IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Google Map Creator
gregol
post pon, 19 lis 2012 - 18:21
Post #21

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,349
GG: 1309044 status gadu-gadu

CYTAT(vacu @ pon, 19 lis 2012 - 17:18) *
CYTAT(gregol @ pon, 19 lis 2012 - 16:48) *
To działa biggrin.gif pierwsze bloki w gołonogu z nowym kształtem!

Jak podasz w atrybutach wysokość (w m a nie tylko w piętrach) to zmienią się w "3D". tongue.gif

Piętra łatwiej policzyć wink.gif jak dojdę do tego ile metrów mają bloki w mojej okolicy to uzupełnię.

No i pół starówki czeka na akceptację. biggrin.gif

Ten post edytował gregol pon, 19 lis 2012 - 18:26
Go to the top of the page

+Quote Post
Banan
post pon, 19 lis 2012 - 23:52
Post #22

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 3,539

Jak zmienić nazwę ulicy?Nie mogę znaleźć .

+Quote Post
gregol
post wto, 20 lis 2012 - 00:14
Post #23

UZYTKOWNIK

CYTAT(Banan @ pon, 19 lis 2012 - 22:52) *

Jak dasz edytuj > wybierz linię > i całą ulicę dasz do edycji, tam możesz nadać inną nazwę.

+Quote Post
vacu
post wto, 20 lis 2012 - 20:23
Post #24

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(gregol @ pon, 19 lis 2012 - 18:21) *
No i pół starówki czeka na akceptację. biggrin.gif

Ja mam w tym tygodniu ekstremalnie mało czasu, jeśli nikt tego nie zrobi to poakceptuję w weekend tongue.gif

+Quote Post
Banan
post wto, 20 lis 2012 - 23:48
Post #25

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 3,539

CYTAT(gregol @ wto, 20 lis 2012 - 01:14) *
CYTAT(Banan @ pon, 19 lis 2012 - 22:52) *

Jak dasz edytuj > wybierz linię > i całą ulicę dasz do edycji, tam możesz nadać inną nazwę.

Nie wiem jak zmienić nazwę części ulicy.

+Quote Post
gregol
post nie, 25 lis 2012 - 15:47
Post #26

UZYTKOWNIK

Widzę, że google ma jakiś problem z odświeżeniem, kształtów bloków. Starówka ze zmianami wyświetlała się przez dzień, teraz wróciło do starego stanu. Ale za to jak kliknie się edycje jakiegoś bloku na starówce, to jest on już w prawidłowym kształcie. Może dlatego, że ja edytowałem. Jak wy macie? Mowa o części starówki po stronie FRACa.

Co dziwne, moje edycje dróg, google postanowiło dodawać już od razu. Za to nie pokazuje zmian żadnych budynków chyba, że dodanych. Czy usuniętego budynku na Morcinku, którego w rzeczywistości nie ma czy poprawionego WORDu, czy wspomnianej starówki.

ciekawe jak to dokładnie działa smile2.gif

+Quote Post
vacu
post nie, 25 lis 2012 - 18:47
Post #27

Smokin' nigga

CYTAT(gregol @ nie, 25 lis 2012 - 15:47) *
Widzę, że google ma jakiś problem z odświeżeniem, kształtów bloków. Starówka ze zmianami wyświetlała się przez dzień, teraz wróciło do starego stanu. Ale za to jak kliknie się edycje jakiegoś bloku na starówce, to jest on już w prawidłowym kształcie. Może dlatego, że ja edytowałem. Jak wy macie? Mowa o części starówki po stronie FRACa.

Co dziwne, moje edycje dróg, google postanowiło dodawać już od razu. Za to nie pokazuje zmian żadnych budynków chyba, że dodanych. Czy usuniętego budynku na Morcinku, którego w rzeczywistości nie ma czy poprawionego WORDu, czy wspomnianej starówki.

ciekawe jak to dokładnie działa smile2.gif

Sprawdź czy kiedy normalnie wchodzisz do map (czyli nie jesteś w kreatorze) to czy też jest widok jak przed zmianą. W kreatorze bywa problem z renderowaniem, znany, omawiany na grupach. To co widzisz w kreatorze nie zawsze pokrywa się z tym co w "normalnej" wersji map. Sam mam kilka takich "baboli" które teraz są widoczne w obu wersjach jednocześnie (przed i po zmianie), ja to po prostu zgłaszam i czekam (jest takie narzędzie w prawym górnym rogu mapy kreatora).

+Quote Post
gregol
post nie, 25 lis 2012 - 19:04
Post #28

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ nie, 25 lis 2012 - 17:47) *
Sprawdź czy kiedy normalnie wchodzisz do map (czyli nie jesteś w kreatorze) to czy też jest widok jak przed zmianą. W kreatorze bywa problem z renderowaniem, znany, omawiany na grupach. To co widzisz w kreatorze nie zawsze pokrywa się z tym co w "normalnej" wersji map. Sam mam kilka takich "baboli" które teraz są widoczne w obu wersjach jednocześnie (przed i po zmianie), ja to po prostu zgłaszam i czekam (jest takie narzędzie w prawym górnym rogu mapy kreatora).

https://maps.google.pl/?ll=50.333056,19.225...mp;t=m&z=18
Mowa o tym fragmencie. Widzisz "dobre" czy "złe" bloki? U mnie są złe, na edytorze też. Jednak po wejściu w edycje są dobre.

+Quote Post
vacu
post nie, 25 lis 2012 - 21:11
Post #29

Smokin' nigga

CYTAT(gregol @ nie, 25 lis 2012 - 19:04) *

Mowa o tym fragmencie. Widzisz "dobre" czy "złe" bloki? U mnie są złe, na edytorze też. Jednak po wejściu w edycje są dobre.

