IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wybory parlamentarne 2011
Leszek
post nie, 25 wrz 2011 - 21:58
Post #81

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Wiesz, akurat zdjęcia na materiałach wyborczych rzadko kiedy mają wiele wspólnego z rzeczywistością...

A sprzęt fajny, przynajmniej zdjęcie jest inne niż standard - czyli odcięta od tułowia uśmiechnięta gęba z dobrotliwym uśmiechem laugh.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Mały77
post pon, 26 wrz 2011 - 06:11
Post #82

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

CYTAT(krajan @ czw, 22 wrz 2011 - 10:43) *
CYTAT(Mały77 @ pon, 12 wrz 2011 - 06:42) *
Myślę, że nie warto też głosować na Panią Beatę Małecką-Liberę. Za co - za głosowanie przeciw dofinansowaniu Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej - wiem, że dyscyplina partyjna, ale mogła się choć trochę postarać, żeby Dąbrowa te pieniądze dostała.

głosowała tak jak kazała jej dyscyplina partyjna, ale w końcu pomogła załatwić ponad 5 mln dotacji na ten ośrodek, więc przynajmniej nie zostawiła tej sprawy.

A możesz napisać coś więcej na temat tej dotacji? Bo z tego co wiem to miasto buduje ten ośrodek z własnych funduszy.
Co do dyscypliny partyjnej - widać właśnie jak słaba w PO jest reprezentacja województwa śląskiego. Euro jest w mieście Tuska, Schetyny gdzie nie ma żadnej tradycji kibicowania reprezentacji (co pokazuje ostatni mecz z Niemcami - cisza w czasie meczu) niż na prawie gotowym Stadionie Śląskim, który nie bez przyczyny był nazywany Kotłem Czarownic.

+Quote Post
Kamil_
post pon, 26 wrz 2011 - 09:56
Post #83

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

CYTAT(Mały77 @ pon, 26 wrz 2011 - 05:11) *
CYTAT(Mały77 @ pon, 12 wrz 2011 - 06:42) *
Myślę, że nie warto też głosować na Panią Beatę Małecką-Liberę. Za co - za głosowanie przeciw dofinansowaniu Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej - wiem, że dyscyplina partyjna, ale mogła się choć trochę postarać, żeby Dąbrowa te pieniądze dostała.

głosowała tak jak kazała jej dyscyplina partyjna, ale w końcu pomogła załatwić ponad 5 mln dotacji na ten ośrodek, więc przynajmniej nie zostawiła tej sprawy.

A możesz napisać coś więcej na temat tej dotacji? Bo z tego co wiem to miasto buduje ten ośrodek z własnych funduszy.
Co do dyscypliny partyjnej - widać właśnie jak słaba w PO jest reprezentacja województwa śląskiego. Euro jest w mieście Tuska, Schetyny gdzie nie ma żadnej tradycji kibicowania reprezentacji (co pokazuje ostatni mecz z Niemcami - cisza w czasie meczu) niż na prawie gotowym Stadionie Śląskim, który nie bez przyczyny był nazywany Kotłem Czarownic.

Miasto Schetyny to Wrocław. A doping był taki a nie inny ze względu na bojkot reprezentacji przez kibiców. Tak samo wygladałby mecz w każdym innym mieście w tym czasie. Takie nastały czasy...

+Quote Post
Leszek
post pon, 26 wrz 2011 - 16:50
Post #84

UZYTKOWNIK

Tak się zastanawiam w ogóle - czy w ostatnich 10 latach (czyli najpierw rządy SLD-PSL, potem PiS-LPR-SO, teraz PO-PSL) którykolwiek poseł wybrany z Zagłębia, niezależnie od opcji politycznej załatwił coś konkretnego dla naszego regionu? Konkretnego - czyli dotację/dofinansowanie, inwestycję centralną - nie zaliczam tu banałów typu "Zwrócił/a uwagę...", "Wystosował/a zapytanie do premiera/ministra/whatever...", "Pochylił/a się nad losem mieszkańców...".

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post pon, 26 wrz 2011 - 17:46
Post #85

UZYTKOWNIK

A załatwienie kilkudziesięciu wozów strażackich różnych typów dla OSP uznasz? smile2.gif

+Quote Post
Leszek
post pon, 26 wrz 2011 - 17:48
Post #86

UZYTKOWNIK

Tak.

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post pon, 26 wrz 2011 - 19:00
Post #87

UZYTKOWNIK

To w ulotkach senatora Meresa można o tym przeczytać. Jako, że wiadomo, każdy lubi sobie przypisywać zasługi postanowiłem to sprawdzić i popytałem m.in. podczas pikniku organizacji pozarządowych pod PKzetem gdzie była jednostka OSP oraz znajomych i kolegów, którzy służą w różnych OSP czy to np. Strzemieszyckim czy OSP z powiatu będzińskiego. I o dziwo potwierdzili, że Meres pomaga zagłębiowskim OSP w tym zakresie.

+Quote Post
kursor
post pon, 26 wrz 2011 - 23:30
Post #88

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

CYTAT(Kamil_ @ pon, 26 wrz 2011 - 19:00) *
I o dziwo potwierdzili, że Meres pomaga zagłębiowskim OSP w tym zakresie.

plus dla Meresa ale generalnie smile2.gif to nie są działania pobudzające nasz region bądź prowadzące do rozwoju więc trochę refleksji się przyda wybierając swojego kandydata

+Quote Post
rouse
post wto, 27 wrz 2011 - 00:24
Post #89

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 241

Takie tam

http://www.youtube.com/watch?v=GPBoHjRmTd4

+Quote Post
Leszek
post wto, 27 wrz 2011 - 14:47
Post #90

UZYTKOWNIK

No i cóż, widać, że dla "naszych" posłów ważniejsza jest dieta niż zrobienie czegokolwiek dla regionu, z którego został wybrany, jeden senator Meres honoru naszej pożal się Boże klasy politycznej nie uratuje. A miałem nadzieję, że moje przeczucia jednak się nie sprawdzą i będę miło zaskoczony.
CYTAT(kursor @ pon, 26 wrz 2011 - 23:30) *
plus dla Meresa ale generalnie smile2.gif to nie są działania pobudzające nasz region bądź prowadzące do rozwoju więc trochę refleksji się przyda wybierając swojego kandydata
Nie zawężałbym aż tak (pobudzająco/rozwojowo), dobrze, że jako najwyraźniej jedyny coś dla nas robi...

--------------------

+Quote Post
Brouwer
post wto, 27 wrz 2011 - 15:26
Post #91

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,798

CYTAT(Leszek @ wto, 27 wrz 2011 - 14:47) *
No i cóż, widać, że dla "naszych" posłów ważniejsza jest dieta niż zrobienie czegokolwiek dla regionu, z którego został wybrany, jeden senator Meres honoru naszej pożal się Boże klasy politycznej nie uratuje. A miałem nadzieję, że moje przeczucia jednak się nie sprawdzą i będę miło zaskoczony.
Nie zawężałbym aż tak (pobudzająco/rozwojowo), dobrze, że jako najwyraźniej jedyny coś dla nas robi...

Nie powiedziałbym, że Meres jest jedynym, który cokolwiek zrobił. Polecam zapoznać się z działalnością drugiego z zagłębiowskich senatorów, Zbigniewa Szaleńca.

http://zbigniewszaleniec.pl/new/index.php/dziaalno.html

+Quote Post
Hals
post wto, 27 wrz 2011 - 16:05
Post #92

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,799

CYTAT(Leszek @ wto, 27 wrz 2011 - 14:47) *

Senator Meres broni honoru klasy politycznej, dla której ważniejsza jest dieta niż zrobienie czegokolwiek dla regionu? Nie chce mi się w to uwierzyć. Moim zdaniem to dla Meresa dieta jest najważniejsza.

Głosował za ustawą nakazującą emerytom rozwiązywanie umów o pracę pod groźbą utraty prawa do emerytury, podczas gdy sam prócz 11tys. pensji senatorskiej i 2,5tys. diety, pobierał przez całą kadencję ponad 14 tys.(!) mies. emerytury. Wychodzi, że nasz "najdroższy" parlamentarzysta kosztował nas podatników ok. 1.320.000 w ciągu mijającej kadencji.

A co zrobił dla regionu? Jako generał strażaków przywoził z pompą do Zagłębia wozy bojowe, które zostały przyznane danym OSP przez ministerstwo, bo i tak się naszym strażom należały. Poza tym, nie znam jakiejkolwiek jego aktywności wykraczającej poza ogrodzenie straży pożarnej.

+Quote Post
Kamil_
post wto, 27 wrz 2011 - 16:21
Post #93

UZYTKOWNIK

Zaczyna się rejestrowanie użytkowników żeby pocisnąć anonimowo. Taka właśnie jest różnica między nami smile2.gif Ja tu jestem ponad 4 lata i spora część forum mnie zna lub wie gdzie mnie szukać a wy nie macie odwagi wyjść z ukrycia smile2.gif Ja piszę o kimś tak a nie inaczej, bo chcę sie podzielić własnymi spostrzeżeniami i tym co udało mi się dowiedzieć, wy piszecie bo macie w tym interes

Niestety zawiodę was i nie będę odbijał piłeczki, bo życie jest zbyt piękne i krótkie żeby tracić czas na anonimowe-internetowe szarpaniny smile2.gif Forumowicze głupi nie są i sami ocenią wiarygodność smile2.gif

+Quote Post
Hals
post wto, 27 wrz 2011 - 16:56
Post #94

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,799

CYTAT(Kamil_ @ wto, 27 wrz 2011 - 16:21) *
Zaczyna się rejestrowanie użytkowników żeby pocisnąć anonimowo. Taka właśnie jest różnica między nami smile2.gif Ja tu jestem ponad 4 lata i spora część forum mnie zna lub wie gdzie mnie szukać a wy nie macie odwagi wyjść z ukrycia smile2.gif Ja piszę o kimś tak a nie inaczej, bo chcę sie podzielić własnymi spostrzeżeniami i tym co udało mi się dowiedzieć, wy piszecie bo macie w tym interes

Niestety zawiodę was i nie będę odbijał piłeczki, bo życie jest zbyt piękne i krótkie żeby tracić czas na anonimowe-internetowe szarpaniny smile2.gif Forumowicze głupi nie są i sami ocenią wiarygodność smile2.gif

Ty jesteś 4 lata, a ja jestem od dziś. I co z tego, też jestem Dąbrowianinem i mam prawo tu pisać. Po to jest forum, żeby dyskutować. Nie atakuję Cię też personalnie, po prostu krew mnie zalewa jak pisze się na tym forum o senatorze Meresie jak o ostatnim sprawiedliwym.

Co do wiarygodności to nikt nie musi mi wierzyć na słowo, wszystko co pisałem o emeryturach jest jawne, do sprawdzenia w internecie:
Sprawozdanie majątkowe http://www.senat.gov.pl/k7/senat/osw/2011/meres.pdf .

Brouwer podał link do sprawozdania z działalności Szaleńca. Nie miałem czasu się jeszcze z nim zapoznać, ale cośtam jest. A gdzie możemy się dowiedziec co zrobił dla nas Meres? Na jego oficjalnej www w zakładce "dokonania w parlamencie" mamy jedynie opis siedmiu ustaw, uchwalonych z inicjatywy rzadowej. Może faktycznie tak dużo zrobił i zasłużył na tą kasę, tylko skąd Dąbrowianie mają się o tym dowiedzieć?

+Quote Post
Slyzaba
post wto, 27 wrz 2011 - 21:45
Post #95

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,199

CYTAT
Zaczyna się rejestrowanie użytkowników żeby pocisnąć anonimowo. Taka właśnie jest różnica między nami smile2.gif
- lubię to smile2.gif. Teraz będziemy mieli zalew, szczególnie w politycznych wątkach, nowych użytkowników. Na szczęście wybory nie trwają wiecznie i potem nieco się uspokaja smile2.gif

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa

+Quote Post
Leszek
post śro, 28 wrz 2011 - 11:54
Post #96

UZYTKOWNIK

CYTAT(Hals @ wto, 27 wrz 2011 - 16:56) *
Ty jesteś 4 lata, a ja jestem od dziś. I co z tego, też jestem Dąbrowianinem i mam prawo tu pisać. Po to jest forum, żeby dyskutować.

Po to jest forum, prawda i każdy ma prawo tu pisać (o ile przestrzega zasad) - ale zobaczymy, jaka będzie Twoja aktywność po wyborach.

--------------------

+Quote Post
vacu
post śro, 28 wrz 2011 - 12:31
Post #97

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Hals @ wto, 27 wrz 2011 - 15:56) *
Ty jesteś 4 lata, a ja jestem od dziś. I co z tego, też jestem Dąbrowianinem i mam prawo tu pisać. Po to jest forum, żeby dyskutować. Nie atakuję Cię też personalnie, po prostu krew mnie zalewa jak pisze się na tym forum o senatorze Meresie jak o ostatnim sprawiedliwym.

Załóżmy na chwilę, że ci wszyscy użyszkodnicy, którzy rejestrują się tuż przed wyborami na kilka postów to zwykli ludzi a nie "szturmowcy" kandydatów. Otóż imho fatalnie by to świadczyło o naszym społeczeństwie, bo skoro zwykli obywatele "troskę" o swoje miasto/swój kraj prezentują tylko przez kilka tygodni co 2 lata to czego my wymagamy od "polityków", którzy się z tego społeczeństwa wywodzą...
Może ktoś mógłby takie dane przedstawić ale sądzę, że w organizacjach pozarządowych w DG może uczestniczyć może kilkaset osób (?), na forum, które wymaga już tylko minimalnego wysiłku, udziela się regularnie może kilkanaście osób, fatalnie jak na ponad stutysięczne miasto...

+Quote Post
bzenek
post śro, 28 wrz 2011 - 17:10
Post #98

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

zupełnie nie rozumiem ludzi którzy idą na wybory nie wiedząc na kogo głosować i potem jakieś wyliczanki robią. to takie trudne poświęcić trochę czasu na zapoznanie się z kandydatami, ich dokonaniami i propozycjami??

Ale po co interesować się wypocinami kandydatów ? To oni maja stać pod moimi drzwiami i tłumaczyć dlaczego są najlepsi smile.gif

Tydzień do wyborów, a ja dostałem do domu ledwo dwie ulotki - Bobera z PSL oraz Karlolczaka z SLD.

Trudno powiedzieć, żeby kandydaci zaciekle walczyli o mój głos. lac.gif

Na ulicach najbardziej podobają mi się plakaciki niejakiego Pięty z PO. Są bardzo zgrabnie zaprojektowane. Cała reszta nie została mi w głowie.

CYTAT(Alpin @ pią, 23 wrz 2011 - 08:01) *
Grubo się mylisz bzenku i nie czytasz wcześniejszych postów, a już o braku znajomości programu KNP nawet nie wspominając.

A po co mi studiować program Nowej Prawicy jak oni nie startują w naszym okręgu ? Ciekawe jak chcą uzyskać te 10% poparcia laugh.gif

Nawiasem mówiąc program sobie przejrzałem pobieżnie i nie ma tam niczego o zmniejszeniu wydatków socjalnych.

Za to jest np. zwiększenie o 50% wydatków na policję i wojsko oraz zwiększenie dopłat do emerytur. Oczywiście to wszystko przy zmniejszeniu wpływów z podatków i likwidacji deficytu. wink.gif

Ten post edytował bzenek śro, 28 wrz 2011 - 18:54

+Quote Post
Mały77
post śro, 28 wrz 2011 - 20:51
Post #99

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

Porozumienie dla Zagłębia
Powiem tak - nie wiem jak będzie z realizacją tego porozumienia ale moim zdaniem bardzo dobra inicjatywa - o ile to nie tylko gra wyborcza. Szkoda, że inni się nie dołączyli bo chyba tak powinno być, że w niektórych sprawach ludzie z Zagłębia powinni mówić jednym głosem - bez względu na to przedstawicielami jakiej partii są. Bo kurcze to my ich wybieramy i mają dbać o nasze interesy - Zagłębiaków.

+Quote Post
Leszek
post śro, 28 wrz 2011 - 21:21
Post #100

UZYTKOWNIK

Dla mnie to nic więcej niż wyborcze piep...nie w bambus - 10 października sprawa zdechnie śmiercią naturalną.

--------------------

+Quote Post

8 Stron V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza