IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

179 Stron V  « < 80 81 82 83 84 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Komunikacja - drogi, ulice, chodniki, ścieżki rowerowe cz.2
olo
post czw, 20 paź 2011 - 18:07
Post #1621

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

CYTAT(Slyzaba @ wto, 18 paź 2011 - 20:30) *
Gdybym miał oceniać 'na oko' to stwierdziłbym, że na pewno nie zmieszczą się trzy 'normalne'

"Normalność" w naszym mieście, jeśli się rozchodzi o drogi, to pojęcie względne.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Dave
post czw, 20 paź 2011 - 21:55
Post #1622

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

Ależ oczywiście, że żadnego poszerzania drogi przy tym skrzyżowaniu po prawej stronie nie będzie! Od razu wiedziałem, że upchają ten trzeci pas na tym, czym się da! Osobowe autka ciasno się - owszem - zmieszczą, ale już te większe na pewno nie! Ale już widywałem podobne tego typu skrzyżowania (znaczy takie wąskie pasy) i tragedii nie było smile2.gif Po prostu - pewnie przed samym skrzyżowaniem zwężą nieco pasy do przodu aby więcej było na pas do skrętu smile2.gif

+Quote Post
vacu
post pią, 28 paź 2011 - 16:28
Post #1623

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Heh, przed chwilą skorzystałem z nowego pasa do lewoskrętu - jak wiadomo "z g...a bata nie ukręcisz" i z półmetrowego paska trawy nie zrobi się pasa a więc wyszło jak zwykle czyli do...

Pas jest tak wąski, że mieszczą się na nim ledwo dwa auta, teoretycznie zmieściłoby się więcej ale dalej już jest zbyt wąski aby na niego wjechać. A więc co, za rok poprawka?

Dodatkowo jakiś głupek majstrował przy światłach i o ile wcześniej zwykle wszyscy chętni skręcali w lewo za jedną zmianę to teraz byłem trzeci na czerwonym (dzięki temu, że przytomni kierowcy upchnęli się do prawej i jakoś dałem radę się wcisnąć), auta przede mną ruszyły bardzo żwawo a i tak ja jako trzeci pojechałem już na "późnym żółtym".

evil22.gif

Ten post edytował vacu pią, 28 paź 2011 - 16:29

+Quote Post
mgmisiek
post pią, 28 paź 2011 - 17:04
Post #1624

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,306

Rozpoczyna się remont przejazdu tramwajowego przy targu - niby od jutra ale światła już nie działają - ruchem steruje policja - apokalipsa biggrin.gif Szkoda tylko, że nikt nie pomyślał o tym, żeby zacząć to po 1 listopada - współczuję przyjezdnym w szukaniu drogi do cmentarza.

+Quote Post
Padziu
post pią, 28 paź 2011 - 19:46
Post #1625

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

Jaka policja? Chwilę temu tamtędy jechałem i jak zawsze każdy jedzie jak chce.
2 dni temu ok15 był tam policjant. tak kierował ruchem że przez 3-5min puszczał ludzi od alei i targu tworząc korek chyba do ronda na alei róż złożonego z kilku albo nawet kilkunastu autobusów, 2 tramwajów i oczywiście setki aut.

+Quote Post
Lui
post pią, 28 paź 2011 - 20:56
Post #1626

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

Jechałem tamtędy ok. 16:30 to światła były wyłączone i ruchem kierowało dwóch policjantów. smile2.gif

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
xMarcinx
post pią, 28 paź 2011 - 21:16
Post #1627

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

mgmisiek skąd info, że od jutra remont skrzyżowania? ja policje tam widzę od 2-3 dni w godzinach szczytu

+Quote Post
olo
post pią, 28 paź 2011 - 21:48
Post #1628

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ pią, 28 paź 2011 - 16:28) *
Heh, przed chwilą skorzystałem z nowego pasa do lewoskrętu - jak wiadomo "z g...a bata nie ukręcisz" i z półmetrowego paska trawy nie zrobi się pasa a więc wyszło jak zwykle czyli do...

Pas jest tak wąski, że mieszczą się na nim ledwo dwa auta, teoretycznie zmieściłoby się więcej ale dalej już jest zbyt wąski aby na niego wjechać. A więc co, za rok poprawka?

Dodatkowo jakiś głupek majstrował przy światłach i o ile wcześniej zwykle wszyscy chętni skręcali w lewo za jedną zmianę to teraz byłem trzeci na czerwonym (dzięki temu, że przytomni kierowcy upchnęli się do prawej i jakoś dałem radę się wcisnąć), auta przede mną ruszyły bardzo żwawo a i tak ja jako trzeci pojechałem już na "późnym żółtym".

evil22.gif

Czekam chwili, kiedy jakiś palant wreszcie przyzna, że niezamnknięcie tego skrzyżowania było błędem.

--------------------

+Quote Post
Mały77
post pią, 28 paź 2011 - 23:17
Post #1629

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

CYTAT(olo @ pią, 28 paź 2011 - 21:48) *
Czekam chwili, kiedy jakiś palant wreszcie przyzna, że niezamnknięcie tego skrzyżowania było błędem.

Też tak uważam - ten lewoskręt powinien być zamknięty !!! Tylko przejście dla pieszych w tym miejscu ...

+Quote Post
mgmisiek
post sob, 29 paź 2011 - 12:30
Post #1630

UZYTKOWNIK

CYTAT(xMarcinx @ pią, 28 paź 2011 - 21:16) *
mgmisiek skąd info, że od jutra remont skrzyżowania? ja policje tam widzę od 2-3 dni w godzinach szczytu

KLIK - info tutaj. W nocy już pracowali nad torami tramwajowymi.

+Quote Post
Slyzaba
post sob, 29 paź 2011 - 15:13
Post #1631

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,199

Dzisiaj rano skrzyżowanie Królowej Jadwigi/Augustynika było już czynne. Linie namalowane, światła działają. Nieco wąsko na pasach ale osobowe auta nie będą miały żadnego problemu.

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa

+Quote Post
prezes
post sob, 29 paź 2011 - 15:44
Post #1632

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 192

no i skrzyżowanie na Redenie zamknięte, nie da się przejechać w poprzek (Majakowskiego/Poniatowskiego), ani skręcić w lewo. Wszyscy zawracają w związku z tym na kolejnym skrzyżowaniu (Wojska Polskiego), a tam zmiana do nawracania na max 3 auta :/ ehhh...

+Quote Post
mgmisiek
post sob, 29 paź 2011 - 22:06
Post #1633

UZYTKOWNIK

CYTAT(prezes @ sob, 29 paź 2011 - 15:44) *
no i skrzyżowanie na Redenie zamknięte, nie da się przejechać w poprzek (Majakowskiego/Poniatowskiego), ani skręcić w lewo. Wszyscy zawracają w związku z tym na kolejnym skrzyżowaniu (Wojska Polskiego), a tam zmiana do nawracania na max 3 auta :/ ehhh...

Teraz tylko czekać, aż zamkną tamten przejazd i będzie tak, że od merkurego do policji nie będzie się dało na drugą stronę przedostać biggrin.gif

+Quote Post
bzenek
post nie, 30 paź 2011 - 10:49
Post #1634

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(mgmisiek @ sob, 29 paź 2011 - 22:06) *
CYTAT(prezes @ sob, 29 paź 2011 - 15:44) *

Teraz tylko czekać, aż zamkną tamten przejazd i będzie tak, że od merkurego do policji nie będzie się dało na drugą stronę przedostać biggrin.gif

Przecie remont torowiska na skrzyżowaniu z Wojska Polskiego został odłożony na przyszłość.
Zabrakło pieniędzy w tym roku. Wykonawcy w przetargu rzucili za wysokie stawki.

+Quote Post
kwintosz
post nie, 30 paź 2011 - 11:54
Post #1635

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Szkoda po raz kolejny gadać o chaosie drogowym w DG.. Jest tak źle, że nieraz na osiedlach potrafią tworzyć się korki. :/ Marnotrawimy setki tysięcy złotych na jedno i to samo, poprawiając po x razy a planowanie czegokolwiek to w tym mieście leży i kwiczy..

Cieszę się że coś się robi, tylko czemu tak nieudolnie? A z tego co widzę w odpowiednim wydziale w UM zmian 0..

Zima coraz bliżej, w wakacje zrobiłem zdjęcie schodów w przejściu podziemnym obok Szczęsnego. Mamy prawie listopad, stan schodów jest jeszcze gorszy.. jak na tych schodach się nikt nie połamie to będzie cud. One będąc w dobrym stanie były strasznie śliskie.

Ten post edytował kwintosz nie, 30 paź 2011 - 11:55

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
yaku
post nie, 30 paź 2011 - 13:16
Post #1636

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,717

prawda jest taka , e miasto jest całkowicie sparaliżowane.....qwa powiedzcie mi jak można taki front robót przyjąć w czasie przedświątecznym kiedy wiadomo , że ludzie szaleją jakby cały rok nie jedli.

w czwartek przejazd od świateł koło starego reala do ul. 3 go maja zajął mi 40 minut ok 17.
W piątek przejazd od ul. 3 go maja do ul. Woska Polskiego również 40 minut. [ przyznaję , że popełniłam szkolny bład licząc , że ominę korki jadąc obok dworca PKP i dalej Kopernika... snf (50).gif ...więcej czasu spędzam w korku niż w pracy.

A zawsze tak się cieszyłam , że Dąbrowa ma takie szerokie drogi i ogólnie spoko się u nas jeżdzi..

Czy ktoś wie kiedy to się skończy? Wiem , ze wg planu w listopadzie...ale czy prace idą wg planu????

--------------------

Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja!

+Quote Post
mgmisiek
post nie, 30 paź 2011 - 14:59
Post #1637

UZYTKOWNIK

CYTAT(yaku @ nie, 30 paź 2011 - 14:16) *
prawda jest taka , e miasto jest całkowicie sparaliżowane.....qwa powiedzcie mi jak można taki front robót przyjąć w czasie przedświątecznym kiedy wiadomo , że ludzie szaleją jakby cały rok nie jedli.

w czwartek przejazd od świateł koło starego reala do ul. 3 go maja zajął mi 40 minut ok 17.
W piątek przejazd od ul. 3 go maja do ul. Woska Polskiego również 40 minut. [ przyznaję , że popełniłam szkolny bład licząc , że ominę korki jadąc obok dworca PKP i dalej Kopernika... snf (50).gif ...więcej czasu spędzam w korku niż w pracy.

A zawsze tak się cieszyłam , że Dąbrowa ma takie szerokie drogi i ogólnie spoko się u nas jeżdzi..

Czy ktoś wie kiedy to się skończy? Wiem , ze wg planu w listopadzie...ale czy prace idą wg planu????

I to jest właśnie problem w DG, że nie ma porządnej alternatywy dla Piłsudskiego - Królowej Jadwigi.
Może najwyższa pora nad czymś pomyśleć.

+Quote Post
xMarcinx
post nie, 30 paź 2011 - 15:29
Post #1638

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Myślenie się skończyło jak zezwolono na osiedle domków przy wiadukcie.

+Quote Post
bzenek
post pon, 31 paź 2011 - 11:16
Post #1639

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

Przecie do świąt jeszcze ze 2 miesiące blink.gif

Ale to koniec tego jeżdżenia jest. Za 2-3 lata wszystko stanie i to bez żadnego remontu.

+Quote Post
olo
post pon, 31 paź 2011 - 14:54
Post #1640

UZYTKOWNIK

CYTAT(bzenek @ pon, 31 paź 2011 - 10:16) *

Przecie do świąt jeszcze ze 2 miesiące blink.gif

Ale to koniec tego jeżdżenia jest. Za 2-3 lata wszystko stanie i to bez żadnego remontu.

A ja powiem tak. Remontu podjęła się renomowana firma SKANSKA. I ja tej firmie, mając na względzie dostrzeganie tabliczki, z nazwą tejże firmy, na wielu remontach dróg w Europie, ufam. Wierzę, że wybrano najbardziej optymalny wariant na remont drogi. Zobaczycie, że się nie mylę. Przy takim zakresie prac, w centrum miasta, nie jest aż tragicznie.

Ten post edytował olo pon, 31 paź 2011 - 14:55

--------------------

+Quote Post

179 Stron V  « < 80 81 82 83 84 > » 
Reply to this topicStart new topic
8 Użytkowników czyta ten temat (8 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 15:34
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza