![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Dodam od siebie ważną wiadomość.
Wyłączone z ruchu są przystanki Mickiewicza i Real dla autobusu 604. 604 jedzie od dziś przez aleje. Staje na Majakowskiego. Wiadomość potwierdzona. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Remonty w ostatnim czasie wynikają również z prostej arytmetyki polityczno/samorządowej, gdyż ludzie związani z tym światem najlepiej liczą do czterech ![]() Kościuszki w górę zamknięta dla pojazdów pow.3,5 t, objazd prze aleję Róż, w stronę PKP utrudnienia, do CH Pogoria zalecany wjazd od Sobieskiego (chyba szykuje się budowa ronda przy Przybylaka). Życzę wszystkim cierpliwości i na ciepłe dni wakacji rower polecam ![]() Mnie właśnie rano zaskoczyło to wszystko, bo lada chwila nie będę miał jak z domu wyjechać, nosz kurde muszą wszystko w jednym czasie, kilka lat nikt palcem nie kiwnie a teraz na hura ![]() A ktoś mi powie dlaczego ustawiono przystanek autobusowy pod technikum na Królowej Jadwigi? Zamiast którego przystanku to? |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ktoś mi powie dlaczego ustawiono przystanek autobusowy pod technikum na Królowej Jadwigi? Zamiast którego przystanku to? CYTAT Komunikacyjny Związek Komunalny GOP informuje, że w związku z całkowitym wyłączeniem z ruchu fragmentu ulicy Wojska Polskiego (pod wiaduktem Drogi Krajowej nr 94) od 3 lipca 2013 roku linie autobusowe nr: 28, 49, 84 i 928 zostaną skierowane na trasy objazdowe.
Po obsłużeniu przystanku „Dąbrowa Górnicza Centrum” autobusy pojadą ulicami: Królowej Jadwigi, Aleją Róż i Starocmentarną, do włączenia się na trasę rozkładową na przystanku „Dąbrowa Górnicza Staszic”. Trasa powrotna przebiegać będzie analogicznie. Wyłączony z obsługi zostanie przystanek „Dąbrowa Górnicza Reden Wojska Polskiego”. Uruchomione zostaną natomiast tymczasowe stanowiska przystanków: „Dąbrowa Górnicza Aleja Róż” – przy ulicy Królowej Jadwigi, na wysokości budynku Zespołu Szkół Technicznych (w kierunku Strzemieszyc) oraz „Dąbrowa Górnicza Reden Korczaka” – przy ulicy Starocmentarnej w rejonie skrzyżowania z ulicą Wojska Polskiego (dla obu kierunków). Ten post edytował Zibar czw, 04 lip 2013 - 20:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Uruchomione zostaną natomiast tymczasowe stanowiska przystanków: „Dąbrowa Górnicza Aleja Róż” – przy ulicy Królowej Jadwigi, na wysokości budynku Zespołu Szkół Technicznych (w kierunku Strzemieszyc) oraz „Dąbrowa Górnicza Reden Korczaka” – przy ulicy Starocmentarnej w rejonie skrzyżowania z ulicą Wojska Polskiego (dla obu kierunków). Dzięki, nie przyszło mi do głowy że to przez to. Aczkolwiek chyba zrobiono to bez głowy, co prawda zasłaniał mi autobus więc na 100% pewny nie jestem ale rano wysiadający z owego autobusu szli wężykiem pomiędzy jezdnią a barierkami tak jakby w miejscu gdzie jest przystanek nie zdemontowano barier :/ |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy ktoś z Was jechał już po 'wyremontowanej' Królowej Jadwigi? Kostki brukowej rzeczywiście już nie ma ale łata asfaltu położona zamiast niej jest tragicznie wylana (chłopaki chyba asfalt łopatami przyklepywali
![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Nie mieli czasem frezować asfaltu i wylewać na nowo?
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Czy ktoś z Was jechał już po 'wyremontowanej' Królowej Jadwigi? Kostki brukowej rzeczywiście już nie ma ale łata asfaltu położona zamiast niej jest tragicznie wylana (chłopaki chyba asfalt łopatami przyklepywali ![]() Dokładnie, katastrofa. To jest nasmarkane... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,294 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie się otworzył. Zaskoczyło mnie to 90 studzienek, aż tyle tego ![]() CYTAT Kostka brukowa zniknie ze studzienek przy Królowej Jadwigi purz 01.07.2013 14:29 A A A Drukuj Na własny koszt wykonawca remontu ul. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej usunie kostkę, którą obłożył wloty studzienek kanalizacyjnych Do połowy lipca potrwają prace poprawkowe przy naprawie wlotów studzienek kanalizacyjnych na ul. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej. Prowadzone od poniedziałku prace obejmują odcinek od ronda w centrum do ronda Merkury. Jak się okazało, obłożenie studzienek kostką brukową nie było najlepszym pomysłem - z czasem kostka zapadała się, a na ulicy tworzyły się ''dziury''. - Kostka zostanie zlikwidowana przy wlotach do 90 studni. W jej miejscu zamontowane zostaną pierścienie odciążające pokryte asfaltem - mówi Przemysław Jodłowski z wydziału komunikacji i drogownictwa Urzędu Miasta w Dąbrowie Górniczej. Jak informują przedstawiciele miasta, prace odbywają się w ramach napraw gwarancyjnych i prowadzone są na koszt wykonawcy. Na obu jezdniach pojawią się utrudnienia związane ze zwężeniami. W drugiej połowie lipca, na czas frezowania i układania nowej nawierzchni, także na rondzie Merkury, możliwe będzie czasowe zamykanie części jezdni. Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...l#ixzz2Xp9yUoov Wszystko jest stronę wcześniej. Ten post edytował kolek sob, 06 lip 2013 - 23:13 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kolek - wiemy, że trwają prace gwarancyjne...
Pytanie - jak można je wykonać na tak niskim ("nasmarkane" dobrze oddaje rzeczywistość) poziomie... -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziadostwo dziadostwo i jeszcze raz dziadostwo , leśne dziady z UM mają mieszkańców DG za idiotów, w głowie sie nie miesci jak można tak spie.....ć to łatanie. Za takie badziewie powinny być kary finansowe takie żeby baranowi jednemu i drugiemu odechciało sie odwalać taka fuszere, i nie mówie tutaj tylko o wykonawcy ale też o dziadach siedzacych w urzedzie i pozwalajacych na wyrzucanie w błoto naszej kasy. Wywalić na zbity pysk ze dwie sztuki to by tam dzień i noc stali nad tymi dziurami i pilnowali roboty. Nic sie nie zmieni w tym kraju nic
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Chyba przesadzacie. Póki co zrobili tak, a nie inaczej. W drugiej połowie lipca zamkną drogę, sfrezują na całej długości i położą nową nawierzchnię więc wszystko będzie dobrze.
Więc póki co chyba i tak nikt nie miał co odbierać, bo naprawy dalej trwają ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To jest zrobione tylko tymczasowo jak zrobia wszystkie studnie będą frezować nawierzchnie jezdni na całej długości i kłaść nową.A swoją drogą trzeba by też zapytać czy planują wymianę kostki brukowej w zatoce autobusowej bo się cała rusza tego chyba nie obejmuje gwarancja wykonawcy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja przekornie wykonawców pochwalę
![]() jechałem w sobotę rano przez Dąbrowę, ruch mały i właśnie wtedy chłopaki remontowały. Tak właśnie powinno być. Co do nasmarkania to spokojnie - na pewno to poprawią w swoim bliżej nieokreślonym czasie ale poprawią. Studzienki zalane asfaltem na Manhattanie odkopali po pół roku i prawie głupio mi się zrobiło bo ich na forum za to kiedyś przejechałem ![]() Ten post edytował Bathurst nie, 07 lip 2013 - 19:33 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślałem ze to wersja final tego remontu, jezeli poprawia to okej
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
Co do nasmarkania to spokojnie - na pewno to poprawią w swoim bliżej nieokreślonym czasie ale poprawią. oczywiście na pewno poprawią w bliżej nieokreślonym czasie a czy ktoś pomyślał o kierowcach którzy będą do tego czasu jeździć po tej drodze? nie można tego od razu dobrze zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do nasmarkania to spokojnie - na pewno to poprawią w swoim bliżej nieokreślonym czasie ale poprawią. oczywiście na pewno poprawią w bliżej nieokreślonym czasie a czy ktoś pomyślał o kierowcach którzy będą do tego czasu jeździć po tej drodze? nie można tego od razu dobrze zrobić? kierowca w tym kraju ma siedzieć cicho, płacić mandaty, naprawiać zawieszenie i oddawać organy do przeszczepu..... -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
oczywiście na pewno poprawią w bliżej nieokreślonym czasie a czy ktoś pomyślał o kierowcach którzy będą do tego czasu jeździć po tej drodze? nie można tego od razu dobrze zrobić? Właśnie też o tym dzisiaj myślałem, wprawdzie trochę przesadzasz, bo ta ciapciaja co to ją zrobili i tak jest 5x lepsza od kosteczki ale jednak nie rozumiem co za problem porządnie to załatać. Da się, bo widziałem za granicą, w Niemczech są takie drogi, że łata na łacie ale gładkie jak stół. Nie rozumiem wykonawców, nawet jeśliby zainwestować w taką technologię to i tak chyba taniej byłoby załatać porządnie niż wymieniać cała nawierzchnię, tym bardziej, że poza studzienkami nie jest w złym stanie. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Uważajcie w centrum na Królowej Jadwigi zfrezowali nawierzchnie drogi tworzą się korki
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Możecie mi wytłumaczyć czemu zerwali całkiem nowy asfalt? Bo chyba nie rozumiem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Skoro naprawiali studzienki, lepiej, że zerwali i położą na nowo całą warstwę ścieralną - zamiast "obklejać" tylko wokół klap.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 12:02 |