![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ad1 a co z przyciskami do skajpa, tlenu, gg itp??
ad4 takie okienko masz m in na forum sosnowca - zrzut ekranu tutaj http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...=post&id=40 podobnie jest/bylo u p. Nowaka w dziale hyde parku czy jakos tak ad6 - pomysl zibar'a nie moj - wiec sam nie wiem - "ja tu tylko... wkleilem" z tego co pamietam - byla propozycja - aby posty wpisywane w jakims specjalnym topicu na forum pojawialy sie takze w innym specjalnym topicu na drugim forum Nie wiem czy to jest mozliwe technicznie... raczej nie - ale skoro porzadkowalem te propozycje to wkleilem kazda. ad8 byla juz dyskusja o tym - wpierw korespondencja masowa - przypominajaca o koncie a pozniej odsiew kont, ktore w dalszym ciagu nie byly/sa aktywne (powiedzmy kryterium koniecznosci zalogowania min 1 raz w ciagu roku) 11) czy jest mozliwosc przyklejenia jakiegos odnosnika na glownej stronie forum - linku do naszego czatu -tak na przyszlosc by nie bylo problemu z szukaniem odnosnika czy cus 12) sprawa konta - podaj choc nr konta na PM - osoby zainteresowane tez mma nadz napisza na PM bys przeslal im numer = no chyba ze masz jakies obawy o swa anonimowosc :) ![]() pozdr Ten post edytował Hator nie, 17 gru 2006 - 11:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
ad8
nie wiem czy to dobry pomysl. Jesli wogole sie zastanawiac to nad usunieciem tych kont ktore nie mialy nigdy zadnego posta bo inaczej straca sie przeciez i posty. Ale tak lepiej wyglada wieksza ilosc uztkownikow ![]() ad6 osobiscie na forach z czyms takim sie nie spotkalem i trzeba by bylo samemu to napisac -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Czy jest jakaś opcja żeby nie pokazywały mi się RSSy, kiedy po zalogowaniu wrzucam na "Zobacz nowe posty" ?
Bo trochę mi w tym miejscu te niusy przeszkadzają? Ewentualnie jeśli nie mogę sobie tego sam wyłączyć, to może by tak z automatu to wyrzucić z listy nowych postów? Chociaż może dla innych to wygodne, więc tylko podrzucam taki temat. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Ja się w ogóle zastanawiam co z tymi RSS, liczba postów na forum będzie dzięki temu rosła??
![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował kwintosz czw, 21 gru 2006 - 16:31 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Ja się w ogóle zastanawiam co z tymi RSS, liczba postów na forum będzie dzięki temu rosła?? ![]() ![]() ![]() ![]() Mam podobne zdanie. Jeśli RSS mają nam zwiększać liczbę postów to powinniśmy zastanowić się czy są one nam potrzebne. A czy ktoś w ogóle czyta te RSS??? |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
coz - jak ktos uzywa czytnika do przegladania netu to tylko plus i wygoda - nie koniecznie przeciez trzeba od razu postowac - forum takze sluzy informowaniu ludzi a takie rss na pewno w tym pomoga.
mi osobiscie to nie przeszkadza :) pozdr PS mowicie o rssach w topicu INFO - bo jak tak to zle Was "odczytalem" - ja tez bym to skasowal ![]() Ten post edytował Hator czw, 21 gru 2006 - 17:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ja się w ogóle zastanawiam co z tymi RSS, liczba postów na forum będzie dzięki temu rosła?? ![]() ![]() ![]() ![]() Trzeba rozgraniczyć dwie rzeczy: - kanał RSS forum - super sprawa, ja od dawna korzystam z RSS-ów (via Miranda) i dzięki temu wiem kiedy na danej stronie/forum pojawiło się coś nowego. - "zasysanie" przez forum RSS-ów z Zagłębie.info - fajna rzecz by to była tylko mam dwie uwagi - po pierwsze brakuje polskich znaków (rozbieżności w kodowaniu?), po drugie brakuje linków do danego artykułu na zaglebie.info. @kwintosz: pierwsza opcja jest bardzo wygodna i jak ktoś nie korzysta to w niczym mu ona nie przeszkadza. Druga to IMO fajny pomysł - dzięki temy na forum pojawiają się newsy z zaglebie.info - tylko w obecnej formie są one raczej mało użyteczne ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Mi chodziło tylko o liczbe postów na forum, jeśli będzie sztucznie zawyżona przez ten dział to nie jest to dobre rozwiązanie.
![]() ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Jako internetowy jaskiniowiec oczywiście także nie wiem jak z tego RRS korzystać. W ogóle nie wiedzialem co to jest, gdy sie pojawiło
![]() Podobnie jak Mick nieco pogubiłem się jednak szukając nowych postów. Z gąszcza RRS trzeba wyławiać "prawdziwe" nowe posty :) Natomiast wydaje mi się, że RRS nie są wliczane do liczby postów. Korzystając z "Mojego Asystenta" RRS nie pojawia się jako największa gaduła ![]() Podsumowując - co najmniej dla kilku forumowiczów RRS jest pomocny. Dobrze więc, że jest :) Krok do przodu forum. Prafrazując vacu ![]() - najwięcej postów w dziale NEWS (37) Ten post edytował pulsatilla1214 czw, 21 gru 2006 - 22:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
spokojnie na razie to tylko "testy" :)
Kwasny pracuje nad tymi RSSami. Sami widzicie ze jest zle kodowanie i nie ma linkow. RSSy z naszego forum pojawia sie prawdopodobnie na stronie zaglebie.info albo na tamtym forum. A co do zlicaznia postow w dziale "news" to bez problemu mozna je wylaczyc. Widze ze jest w panelu wlaczone ale uzytwkonikowi RRS (literowka ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ogolnie rssy i ich czytniki sluza do przegladania i zbierania artykulow z roznych portali co by pozniej uzytkownik nie musial wchodzic na kazda strone osobno i szukac ciekawych dla niego tematow.
Czytnik sam gromadzi artykulu - pokazuje krotki opis do nich - a jak ktos jest zaciekawiony artykulem to klika na niego i pokazuje sie cala tresc. co do czytnika rss'ów to proponuje wam sciagnac programik cafenews-chyba najlepszy agregator wiadomosci. Wystarczy zaznaczyc przy opcjach jakie kanaly chcecie miec monitorowane a programik wszystko sam odswieza bez zadnych bledow (jak to ma miejsce w innych tego typu programach) poza tym - z odgornie zdefiniowanej listy kanalow (ktorych co kilka dni oferta sie powieksza) mozna dodac wlasne kanaly rss'owe wylookowane w necie - zakladka MOJE KANALY i w ten sposob np miec info co na forum nowego. Ogolnie program banalny w obsludze - za free - dziala caly czas w systemie jednoczesnie nic nie spowalnia systemu. Proponuje Wam sciagnac i zobaczyc to cus - najwyzej odinstalujecie - to nie gryzie przeciez:D pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No z tego co zauważyłem, jednak te posty w dziale news są jednak zliczane
![]() ![]() Ten post edytował kwintosz śro, 27 gru 2006 - 21:07 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
posty w dziale NEWS nie sa zliczane.
wczesniej nie zauwazylem aby byly zliczane ale i tak na wszelki wypadek juz dawno temu dodatkowo to wylaczylem -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak nie są, skasuj jeden z tematów w tym dziale i sprawdź liczbę postów forum, zmniejszy się o 1.
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
cos to dziwne. Wszedzie w panelu jest tam odznaczone zliczanie i wydaje sie ze nie zlicza. "Uzytkownik" RRS ma 0 postow. W ta strone sie nei zlicza a przy usuwaniu sie odejmuje?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak, wydaje mi się że liczba zmniejsza się o 1 po usunięciu jednego z tematów w tym dziale.. Zresztą usuń sam jeden skoro to i tak test.
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
Chcielibyscie aby wprowadzic rangi?
chodzi tylko o graficznie - ilosc kwadracikow ktora wszyscy maja teraz jednakowa. Nie bedziemy sie bawic w nazywanie rang (dawno temu tak bylo) bo to by dzielilo uzytkownikow i byc moze zniechecalo niektorych nowych. Jesli tak to dajcie propozycje ile powinno byc progow i jakie np: 25,50,100,250,500,1000... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
No dla Ciebie to niedługo trzeba zrobić rangę 10 000
![]() A może właśnie dzięki 5 kwadracikom od początku wszyscy czują sie równi, wolni i braterscy ![]() Uważam, że nie liczba postów powinna wyznaczać "rangę". Po prostu ewentualne wprowadzenie odrożnienia od użytkowników np. polityków, czy uhonorowanie w ten sposób osób, które złozyły się na serwer lub mają jakies inne zasługi na rzecz forum. ------------------------ Ups ![]() Myślałem, że to ta sama dyskusja, zmyliło mnie słowo "ranga" ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 nie, 07 sty 2007 - 18:32 |
|
|
![]()
|
|
to odroznienie to mozemy wprowadzic grupujac ale to juz gdzie indziej o tym rozmawiamy :)
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Czy ja wiem... Bywam na kilku forach i czasami z tym jest problem, bo pojawia się wielu spamerów-nabijaczy-postów-aby-zdobyć-rangę. Chyba nie warto, chyba, że na próbę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:29 |