IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

179 Stron V  « < 97 98 99 100 101 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Komunikacja - drogi, ulice, chodniki, ścieżki rowerowe cz.2
sandwich
post czw, 04 lip 2013 - 20:00
Post #1961

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,277
GG: 9877186 status gadu-gadu

Dodam od siebie ważną wiadomość.
Wyłączone z ruchu są przystanki Mickiewicza i Real dla autobusu 604.
604 jedzie od dziś przez aleje. Staje na Majakowskiego.

Wiadomość potwierdzona.
Go to the top of the page

+Quote Post
vacu
post czw, 04 lip 2013 - 20:02
Post #1962

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Zibar @ czw, 04 lip 2013 - 18:28) *
Remonty w ostatnim czasie wynikają również z prostej arytmetyki polityczno/samorządowej, gdyż ludzie związani z tym światem najlepiej liczą do czterech tongue.gif więc szykujcie się na sporą kumulację. Przed rondem w centrum pojawiły się nowe znaki...
Kościuszki w górę zamknięta dla pojazdów pow.3,5 t, objazd prze aleję Róż, w stronę PKP utrudnienia, do CH Pogoria zalecany wjazd od Sobieskiego (chyba szykuje się budowa ronda przy Przybylaka). Życzę wszystkim cierpliwości i na ciepłe dni wakacji rower polecam laugh.gif

Mnie właśnie rano zaskoczyło to wszystko, bo lada chwila nie będę miał jak z domu wyjechać, nosz kurde muszą wszystko w jednym czasie, kilka lat nikt palcem nie kiwnie a teraz na hura angry.gif I nachwaliłem się wczoraj drogowców a dzisiaj na Królowej Jadwigi zastałem rano niezły burdel, wyłączono światła na skrzyżowaniu z Augustynika i były przepychanki na zasadzie "kto silniejszy" :/ Nie wiem jak później, bo już nie ryzykuję przejazdu tamtędy.

A ktoś mi powie dlaczego ustawiono przystanek autobusowy pod technikum na Królowej Jadwigi? Zamiast którego przystanku to?

+Quote Post
Zibar
post czw, 04 lip 2013 - 20:13
Post #1963

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

CYTAT(vacu @ czw, 04 lip 2013 - 20:02) *
A ktoś mi powie dlaczego ustawiono przystanek autobusowy pod technikum na Królowej Jadwigi? Zamiast którego przystanku to?

CYTAT
Komunikacyjny Związek Komunalny GOP informuje, że w związku z całkowitym wyłączeniem z ruchu fragmentu ulicy Wojska Polskiego (pod wiaduktem Drogi Krajowej nr 94) od 3 lipca 2013 roku linie autobusowe nr: 28, 49, 84 i 928 zostaną skierowane na trasy objazdowe.

Po obsłużeniu przystanku „Dąbrowa Górnicza Centrum” autobusy pojadą ulicami: Królowej Jadwigi, Aleją Róż i Starocmentarną, do włączenia się na trasę rozkładową na przystanku „Dąbrowa Górnicza Staszic”.

Trasa powrotna przebiegać będzie analogicznie. Wyłączony z obsługi zostanie przystanek „Dąbrowa Górnicza Reden Wojska Polskiego”.

Uruchomione zostaną natomiast tymczasowe stanowiska przystanków: „Dąbrowa Górnicza Aleja Róż” – przy ulicy Królowej Jadwigi, na wysokości budynku Zespołu Szkół Technicznych (w kierunku Strzemieszyc) oraz „Dąbrowa Górnicza Reden Korczaka” – przy ulicy Starocmentarnej w rejonie skrzyżowania z ulicą Wojska Polskiego (dla obu kierunków).

Ten post edytował Zibar czw, 04 lip 2013 - 20:13

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
vacu
post czw, 04 lip 2013 - 20:25
Post #1964

Smokin' nigga

CYTAT(Zibar @ czw, 04 lip 2013 - 20:13) *
Uruchomione zostaną natomiast tymczasowe stanowiska przystanków: „Dąbrowa Górnicza Aleja Róż” – przy ulicy Królowej Jadwigi, na wysokości budynku Zespołu Szkół Technicznych (w kierunku Strzemieszyc) oraz „Dąbrowa Górnicza Reden Korczaka” – przy ulicy Starocmentarnej w rejonie skrzyżowania z ulicą Wojska Polskiego (dla obu kierunków).

Dzięki, nie przyszło mi do głowy że to przez to. Aczkolwiek chyba zrobiono to bez głowy, co prawda zasłaniał mi autobus więc na 100% pewny nie jestem ale rano wysiadający z owego autobusu szli wężykiem pomiędzy jezdnią a barierkami tak jakby w miejscu gdzie jest przystanek nie zdemontowano barier :/

+Quote Post
Slyzaba
post sob, 06 lip 2013 - 22:12
Post #1965

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,199

Czy ktoś z Was jechał już po 'wyremontowanej' Królowej Jadwigi? Kostki brukowej rzeczywiście już nie ma ale łata asfaltu położona zamiast niej jest tragicznie wylana (chłopaki chyba asfalt łopatami przyklepywali sad.gif). Wg mnie tak 'naprawiona' droga nie powinna być w ogóle odebrana...

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa

+Quote Post
szer
post sob, 06 lip 2013 - 22:16
Post #1966

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Nie mieli czasem frezować asfaltu i wylewać na nowo?

--------------------
33001,04

+Quote Post
olo
post sob, 06 lip 2013 - 22:40
Post #1967

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

CYTAT(Slyzaba @ sob, 06 lip 2013 - 22:12) *
Czy ktoś z Was jechał już po 'wyremontowanej' Królowej Jadwigi? Kostki brukowej rzeczywiście już nie ma ale łata asfaltu położona zamiast niej jest tragicznie wylana (chłopaki chyba asfalt łopatami przyklepywali sad.gif). Wg mnie tak 'naprawiona' droga nie powinna być w ogóle odebrana...

Dokładnie, katastrofa. To jest nasmarkane...

--------------------

+Quote Post
kolek
post sob, 06 lip 2013 - 23:12
Post #1968

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,294

CYTAT(Bathurst @ pon, 01 lip 2013 - 21:36) *
Mnie się otworzył. Zaskoczyło mnie to 90 studzienek, aż tyle tego ohmy.gif
CYTAT
Kostka brukowa zniknie ze studzienek przy Królowej Jadwigi
purz
01.07.2013 14:29
A A A Drukuj
Na własny koszt wykonawca remontu ul. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej usunie kostkę, którą obłożył wloty studzienek kanalizacyjnych

Do połowy lipca potrwają prace poprawkowe przy naprawie wlotów studzienek kanalizacyjnych na ul. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej.

Prowadzone od poniedziałku prace obejmują odcinek od ronda w centrum do ronda Merkury.

Jak się okazało, obłożenie studzienek kostką brukową nie było najlepszym pomysłem - z czasem kostka zapadała się, a na ulicy tworzyły się ''dziury''.

- Kostka zostanie zlikwidowana przy wlotach do 90 studni. W jej miejscu zamontowane zostaną pierścienie odciążające pokryte asfaltem - mówi Przemysław Jodłowski z wydziału komunikacji i drogownictwa Urzędu Miasta w Dąbrowie Górniczej.

Jak informują przedstawiciele miasta, prace odbywają się w ramach napraw gwarancyjnych i prowadzone są na koszt wykonawcy.

Na obu jezdniach pojawią się utrudnienia związane ze zwężeniami. W drugiej połowie lipca, na czas frezowania i układania nowej nawierzchni, także na rondzie Merkury, możliwe będzie czasowe zamykanie części jezdni.

Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...l#ixzz2Xp9yUoov

Wszystko jest stronę wcześniej.

Ten post edytował kolek sob, 06 lip 2013 - 23:13

+Quote Post
Slyzaba
post nie, 07 lip 2013 - 00:41
Post #1969

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,199

kolek - wiemy, że trwają prace gwarancyjne...
Pytanie - jak można je wykonać na tak niskim ("nasmarkane" dobrze oddaje rzeczywistość) poziomie...

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa

+Quote Post
georgeb
post nie, 07 lip 2013 - 09:16
Post #1970

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4

Dziadostwo dziadostwo i jeszcze raz dziadostwo , leśne dziady z UM mają mieszkańców DG za idiotów, w głowie sie nie miesci jak można tak spie.....ć to łatanie. Za takie badziewie powinny być kary finansowe takie żeby baranowi jednemu i drugiemu odechciało sie odwalać taka fuszere, i nie mówie tutaj tylko o wykonawcy ale też o dziadach siedzacych w urzedzie i pozwalajacych na wyrzucanie w błoto naszej kasy. Wywalić na zbity pysk ze dwie sztuki to by tam dzień i noc stali nad tymi dziurami i pilnowali roboty. Nic sie nie zmieni w tym kraju nic

+Quote Post
szer
post nie, 07 lip 2013 - 10:06
Post #1971

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Chyba przesadzacie. Póki co zrobili tak, a nie inaczej. W drugiej połowie lipca zamkną drogę, sfrezują na całej długości i położą nową nawierzchnię więc wszystko będzie dobrze.
Więc póki co chyba i tak nikt nie miał co odbierać, bo naprawy dalej trwają tongue.gif

--------------------
33001,04

+Quote Post
Grzegorz-dg
post nie, 07 lip 2013 - 11:16
Post #1972

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,028

To jest zrobione tylko tymczasowo jak zrobia wszystkie studnie będą frezować nawierzchnie jezdni na całej długości i kłaść nową.A swoją drogą trzeba by też zapytać czy planują wymianę kostki brukowej w zatoce autobusowej bo się cała rusza tego chyba nie obejmuje gwarancja wykonawcy.

+Quote Post
Bathurst
post nie, 07 lip 2013 - 19:32
Post #1973

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

a ja przekornie wykonawców pochwalę smile.gif
jechałem w sobotę rano przez Dąbrowę, ruch mały i właśnie wtedy chłopaki remontowały. Tak właśnie powinno być.
Co do nasmarkania to spokojnie - na pewno to poprawią w swoim bliżej nieokreślonym czasie ale poprawią.
Studzienki zalane asfaltem na Manhattanie odkopali po pół roku i prawie głupio mi się zrobiło bo ich na forum za to kiedyś przejechałem laugh.gif

Ten post edytował Bathurst nie, 07 lip 2013 - 19:33

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com

+Quote Post
georgeb
post nie, 07 lip 2013 - 20:46
Post #1974

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4

Myślałem ze to wersja final tego remontu, jezeli poprawia to okej

+Quote Post
paw74
post nie, 07 lip 2013 - 22:17
Post #1975

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,296
GG: 784484 status gadu-gadu

CYTAT(Bathurst @ nie, 07 lip 2013 - 19:32) *
Co do nasmarkania to spokojnie - na pewno to poprawią w swoim bliżej nieokreślonym czasie ale poprawią.

oczywiście na pewno poprawią w bliżej nieokreślonym czasie a czy ktoś pomyślał o kierowcach którzy będą do tego czasu jeździć po tej drodze? nie można tego od razu dobrze zrobić?

+Quote Post
Bathurst
post nie, 07 lip 2013 - 23:38
Post #1976

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

CYTAT(paw74 @ nie, 07 lip 2013 - 22:17) *
CYTAT(Bathurst @ nie, 07 lip 2013 - 19:32) *

oczywiście na pewno poprawią w bliżej nieokreślonym czasie a czy ktoś pomyślał o kierowcach którzy będą do tego czasu jeździć po tej drodze? nie można tego od razu dobrze zrobić?

kierowca w tym kraju ma siedzieć cicho, płacić mandaty, naprawiać zawieszenie i oddawać organy do przeszczepu.....

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com

+Quote Post
vacu
post pon, 08 lip 2013 - 18:37
Post #1977

Smokin' nigga

CYTAT(paw74 @ nie, 07 lip 2013 - 22:17) *

Właśnie też o tym dzisiaj myślałem, wprawdzie trochę przesadzasz, bo ta ciapciaja co to ją zrobili i tak jest 5x lepsza od kosteczki ale jednak nie rozumiem co za problem porządnie to załatać. Da się, bo widziałem za granicą, w Niemczech są takie drogi, że łata na łacie ale gładkie jak stół. Nie rozumiem wykonawców, nawet jeśliby zainwestować w taką technologię to i tak chyba taniej byłoby załatać porządnie niż wymieniać cała nawierzchnię, tym bardziej, że poza studzienkami nie jest w złym stanie.

+Quote Post
Grzegorz-dg
post czw, 11 lip 2013 - 23:45
Post #1978

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,028

Uważajcie w centrum na Królowej Jadwigi zfrezowali nawierzchnie drogi tworzą się korki

+Quote Post
eve
post sob, 13 lip 2013 - 11:15
Post #1979

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 381

Możecie mi wytłumaczyć czemu zerwali całkiem nowy asfalt? Bo chyba nie rozumiem.

+Quote Post
Leszek
post sob, 13 lip 2013 - 11:43
Post #1980

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Skoro naprawiali studzienki, lepiej, że zerwali i położą na nowo całą warstwę ścieralną - zamiast "obklejać" tylko wokół klap.

--------------------

+Quote Post

179 Stron V  « < 97 98 99 100 101 > » 
Reply to this topicStart new topic
17 Użytkowników czyta ten temat (17 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 12:02
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza