![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 03 kwi 14 Nr użytkownika: 5,384 Płeć: Mężczyzna GG: 2345259 ![]() |
Jeżdżę nowo wyremontowaną trasą DK94 przynajmniej 2 razy dziennie ,a zdarza się że częściej w ciągu jednego dnia .
Wydaje mi się ,że w niektórych miejscach droga jest źle oznakowana. Przykład Zjazd z ul. Staszica w stronę Krakowa, nie widnieje ,żadna informacja , na innych odcinka jest może ciut lepiej ,ale ogólnie powinno to być bardziej widoczne. Do tego zauważyłem ,że spora grupa kierowców gubi się w tym jak ma wyjechać czy też wjechać, sporo też śladów po zbitych lampach czy też szybach ( zapewne przyczyną jest złe oznakowanie jak i to ,że ludzie nie patrzą na znaki i nie zwalniają do takie prędkości jak trzeba). I kolejny śmieszny przykład co potrafią kierowcy. Nowe rondo które powstało przy dojeździe do Pogorii IV, dojeżdżając zauważyłem auta jadące z kierunku Pogorii w stronę centrum i zamiast przejechać jak rondo nakazuje czyli w ruchu okrężnym , to auta jadą na wprost przecinając drogę przez wysepkę ,która jest położona z kostki burkowej )) |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 59 Dołączył: czw, 06 lut 14 Nr użytkownika: 5,326 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do wyremontowanej DK94 to jakiś kierowca już przetestował bariery linowe
![]() ![]() Co do tego typu rondek u nas w Polsce to jeszcze dużo wody w Wiśle musi upłynąć zanim ludzie się nauczą... W Anglii nawet wysepek nie ma tylko kółko narysowane farbą i ludzie jeżdżą jak powinni... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
I kolejny śmieszny przykład co potrafią kierowcy. Nowe rondo które powstało przy dojeździe do Pogorii IV, dojeżdżając zauważyłem auta jadące z kierunku Pogorii w stronę centrum i zamiast przejechać jak rondo nakazuje czyli w ruchu okrężnym , to auta jadą na wprost przecinając drogę przez wysepkę ,która jest położona z kostki burkowej )) To jeszcze nic, nie tak dawno jak była pogoda to wybrałem się na rower na Pogorię i widziałem jak gościu jadąc od strony ulicy Zakładowej skręcał w lewo jadąc pod prąd na rondzie, a nie jadąc na około ![]() A to, że auta jadą tam na wprost to jest chyba normą. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
Co do wyremontowanej DK94 to jakiś kierowca już przetestował bariery linowe ![]() ![]() Co do tego typu rondek u nas w Polsce to jeszcze dużo wody w Wiśle musi upłynąć zanim ludzie się nauczą... W Anglii nawet wysepek nie ma tylko kółko narysowane farbą i ludzie jeżdżą jak powinni... Z postów w tym temacie oraz w wątku oświetleniowym wynika niezbicie, że ludzie nie tylko muszą nauczyć się korzystać z rond ale w ogóle z jezdni... -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Debili w PL jest na pęczki. Ale w okolicy Piekła nie tylko z kierowców ten debilizm wyłazi. Ja tam dostrzegam całą masę poje..nych rowerzystów, którzy mając ścieżkę jadą... ulicą.
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I kolejny śmieszny przykład co potrafią kierowcy. Nowe rondo które powstało przy dojeździe do Pogorii IV, dojeżdżając zauważyłem auta jadące z kierunku Pogorii w stronę centrum i zamiast przejechać jak rondo nakazuje czyli w ruchu okrężnym , to auta jadą na wprost przecinając drogę przez wysepkę ,która jest położona z kostki burkowej )) To jeszcze nic, nie tak dawno jak była pogoda to wybrałem się na rower na Pogorię i widziałem jak gościu jadąc od strony ulicy Zakładowej skręcał w lewo jadąc pod prąd na rondzie, a nie jadąc na około ![]() A to, że auta jadą tam na wprost to jest chyba normą. To jak na rondku na Manhatanie. Niemal codziennie widzę debila, który nie objedzie ronda tylko pojedzie pod prąd bo szybciej i kręcić kierownicą tak dużo nie trzeba. |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
nddg z DK94
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
CYTAT Dąbrowa Górnicza zamknięty przejazd kolejowy. Od 25 do 28 kwietnia, w ramach modernizacji torowiska prowadzonej przez PKP PLK, remontowany będzie przejazd kolejowy na ul. Strzemieszyckiej. W tym czasie wyłączony zostanie z ruchu. http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...41808,t,id.html plotki mieszkancow, ktore krazyly od kilkunastu dni podawaly czas zamkniecia do 2 miesiecy nawet ![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Dziś zaczęli malować oznaczenia pasa rowerowego na Tysiąclecia na odcinku Piłsudskiego - Al. Zagłębia Dąbrowskiego.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 385 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
CYTAT Kolejny remont w Dąbrowie Górniczej. Wymienią nawierzchnię jezdni
23 kwietnia, na około trzy tygodnie, wyłączona z ruchu zostanie ulica Napierskiego. W tym czasie wykonywany będzie remont nawierzchni jezdni. Objazd z ulicy Podłęknickiej do Urbańskiego wytyczony został ulicą Niemcewicza. Tamtędy pojadą autobusy jadące z osiedla Łęknice. W ulicy Napierskiego dobiegły końca prace związane z uporządkowaniem gospodarki-wodno ściekowej. Podczas zamknięcia układane będą warstwy jezdni. W czasie prowadzonych robót mieszkańcy będą mieć zapewniony dojazd do posesji. Ten post edytował matidg wto, 22 kwi 2014 - 18:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziś zaczęli malować oznaczenia pasa rowerowego na Tysiąclecia na odcinku Piłsudskiego - Al. Zagłębia Dąbrowskiego. Dzis to zauwzylem - totalna porazka, ciekawe co zrobia z wiecznie zaparkowanymi autami zaraz za apteką.... inna sprawa - gdzie zgłosić fakt że światła na 11go listopada przy Lidlu powinny funkcjonować tylko w godzinach otwarcia marketu a nie całą dobę - ogólnie u nas w miescie nie ma czegos takiego jak wylaczenie sygnalizacji i jadac w nocy gdzie nie ma ruchu na kazdym skrzyzowaniu trzeba stać, nie rzadko samemu na całym skrzyzowaniu ! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Światła przy Lidlu to absurd, ale ma się dobrze od wielu lat i nie sądzę, by udało się to zmienić - ale spróbuj może napisać na naprawmyto?
Na Tysiąclecia nie będzie ścieżki w stronę Piłsudskiego na wysokości wieżowców 2-10 (zostaje parking) - ciekawe, czy rowery będą chcieli skierować przez uliczkę osiedlową czy po prostu ruch mieszany? Tak czy owak - dla mnie brak konsekwencji... A co do parkowania pod apteką - najprostsze chyba wejście postawić słupki na krawędzi chodnika (przy krawężniku), bo w regularne kontrole SM/Policji nie wierzę. Ten post edytował Leszek śro, 23 kwi 2014 - 09:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sprawę z sygnalizacją świetlną możesz zgłosić do naprawmyTo lub do Wydziału Komunikacji i Drogownictwa zasygnalizować im taki problem do rozwiązania.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgłaszałem to już dawno temu - światła należą do Lidla i nie zostanie to zrobione.
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/16889 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
http://naprawmyto.pl/21979 przez tą "nieruchomość gruntową nie posiadającą użytku drogowego" nie przechodzi przypadkiem jedna ze ścieżek rowerowych? Czarnym szlakiem oznaczona bodajże.
-------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Zgłaszałem to już dawno temu - światła należą do Lidla i nie zostanie to zrobione. http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/16889 Haha to jest lepszy numer ![]() Dajmy na to, że taki sklep sobie ustawi światła tak by bezwzględne pierwszeństwo miały auta doń skręcające za cenę korków w pozostałych kierunkach. I co mu można zrobić? Ano nic, bo to ich światła haha |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgłaszałem to już dawno temu - światła należą do Lidla i nie zostanie to zrobione. http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/16889 Kiedyś światła przy lidlu działały tak, że jak się zbliżało auto to światła się zmieniały, to teraz tak nie jest? Nie trzeba było stać i czekać, chyba że się jechało motorem i nie wyłapała indukcja. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
sa normlane cykle - najgorsze ze przez całą dobę
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
sa normlane cykle - najgorsze ze przez całą dobę Jak jakąś kobitkę obrobią w nocy na czerwonym, to wtedy zgaszą...W Polsce potrzeba nieszczęścia, żeby ktoś zmądrzał. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 16:11 |