![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Dlatego nie ma się co zastanawiać nad poszczególnymi numerami z listy. Głosujemy na chybił-trafił w ramach ulubionej partii. Szkoda tracić czas na myślenie. Zgadzam się, ja bym jeszcze poszedł krok dalej - dajmy na to 4 partie przekraczają próg wyborczy to tworzymy zamiast zwykłej szopki parlament 4-osobowy, każdy ma "siłę głosu" taką jak wynik wyborczy i tak to sobie działa. Koszty kolosalnie niższe a efekt podobny jak do tej pory. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Tak jeszcze na temat haseł wyborczych - te, które widziałem nie powalają niestety...
Poza wyżej wspominanymi: Z. Meres (PO) - "Z Meresem bezpieczniej" - ponieważ? W. Andzel (PiS) - "Twój poseł na sejm" - przynajmniej jasno pokazuje o co mu chodzi, chce zostać posłem i tyle. E. Malik (PiS) - "Nr 1 na liście" - czyli chwalimy się i nic więcej. K. Karolczak (SLD) - "Lider dla Zagłębia" - nie wisz czasem, kim ten pan w ogóle jest? W. Klepacz (SLD) - "Zawsze blisko ludzi" - no cóż, przeciętny użytkownik KM może powiedzieć to samo ![]() E. Bober (PSL, tym razem) - "Człowiek jest najważniejszy" - raczej "Start w wyborach jest najważniejszy", wszystko jedno w jakich i z jakiej listy... Ogólnie - kiepściutko, kiepściutko, widać, że w tych wyborach agencje PR nie są zbyt wysoko na liście płac komitetów wyborczych... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: nie, 27 kwi 08 Nr użytkownika: 1,253 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dla mnie liczą się tylko dwie partie - Kongres Nowej Prawicy i Unia Polityki Realnej. Oni nie traktują ludzi jak bezmózgie bydlęta, za które trzeba wydawać zarobione przez nie pieniądze. Oni chcą radykalnej obniżki podatków i zmniejszenia wydatków państwa. Oni mają program naprawy państwa, który głoszą od ponad 20 lat. Chcą większej wolności i odpowiedzialności dla obywatela za swoje życie.
Nie wyobrażam sobie jak można oddać głos na będące obecnie w sejmie partie, których nazw z obrzydzenia nawet nie wymienię, "dzięki" którym obciążenia podatkowe przeciętnego Polaka wynoszą już ok. 83% dochodu. W starożytnym Rzymie niewolnik płacił 90% podatku, ale miał przynajmniej zapewniony wikt i dach nad głową. Zadajmy sobie pytanie gdzie jesteśmy i dokąd zmierzamy... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak jeszcze na temat haseł wyborczych - te, które widziałem nie powalają niestety... Poza wyżej wspominanymi: Z. Meres (PO) - "Z Meresem bezpieczniej" - ponieważ? W. Andzel (PiS) - "Twój poseł na sejm" - przynajmniej jasno pokazuje o co mu chodzi, chce zostać posłem i tyle. E. Malik (PiS) - "Nr 1 na liście" - czyli chwalimy się i nic więcej. K. Karolczak (SLD) - "Lider dla Zagłębia" - nie wisz czasem, kim ten pan w ogóle jest? W. Klepacz (SLD) - "Zawsze blisko ludzi" - no cóż, przeciętny użytkownik KM może powiedzieć to samo ![]() E. Bober (PSL, tym razem) - "Człowiek jest najważniejszy" - raczej "Start w wyborach jest najważniejszy", wszystko jedno w jakich i z jakiej listy... Ogólnie - kiepściutko, kiepściutko, widać, że w tych wyborach agencje PR nie są zbyt wysoko na liście płac komitetów wyborczych... Z Meresem bezpieczniej gdyż uczestniczył w tworzeniu wszystkich ważniejszych ustaw dotyczących bezpieczeństwa, pożarnictwa czy zarządzania kryzysowego. W wielu z nich był senatorem sprawozdawcą. Jako jedyny z senatorów był członkiem Rady Służby Cywilnej. Kiedyś był także szefem Cywilnej Obrony Kraju. Jak dla mnie to hasło bardzo dobrze oddaje priorytety prowadzonej przez niego polityki. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dla mnie liczą się tylko dwie partie - Kongres Nowej Prawicy i Unia Polityki Realnej. Oni nie traktują ludzi jak bezmózgie bydlęta, za które trzeba wydawać zarobione przez nie pieniądze. Oni chcą radykalnej obniżki podatków i zmniejszenia wydatków państwa. Oni mają program naprawy państwa, który głoszą od ponad 20 lat. Chcą większej wolności i odpowiedzialności dla obywatela za swoje życie. zastanawiam sie ile klas podstawowki konczy osoba ktora wypisuje takie farmazony? jak ktos moze dawac sie nabrac na taki ksiazkowy przyklad czystego populizmu? jak mozna w to wierzyc i to powtarzac? UPR powinno sie nazywac UPnR - Unia Polityki nieRealnej |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Z Meresem bezpieczniej gdyż uczestniczył w tworzeniu wszystkich ważniejszych ustaw dotyczących bezpieczeństwa, pożarnictwa czy zarządzania kryzysowego. W wielu z nich był senatorem sprawozdawcą. Jako jedyny z senatorów był członkiem Rady Służby Cywilnej. Kiedyś był także szefem Cywilnej Obrony Kraju. Jak dla mnie to hasło bardzo dobrze oddaje priorytety prowadzonej przez niego polityki. OK, ale takie informacje powinny być eksponowane - chyba, że faza ulotkowania/informowania dopiero przed nami. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 41 Dołączył: nie, 27 kwi 08 Nr użytkownika: 1,253 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dla mnie liczą się tylko dwie partie - Kongres Nowej Prawicy i Unia Polityki Realnej. Oni nie traktują ludzi jak bezmózgie bydlęta, za które trzeba wydawać zarobione przez nie pieniądze. Oni chcą radykalnej obniżki podatków i zmniejszenia wydatków państwa. Oni mają program naprawy państwa, który głoszą od ponad 20 lat. Chcą większej wolności i odpowiedzialności dla obywatela za swoje życie. zastanawiam sie ile klas podstawowki konczy osoba ktora wypisuje takie farmazony? jak ktos moze dawac sie nabrac na taki ksiazkowy przyklad czystego populizmu? jak mozna w to wierzyc i to powtarzac? UPR powinno sie nazywac UPnR - Unia Polityki nieRealnej Zamiast anonimowo obrażać zza klawiatury wyłuszcz nam swoje poglądy na politykę (zwłaszcza sprawy gospodarcze) i wtedy podyskutujemy. Przykro mi, że nie rozumiesz nawet znaczenia słów których używasz. Populizmem byłoby głoszenie ze strony KNP i UPR konieczności obniżki podatków i jednoczesnego wzrostu wydatków państwa na opiekę socjalną. Ani KNP ani UPR nie głoszą czegoś takiego. Uczciwie zapowiadają redukcję podatków i redukcję wydatków państwa na socjal, bo im więcej szmalu przechodzi przez budżet państwa tym niestety większe pole do nadużyć (marnowania i rozkradania publicznych pieniędzy). KNP i UPR nie liczą na duże poparcie w wyborach (maksymalnie 10-15%), gdyż większość wyborców albo nie rozumie ich programu albo nie jest im on w ogóle znany, gdyż reżimowe media głównego nurtu przemilczają i ośmieszają działalność tych partii na tyle na ile tylko są w stanie, ze względów wiadomych (likwidacja koryta). |
|
|
![]()
|
|
Reżimowe media, dobre sobie
![]() Nikt nie musi ośmieszać tego programu, bo w wystarczającym stopniu jest śmieszny sam w sobie. A stwierdzenie: CYTAT KNP i UPR nie liczą na duże poparcie w wyborach (maksymalnie 10-15%) jest już w ogóle przekomiczne - biorąc pod uwagę dotychczasowe 'osiągi' w dotychczasowych wyborach. No chyba, że Ci się przecinek zgubił i miało być 1,0-1,5% - wtedy mogę się zgodzić. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Reżimowe media, dobre sobie ![]() Nikt nie musi ośmieszać tego programu, bo w wystarczającym stopniu jest śmieszny sam w sobie. A stwierdzenie: CYTAT KNP i UPR nie liczą na duże poparcie w wyborach (maksymalnie 10-15%) jest już w ogóle przekomiczne - biorąc pod uwagę dotychczasowe 'osiągi' w dotychczasowych wyborach. No chyba, że Ci się przecinek zgubił i miało być 1,0-1,5% - wtedy mogę się zgodzić. Uważaj, żeby Cię brzuch nie rozbolał ze śmiechu drogi Leszku. Co jest Twoim zdaniem takiego śmiesznego w programie KNP lub UPR? Podaj przykład. Nie będzie w tym państwie nigdy dobrze, kiedy wszędzie panoszy się tyle lewactwa. Na szczęście rządy socjalistów prędzej czy później kończą się gigantycznym zadłużeniem i bankructwami państw (patrz na obecną sytuację USA oraz Grecji, Włoch, Hiszpanii, Portugalii i kilku innych państw należących do Związku Socjalistycznych Republik Europejskich - w skrócie UE) i wtedy do głosu dochodzi prawica. Pocieszająca jest też opinia, że większość ludzi rodzi się z poglądami lewicowymi, ale z czasem niektórzy dojrzewają (właśnie te 10-15%) i zmieniają poglądy na prawicowe. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Dlatego nie ma się co zastanawiać nad poszczególnymi numerami z listy. Głosujemy na chybił-trafił w ramach ulubionej partii. Szkoda tracić czas na myślenie. Zgadzam się, ja bym jeszcze poszedł krok dalej - dajmy na to 4 partie przekraczają próg wyborczy to tworzymy zamiast zwykłej szopki parlament 4-osobowy, każdy ma "siłę głosu" taką jak wynik wyborczy i tak to sobie działa. Koszty kolosalnie niższe a efekt podobny jak do tej pory. Myśl w dobra stronę. Nie da się ukryć, że parlamencie nie ma już żadnej dyskusji. Ustawy trafiają z rządu z rozkazem natychmiastowego przegłosowania bez zmian. Może 4 posłów to jednak za mało ale 100 wystarczy bez problemu. Senat i prezydent oczywiście do likwidacji. Uważaj, żeby Cię brzuch nie rozbolał ze śmiechu drogi Leszku. Co jest Twoim zdaniem takiego śmiesznego w programie KNP lub UPR? Podaj przykład. To samo co w innych programach czyli "jednocześnie zmniejszymy podatki i zwiększymy wydatki" ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może 4 posłów to jednak za mało ale 100 wystarczy bez problemu. Senat i prezydent oczywiście do likwidacji. Z całym szacunkiem - właśnie jednoizbowy parlament to kpina z demokracji, jest tylko przystawką do partii aktualnie rządzącej (bo to przecież ta partia lub koalicja tworzy rząd ![]() ![]() ![]() -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zastanawiam sie ile klas podstawowki konczy osoba ktora wypisuje takie farmazony? jak ktos moze dawac sie nabrac na taki ksiazkowy przyklad czystego populizmu? jak mozna w to wierzyc i to powtarzac? UPR powinno sie nazywac UPnR - Unia Polityki nieRealnej Zamiast anonimowo obrażać zza klawiatury wyłuszcz nam swoje poglądy na politykę (zwłaszcza sprawy gospodarcze) i wtedy podyskutujemy. czy możesz wskazać mi to anonimowe obrażanie? czym poczułeś się urażony? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: wto, 20 wrz 11 Nr użytkownika: 4,788 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że nie warto też głosować na Panią Beatę Małecką-Liberę. Za co - za głosowanie przeciw dofinansowaniu Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej - wiem, że dyscyplina partyjna, ale mogła się choć trochę postarać, żeby Dąbrowa te pieniądze dostała. PS. rouse - nie dyskutuj z pawcio1978 - szkoda czasu i nerwów a i forum się zaśmieca ![]() głosowała tak jak kazała jej dyscyplina partyjna, ale w końcu pomogła załatwić ponad 5 mln dotacji na ten ośrodek, więc przynajmniej nie zostawiła tej sprawy. osobiście nie przepadam za wyborami, ale jak już są raz na 4 lata to też jestem zdania że trzeba głosować świadomie, zupełnie nie rozumiem ludzi którzy idą na wybory nie wiedząc na kogo głosować i potem jakieś wyliczanki robią. to takie trudne poświęcić trochę czasu na zapoznanie się z kandydatami, ich dokonaniami i propozycjami?? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Może 4 posłów to jednak za mało ale 100 wystarczy bez problemu. Senat i prezydent oczywiście do likwidacji. Z całym szacunkiem - właśnie jednoizbowy parlament to kpina z demokracji, jest tylko przystawką do partii aktualnie rządzącej (bo to przecież ta partia lub koalicja tworzy rząd ![]() No to teraz właśnie mamy dwuizbowy i jak to wygląda ? Senat bez mrugnięcia okiem klepie wszystkie uchwały partii rządzącej. Prezydent i senat były wyrazem tęsknoty za II Rzeczpospolitą. Bo na początku lat 90 nie było się do czego innego odnieść. Teraz już wiemy, że IIRP wcale nie była krainą mlekiem i miodem płynąca. Co do urzędu Prezydenta - moim zdaniem powinien być, ale może bardziej jako osoba uosabiająca majestat Rzeczypospolitej, No ale kto bardziej uosabia majestat Rzeczpospolitej ? Donald czy Jarosław ? Kto to będzie badał ? Komisja do spraw majestatu ? Dwuwładza premiera i prezydenta wprowadza tylko bałagan w sprawach bezpieczeństwa i polityki zagranicznej. Nie jestem przekonany, że to ma sens. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oszczędności to szukajmy najpierw u siebie a więc w przywilejach emerytalnych...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 373 Dołączył: nie, 22 paź 06 Nr użytkownika: 241 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Uważaj, żeby Cię brzuch nie rozbolał ze śmiechu drogi Leszku. Co jest Twoim zdaniem takiego śmiesznego w programie KNP lub UPR? Podaj przykład. To samo co w innych programach czyli "jednocześnie zmniejszymy podatki i zwiększymy wydatki" ![]() Grubo się mylisz bzenku i nie czytasz wcześniejszych postów, a już o braku znajomości programu KNP nawet nie wspominając. Napisałem wyżej wyraźnie o KNP, że: "Przykro mi, że nie rozumiesz nawet znaczenia słów których używasz. Populizmem byłoby głoszenie ze strony KNP i UPR konieczności obniżki podatków i jednoczesnego wzrostu wydatków państwa na opiekę socjalną. Ani KNP ani UPR nie głoszą czegoś takiego. Uczciwie zapowiadają redukcję podatków i redukcję wydatków państwa na socjal, bo im więcej szmalu przechodzi przez budżet państwa tym niestety większe pole do nadużyć (marnowania i rozkradania publicznych pieniędzy)." PS. Pewnie Ci wstyd, że wypisujesz nieprawdę na forum. |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Dzial dotyczy wladz miasta. Przeniesiony do Hyde Parku
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam!
Zastanawiam się kiedy Tomasz Pasek zmieni swoje zdjęcie na materiałach wyborczych. Czyżby się wstydził tego jak teraz wygląda? p.s. I ten niezawodny sprzęt u boku Pana Tomka ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |