![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Wiesz, akurat zdjęcia na materiałach wyborczych rzadko kiedy mają wiele wspólnego z rzeczywistością...
A sprzęt fajny, przynajmniej zdjęcie jest inne niż standard - czyli odcięta od tułowia uśmiechnięta gęba z dobrotliwym uśmiechem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że nie warto też głosować na Panią Beatę Małecką-Liberę. Za co - za głosowanie przeciw dofinansowaniu Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej - wiem, że dyscyplina partyjna, ale mogła się choć trochę postarać, żeby Dąbrowa te pieniądze dostała. głosowała tak jak kazała jej dyscyplina partyjna, ale w końcu pomogła załatwić ponad 5 mln dotacji na ten ośrodek, więc przynajmniej nie zostawiła tej sprawy. A możesz napisać coś więcej na temat tej dotacji? Bo z tego co wiem to miasto buduje ten ośrodek z własnych funduszy. Co do dyscypliny partyjnej - widać właśnie jak słaba w PO jest reprezentacja województwa śląskiego. Euro jest w mieście Tuska, Schetyny gdzie nie ma żadnej tradycji kibicowania reprezentacji (co pokazuje ostatni mecz z Niemcami - cisza w czasie meczu) niż na prawie gotowym Stadionie Śląskim, który nie bez przyczyny był nazywany Kotłem Czarownic. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że nie warto też głosować na Panią Beatę Małecką-Liberę. Za co - za głosowanie przeciw dofinansowaniu Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej - wiem, że dyscyplina partyjna, ale mogła się choć trochę postarać, żeby Dąbrowa te pieniądze dostała. głosowała tak jak kazała jej dyscyplina partyjna, ale w końcu pomogła załatwić ponad 5 mln dotacji na ten ośrodek, więc przynajmniej nie zostawiła tej sprawy. A możesz napisać coś więcej na temat tej dotacji? Bo z tego co wiem to miasto buduje ten ośrodek z własnych funduszy. Co do dyscypliny partyjnej - widać właśnie jak słaba w PO jest reprezentacja województwa śląskiego. Euro jest w mieście Tuska, Schetyny gdzie nie ma żadnej tradycji kibicowania reprezentacji (co pokazuje ostatni mecz z Niemcami - cisza w czasie meczu) niż na prawie gotowym Stadionie Śląskim, który nie bez przyczyny był nazywany Kotłem Czarownic. Miasto Schetyny to Wrocław. A doping był taki a nie inny ze względu na bojkot reprezentacji przez kibiców. Tak samo wygladałby mecz w każdym innym mieście w tym czasie. Takie nastały czasy... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Tak się zastanawiam w ogóle - czy w ostatnich 10 latach (czyli najpierw rządy SLD-PSL, potem PiS-LPR-SO, teraz PO-PSL) którykolwiek poseł wybrany z Zagłębia, niezależnie od opcji politycznej załatwił coś konkretnego dla naszego regionu? Konkretnego - czyli dotację/dofinansowanie, inwestycję centralną - nie zaliczam tu banałów typu "Zwrócił/a uwagę...", "Wystosował/a zapytanie do premiera/ministra/whatever...", "Pochylił/a się nad losem mieszkańców...".
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A załatwienie kilkudziesięciu wozów strażackich różnych typów dla OSP uznasz?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To w ulotkach senatora Meresa można o tym przeczytać. Jako, że wiadomo, każdy lubi sobie przypisywać zasługi postanowiłem to sprawdzić i popytałem m.in. podczas pikniku organizacji pozarządowych pod PKzetem gdzie była jednostka OSP oraz znajomych i kolegów, którzy służą w różnych OSP czy to np. Strzemieszyckim czy OSP z powiatu będzińskiego. I o dziwo potwierdzili, że Meres pomaga zagłębiowskim OSP w tym zakresie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 373 Dołączył: nie, 22 paź 06 Nr użytkownika: 241 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No i cóż, widać, że dla "naszych" posłów ważniejsza jest dieta niż zrobienie czegokolwiek dla regionu, z którego został wybrany, jeden senator Meres honoru naszej pożal się Boże klasy politycznej nie uratuje. A miałem nadzieję, że moje przeczucia jednak się nie sprawdzą i będę miło zaskoczony.Nie zawężałbym aż tak (pobudzająco/rozwojowo), dobrze, że jako najwyraźniej jedyny coś dla nas robi...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: wto, 27 wrz 11 Nr użytkownika: 4,798 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i cóż, widać, że dla "naszych" posłów ważniejsza jest dieta niż zrobienie czegokolwiek dla regionu, z którego został wybrany, jeden senator Meres honoru naszej pożal się Boże klasy politycznej nie uratuje. A miałem nadzieję, że moje przeczucia jednak się nie sprawdzą i będę miło zaskoczony. I o dziwo potwierdzili, że Meres pomaga zagłębiowskim OSP w tym zakresie. plus dla Meresa ale generalnie ![]() Nie powiedziałbym, że Meres jest jedynym, który cokolwiek zrobił. Polecam zapoznać się z działalnością drugiego z zagłębiowskich senatorów, Zbigniewa Szaleńca. http://zbigniewszaleniec.pl/new/index.php/dziaalno.html |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 27 wrz 11 Nr użytkownika: 4,799 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i cóż, widać, że dla "naszych" posłów ważniejsza jest dieta niż zrobienie czegokolwiek dla regionu, z którego został wybrany, jeden senator Meres honoru naszej pożal się Boże klasy politycznej nie uratuje. A miałem nadzieję, że moje przeczucia jednak się nie sprawdzą i będę miło zaskoczony. I o dziwo potwierdzili, że Meres pomaga zagłębiowskim OSP w tym zakresie. plus dla Meresa ale generalnie ![]() Senator Meres broni honoru klasy politycznej, dla której ważniejsza jest dieta niż zrobienie czegokolwiek dla regionu? Nie chce mi się w to uwierzyć. Moim zdaniem to dla Meresa dieta jest najważniejsza. Głosował za ustawą nakazującą emerytom rozwiązywanie umów o pracę pod groźbą utraty prawa do emerytury, podczas gdy sam prócz 11tys. pensji senatorskiej i 2,5tys. diety, pobierał przez całą kadencję ponad 14 tys.(!) mies. emerytury. Wychodzi, że nasz "najdroższy" parlamentarzysta kosztował nas podatników ok. 1.320.000 w ciągu mijającej kadencji. A co zrobił dla regionu? Jako generał strażaków przywoził z pompą do Zagłębia wozy bojowe, które zostały przyznane danym OSP przez ministerstwo, bo i tak się naszym strażom należały. Poza tym, nie znam jakiejkolwiek jego aktywności wykraczającej poza ogrodzenie straży pożarnej. |
|
|
![]()
|
|
Zaczyna się rejestrowanie użytkowników żeby pocisnąć anonimowo. Taka właśnie jest różnica między nami
![]() ![]() Niestety zawiodę was i nie będę odbijał piłeczki, bo życie jest zbyt piękne i krótkie żeby tracić czas na anonimowe-internetowe szarpaniny ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 27 wrz 11 Nr użytkownika: 4,799 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zaczyna się rejestrowanie użytkowników żeby pocisnąć anonimowo. Taka właśnie jest różnica między nami ![]() ![]() Niestety zawiodę was i nie będę odbijał piłeczki, bo życie jest zbyt piękne i krótkie żeby tracić czas na anonimowe-internetowe szarpaniny ![]() ![]() Ty jesteś 4 lata, a ja jestem od dziś. I co z tego, też jestem Dąbrowianinem i mam prawo tu pisać. Po to jest forum, żeby dyskutować. Nie atakuję Cię też personalnie, po prostu krew mnie zalewa jak pisze się na tym forum o senatorze Meresie jak o ostatnim sprawiedliwym. Co do wiarygodności to nikt nie musi mi wierzyć na słowo, wszystko co pisałem o emeryturach jest jawne, do sprawdzenia w internecie: Sprawozdanie majątkowe http://www.senat.gov.pl/k7/senat/osw/2011/meres.pdf . Brouwer podał link do sprawozdania z działalności Szaleńca. Nie miałem czasu się jeszcze z nim zapoznać, ale cośtam jest. A gdzie możemy się dowiedziec co zrobił dla nas Meres? Na jego oficjalnej www w zakładce "dokonania w parlamencie" mamy jedynie opis siedmiu ustaw, uchwalonych z inicjatywy rzadowej. Może faktycznie tak dużo zrobił i zasłużył na tą kasę, tylko skąd Dąbrowianie mają się o tym dowiedzieć? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Zaczyna się rejestrowanie użytkowników żeby pocisnąć anonimowo. Taka właśnie jest różnica między nami smile2.gif - lubię to ![]() ![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
Ty jesteś 4 lata, a ja jestem od dziś. I co z tego, też jestem Dąbrowianinem i mam prawo tu pisać. Po to jest forum, żeby dyskutować. Po to jest forum, prawda i każdy ma prawo tu pisać (o ile przestrzega zasad) - ale zobaczymy, jaka będzie Twoja aktywność po wyborach. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ty jesteś 4 lata, a ja jestem od dziś. I co z tego, też jestem Dąbrowianinem i mam prawo tu pisać. Po to jest forum, żeby dyskutować. Nie atakuję Cię też personalnie, po prostu krew mnie zalewa jak pisze się na tym forum o senatorze Meresie jak o ostatnim sprawiedliwym. Załóżmy na chwilę, że ci wszyscy użyszkodnicy, którzy rejestrują się tuż przed wyborami na kilka postów to zwykli ludzi a nie "szturmowcy" kandydatów. Otóż imho fatalnie by to świadczyło o naszym społeczeństwie, bo skoro zwykli obywatele "troskę" o swoje miasto/swój kraj prezentują tylko przez kilka tygodni co 2 lata to czego my wymagamy od "polityków", którzy się z tego społeczeństwa wywodzą... Może ktoś mógłby takie dane przedstawić ale sądzę, że w organizacjach pozarządowych w DG może uczestniczyć może kilkaset osób (?), na forum, które wymaga już tylko minimalnego wysiłku, udziela się regularnie może kilkanaście osób, fatalnie jak na ponad stutysięczne miasto... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
zupełnie nie rozumiem ludzi którzy idą na wybory nie wiedząc na kogo głosować i potem jakieś wyliczanki robią. to takie trudne poświęcić trochę czasu na zapoznanie się z kandydatami, ich dokonaniami i propozycjami?? Ale po co interesować się wypocinami kandydatów ? To oni maja stać pod moimi drzwiami i tłumaczyć dlaczego są najlepsi ![]() Tydzień do wyborów, a ja dostałem do domu ledwo dwie ulotki - Bobera z PSL oraz Karlolczaka z SLD. Trudno powiedzieć, żeby kandydaci zaciekle walczyli o mój głos. ![]() Na ulicach najbardziej podobają mi się plakaciki niejakiego Pięty z PO. Są bardzo zgrabnie zaprojektowane. Cała reszta nie została mi w głowie. Grubo się mylisz bzenku i nie czytasz wcześniejszych postów, a już o braku znajomości programu KNP nawet nie wspominając. A po co mi studiować program Nowej Prawicy jak oni nie startują w naszym okręgu ? Ciekawe jak chcą uzyskać te 10% poparcia ![]() Nawiasem mówiąc program sobie przejrzałem pobieżnie i nie ma tam niczego o zmniejszeniu wydatków socjalnych. Za to jest np. zwiększenie o 50% wydatków na policję i wojsko oraz zwiększenie dopłat do emerytur. Oczywiście to wszystko przy zmniejszeniu wpływów z podatków i likwidacji deficytu. ![]() Ten post edytował bzenek śro, 28 wrz 2011 - 18:54 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Porozumienie dla Zagłębia
Powiem tak - nie wiem jak będzie z realizacją tego porozumienia ale moim zdaniem bardzo dobra inicjatywa - o ile to nie tylko gra wyborcza. Szkoda, że inni się nie dołączyli bo chyba tak powinno być, że w niektórych sprawach ludzie z Zagłębia powinni mówić jednym głosem - bez względu na to przedstawicielami jakiej partii są. Bo kurcze to my ich wybieramy i mają dbać o nasze interesy - Zagłębiaków. |
|
|
![]()
|
|
Dla mnie to nic więcej niż wyborcze piep...nie w bambus - 10 października sprawa zdechnie śmiercią naturalną.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |