenie wstaje rano za piętnaście trzecia, oczywiście nie skrecam tam gdzie trzeba jadąc do Cieszyna, jedę prosto za wiaduktem na slimaka na góre, pozniej 200 m wschodnią obwodnicą, poźniej znowu na ślimaka na dół, 200 metrów 94 w strone katowic, znowu na ślimaka na góre,i już jestem na nitce na wschodniej obwodnicy w stronie Cieszyna, a jak wiadomo mleko ma najszybszy transport
http://m.youtube.com/watch?v=fBfQgcLvg-c Ten post edytował georgeb pon, 17 lis 2014 - 19:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
to jest zdjęcie z SSC:
![]() ![]() jak mówią, że ok to się nie ma co dziwić, że gdy daaawno temu zwracałem uwagę na błędy w projekcie oznakowania, gdy remont dopiero ruszał. Potem zgłosiłem na naprawmyto.pl, gdy pierwsza błędna tablica została zamontowana i też po długim czasie napisali, że wszystko jest ok. Znalazłem wiele różnych błędów. W UM nie ma kto tego sprawdzać, albo są tam jacyś amatorzy "po znajomości". Pewnie odebrali projekt bez zastrzeżeń, a później odebrali już też realizację i teraz nie ma kto ponieść kosztów. Taki urzędnik sam powinien oddawać. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: pon, 06 paź 14 Nr użytkownika: 5,498 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Urzędnicy nie lubią przyznawać się do błędu.
Ten post edytował marder5 wto, 18 lis 2014 - 13:22 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
@prezes: Czy możesz dorzucić to zdjęcie do zgłoszenia na naprawmy to? Zdjęcie jest moje
![]() Najlepiej by urzędnikom zaznaczyć na czerwono w paincie... Ten post edytował luket wto, 18 lis 2014 - 13:31 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
No a co chodzi? Znak umieszczony jest prawidłowo, znaczy wszystkie odległości od pasa drogi, nad pasem drogi, w poprzek i na wzdłuż są prawidłowe. Kolory prawidłowe, liternictwo znormalizowane, więc o co idzie.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
@prezes: Czy możesz dorzucić to zdjęcie do zgłoszenia na naprawmy to? Zdjęcie jest moje ![]() Najlepiej by urzędnikom zaznaczyć na czerwono w paincie... zdjęcie dodane. ale i tak wątpię, że to coś da :/ autor poprzedniego alertu napisał, że zgłosił sprawę do GDDKiA. Jak już to wywalczymy i będzie można z pełną świadomością skręcić w prawo na Cieszyn, to problem pojawi się kilkadziesiąt metrów dalej, na skrzyżowaniu ze Staszica, tam też przydałoby się dopisać, że na Cieszyn/Bielsko na wprost, a jest tylko Wrocław,Kraków A4... ale tego to już na pewno nie zrozumieją. Ten post edytował prezes wto, 18 lis 2014 - 20:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 497 Dołączył: pon, 01 paź 07 Skąd: reden Nr użytkownika: 818 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a kiedy maja zamiar zdjac ograniczenia do 50 km/h ktore sa chyba na calym naszym odcinku dk94? do konca roku?
czy to taki sposob na odzyskanie kasy przez wpuszczenie tam nieoznakowanych radiowozow? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
a kiedy maja zamiar zdjac ograniczenia do 50 km/h ktore sa chyba na calym naszym odcinku dk94? do konca roku? czy to taki sposob na odzyskanie kasy przez wpuszczenie tam nieoznakowanych radiowozow? ![]() Tak, to jeden ze sposobow bedzie stosowany az nie podratuja budzetu panstwa, czyli do konca naszego zycia Jak skoncza sie wszystkie prace wykonczeniowe -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
Sygnalizacja na Al. Róż/Legionów albo się zepsuła, albo znowu przywrócili stare ustawienia sprzed wielu miesięcy. Znowu wróciły korki przez całą długość Al Róż. Zielone na Al. Róż "od dołu" świeci się przez kilka sekund i zdąży na nim przejechać kilka samochodów albo jeden TIR. Oczywiście trzeba stać przez wiele zmian świateł.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 59 Dołączył: czw, 06 lut 14 Nr użytkownika: 5,326 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sygnalizacja na Al. Róż/Legionów albo się zepsuła, albo znowu przywrócili stare ustawienia sprzed wielu miesięcy. Znowu wróciły korki przez całą długość Al Róż. Zielone na Al. Róż "od dołu" świeci się przez kilka sekund i zdąży na nim przejechać kilka samochodów albo jeden TIR. Oczywiście trzeba stać przez wiele zmian świateł. Ale taka sama sytuacja jest od strony zjazdu z DK (do jazdy na wprost na legionów i do skrętu w prawo wal. róż). Ostatni stałem w korku prawie od samego rozwidlenia. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
Sygnalizacja na Al. Róż/Legionów albo się zepsuła, albo znowu przywrócili stare ustawienia sprzed wielu miesięcy. Znowu wróciły korki przez całą długość Al Róż. Zielone na Al. Róż "od dołu" świeci się przez kilka sekund i zdąży na nim przejechać kilka samochodów albo jeden TIR. Oczywiście trzeba stać przez wiele zmian świateł. Ale taka sama sytuacja jest od strony zjazdu z DK (do jazdy na wprost na legionów i do skrętu w prawo wal. róż). Ostatni stałem w korku prawie od samego rozwidlenia. W czwartek stałem tak samo, na początku myślałem - ok, pewnie taka godzina, jechałem przed 16. Ale później jak widziałem sygnalizator to krótką chwilę tylko świeciło się zielone. Pytanie czy już tak na stałe, jak tak to nieciekawie. Pewnie trochę ruchu odciąży oddanie alej, ale trochę czasu jeszcze do tego jest. Ten post edytował Prosty wto, 25 lis 2014 - 23:31 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Co do sygnalizacji. Jak uruchomili światła koło "świtu" to przez długi czas można było być pewnym, stojąc na Tysiąclecia, że jak puszczą tych od targu, to zaraz puszczą tych od Kasprzaka. A teraz jest ciemna dupa. Stojąc koło dentysty widzę za sobą trzy auta, obok dwa, na Piłsudskiego jedno, dwa. Z przyzwyczajenia patrzę, jadą od targu, wrzucam jedynkę i ... puszczają z Piłsudskiego dwa samochody. Co za dureń to poustawiał. A najlepsze jest to, że w chwili gdy już dla mnie zaświeci się zielone, po przejeździe tych dwóch samochodów, to tramwaj dojeżdża do poprzecznej kreski.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 21:40 |