![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
To się wyprowadź do np. Sosnowca - tam miasto zapewne jest bardziej przyjazne rowerzystom. A tak na poważnie. Zgłaszał ktoś nieprawidłowe oznakowanie? Zgłaszał ktos oznakowania na ścieżce? Zgłaszał ktoś by egzekwować prawo od pieszych chodzących po ścieżce? Zgłaszał ktoś, że na ścieżce stoją auta? Zgłaszał ktoś, że na ścieżkę nie da się wjechać? itd, itd, itd.... Ja zgłaszam nieprawidłowości na drogach jeśli takowe widzę i trochę oznakowań udało się w DG naprawić, uzupełnić. Parkujących pod targiem też zgłaszałem i nawet udało się, że kiedyś cały dzień jeden patrol tylko ul.Poniatowskiego pilnował. Że potem wszystko wróciło do normy to nie moja wina. Ale próbowałem. A Wy? Najlepiej marudzić i narzekać, ze czegoś nie ma, że coś jest złe itp. Niestety ale zarówno władze jak i służby trzeba zawalać tonami papieru, mailami, telefonami by coś drgnęło. No ale nie wszystkim się chce. I wolą marudzić zamiast cokolwiek robić. Drogi kolego, cieszy mnie Twój entuzjazm, ale ja nie mam czasu i ochoty na wolontariat, by zawalać urzędy " tonami papieru, mailami, telefonami by coś drgnęło" Pan "oficer rowerowy" w naszym mieście ma pod swoją pieczą ok. 1000 m. dróg rowerowych wytyczonych po chodnikach. Przy prędkości 5 km/h to jakieś 10 min. Ja płacę na to podatki, on bierze pieniądze. Rozumiem wskazanie jednej z tysiąca zatkanych studzienek, ale nie rozumiem czemu mam pisać maile o namalowanie "rowerków" Niech urzędnicy odpowiedzialni za to ruszą dupy i przynajmniej raz w miesiącu przejdą się tymi tzw. "ścieżkami rowerowymi" już nie żądam by na rowerze przejechali. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dokladnie jak pisze olo, ktoś dostaje za to kase z naszych podatków. Urzad miasta jest sługą wobec mieszkaców a nie vice versa, by jeszcze mieszkancy wyręczali urzedników.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
To teraz nie marudzić, że ścieżka jest be. I proszę by jeździć wytyczonymi ścieżkami a nie jezdnią czy pasem dla Was nie przeznaczonym
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
To teraz nie marudzić, że ścieżka jest be. I proszę by jeździć wytyczonymi ścieżkami a nie jezdnią czy pasem dla Was nie przeznaczonym A który to pas nie jest przeznaczony dla rowerzystów? Ja nie marudzę, ja żądam. Zejdź na ziemię.To teraz nie marudzić, że ścieżka jest be. I proszę by jeździć wytyczonymi ścieżkami a nie jezdnią czy pasem dla Was nie przeznaczonym A który to pas nie jest przeznaczony dla rowerzystów? Ja nie marudzę, ja żądam. Zejdź na ziemię.To teraz nie marudzić, że ścieżka jest be. I proszę by jeździć wytyczonymi ścieżkami a nie jezdnią czy pasem dla Was nie przeznaczonym dokładnie tak...ja nie jeżdze autem po chodniku bo na jezdni są dziury, brak linii albo zapadniete studzienki...Ten post edytował olo sob, 21 cze 2014 - 00:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
iAle za to parkujecie swoje blachy na nowouruchomionej drodze rowerowej na Tysiąclecia w niedzielę. A w zyciu nigdy tego nie zrobilem, za to nie raz musialem sie wlec za rowerkiem mimo ze mial swoja drozke nie na jezdni... A na czerwonym i tak spotkałeś tych, którzy Ciebie, wlokącego się za rowerkiem, wyprzedzili. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Zamknięcie ul. Białostockiego pod wiaduktem
24 czerwca zamknięty zostanie przejazd ul. Białostockiego pod wiaduktem DK 94. Utrudnienia spowodowane są pracami remontowymi prowadzonymi na wiadukcie. Zamknięcie ulicy pod wiaduktem zaplanowano na 24 czerwca, na godz.10. Normalna organizacja ruchu powinno zostać przywrócona 28 czerwca wieczorem. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do oznaczenia poziomego dróg w tym roku rzeczywiście bardziej jest ono odnawiane i widoczne na ulicach ,niech będzie na jakimś stanie dobrym chociaż na tych głównych ciągach komunikacyjnych miasta.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy jest jakaś możliwość aby drogi wewnątrz osiedlowe poprawił się ich stan ,jest to duży problem dotyczący wszystkich osiedli mieszkaniowych w mieście .
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiadomo coś o dacie ukończenia remontu DK94? Droga wygląda na prawie skończoną.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
http://www.gddkia.gov.pl/pl/19/lista-utrudnien
woj. śląskie Dabrowa Górnicza/Slawków Odcinek 36,1 km Data powstania 2013.06.13 13:00 Przyczyna (rodzaj) Modernizacja drogi Skutki ![]() ![]() Przewidywana data likwidacji 2014.12.31 15:00 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: nie, 22 maj 11 Nr użytkownika: 4,646 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wbrew pozorom pracy jest jeszcze dużo, ostatnio w niedziele wybrałem się na objazd rowerem remontowanej nitki, i dokładnie przyjrzałem się ile jest jeszcze pracy. Do zrobienia zostały 3 skrzyżowania z nawierzchnią betonową, łączniki z ulicami Staszic ( ten w lesie), z S1, z Majewskiego ( jeszcze nie ruszony) z Anny i Zakawie z. Na nitce ułożone są warstwy podbudowy i wiążąca na całej długości, w niektórych miejscach jest 1 warstwa ścierana, a na paru odcinkach 2 ostatnia. Do montażu zostało jeszcze wiele ekranów akustycznych, pewnie latarnie, stacje meteo, znaki zmiennej treści, zwykłe znaki, barierki, wagi, linie na jezdni, sygnalizacja świetlna.
I najważniejsze, 200 metrowy wiadukt jest na etapie montażu belek prefabrykowanych, wiec pracy jeszcze wiele. Ale na szczecie prace postępują szybko. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jestem w ciężkim szoku, ale cieszę się niezmiernie!
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak nie przepadam za naszym obecnym "pą prezydą" to tą akcją wzbudził u mnie nie mały szacunek.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jest prezydentem - więc uroczystość jest pod jego patronatem.... Swoją drogą tu sztandary z Leninem tam Wyklęci...
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 106 Dołączył: pon, 26 gru 11 Nr użytkownika: 4,888 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nierealne. Raczej chce upiec obie pieczenie przy jednym ogniu
![]() Ten post edytował danielmdc czw, 28 sie 2014 - 19:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 09:06 |