![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Gdybym miał oceniać 'na oko' to stwierdziłbym, że na pewno nie zmieszczą się trzy 'normalne' "Normalność" w naszym mieście, jeśli się rozchodzi o drogi, to pojęcie względne. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ależ oczywiście, że żadnego poszerzania drogi przy tym skrzyżowaniu po prawej stronie nie będzie! Od razu wiedziałem, że upchają ten trzeci pas na tym, czym się da! Osobowe autka ciasno się - owszem - zmieszczą, ale już te większe na pewno nie! Ale już widywałem podobne tego typu skrzyżowania (znaczy takie wąskie pasy) i tragedii nie było
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Heh, przed chwilą skorzystałem z nowego pasa do lewoskrętu - jak wiadomo "z g...a bata nie ukręcisz" i z półmetrowego paska trawy nie zrobi się pasa a więc wyszło jak zwykle czyli do...
Pas jest tak wąski, że mieszczą się na nim ledwo dwa auta, teoretycznie zmieściłoby się więcej ale dalej już jest zbyt wąski aby na niego wjechać. A więc co, za rok poprawka? Dodatkowo jakiś głupek majstrował przy światłach i o ile wcześniej zwykle wszyscy chętni skręcali w lewo za jedną zmianę to teraz byłem trzeci na czerwonym (dzięki temu, że przytomni kierowcy upchnęli się do prawej i jakoś dałem radę się wcisnąć), auta przede mną ruszyły bardzo żwawo a i tak ja jako trzeci pojechałem już na "późnym żółtym". ![]() Ten post edytował vacu pią, 28 paź 2011 - 16:29 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Rozpoczyna się remont przejazdu tramwajowego przy targu - niby od jutra ale światła już nie działają - ruchem steruje policja - apokalipsa
![]() |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Jaka policja? Chwilę temu tamtędy jechałem i jak zawsze każdy jedzie jak chce.
2 dni temu ok15 był tam policjant. tak kierował ruchem że przez 3-5min puszczał ludzi od alei i targu tworząc korek chyba do ronda na alei róż złożonego z kilku albo nawet kilkunastu autobusów, 2 tramwajów i oczywiście setki aut. |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Jechałem tamtędy ok. 16:30 to światła były wyłączone i ruchem kierowało dwóch policjantów.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mgmisiek skąd info, że od jutra remont skrzyżowania? ja policje tam widzę od 2-3 dni w godzinach szczytu
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Heh, przed chwilą skorzystałem z nowego pasa do lewoskrętu - jak wiadomo "z g...a bata nie ukręcisz" i z półmetrowego paska trawy nie zrobi się pasa a więc wyszło jak zwykle czyli do... Pas jest tak wąski, że mieszczą się na nim ledwo dwa auta, teoretycznie zmieściłoby się więcej ale dalej już jest zbyt wąski aby na niego wjechać. A więc co, za rok poprawka? Dodatkowo jakiś głupek majstrował przy światłach i o ile wcześniej zwykle wszyscy chętni skręcali w lewo za jedną zmianę to teraz byłem trzeci na czerwonym (dzięki temu, że przytomni kierowcy upchnęli się do prawej i jakoś dałem radę się wcisnąć), auta przede mną ruszyły bardzo żwawo a i tak ja jako trzeci pojechałem już na "późnym żółtym". ![]() Czekam chwili, kiedy jakiś palant wreszcie przyzna, że niezamnknięcie tego skrzyżowania było błędem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mgmisiek skąd info, że od jutra remont skrzyżowania? ja policje tam widzę od 2-3 dni w godzinach szczytu KLIK - info tutaj. W nocy już pracowali nad torami tramwajowymi. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzisiaj rano skrzyżowanie Królowej Jadwigi/Augustynika było już czynne. Linie namalowane, światła działają. Nieco wąsko na pasach ale osobowe auta nie będą miały żadnego problemu.
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no i skrzyżowanie na Redenie zamknięte, nie da się przejechać w poprzek (Majakowskiego/Poniatowskiego), ani skręcić w lewo. Wszyscy zawracają w związku z tym na kolejnym skrzyżowaniu (Wojska Polskiego), a tam zmiana do nawracania na max 3 auta :/ ehhh...
|
|
|
![]()
|
|
no i skrzyżowanie na Redenie zamknięte, nie da się przejechać w poprzek (Majakowskiego/Poniatowskiego), ani skręcić w lewo. Wszyscy zawracają w związku z tym na kolejnym skrzyżowaniu (Wojska Polskiego), a tam zmiana do nawracania na max 3 auta :/ ehhh... Teraz tylko czekać, aż zamkną tamten przejazd i będzie tak, że od merkurego do policji nie będzie się dało na drugą stronę przedostać ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
no i skrzyżowanie na Redenie zamknięte, nie da się przejechać w poprzek (Majakowskiego/Poniatowskiego), ani skręcić w lewo. Wszyscy zawracają w związku z tym na kolejnym skrzyżowaniu (Wojska Polskiego), a tam zmiana do nawracania na max 3 auta :/ ehhh... Teraz tylko czekać, aż zamkną tamten przejazd i będzie tak, że od merkurego do policji nie będzie się dało na drugą stronę przedostać ![]() Przecie remont torowiska na skrzyżowaniu z Wojska Polskiego został odłożony na przyszłość. Zabrakło pieniędzy w tym roku. Wykonawcy w przetargu rzucili za wysokie stawki. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Szkoda po raz kolejny gadać o chaosie drogowym w DG.. Jest tak źle, że nieraz na osiedlach potrafią tworzyć się korki. :/ Marnotrawimy setki tysięcy złotych na jedno i to samo, poprawiając po x razy a planowanie czegokolwiek to w tym mieście leży i kwiczy..
Cieszę się że coś się robi, tylko czemu tak nieudolnie? A z tego co widzę w odpowiednim wydziale w UM zmian 0.. Zima coraz bliżej, w wakacje zrobiłem zdjęcie schodów w przejściu podziemnym obok Szczęsnego. Mamy prawie listopad, stan schodów jest jeszcze gorszy.. jak na tych schodach się nikt nie połamie to będzie cud. One będąc w dobrym stanie były strasznie śliskie. ![]() ![]() Ten post edytował kwintosz nie, 30 paź 2011 - 11:55 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
prawda jest taka , e miasto jest całkowicie sparaliżowane.....qwa powiedzcie mi jak można taki front robót przyjąć w czasie przedświątecznym kiedy wiadomo , że ludzie szaleją jakby cały rok nie jedli.
w czwartek przejazd od świateł koło starego reala do ul. 3 go maja zajął mi 40 minut ok 17. W piątek przejazd od ul. 3 go maja do ul. Woska Polskiego również 40 minut. [ przyznaję , że popełniłam szkolny bład licząc , że ominę korki jadąc obok dworca PKP i dalej Kopernika... ![]() A zawsze tak się cieszyłam , że Dąbrowa ma takie szerokie drogi i ogólnie spoko się u nas jeżdzi.. Czy ktoś wie kiedy to się skończy? Wiem , ze wg planu w listopadzie...ale czy prace idą wg planu???? -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
prawda jest taka , e miasto jest całkowicie sparaliżowane.....qwa powiedzcie mi jak można taki front robót przyjąć w czasie przedświątecznym kiedy wiadomo , że ludzie szaleją jakby cały rok nie jedli. w czwartek przejazd od świateł koło starego reala do ul. 3 go maja zajął mi 40 minut ok 17. W piątek przejazd od ul. 3 go maja do ul. Woska Polskiego również 40 minut. [ przyznaję , że popełniłam szkolny bład licząc , że ominę korki jadąc obok dworca PKP i dalej Kopernika... ![]() A zawsze tak się cieszyłam , że Dąbrowa ma takie szerokie drogi i ogólnie spoko się u nas jeżdzi.. Czy ktoś wie kiedy to się skończy? Wiem , ze wg planu w listopadzie...ale czy prace idą wg planu???? I to jest właśnie problem w DG, że nie ma porządnej alternatywy dla Piłsudskiego - Królowej Jadwigi. Może najwyższa pora nad czymś pomyśleć. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślenie się skończyło jak zezwolono na osiedle domków przy wiadukcie.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
prawda jest taka , e miasto jest całkowicie sparaliżowane.....qwa powiedzcie mi jak można taki front robót przyjąć w czasie przedświątecznym kiedy wiadomo , że ludzie szaleją jakby cały rok nie jedli. Przecie do świąt jeszcze ze 2 miesiące ![]() A zawsze tak się cieszyłam , że Dąbrowa ma takie szerokie drogi i ogólnie spoko się u nas jeżdzi.. Ale to koniec tego jeżdżenia jest. Za 2-3 lata wszystko stanie i to bez żadnego remontu. |
|
|
![]()
|
|
prawda jest taka , e miasto jest całkowicie sparaliżowane.....qwa powiedzcie mi jak można taki front robót przyjąć w czasie przedświątecznym kiedy wiadomo , że ludzie szaleją jakby cały rok nie jedli. Przecie do świąt jeszcze ze 2 miesiące ![]() A zawsze tak się cieszyłam , że Dąbrowa ma takie szerokie drogi i ogólnie spoko się u nas jeżdzi.. Ale to koniec tego jeżdżenia jest. Za 2-3 lata wszystko stanie i to bez żadnego remontu. A ja powiem tak. Remontu podjęła się renomowana firma SKANSKA. I ja tej firmie, mając na względzie dostrzeganie tabliczki, z nazwą tejże firmy, na wielu remontach dróg w Europie, ufam. Wierzę, że wybrano najbardziej optymalny wariant na remont drogi. Zobaczycie, że się nie mylę. Przy takim zakresie prac, w centrum miasta, nie jest aż tragicznie. Ten post edytował olo pon, 31 paź 2011 - 14:55 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 15:34 |