![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie się otworzył. Zaskoczyło mnie to 90 studzienek, aż tyle tego
![]() CYTAT Kostka brukowa zniknie ze studzienek przy Królowej Jadwigi
purz 01.07.2013 14:29 A A A Drukuj Na własny koszt wykonawca remontu ul. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej usunie kostkę, którą obłożył wloty studzienek kanalizacyjnych Do połowy lipca potrwają prace poprawkowe przy naprawie wlotów studzienek kanalizacyjnych na ul. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej. Prowadzone od poniedziałku prace obejmują odcinek od ronda w centrum do ronda Merkury. Jak się okazało, obłożenie studzienek kostką brukową nie było najlepszym pomysłem - z czasem kostka zapadała się, a na ulicy tworzyły się ''dziury''. - Kostka zostanie zlikwidowana przy wlotach do 90 studni. W jej miejscu zamontowane zostaną pierścienie odciążające pokryte asfaltem - mówi Przemysław Jodłowski z wydziału komunikacji i drogownictwa Urzędu Miasta w Dąbrowie Górniczej. Jak informują przedstawiciele miasta, prace odbywają się w ramach napraw gwarancyjnych i prowadzone są na koszt wykonawcy. Na obu jezdniach pojawią się utrudnienia związane ze zwężeniami. W drugiej połowie lipca, na czas frezowania i układania nowej nawierzchni, także na rondzie Merkury, możliwe będzie czasowe zamykanie części jezdni. Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...l#ixzz2Xp9yUoov Ten post edytował Bathurst pon, 01 lip 2013 - 21:37 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Mnie się otworzył. Zaskoczyło mnie to 90 studzienek, aż tyle tego ![]() Teraz mi też już działa ![]() Czyli dobre wieści, kostka zniknie ![]() Dobrze też, że robią to teraz, lipiec-sierpień to okres kiedy ruch w miastach jest mniejszy + asfaltowanie w nocy. Europa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Dzisiaj przed 22 koło reala wyłączony lewoskręt z katowickiej w 11 listopada. Chyba jakaś awaria bo czerwone cały czas się świeciło a informacje podawane przez miasto nie informowały o wyłączeniu lewoskrętu. Co za cuda się tam działy! Szczęście, że nie doszło do żadnego wypadku, bo przecież wielu kierowców jechało w lewo na czerwonym. Stałem na czerwonym ok. 20 minut a policja... miała to w d...e, że się cuda dzieją. Nawet powiedzieli, że jest tam patrol!
Jechał ktos tamtędy po 22? Była policja, kierowali ruchem, a może światła już działały jak należy? -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzisiaj przed 22 koło reala wyłączony lewoskręt z katowickiej w 11 listopada. Chyba jakaś awaria bo czerwone cały czas się świeciło a informacje podawane przez miasto nie informowały o wyłączeniu lewoskrętu. Co za cuda się tam działy! Szczęście, że nie doszło do żadnego wypadku, bo przecież wielu kierowców jechało w lewo na czerwonym. Stałem na czerwonym ok. 20 minut a policja... miała to w d...e, że się cuda dzieją. Nawet powiedzieli, że jest tam patrol! Jechał ktos tamtędy po 22? Była policja, kierowali ruchem, a może światła już działały jak należy? raczej nie awaria, tylko zmiana ustawień świateł, bo od jutra: CYTAT Skrzyżowanie DK94 z ul. 11 Listopada przy markecie Real - przejezdne we wszystkich kierunkach, jednak ze względu na wyłączenie z ruchu 2 pasów DK94 i ruch wahadłowy wskazana ostrożność i zwrócenie uwagi na tablice informacyjne. Raz będzie jechał pas od Sławkowa, raz od Katowic - i wtedy będzie można skręcić w lewo lub jechać prosto. Więc fizycznie muszą całkowicie zmienić ustawienia świateł, lub nawet wyłączyć i zrobić zwykłą wahadłową sygnalizację. Co do reakcji policji to brak słów... Ten post edytował prezes wto, 02 lip 2013 - 01:14 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 20 mar 07 Nr użytkownika: 580 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Dzisiaj przed 22 koło reala wyłączony lewoskręt z katowickiej w 11 listopada. Chyba jakaś awaria bo czerwone cały czas się świeciło a informacje podawane przez miasto nie informowały o wyłączeniu lewoskrętu. Co za cuda się tam działy! Szczęście, że nie doszło do żadnego wypadku, bo przecież wielu kierowców jechało w lewo na czerwonym. Stałem na czerwonym ok. 20 minut a policja... miała to w d...e, że się cuda dzieją. Nawet powiedzieli, że jest tam patrol! Jechał ktos tamtędy po 22? Była policja, kierowali ruchem, a może światła już działały jak należy? raczej nie awaria, tylko zmiana ustawień świateł, bo od jutra: CYTAT Skrzyżowanie DK94 z ul. 11 Listopada przy markecie Real - przejezdne we wszystkich kierunkach, jednak ze względu na wyłączenie z ruchu 2 pasów DK94 i ruch wahadłowy wskazana ostrożność i zwrócenie uwagi na tablice informacyjne. Raz będzie jechał pas od Sławkowa, raz od Katowic - i wtedy będzie można skręcić w lewo lub jechać prosto. Więc fizycznie muszą całkowicie zmienić ustawienia świateł, lub nawet wyłączyć i zrobić zwykłą wahadłową sygnalizację. Co do reakcji policji to brak słów... Ale nikt nie pisał, że wyłączeniu lewoskrętów, więc powinno się równiez oznakowanie pozmieniać. A się nie zmieniło. i do skrętu czekało się na skrajnie lewym pasie do skrętu. A tam non stop czerwone. A policja? Do kierowania ruchem trzeba używać rąk. A oni w rękach to tylko radar trzymać potrafią. Niestety -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 20 mar 07 Nr użytkownika: 580 ![]() |
A policja? Do kierowania ruchem trzeba używać rąk. A oni w rękach to tylko radar trzymać potrafią. Niestety Gwoli sprawiedliwości powiedzmy, że policja nie jest sama. Uprawnienia do kierowania ruchem drogowym ma m.in. także straż miejska. Ba w niektórych miastach (nie wiem jak w Dąbrowie, raczej chyba nie) w strażach są tak ambitne twory jak sekcja ruchu drogowego. No jeszcze taki taki jeden sympatyczny pan w zielonym mundurku i białej czapce co czas jakiś w TV z jedynym swojego rodzaju uśmiechem na twarzy oznajmia, że ITD będzie pomagać kierowcom na drodze. Widział ktoś kiedyś "pomagającą" inspekcję? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No jeszcze taki taki jeden sympatyczny pan w zielonym mundurku i białej czapce co czas jakiś w TV z jedynym swojego rodzaju uśmiechem na twarzy oznajmia, że ITD będzie pomagać kierowcom na drodze. Widział ktoś kiedyś "pomagającą" inspekcję? mnie kiedyś podczas postoju na stacji taki Pan w zielonym podpowiedział, że tortille z kurczakiem warto zamówić. To co uznamy im tą pomocną dłoń wyciągniętą do kierowców? ![]() Ten post edytował Bathurst wto, 02 lip 2013 - 20:39 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
No jeszcze taki taki jeden sympatyczny pan w zielonym mundurku i białej czapce co czas jakiś w TV z jedynym swojego rodzaju uśmiechem na twarzy oznajmia, że ITD będzie pomagać kierowcom na drodze. Widział ktoś kiedyś "pomagającą" inspekcję? mnie kiedyś podczas postoju na stacji taki Pan w zielonym podpowiedział, że tortille z kurczakiem warto zamówić. To co uznamy im tą pomocną dłoń wyciągniętą do kierowców? ![]() Obowiązkowo ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
centrum miasta rozkopane, DK 94 przyblokowane, Ząbkowice rozkopane, Strzemieszyce podobnie,
czy powie mi ktoś gdzie można spokojnie i bez utrudnień przejechać? na CB kierowcy tak wyzywają że ....szkoda słów, oznakowanie do du.y, kierowca ze Szczecina jechał przez Dąbrowę dwa razy zeby wyjechać na S1-takie oznakowanie mówił |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
centrum miasta rozkopane, DK 94 przyblokowane, Ząbkowice rozkopane, Strzemieszyce podobnie, czy powie mi ktoś gdzie można spokojnie i bez utrudnień przejechać? na CB kierowcy tak wyzywają że ....szkoda słów, oznakowanie do du.y, kierowca ze Szczecina jechał przez Dąbrowę dwa razy zeby wyjechać na S1-takie oznakowanie mówił Dziury źle, remonty źle - ehhhh ... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Faktycznie, wszystko sie skumulowało, no z tym centrum to pewno szybko skoncza, ale wkrotce zacznie sie przebudowa alei wiec bedzie wesoło ;p
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
centrum miasta rozkopane, DK 94 przyblokowane, Ząbkowice rozkopane, Strzemieszyce podobnie, czy powie mi ktoś gdzie można spokojnie i bez utrudnień przejechać? na CB kierowcy tak wyzywają że ....szkoda słów, oznakowanie do du.y, kierowca ze Szczecina jechał przez Dąbrowę dwa razy zeby wyjechać na S1-takie oznakowanie mówił Dziury źle, remonty źle - ehhhh ... no nie mów że tak ci dobrze z dziurami i remontami |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
logiczne, że żeby było lepiej musi być gorzej. Dziś w rozmowie o DK94 znajomy dobrze zauważył jak jeździło się do Katowic w trakcie budowy tunelu - masakra, a teraz super. Więc zaciśnijmy zęby i wytrwajmy
![]() |
|
|
![]()
|
|
A z drugiej strony to wolę by te remonty robili w jednym czasie. I pomęczyć się raz zamiast co chwila męczyc się z objazdami innej ulicy. Takie moje zdanie.
I z dk94 w 11 listopada nie ma lewoskrętu jak obiecano. Oznakowanie nakazuje jazdę na wprost. I to jest dobra decyzja osób odpowiedzialnych za ruch drogowy, bo wyobraźmy sobie korki gdyby o 14 co drugie auto chciało jechać w lewo. Gdyby zmiana organizacji ruchu zależała ode mnie to zlikwidowałbym lewoskręty przy mikrohucie. Dojazd do hamburgera powinien byc zorganizowany od ul.jamki, tylko czy jest tam miejsce (pytam bo totalnie nie znam tej okolicy) Fatalne oznakowanie to juz taki nasz "sport narodowy". Niestety -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Gdyby zmiana organizacji ruchu zależała ode mnie to zlikwidowałbym lewoskręty przy mikrohucie. Dojazd do hamburgera powinien byc zorganizowany od ul.jamki, tylko czy jest tam miejsce (pytam bo totalnie nie znam tej okolicy) jak masz wysokie zawieszenie to dojedziesz ale ogólnie nie ma dojazdu,chyba że zostaje jeszcze rower. dojazd do Mikrohuty przez Jamki to kawałek drogi,Majewskiego w Jamki potem przez tory w lewo lasem i dopiero jesteśmy u celu, ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ale wydaje mi się - mimo wszystko - lepiej niż zablokować cały ruch na dk94
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
rano o 5.20 jeszcze dalo sie z 11 listopada skrecic w strone katowic (jak i krakowa) mimo korka na ok. 12 aut ale nie wiem co tam bylo ok. 8 czy 15.....
Ten post edytował Sebastian22 czw, 04 lip 2013 - 17:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Remonty w ostatnim czasie wynikają również z prostej arytmetyki polityczno/samorządowej, gdyż ludzie związani z tym światem najlepiej liczą do czterech
![]() Kościuszki w górę zamknięta dla pojazdów pow.3,5 t, objazd prze aleję Róż, w stronę PKP utrudnienia, do CH Pogoria zalecany wjazd od Sobieskiego (chyba szykuje się budowa ronda przy Przybylaka). Życzę wszystkim cierpliwości i na ciepłe dni wakacji rower polecam ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 09:57 |