Faktycznie, teraz widzę. A dawno je edytowałeś? Czasami trwa dłużej aktualizacja, jeśli dzisiaj to poczekaj do jutra, jak się nie odświeżą to wyślij zgłoszenie. Dłużej niż dzień to chyba nie miałem takiego przypadku żeby mi się odświeżało. Może teraz kilka osób zaczęło się w to bawić w naszej okolicy i dlatego dłużej to trwa.

+Quote Post
gregol
post nie, 25 lis 2012 - 23:42
Post #30

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ nie, 25 lis 2012 - 20:11) *
CYTAT(gregol @ nie, 25 lis 2012 - 19:04) *

Faktycznie, teraz widzę. A dawno je edytowałeś? Czasami trwa dłużej aktualizacja, jeśli dzisiaj to poczekaj do jutra, jak się nie odświeżą to wyślij zgłoszenie. Dłużej niż dzień to chyba nie miałem takiego przypadku żeby mi się odświeżało. Może teraz kilka osób zaczęło się w to bawić w naszej okolicy i dlatego dłużej to trwa.

To była jedna z pierwszych rzeczy, którą zedytowałem. Więc już chwilę czasu temu to było.

+Quote Post
Slyzaba
post pon, 26 lis 2012 - 09:57
Post #31

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,199

Szkoda, że zmiany nie są dokonywane online albo chociaż, żeby był jakiś znacznik 'w toku' etc. Tymczasem najpierw można dodać jakiś obiekt a dopiero potem wyskakuje info, że ktoś wcześniej dodał. Jest jakiś sposób, żeby to obejść?

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa

+Quote Post
vacu
post pon, 10 gru 2012 - 19:39
Post #32

Smokin' nigga

Jednak proponuję się wstrzymać z wprowadzaniem zmian. Dzisiaj po dość długiej przerwie zalogowałem się i okazało się, że... większość moich zmian (głównie budynków, drogi zostały) szlag trafił... Nie wiem jaka jest przyczyna ale straciłem cały zapał i olewam temat co i wam proponuję... Głupio mi teraz, że zachęcałem, może efektów waszej pracy szlag nie trafi...

+Quote Post
gregol
post pon, 10 gru 2012 - 20:07
Post #33

UZYTKOWNIK

Czyli stało się Tobie, to o czym pisałem wyżej, że mogę tylko drogi edytować. Reszta zostaje w pamięci.. ale się nie pokazuje. yh

+Quote Post
vacu
post pon, 10 gru 2012 - 21:05
Post #34

Smokin' nigga

CYTAT(gregol @ pon, 10 gru 2012 - 20:07) *
Czyli stało się Tobie, to o czym pisałem wyżej, że mogę tylko drogi edytować. Reszta zostaje w pamięci.. ale się nie pokazuje. yh

No mniej więcej, moje zmiany przez kilka tygodni były normalnie widoczne a teraz zostały "zniknięte", choć w edytorze obrysy niby są OK. Póki co daję sobie spokój, bo jak efektów nie widać to się nie chce :/

+Quote Post
gregol
post nie, 10 lut 2013 - 12:30
Post #35

UZYTKOWNIK

http://goo.gl/maps/RBJR1

Coś ruszyło. Dodałem, a właściwie to zedytowałem i "przywróciłem" poprzednią edycję, 4 budynków i po 24h się pojawiły. Więc może.. może..

+Quote Post
vacu
post nie, 10 lut 2013 - 13:57
Post #36

Smokin' nigga

CYTAT(gregol @ nie, 10 lut 2013 - 13:30) *
http://goo.gl/maps/RBJR1

Coś ruszyło. Dodałem, a właściwie to zedytowałem i "przywróciłem" poprzednią edycję, 4 budynków i po 24h się pojawiły. Więc może.. może..

@gregol - też powoli zacząłem edytować, aktualnie 99% przeprowadzanych teraz edycji daje rezultat taki jak trzeba po kilkunastu minutach smile2.gif Z tego co przeczytałem na forum Google były jakieś problemy z renderowaniem map i Google wyłączyło wyświetlanie zmian na jakiś czas, zapisywały się ale nie były wyświetlane.
Niestety część moich starych zmian wyświetla się paskudnie (pewnie z okresu kiedy występował problem) i nie da się poprawić, pozgłaszałem, może poprawią. Aktualnie prawie wszystkie edycje działają.

+Quote Post
Izabela Gil
post nie, 10 lut 2013 - 17:11
Post #37

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 5,150

Panowie nie wiem , czy dobrze rozumiem. Czyli mogę zmienic/ dodać/ zaktualizować na mapie Gogla samodzielnie zdjęcie budynku, lub ulicy dojazdowej?

+Quote Post
vacu
post nie, 10 lut 2013 - 17:52
Post #38

Smokin' nigga

CYTAT(Izabela Gil @ nie, 10 lut 2013 - 18:11) *
Panowie nie wiem , czy dobrze rozumiem. Czyli mogę zmienic/ dodać/ zaktualizować na mapie Gogla samodzielnie zdjęcie budynku, lub ulicy dojazdowej?

Zdjęcia się nie da (tzn. nie da się edytować zdjęć Street View ale to i tak u nas jeszcze niedostępne), można dodać do Panoramio ewentualnie jakieś takie które ci pasuje i wtedy ktoś szukając na mapie po przeciągnięciu "ludzika" w dane miejsce zobaczy fotkę, którą dodasz, chyba w Google Earth też się to wyświetli..

Można edytować mapę tj. kształt budynku, drogi, szczegóły budynku, przenieść lokalizację jakiegoś punktu (np. Google pokazuje, że twoja restauracja jest na drugim końcu ulicy - możesz przenieść znacznik i podpiąć pod konkretny budynek) itp.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:50
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza