IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Zmiana wyznania
vacu
post pią, 16 gru 2011 - 20:41
Post #41

Smokin' nigga

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Mały77 @ pią, 16 gru 2011 - 15:30) *
Hmmm - znasz przykłady z życia, gdzie opiekę nad dzieckiem dostają rodzice chrzestni a nie prawdziwa rodzina?

Na szczęście w ogóle nie znam z życie przypadku, gdzie byłaby taka potrzeba ale w większości przypadków jakie znam chrzestny to ktoś z rodziny i to zwykle bliskiej więc jedno by drugiego nie wykluczało. Ale np. w mojej rodzinie zawsze chrzestni wspierają swoich chrześniaków, również ja wiem, że na chrzestnych zawsze mogę liczyć także coś w tym jest. A dodam, że nie pochodzę z wybitnie religijnej rodziny.

CYTAT
2. Spowiedź ma za zadanie oczyścić z grzechów poprzez przyznanie się do błędów. Swoja drogą spowiadać się można nawet nie do księdza - po prostu powiedzieć to na forum kościoła.

O, to jest IMHO bardzo ważne. Wg. mnie to nawet nie musi być w kościele, wielu ludziom wystarczy przyznanie się przed sobą (i o ile wierzą - to przed tym czy innym Bogiem, który przecież nie tylko w murach kościoła jest obecny). W niektórych kulturach pali się coś na stosie, zwykle najlepsze zwierzę. Ważne, żeby jakiś sposób oczyszczenia się istniał, żeby nie "kisić" wszystkiego w sobie.

Ten post edytował vacu pią, 16 gru 2011 - 20:46
Go to the top of the page

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:03
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza