![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Zamknięcie przejazdu na ul. Strzemieszyckiej Od 26 września do 3 października, w ramach modernizacji torowiska prowadzonej przez PKP PLK, remontowany będzie przejazd kolejowy na ul. Strzemieszyckiej. W tym czasie wyłączony zostanie z ruchu. Przejazd zostanie zamknięty 26 września o godz.20 , przywrócenie ruchu zaplanowano na 3 października na godz.17. Z ul. Strzemieszyckiej do ul. Majewskiego objazd prowadzi drogami lokalnymi: ul. Narutowicza, Orkana, Łuszczaka, Szałasowizna, Wiosenną, Rodzinną i Rudną. Z ul. Majewskiego do ul. Strzemieszyckiej prowadzi ulicą Rudną, Rodzinną, Wiosenną, Szałasowizna, Łuszczaka, Orkana, Narutowicza. Źródło:http://www.dabrowa-gornicza.pl/aktualnosc-28726-zamkniecie_przejazdu_na_ul.html Ten post edytował prezes sob, 27 wrz 2014 - 18:14 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: nie, 22 maj 11 Nr użytkownika: 4,646 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzisiaj wybrałem się na objazd po DK-94 i powiem że są spore postępy. Prace ziemne praktycznie są zakończone, oprócz łącznika z ul. Majewskiego. Zamontowane są 2 tablice ze znakami zmiennych treści, koleje czekają na montaż, powoli zakładane są panele ekranów akustycznych, w okolicach przejścia prze trasę czynnego podczas wszystkich świętych, postępowanie w asfaltowaniu też są. Na wiadukcie w strzemiesycach wykonane jest już warstwa izolacji ( nie wiem czy na całym do kręcił się ochroniarz wiec nie jechałem po nim), pewnie niedługo będzie pierwsza warstwa asfaltu, barierek też jeszcze nie ma. Na zamkniętym zjedzie na 790 jest pierwsza warstwa asfaltu, tylko nie wiem czemu nie można było wydłużyć remontowanego odcinka 790 włącznie z węzłem z 94, żeby całe łącznice mogły być zrobione. Pomimo niedzieli godziny 16 było wykonywane oznakowanie pionowe. Ogółem na odcinku od 790 do Sławkowa, zostało do wykonania oznakowanie pionowe, poziome, uzupełnienie barierek energochłonnych, parę latarni i można jeździć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Podobno na początku października mają otworzyć odcinek od taśmociągu do Sławkowa, z tym, że w stronę centrum będą jeszcze zwężenia ze względu na wykonywanie oznakowania.
Do końca października planują otworzyć wszystko. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Podobno na początku października mają otworzyć odcinek od taśmociągu do Sławkowa, z tym, że w stronę centrum będą jeszcze zwężenia ze względu na wykonywanie oznakowania. Do końca października planują otworzyć wszystko. Poszukałem info i znalazłem, że remont zaczął się w czerwcu ubiegłego roku, może nie jestem ekspertem ale tempo wydaje mi się mimo wszystko bardzo szybkie (biorąc pod uwagę, że dla porównania - prawie tyle samo - jeśli nie tyle samo - trwał remont jednego wiaduktu nad S86 w Sosnowcu niedawno). Ciekawe jak będzie z trwałością. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Podobno na początku października mają otworzyć odcinek od taśmociągu do Sławkowa, z tym, że w stronę centrum będą jeszcze zwężenia ze względu na wykonywanie oznakowania. Do końca października planują otworzyć wszystko. Poszukałem info i znalazłem, że remont zaczął się w czerwcu ubiegłego roku, może nie jestem ekspertem ale tempo wydaje mi się mimo wszystko bardzo szybkie (biorąc pod uwagę, że dla porównania - prawie tyle samo - jeśli nie tyle samo - trwał remont jednego wiaduktu nad S86 w Sosnowcu niedawno). Ciekawe jak będzie z trwałością. Masz na myśli ten remont, gdzie wiadukt rozebrano i wybudowano na nowo nad najruchliwszą drogą w Polsce? |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Podobno na początku października mają otworzyć odcinek od taśmociągu do Sławkowa, z tym, że w stronę centrum będą jeszcze zwężenia ze względu na wykonywanie oznakowania. Do końca października planują otworzyć wszystko. Poszukałem info i znalazłem, że remont zaczął się w czerwcu ubiegłego roku, może nie jestem ekspertem ale tempo wydaje mi się mimo wszystko bardzo szybkie (biorąc pod uwagę, że dla porównania - prawie tyle samo - jeśli nie tyle samo - trwał remont jednego wiaduktu nad S86 w Sosnowcu niedawno). Ciekawe jak będzie z trwałością. Masz na myśli ten remont, gdzie wiadukt rozebrano i wybudowano na nowo nad najruchliwszą drogą w Polsce? No ten. Ruchliwa nie ruchliwa, trwało to długo. Akurat ruchliwość to nie wiem jakie tu ma znaczenie bo jezdnie zamykano na przemian, a czy się zamyka ruchliwą czy nie - z punktu widzenia budowy - nie ma znaczenia (za to miało dla kierowców ;)) Zresztą odcinek dąbrowski DK94 też nie narzeka na brak ruchu a z wyjątkiem samego początku kiedy to wiele osób chciało objechać przez centrum to jakichś dramatycznych korków nie pamiętam (nie wiem jak to wyglądało od strony Sławkowa bo tam rzadziej bywam). |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Od dzisiaj (od 21) do czwartku (do 5) zamknięty też przejazd na Konopnickiej.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Już widzę jak wszyscy pojadą na światłach przy tragu i Damelu, gdzie na jedną zmianę załapie się z pięć samochodów
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A dlaczego jest zamknięty przejazd, będą coś robić pod Pendolino?
|
|
|
![]()
|
|
Przejazd kolejowy na Konopnickiej to teraz dramat. A był od wielu lat całkiem fajnie zrobiony i można było bez problemu przejeżdżać z dużą prędkością.
Jeden z torów jest teraz dość mocno pochylony i zrobili stromy, krótki podjazd. Jak ktoś ma niskie zawieszenie to może mieć problem, do tego autobusy niskopodłogowe. Wygląda to na prowizorkę i mam nadzieję, że to tymczasowe. Widać, że chcą przyspieszyć pociągi na tym łuku i tamta przebudowa była nieudana i wymagała poprawek. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Prosi się w końcu wykonanie tunelu na przedłużeniu Kościuszki, ale to pewnie s-f w DG.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
na kosciuszki to minimum dodatkowo dobrze by tunel zrobil jako przedluzenie kilinskiego czy granicznej
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
DG miastem przejazdów, na krotkim odcinku jest ich chyba 4 gdzie np. w innych miastach niema ani jednego....
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Do kiedy będzie nieprzejezdna ulica Sosnowiecka między Katowicami a Sosnowcem? Już dość długo trwa ten remont...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT idabrowa.pl
Zmiany na DK 94 Kierowcy jadący dąbrowską częścią DK 94 w najbliższym czasie muszą liczyć się ze zmianami w organizacji ruchu. 4 października, na odcinku od wiaduktu nad DW 790 do stacji paliw BP, ruch zostanie przeniesiony z jezdni północnej na południową. Z kolei 6 października zamknięty zostanie tymczasowy łącznik DK 94 z ul. Staszica. Z powody budowy przepustu pod drogą, wyłączony z ruchu zostanie także fragment ul. Staszica – od tymczasowego łącznika do łącznika z DK 94 i DK 1. Jednocześnie otwarty zostanie stały łącznik ul. Staszica z DK 94. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT idabrowa.pl Zmiany na DK 94 Kierowcy jadący dąbrowską częścią DK 94 w najbliższym czasie muszą liczyć się ze zmianami w organizacji ruchu. 4 października, na odcinku od wiaduktu nad DW 790 do stacji paliw BP, ruch zostanie przeniesiony z jezdni północnej na południową. Z kolei 6 października zamknięty zostanie tymczasowy łącznik DK 94 z ul. Staszica. Z powody budowy przepustu pod drogą, wyłączony z ruchu zostanie także fragment ul. Staszica – od tymczasowego łącznika do łącznika z DK 94 i DK 1. Jednocześnie otwarty zostanie stały łącznik ul. Staszica z DK 94. Potwierdzam, od taśmociągu w stronę Sławkowa jeździmy dwoma jezdniami, przy czym w stronę Katowic ruch idzie jednym pasem, w stronę Sławkowa dwoma, dalej zamknięte jest skrzyżowanie na Zakawiu. Objazd ul. staszica idzie remontowaną nitką między stałym a tymczasowym łacznikiem, przez co na wjeździe na łącznik z dk jest niezły chaos, każdy jeździ jak chce. Dobrze, że do konca już niedaleko. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Rowerowo przez aleje pojedziemy zieloną drogą.
Ten post edytował olo wto, 07 paź 2014 - 17:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Już współczuję kierowcom parkującym przy ścieżce
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Takie samo rozwiązanie jest na Kosmonautów.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 05:55 |