![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
[/quote]
A ja powiem tak. Remontu podjęła się renomowana firma SKANSKA. [/quote] w tym też moja nadzieja :-) Czy prawdą jest , że skończą prace do końca listopada? -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dzis o 16-40 korek od Zagórza do Centrum, Od Centrum do Redenu i od Redenu do Zagórza ;] nawet nagrałem to na telefonie bo jeszcze 2 lata temu ciezko byłoby w to uwierzyc
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
ale muszę powiedzieć sprawiedliwie , że odcinek od skrzyżowania Wojska P. w górę położyli błyskawicznie i to w nocy przed świętem Zmarłych:-)
Co nie zmienia faktu , że nadal jest masakra....moja nadzieja w szybkości postępu prac ![]() -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
dzis o 16-40 korek od Zagórza do Centrum, Od Centrum do Redenu i od Redenu do Zagórza ;] nawet nagrałem to na telefonie bo jeszcze 2 lata temu ciezko byłoby w to uwierzyc Heh w czwartek (ktoś mi powie dlaczego w czwartek?) wracając z pracy stałem najpierw na Legionów od Struga do Kościuszki (a korek był do Alei róż) a później od ronda w centrum do Defum, za PKZ aż do skrzyżowania Cieplaka z Augustynika też jeden długi korek. Jednak np. we Wrocławiu zdarzyło mi się przetoczyć 6 km odcinek w dwie godziny (DK5 od Legnickiej do Powstańców Śląskich, kto jechał ok. 16 ten wie o czym piszę) także mimo wszystko u nas wciąż dramatu nie ma ![]() |
|
|
![]()
|
|
dzis o 16-40 korek od Zagórza do Centrum, Od Centrum do Redenu i od Redenu do Zagórza ;] nawet nagrałem to na telefonie bo jeszcze 2 lata temu ciezko byłoby w to uwierzyc Heh w czwartek (ktoś mi powie dlaczego w czwartek?) qwa...właśnie znowu dzisiaj spędziłam w samochodzie prawie 2 godziny. Ręce mi opadają....co jest z tymi czwartkami???? Ja właśnie w ten dzień mam najwięcej pracy i ![]() ![]() Ile jeszcze ...odpowiedzcie mi...please... -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
A ja powiem tak. Remontu podjęła się renomowana firma SKANSKA. Ja bym się tam akurat renomą nie sugerował. Termin był do 15 listopada (???). Chyba nie zdążą. Roboty jeszcze cała masa. Zwłaszcza w zatoczkach autobusowych. Gereralnie bardzo sprawnie jeździ się z wyłączoną sygnalizacją przy Alejach. Może zostawić tak na stałe ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja takie pytanie mam z innej flanki:
Co za znaki postawili na wysokości skrzyżowania Mikrohuty w Strzemieszycach w kierunku Dąbrowy? jest strzałka w lewo z napisem objazd . czy tam będą cos robić czy właśnie coś skończyli a ja nie zauważyłam? -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja takie pytanie mam z innej flanki: Co za znaki postawili na wysokości skrzyżowania Mikrohuty w Strzemieszycach w kierunku Dąbrowy? jest strzałka w lewo z napisem objazd . czy tam będą cos robić czy właśnie coś skończyli a ja nie zauważyłam? Klik - tu jest info - zamknięty będzie kawałek Majewskiego |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję:-) mapkę powiększyłam i najważniejsze co zrozumiałam to to , ze zakaz będzie obowiązywał tylko miesiąc ...oby...
Prace drogowe w D.G. są prowadzone na potężną skalę i na wielu odcinkach. Zastanawiam się czy tak musiało być...czy ta kasa do wykorzystania do końca roku była? czy tak jest lepiej dla nas kierowców , że wszystko w jednym czasie , czy lepiej było rozłożyć to w czasie...hmmm w sumie i tak bym pewnie klęła ..heh tylko przez cały rok:) Może więc niech jadą już tym do końca a ja obiecuję juz nie narzekać [ aż tak bardzo ![]() -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Zastanawiam się czy tak musiało być...czy ta kasa do wykorzystania do końca roku była? czy tak jest lepiej dla nas kierowców , że wszystko w jednym czasie , czy lepiej było rozłożyć to w czasie...hmmm w sumie i tak bym pewnie klęła ..heh tylko przez cały rok:) Był ostatnio artykuł w PDZ o tym, ponoć nasze władze (nie tylko dąbrowskie) są na tyle nieporadne, że nie potrafią zaplanować nic na przyszłość więc dopiero w okolicach lipca-sierpnia wiedzą ile będzie kasy na remonty dróg - dlatego te remonty są jesienią (i dla naszego dobra podobno, taka byłą odpowiedź na pytanie dlaczego nie wiosną zatem, przynajmniej częściowo). Z kolei kiedyś słyszałem, że nawet jak jest zaplanowany jakiś duży remont czy przebudowa to cała procedura przetargowo-projektowo-jakaśtam trwa od początku roku tyle, że remont zaczyna się późnym latem lub jesienią. Dlatego właśnie wszystko zwala się na jeden moment. IMHO durnota, nie znam się na budowie dróg ale na logikę to mi wychodzi, że akurat jesień (=deszcze, przymrozki) to najgorsza pora po zimie na remontowanie dróg... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: śro, 25 cze 08 Nr użytkownika: 1,353 Płeć: Mężczyzna ![]() |
powiedzcie mi dokad ma byc pzreprowadzony ten remont gdzies przeczytalem ze od aleji roz do poniatowskiego poniatowskiego to ulica jak targ na redenie ale tez remont bedzie zrobiony tylko za targ czy do konca ulicy do samych torow prosze o odpowiedz
Mod: Post mało zrozumiały. Zwracaj większą uwagę na sposób pisania postów!!! Ten post edytował pozdrawiam wto, 15 lis 2011 - 15:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Poniatowskiego w ogóle nie będzie remontowana - poza tym skrawkiem przy samych światłach.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Światła na skrzyżowaniu przy targu już działają, niestety - tak jak dawniej czyli i z Poniatowskiego i z Majakowskiego wyjazd jest równocześnie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ktoś wie może, kiedy skończy się ten koszmarny remont ulicy Majewskiego ?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ktoś wie może, kiedy skończy się ten koszmarny remont ulicy Majewskiego ? Też jestem ciekaw, ponieważ już od dawna muszę jeździć przez Gołonóg ze Strzemieszyc w stronę Katowic, podobnie s powrotem. Jednak patrząc jak im robota idzie, to szansa, że będzie to skończone wcześniej niż wiosną są minimalne. Genialne jest to, kiedy zaczęli te prace, jakby nie dało się rozpocząć wcześniej tylko robić tak późno aby zima zdążyła przyjść. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: nie, 22 maj 11 Nr użytkownika: 4,646 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ktoś wie może, kiedy skończy się ten koszmarny remont ulicy Majewskiego ? Też jestem ciekaw, ponieważ już od dawna muszę jeździć przez Gołonóg ze Strzemieszyc w stronę Katowic, podobnie s powrotem. Jednak patrząc jak im robota idzie, to szansa, że będzie to skończone wcześniej niż wiosną są minimalne. Genialne jest to, kiedy zaczęli te prace, jakby nie dało się rozpocząć wcześniej tylko robić tak późno aby zima zdążyła przyjść. Z tego co kiedyś czytałem( około miesiąca temu, gdzieś w internecie) to remont ma zakończyć się wiosną( według wstępnego harmonogramu w kwietniu), do końca grudnia mają skończyć prace związane z budową sieci, i studzienek. A potem będzie trzeba jeszcze ułożyć cała podbudowę, krawężniki, i oczywiście wylać nawierzchnie. Prace budowlane na kontakcie W-1 miały się rozpocząć w czerwcu 2010, ale niestety zaczęli na początku sierpnia. A czy cały kontrakt zakończy się w kwietniu to wątpię, bo do zrobienia została jeszcze cała ulica Akacjowa, jeszcze dwa tygodnie temu była nietknięta. Ja też niestety muszę jechać objazdem, i nadkładać drogi( jadę na węzeł DK-94 z DW-790, i koło SP5 napotykam bardzo ,,miłe'' na zawieszenia muldy, może lepsze słowo do wertepy). |
|
|
![]()
|
|
Ja dzisiaj w geście rozpaczy a raczej zmęczenia pojechałam tą drogą do ul. Staszica.....przejechać się da/'
ale nie polecam:( -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,294 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie, a nie będą remontować przejazdu tramwajowego na skrzyżowaniu Królowej Jadwigi z Wojska Polskiego/1 maja ?Bo wygląda tam jakby juz zakończyli robote, asfalt wylany i tak jakby wykończony...
|
|
|
![]()
|
|
Nie będą - TŚ nie mają na to pieniędzy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Taki remont był w planach ale TŚ brakło środków. Ciekaw jestem tylko czy miasto nie mogło w większej części partycypować w zadaniu..
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 17:47 |