IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> TO JUŻ W TĘ SOBOTĘ !! !! !!
PaulinaONR
post czw, 12 kwi 2012 - 09:49
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 4,527

14 kwietnia, w 78. rocznicę powstania Obozu Narodowo-Radykalnego zapraszamy do Katowic. O godz. 14 spod Pomnika Powstańców Śląskich przy Al. Wojciecha Korfantego wyruszy marsz. Po jego zakończeniu odbędzie się otwarty dla wszystkich zainteresowanych kongres, na który udamy się wspólnie z końcowego punktu manifestacji. Wszystkie osoby chcące poznać ONR i zaczerpnąć u źródła informacji na jego temat będą miały ku temu okazję. Sądzimy, że organizowany przez nas kongres pozwoli zaprezentować głoszone przez nas idee, jak również przedstawić nas w zupełnie innym świetle, niż czynią to lewicowe media. Będzie można posłuchać zarówno o historii Obozu Narodowo-Radykalnego, jak również o planach na najbliższe lata. Osoby zainteresowane wstąpieniem w nasze szeregi będą mogły zasięgnąć bliższych informacji przy specjalnych stoiskach werbunkowych. Dodatkowym punktem programu będzie projekcja zwiastuna realizowanego obecnie filmu dokumentalnego na temat współczesnego ONR.

Udział w naszej manifestacji można potraktować także jako swój wyraz sprzeciwu przeciwko polityce realizowanej przez rząd Donalda Tuska. W czasach, gdy ogranicza się wolność mediów i wolność słowa, a środki masowego przekazu są zawłaszczane przez przedstawicieli kartelu parlamentarnego, gdy zanika niepodległość państw narodowych na rzecz UE i innych ponadnarodowych organizacji, gdy wciąż postępuje mający miejsce we wszystkich dziedzinach życia rozkład wartości narodowych i katolickich, idea Narodowego Radykalizmu jawi się jako antidotum. Jako odtrutka na niekompetencję i ignorancję polityków, na utrudnianie działalności polskim przedsiębiorcom, na szykanowanie polskich kibiców, którzy tak tłumnie wsparli Marsz Niepodległości. Chcemy przedstawić Wam alternatywne propozycje rozwiązań potrzebnych Polsce.

Nie bądź obojętny, spotkaj się z nami 14 kwietnia w Katowicach!

http://www.youtube.com/watch?v=qSRF8mTBksY

linki:

http://www.facebook.com/events/321494654576173/
http://onrslask.pl/78-rocznica-zalozenia-onr

Ten post edytował PaulinaONR czw, 12 kwi 2012 - 09:50
Go to the top of the page

+Quote Post
xMarcinx
post czw, 12 kwi 2012 - 10:51
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Bardzo fajna idea, niestety w sobotę mam wyjazd. BTW: Dalej współpracujecie z BO?

+Quote Post
Bartek
post czw, 12 kwi 2012 - 11:58
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

CYTAT(xMarcinx @ czw, 12 kwi 2012 - 09:51) *
Bardzo fajna idea, niestety w sobotę mam wyjazd. BTW: Dalej współpracujecie z BO?

Fajna? Huh. Mam nadzieję że policja nie będzie oszczędzać pałek i wody na tych bezstresowo wychowanych co wydaje im się, że skoro żyją w kraju to im się wszystko należy smile2.gif

+Quote Post
Kamil_
post czw, 12 kwi 2012 - 13:56
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

CYTAT(Bartek @ czw, 12 kwi 2012 - 10:58) *

Fajna? Huh. Mam nadzieję że policja nie będzie oszczędzać pałek i wody na tych bezstresowo wychowanych co wydaje im się, że skoro żyją w kraju to im się wszystko należy smile2.gif

Ty zawsze wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia? smile2.gif

+Quote Post
Leszek
post czw, 12 kwi 2012 - 14:52
Post #5

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

A co, nie będzie zadymy? No no, jakaś nowość...

Wiem, wiem, jak zawsze to policja będzie winna prowokacji.

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post czw, 12 kwi 2012 - 14:59
Post #6

UZYTKOWNIK

CYTAT(Leszek @ czw, 12 kwi 2012 - 13:52) *
A co, nie będzie zadymy? No no, jakaś nowość...

Wiem, wiem, jak zawsze to policja będzie winna prowokacji.

Bawimy się we wróżki, czy rozmawiamy jak dorośli ludzie?

W tym kraju organizowane są setki manifestacji i pochodów o zabarwieniu narodowym, ale nie ma na nich zadym (stąd w mediach cisza) więc stąd pewnie nie masz o tym zielonego pojęcia i ciągle wracasz do 11 listopada.

Ktoś tu wrzucił temat informacyjny a wy już musieliście przylecieć ze swoimi 'mądrościami'.

+Quote Post
Bartek
post czw, 12 kwi 2012 - 17:16
Post #7

UZYTKOWNIK

CYTAT(Kamil_ @ czw, 12 kwi 2012 - 12:56) *

Natomiast pewnie Ty pozjadałeś wszystkie rozumy i nie możesz zrozumieć, że są ludzie którzy wiedzą o takich "organizacjach" jak ONR trochę więcej niż przeciętny mieszkaniec tego kraju czy też tego forum smile2.gif

Zobaczymy w sobotę wieczorem jak bardzo pokojowa była to manifestacja ;-)

+Quote Post
Kamil_
post czw, 12 kwi 2012 - 18:18
Post #8

UZYTKOWNIK

CYTAT(Bartek @ czw, 12 kwi 2012 - 16:16) *
CYTAT(Kamil_ @ czw, 12 kwi 2012 - 12:56) *

Natomiast pewnie Ty pozjadałeś wszystkie rozumy i nie możesz zrozumieć, że są ludzie którzy wiedzą o takich "organizacjach" jak ONR trochę więcej niż przeciętny mieszkaniec tego kraju czy też tego forum smile2.gif

Zobaczymy w sobotę wieczorem jak bardzo pokojowa była to manifestacja ;-)

Otóż nie pozjadałem, ale jak ktoś pisze, żeby kogoś pałować i lać tylko za to, że będzie manifestował swoje poglądy (bo Ty nie wspomniałeś o rozróbach) to budzić to może tylko politowanie. Dzieci wychowane bezstresowo to lepiej szukać w klubach typu Pomarańcza wpieprzające dropy a nie na takich manifach smile2.gif

Do rozrób nie powinno raczej dojść, no bo niby sami ze sobą będą się bić? No chyba, że jakaś 'oświecona' organizacja stwierdzi, że to są faszyści i wymyśli kontrmanife wobec nich smile2.gif Wtedy się nie zdziwię jeśli dojdzie do czegoś.

+Quote Post
vacu
post czw, 12 kwi 2012 - 20:04
Post #9

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Kamil_ @ czw, 12 kwi 2012 - 17:18) *
Do rozrób nie powinno raczej dojść, no bo niby sami ze sobą będą się bić? No chyba, że jakaś 'oświecona' organizacja stwierdzi, że to są faszyści i wymyśli kontrmanife wobec nich smile2.gif Wtedy się nie zdziwię jeśli dojdzie do czegoś.

Hmm... No właśnie, chyba nikt się nie zdziwi, tylko dlaczego ma do czego dojść? I dlaczego ma się pojawić kontrmanifestacja?

Mnie drażnią zarówno środowiska narodowe jak i te organizujące różnego typu "kolorowe parady". Oba te środowiska charakteryzują się cholerną hipokryzją - imię demokracji domagają się prawa do manifestacji poglądów jednocześnie odmawiając tego prawa stronie przeciwnej.

Mnie się nie podobają ani parady gejów ani marsze nacjonalistów ale cóż - wybraliśmy "demokrację" więc każdy ma prawo do wyrażania poglądów o ile nie narusza tym samym mojego "poletka" - czy mi się to podoba czy nie. Nikt nie ma natomiast prawa wszczynać zamieszek z powodu pojawienia się kontrmanifestacji, czy to będą geje, antyglobaliści czy skinheadzi - domagam wówczas się pałowania, gumowych pocisków i armatek wodnych.

+Quote Post
xMarcinx
post czw, 12 kwi 2012 - 20:14
Post #10

UZYTKOWNIK

Z tego co wiem lewacy nie odpuszczają i już organizują autokary z niemieckimi przyjaciółmi.
https://www.facebook.com/11listopada.org

+Quote Post
Kamil_
post pią, 13 kwi 2012 - 11:59
Post #11

UZYTKOWNIK

Chyba będzie jednak dym smile2.gif

CYTAT
14 kwietnia w Katowicach będzie miał miejsce wiec antyrasistowski,który jest odpowiedzią na organizowane
w tym dniu 78 urodziny obozu narodowo radykalnego.

Uważamy, że postawy propagowane przez członków tej organizacji, szerzące dyskryminację ze względu na pochodzenie etniczne, narodowość, czy orientacje seksualną są wsteczne i powinny spotykać się z silnym oporem.

Liczymy na dużą mobilizację ludzi i organizacji, którym bliska jest idea wielokulturowego, samorządnego i rozwijającego się społeczeństwa.

Katowice, Rynek, plac pod Teatrem Śląskim
godz. 13:30

+Quote Post
vacu
post pią, 13 kwi 2012 - 16:43
Post #12

Smokin' nigga

CYTAT(Kamil_ @ pią, 13 kwi 2012 - 10:59) *
CYTAT
Uważamy, że postawy propagowane przez członków tej organizacji, szerzące dyskryminację ze względu na pochodzenie etniczne, narodowość, czy orientacje seksualną są wsteczne i powinny spotykać się z silnym oporem.

Haha i to jest ta hipokryzja, o której pisałem. Sami szerzą dyskryminację za poglądy tongue.gif ale walczą z dyskryminacją hehe No niestety demokracja charakteryzuje się tym, że każdy może mieć takie poglądy na jakie ma ochotę i o ile nie łamie prawa może je demonstrować. Dyskryminując walczą z dyskryminacją, nieły paradoks smile2.gif A tak naprawdę chodzi o to aby dać komuś po mordzie, jedni się tłuką w imię dobra klubu piłkarskiego, inni w imię poglądów politycznych ale tak naprawdę powód jest cały czas ten sam wink.gif

+Quote Post
Kamil_
post pią, 13 kwi 2012 - 16:57
Post #13

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ pią, 13 kwi 2012 - 16:43) *
CYTAT(Kamil_ @ pią, 13 kwi 2012 - 10:59) *
CYTAT

Haha i to jest ta hipokryzja, o której pisałem. Sami szerzą dyskryminację za poglądy tongue.gif ale walczą z dyskryminacją hehe No niestety demokracja charakteryzuje się tym, że każdy może mieć takie poglądy na jakie ma ochotę i o ile nie łamie prawa może je demonstrować. Dyskryminując walczą z dyskryminacją, nieły paradoks smile2.gif A tak naprawdę chodzi o to aby dać komuś po mordzie, jedni się tłuką w imię dobra klubu piłkarskiego, inni w imię poglądów politycznych ale tak naprawdę powód jest cały czas ten sam wink.gif

Masz rację smile2.gif Choć ja przyznam szczerze, że częściej spotykam się z blokadami organizowanymi właśnie przez środowiska lewicowe. 

Organizacje prawicowe, narodowe częściej organizują z tej okazji własne marsze, by pokazać, że to ich poglądy są popularniejsze, zdrowsze i by je promować. By pokazać siłe przez swoją liczebność. Choć nie twierdzę, że nie są też organizowane blokady. Jednak nie mają one charakteru oficjalnego i tak promowanego, jak u lewaków.

Ten post edytował Kamil_ pią, 13 kwi 2012 - 17:09

+Quote Post
xMarcinx
post pią, 13 kwi 2012 - 23:12
Post #14

UZYTKOWNIK

To oczywiste prawa strona obchodzi święta narodowe, lewa tak naprawdę niema czego obchodzić to zakłóca..

+Quote Post
vacu
post nie, 15 kwi 2012 - 12:57
Post #15

Smokin' nigga

Niestety niespodzianki nie było: http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/553...t.html?cookie=1

Niestety okazuje się, że "antyfaszyści" to hołota nie lepsza niż pseudokibice, tak przynajmniej wynika z tej relacji, czym można bowiem tłumaczyć wyrwanie pałki policjantowi i pałowanie go, on też był faszystą?
Daleki jestem od symatyzowania z narodowcami ale wygląda na to, że to nie oni wywołują burdy...

Ten post edytował vacu nie, 15 kwi 2012 - 13:01

+Quote Post
Leszek
post nie, 15 kwi 2012 - 13:00
Post #16

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Niespodzianka była - narodowcy nie dali się sprowokować, brawo.
A antyfaszyści - mam nadzieję, że dostali solidnie w dupy...

--------------------

+Quote Post
storczyk
post nie, 15 kwi 2012 - 14:47
Post #17

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,429

W temacie
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask...-wiadomosc.html

+Quote Post
Kamil_
post nie, 15 kwi 2012 - 15:03
Post #18

UZYTKOWNIK

Ciekawe co na to Bartek smile2.gif

+Quote Post
Bartek
post nie, 15 kwi 2012 - 15:18
Post #19

UZYTKOWNIK

CYTAT(Kamil_ @ nie, 15 kwi 2012 - 14:03) *

Co ja na to? To, że szkoda że TV nie pokazała co się działo poza ul. Mickiewicza i Stawową, szczególnie w rejonie ul. Jagiellońskiej. Ile petard poleciało w bramy, samochody i ile butelek zostało potrzaskanych. TV jak zwykle skupiła się na zadymie i dobrze, że policja ich lała jak leciało, oczywiście mowa o antyfaszystach. Bo ONR też ma swoje za uszami, ale tego tv nie pokazała. Mimo wszystko byli grzeczniejsi niż antyfaszysci.

+Quote Post
vacu
post nie, 15 kwi 2012 - 15:34
Post #20

Smokin' nigga

CYTAT(Bartek @ nie, 15 kwi 2012 - 14:18) *
CYTAT(Kamil_ @ nie, 15 kwi 2012 - 14:03) *

Co ja na to? To, że szkoda że TV nie pokazała co się działo poza ul. Mickiewicza i Stawową, szczególnie w rejonie ul. Jagiellońskiej. Ile petard poleciało w bramy, samochody i ile butelek zostało potrzaskanych. TV jak zwykle skupiła się na zadymie i dobrze, że policja ich lała jak leciało, oczywiście mowa o antyfaszystach. Bo ONR też ma swoje za uszami, ale tego tv nie pokazała. Mimo wszystko byli grzeczniejsi niż antyfaszysci.

http://www.tvn24.pl/0,1741487,0,1,antyfasz...,wiadomosc.html

Co prawda telewizji od dawna nie oglądam ale chyba TVN ciężko oskarżać o sympatyzowanie z ONR. A relacja podobna jak gdzie indziej.
CYTAT
"Jako Śląskie Środowisko Antyfaszystowskie uważamy, że postawa propagowana przez członków ONR prowadzi do szerzenia nienawiści, nawołuje do przemocy, oraz uwstecznia społeczeństwo, swoimi prymitywnymi, opiewającymi w faszystowską ideologię poglądami" - czytamy w oświadczeniu.

No i znowu hipokryzja, szykując gaz i pałki jednocześnie pisali oświadczenie jak to przewciwnicy nawołują do przemocy haha

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:31
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza