![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzisiaj jechałem w korku nową jezdnią DK94. Na odcinku od ul. Tysiąclecia od 11 Listopada naliczyłem sześć uszkodzeń nowych barier linowych (brak słupków, rozciągnięte liny), czyli w ciągu dwóch miesięcy od oddania nowej jezdni najpewniej sześciu kierowców wylądowało poza jezdnią...
Zresztą przy ilości osób zawracających nielegalnie w idiotyczny sposób na tym odcinku i przy zjazdach na S1 w ogóle mnie to nie dziwi... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
Dzisiaj jechałem w korku nową jezdnią DK94. Na odcinku od ul. Tysiąclecia od 11 Listopada naliczyłem sześć uszkodzeń nowych barier linowych (brak słupków, rozciągnięte liny), czyli w ciągu dwóch miesięcy od oddania nowej jezdni najpewniej sześciu kierowców wylądowało poza jezdnią... Zresztą przy ilości osób zawracających nielegalnie w idiotyczny sposób na tym odcinku i przy zjazdach na S1 w ogóle mnie to nie dziwi... Bo zamiast za karanie kierowców wzięli by się za budowę porządnych dróg i autostrad! ![]() -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trwa odnawianie poziomego oznakowania dróg ,widziałem nowe oznaczenie na drodze Piłsudskiego do Tysiąclecia .
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 385 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
CYTAT Dąbrowa Górnicza: przebudowa ulicy Chemicznej zacznie się wkrótce
Dąbrowa Górnicza. Przebudowa ulicy Chemicznej, przy której mieści się jedno z osiedli mieszkaniowych oraz Dom Kultury, wyczekiwany jest przez mieszkańców Ząbkowic do lat. Teraz wszystko ma się zmienić, a prace mają ruszyć wkrótce. Dąbrowa Górnicza: przebudowa ulicy Chemicznej zacznie się wkrótce - Ulica dziś jest nie tylko wąska, ale bardzo zniszczona. A to oznacza, że będzie pewnie całkowicie przekopana, a dojazd do domów i bloków utrudniony. No trudno, za to nareszcie będzie się po remoncie jeździć tędy bezpiecznie i komfortowo - mówi pan Jarosław, który mieszka przy ul. Chemicznej. Tak więc trzeba się będzie przygotować na objazdy i częściowe wyłączenia jezdni z ruchu. Generalny remont swoim zakresem obejmuje przebudowę jezdni i chodników na odcinku od zjazdu w ul. Chemiczną z ul. Armii Krajowej aż do zakładów ERG. Dodatkowo prace obejmują przebudowę zatok autobusowych, budowę kanalizacji deszczowej, wzmocnienie skarpy przy rzece Trzebyczce oraz dobudowę nowych miejsc postojowych i wymianę oświetlenia ulicznego. Wartość prac to ponad 1,8 mln złotych. Potrwają one do czerwca 2015 roku. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Po chyba 4 latach wreszcie odmalowują pasy na dąbrowskich ulicach. I cieszmy się z tego bo... następne malowanie za 4 lata. Co rok powinny być wybory samorządowe.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
po 4? tylko w zeszłym roku nie były odmalowywane z tego co kojarze...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Ostatnie odmalowanie miało miejsce w 2010 lub 2011 roku... No to może po 3. W 2012 i 2013 malowania pasów nie było. Tzn. było ale tylko na odnowionych odcinkach dróg.
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A Mnie jedno zastanawia praktycznie wszystkie miasta remontują teraz sieć tramwajową a chyba jedyna Dąbrowa ma to w dupie, jak myślicie wina Naszego miasta czy KZK a może obojgu?
|
|
|
![]()
|
|
A Mnie jedno zastanawia praktycznie wszystkie miasta remontują teraz sieć tramwajową a chyba jedyna Dąbrowa ma to w dupie, jak myślicie wina Naszego miasta czy KZK a może obojgu? Winny jest Będzin! Bo nie przystąpił do projektu. I to jest oficjalne stanowisko urzędu. Tylko dlaczego w ramach projektu nie próbowano wywalczyć budowy linii z Redenu do Zagórza? -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trudno winić Będzin i kazać mu wydawać dużo gotówki na tramwaje, kiedy brakuje im na bardziej podstawowe zadania. Za politykę miasta chyba wszyscy wiedzą kto odpowiada.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z tego co ja słyszałem to Dąbrowa dlatego nie przystąpiła do programu modernizacji infrastruktury tramwajowej jak tu piszecie wcześniej bo Będzin nie chciał brać udziału i miasto się podobno wycofało z projektu ,jedyne co zrobiło miasto wspólnie chyba z tramwajami to remont skrzyżowań na głównym ciągu komunikacyjnym i to tyle jak na razie.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No bez jaj że taką wymówkę mają nasi urzędnicy na brak przebudowy dąbrowskich torowisk. A w czym nas Będzin blokuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
I po jaką cholerę malowano te pasy dla rowerów na Tysiąclecia? Dzisiaj jakaś c..a jechała sobie rowerkiem drogą zamiast wytyczonym dla niego pasem. A jako, że z przeciwka akurat cały czas coś jechało, potem jeszcze autobus przyblokował przejazd to trzeba się było tłuc za nią do samej Alei ZD. A podobno to kierowcy są ci źli, którzy nie szanują praw rowerzystów. Zresztą taka sama sytuacja wiecznie jest na Piekle. Ścieżka koło drogi, a ścieżką żaden rowerzysta nie jedzie tylko wszyscy jadą drogą. Jestem zwolennikiem budowy ścieżek rowerowych czy wytyczania pasów dla rowerów ale czy widząc takie sytuacje krew się w człowieku gotuje
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I po jaką cholerę malowano te pasy dla rowerów na Tysiąclecia? Dzisiaj jakaś c..a jechała sobie rowerkiem drogą zamiast wytyczonym dla niego pasem. A jako, że z przeciwka akurat cały czas coś jechało, potem jeszcze autobus przyblokował przejazd to trzeba się było tłuc za nią do samej Alei ZD. A podobno to kierowcy są ci źli, którzy nie szanują praw rowerzystów. Zresztą taka sama sytuacja wiecznie jest na Piekle. Ścieżka koło drogi, a ścieżką żaden rowerzysta nie jedzie tylko wszyscy jadą drogą. Jestem zwolennikiem budowy ścieżek rowerowych czy wytyczania pasów dla rowerów ale czy widząc takie sytuacje krew się w człowieku gotuje heheh norma...to samo jest na piłsudskiego jadąc od bp w strone gołonoga...rowerkiem po ulicy mimo że na chodniku jest wytyczona droga rowerowa... |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
heheh norma...to samo jest na piłsudskiego jadąc od bp w strone gołonoga...rowerkiem po ulicy mimo że na chodniku jest wytyczona droga rowerowa... Na tym odcinku jest dwukolorowy chodnik, niestety oznaczeń, że jest tam droga dla rowerów brak. Teoretycznie więc jeżdżąc po chodniku łamiesz przepisy. Ot taka rzeczywistość ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
heheh norma...to samo jest na piłsudskiego jadąc od bp w strone gołonoga...rowerkiem po ulicy mimo że na chodniku jest wytyczona droga rowerowa... Na tym odcinku jest dwukolorowy chodnik, niestety oznaczeń, że jest tam droga dla rowerów brak. Teoretycznie więc jeżdżąc po chodniku łamiesz przepisy. Ot taka rzeczywistość ![]() Na Manhatanie oznakowanie jest! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Ilu z Was narzekacze jechało tą niby drogą rowerową przy Manhattanie? Ilu z pieszych wie, po czym chodzi, skoro nie ma namalowanych "rowerków" na właściwej połówce. Że narażamy się dzwoniąc dzwonkiem na inwektywy, głupkowaty wzrok itp. Ilu z Was pomyślało o tym że przy ostatnim wyjeździe z tego osiedla nie ma już znaku "droga dla rowerów" i trzeba zjechać 100 m przed skrzyżowaniem na ulicę. Ilu z Was wie, że nie mam możliwości wjechania na tę "ścieżkę" bo na "moim" wytyczonym pasami przejeździe, non stop stoją samochody i autobusy. Mam w dupie taką drogę rowerową i jadę ulicą. Ilu z Was w niedzielę przy targu na Morcinka zostawia samochody na wytyczonej i wymalowanej drodze rowerowej a strasz miejska i policja ma to w głębokim poważaniu? I tyle.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To się wyprowadź do np. Sosnowca - tam miasto zapewne jest bardziej przyjazne rowerzystom.
A tak na poważnie. Zgłaszał ktoś nieprawidłowe oznakowanie? Zgłaszał ktos oznakowania na ścieżce? Zgłaszał ktoś by egzekwować prawo od pieszych chodzących po ścieżce? Zgłaszał ktoś, że na ścieżce stoją auta? Zgłaszał ktoś, że na ścieżkę nie da się wjechać? itd, itd, itd.... Ja zgłaszam nieprawidłowości na drogach jeśli takowe widzę i trochę oznakowań udało się w DG naprawić, uzupełnić. Parkujących pod targiem też zgłaszałem i nawet udało się, że kiedyś cały dzień jeden patrol tylko ul.Poniatowskiego pilnował. Że potem wszystko wróciło do normy to nie moja wina. Ale próbowałem. A Wy? Najlepiej marudzić i narzekać, ze czegoś nie ma, że coś jest złe itp. Niestety ale zarówno władze jak i służby trzeba zawalać tonami papieru, mailami, telefonami by coś drgnęło. No ale nie wszystkim się chce. I wolą marudzić zamiast cokolwiek robić. Ten post edytował marcin.p śro, 18 cze 2014 - 23:52 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Olo ma rację. Nie wystarczą znaki przy wjeździe. Muszą być rowerki namalowane. Sam jak jestem pieszy nie wiem gdzie mam iść i się mylę. A już szczególnie na Kościuszki, na tym kabarecie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zespół Konsultacyjny ds. Polityki Rowerowej miasta Dąbrowa Górnicza
Zgodnie z Uchwałą XXXV/725/14 RM ten organ powołany został do celów o których mowa w postach powyżej. Teoretycznie w UM za oznakowanie odpowiedzialny jest Tobiasz Nykamowicz tnykamowicz@dabrowa-gornicza.pl - proszę pisać na ten adres e-mail wszelkie uwagi dotyczące oznakowania dróg rowerowych ! Zgodnie z powyższą Uchwałą miało zostać utworzone stanowisko "oficera rowerowego" - obowiązki te póki co zostały powierzone Tobiaszowi, pracownikowi Wydziału Komunikacji i Drogownictwa. Panie Prezydencie czekamy na wykonanie podpunktu 2, punktu V.3 załącznika do Uchwały XXXV/725/14, czekamy na Oficera Rowerowego !!! Ten post edytował mawwm czw, 19 cze 2014 - 18:42 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 09:06 |