IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

179 Stron V  « < 127 128 129 130 131 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Komunikacja - drogi, ulice, chodniki, ścieżki rowerowe cz.2
prezes
post sob, 27 wrz 2014 - 18:13
Post #2561

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 192

CYTAT
Zamknięcie przejazdu na ul. Strzemieszyckiej

Od 26 września do 3 października, w ramach modernizacji torowiska prowadzonej przez PKP PLK, remontowany będzie przejazd kolejowy na ul. Strzemieszyckiej. W tym czasie wyłączony zostanie z ruchu.

Przejazd zostanie zamknięty 26 września o godz.20 , przywrócenie ruchu zaplanowano na 3 października na godz.17.

Z ul. Strzemieszyckiej do ul. Majewskiego objazd prowadzi drogami lokalnymi: ul. Narutowicza, Orkana, Łuszczaka, Szałasowizna, Wiosenną, Rodzinną i Rudną.

Z ul. Majewskiego do ul. Strzemieszyckiej prowadzi ulicą Rudną, Rodzinną, Wiosenną, Szałasowizna, Łuszczaka, Orkana, Narutowicza.

Źródło:http://www.dabrowa-gornicza.pl/aktualnosc-28726-zamkniecie_przejazdu_na_ul.html

Ten post edytował prezes sob, 27 wrz 2014 - 18:14
Go to the top of the page

+Quote Post
johnydg
post nie, 28 wrz 2014 - 18:29
Post #2562

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 4,646

Dzisiaj wybrałem się na objazd po DK-94 i powiem że są spore postępy. Prace ziemne praktycznie są zakończone, oprócz łącznika z ul. Majewskiego. Zamontowane są 2 tablice ze znakami zmiennych treści, koleje czekają na montaż, powoli zakładane są panele ekranów akustycznych, w okolicach przejścia prze trasę czynnego podczas wszystkich świętych, postępowanie w asfaltowaniu też są. Na wiadukcie w strzemiesycach wykonane jest już warstwa izolacji ( nie wiem czy na całym do kręcił się ochroniarz wiec nie jechałem po nim), pewnie niedługo będzie pierwsza warstwa asfaltu, barierek też jeszcze nie ma. Na zamkniętym zjedzie na 790 jest pierwsza warstwa asfaltu, tylko nie wiem czemu nie można było wydłużyć remontowanego odcinka 790 włącznie z węzłem z 94, żeby całe łącznice mogły być zrobione. Pomimo niedzieli godziny 16 było wykonywane oznakowanie pionowe. Ogółem na odcinku od 790 do Sławkowa, zostało do wykonania oznakowanie pionowe, poziome, uzupełnienie barierek energochłonnych, parę latarni i można jeździć.

+Quote Post
:)
post pon, 29 wrz 2014 - 09:09
Post #2563

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Podobno na początku października mają otworzyć odcinek od taśmociągu do Sławkowa, z tym, że w stronę centrum będą jeszcze zwężenia ze względu na wykonywanie oznakowania.
Do końca października planują otworzyć wszystko.

--------------------

+Quote Post
vacu
post pon, 29 wrz 2014 - 10:31
Post #2564

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(:) @ pon, 29 wrz 2014 - 09:09) *
Podobno na początku października mają otworzyć odcinek od taśmociągu do Sławkowa, z tym, że w stronę centrum będą jeszcze zwężenia ze względu na wykonywanie oznakowania.

Poszukałem info i znalazłem, że remont zaczął się w czerwcu ubiegłego roku, może nie jestem ekspertem ale tempo wydaje mi się mimo wszystko bardzo szybkie (biorąc pod uwagę, że dla porównania - prawie tyle samo - jeśli nie tyle samo - trwał remont jednego wiaduktu nad S86 w Sosnowcu niedawno). Ciekawe jak będzie z trwałością.

+Quote Post
DG_User
post pon, 29 wrz 2014 - 21:17
Post #2565

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,707

CYTAT(vacu @ pon, 29 wrz 2014 - 10:31) *

Poszukałem info i znalazłem, że remont zaczął się w czerwcu ubiegłego roku, może nie jestem ekspertem ale tempo wydaje mi się mimo wszystko bardzo szybkie (biorąc pod uwagę, że dla porównania - prawie tyle samo - jeśli nie tyle samo - trwał remont jednego wiaduktu nad S86 w Sosnowcu niedawno). Ciekawe jak będzie z trwałością.

Masz na myśli ten remont, gdzie wiadukt rozebrano i wybudowano na nowo nad najruchliwszą drogą w Polsce?

+Quote Post
vacu
post pon, 29 wrz 2014 - 22:27
Post #2566

Smokin' nigga

CYTAT(DG_User @ pon, 29 wrz 2014 - 21:17) *
CYTAT(vacu @ pon, 29 wrz 2014 - 10:31) *

Masz na myśli ten remont, gdzie wiadukt rozebrano i wybudowano na nowo nad najruchliwszą drogą w Polsce?

No ten. Ruchliwa nie ruchliwa, trwało to długo. Akurat ruchliwość to nie wiem jakie tu ma znaczenie bo jezdnie zamykano na przemian, a czy się zamyka ruchliwą czy nie - z punktu widzenia budowy - nie ma znaczenia (za to miało dla kierowców ;))

Zresztą odcinek dąbrowski DK94 też nie narzeka na brak ruchu a z wyjątkiem samego początku kiedy to wiele osób chciało objechać przez centrum to jakichś dramatycznych korków nie pamiętam (nie wiem jak to wyglądało od strony Sławkowa bo tam rzadziej bywam).

+Quote Post
post wto, 30 wrz 2014 - 08:36
Post #2567

Od dzisiaj (od 21) do czwartku (do 5) zamknięty też przejazd na Konopnickiej.

--------------------

+Quote Post
Zibar
post wto, 30 wrz 2014 - 12:50
Post #2568

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Już widzę jak wszyscy pojadą na światłach przy tragu i Damelu, gdzie na jedną zmianę załapie się z pięć samochodów laugh.gif

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
Rokko31
post wto, 30 wrz 2014 - 13:14
Post #2569

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 337

A dlaczego jest zamknięty przejazd, będą coś robić pod Pendolino?

+Quote Post
post pią, 03 paź 2014 - 09:27
Post #2570

Przejazd kolejowy na Konopnickiej to teraz dramat. A był od wielu lat całkiem fajnie zrobiony i można było bez problemu przejeżdżać z dużą prędkością.
Jeden z torów jest teraz dość mocno pochylony i zrobili stromy, krótki podjazd. Jak ktoś ma niskie zawieszenie to może mieć problem, do tego autobusy niskopodłogowe. Wygląda to na prowizorkę i mam nadzieję, że to tymczasowe.
Widać, że chcą przyspieszyć pociągi na tym łuku i tamta przebudowa była nieudana i wymagała poprawek.

--------------------

+Quote Post
Zibar
post pią, 03 paź 2014 - 09:29
Post #2571

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Prosi się w końcu wykonanie tunelu na przedłużeniu Kościuszki, ale to pewnie s-f w DG.

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
xMarcinx
post pią, 03 paź 2014 - 11:24
Post #2572

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

na kosciuszki to minimum dodatkowo dobrze by tunel zrobil jako przedluzenie kilinskiego czy granicznej

+Quote Post
Sebastian22
post pią, 03 paź 2014 - 15:24
Post #2573

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

DG miastem przejazdów, na krotkim odcinku jest ich chyba 4 gdzie np. w innych miastach niema ani jednego....

+Quote Post
DG_User
post sob, 04 paź 2014 - 20:31
Post #2574

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,707

Do kiedy będzie nieprzejezdna ulica Sosnowiecka między Katowicami a Sosnowcem? Już dość długo trwa ten remont...

+Quote Post
vacu
post sob, 04 paź 2014 - 20:51
Post #2575

Smokin' nigga

CYTAT(DG_User @ sob, 04 paź 2014 - 20:31) *
Do kiedy będzie nieprzejezdna ulica Sosnowiecka między Katowicami a Sosnowcem? Już dość długo trwa ten remont...

Dawno temu gdzieś czytałem, że grudzień 2014 :/ Mnie też to wkurza bo wydłuża mi dojazd do pracy o 10 minut i 5 km :/

+Quote Post
post pon, 06 paź 2014 - 10:18
Post #2576

CYTAT
idabrowa.pl

Zmiany na DK 94

Kierowcy jadący dąbrowską częścią DK 94 w najbliższym czasie muszą liczyć się ze zmianami w organizacji ruchu.

4 października, na odcinku od wiaduktu nad DW 790 do stacji paliw BP, ruch zostanie przeniesiony z jezdni północnej na południową.

Z kolei 6 października zamknięty zostanie tymczasowy łącznik DK 94 z ul. Staszica. Z powody budowy przepustu pod drogą, wyłączony z ruchu zostanie także fragment ul. Staszica – od tymczasowego łącznika do łącznika z DK 94 i DK 1. Jednocześnie otwarty zostanie stały łącznik ul. Staszica z DK 94.

--------------------

+Quote Post
luket
post pon, 06 paź 2014 - 17:51
Post #2577

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 508

CYTAT(:) @ pon, 06 paź 2014 - 10:18) *
CYTAT
idabrowa.pl

Zmiany na DK 94

Kierowcy jadący dąbrowską częścią DK 94 w najbliższym czasie muszą liczyć się ze zmianami w organizacji ruchu.

4 października, na odcinku od wiaduktu nad DW 790 do stacji paliw BP, ruch zostanie przeniesiony z jezdni północnej na południową.

Z kolei 6 października zamknięty zostanie tymczasowy łącznik DK 94 z ul. Staszica. Z powody budowy przepustu pod drogą, wyłączony z ruchu zostanie także fragment ul. Staszica – od tymczasowego łącznika do łącznika z DK 94 i DK 1. Jednocześnie otwarty zostanie stały łącznik ul. Staszica z DK 94.

Potwierdzam, od taśmociągu w stronę Sławkowa jeździmy dwoma jezdniami, przy czym w stronę Katowic ruch idzie jednym pasem, w stronę Sławkowa dwoma, dalej zamknięte jest skrzyżowanie na Zakawiu.
Objazd ul. staszica idzie remontowaną nitką między stałym a tymczasowym łacznikiem, przez co na wjeździe na łącznik z dk jest niezły chaos, każdy jeździ jak chce.
Dobrze, że do konca już niedaleko.

+Quote Post
olo
post wto, 07 paź 2014 - 17:14
Post #2578

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

Rowerowo przez aleje pojedziemy zieloną drogą.

Ten post edytował olo wto, 07 paź 2014 - 17:20

--------------------

+Quote Post
danielmdc
post wto, 07 paź 2014 - 18:17
Post #2579

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,133

Już współczuję kierowcom parkującym przy ścieżce laugh.gif Przecież ta ścieżka będzie prowadzić donikąd. Projektant dobry placek zamiast władować ją w środkowy chodnik lub w skrajne chodniki umieścił ją pomiędzy jezdnię a parkingi.

+Quote Post
Leszek
post wto, 07 paź 2014 - 18:41
Post #2580

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Takie samo rozwiązanie jest na Kosmonautów.

--------------------

+Quote Post

179 Stron V  « < 127 128 129 130 131 > » 
Reply to this topicStart new topic
6 Użytkowników czyta ten temat (6 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 05:55
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza