IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wybory parlamentarne 2011
rouse
post pon, 12 wrz 2011 - 09:51
Post #41

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 241

CYTAT(Mały77 @ pon, 12 wrz 2011 - 04:42) *
Ciekawe czy Pani Kasia ma takie samo parcie do władzy jak jej mąż wink.gif Ale chyba mniejsze bo bilbordy dopiero teraz się pojawiły ... wink.gif No i nie życzyła dzieciom m.in. bezpiecznej drogi do szkoły wink.gif
Co do Roberta Warwasa - nie znam tego Pana, ale dla mnie jest zdyskwalifikowany, ze względu na listę z której startuje.
Myślę, że nie warto też głosować na Panią Beatę Małecką-Liberę. Za co - za głosowanie przeciw dofinansowaniu Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej - wiem, że dyscyplina partyjna, ale mogła się choć trochę postarać, żeby Dąbrowa te pieniądze dostała.

PS. rouse - nie dyskutuj z pawcio1978 - szkoda czasu i nerwów a i forum się zaśmieca wink.gif

Tak z „pawcio1978” więcej w tym temacie dyskutować nie zamierzam
Ale żeby nie było tak smutno – napisz, którego kandydata byłbyś w stanie polecić
Czy zamierzasz głosować na partie czy na konkretną osobę?
Na starych wyjadaczy czy zupełnie nowych?
Go to the top of the page

+Quote Post
maga
post pon, 12 wrz 2011 - 09:59
Post #42

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,778

Widzę, że dyskusja nabiera tempa. rolleyes.gif

+Quote Post
rouse
post pon, 12 wrz 2011 - 12:35
Post #43

UZYTKOWNIK

W grupie wiekowej od 18 do 24 lat PiS może na dziś, według sondażu, liczyć na 29 proc. głosów, a Platforma na 27. Następne w kolejności są PSL - 12 proc. i SLD - 10 proc. Młodzi widzą w Sejmie także Ruch Poparcia Palikota, na którego głosowałoby 7 proc.

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1027137...od_mlodych.html

+Quote Post
Mały77
post pon, 12 wrz 2011 - 16:31
Post #44

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

CYTAT(rouse @ pon, 12 wrz 2011 - 09:51) *
Tak z „pawcio1978” więcej w tym temacie dyskutować nie zamierzam
Ale żeby nie było tak smutno – napisz, którego kandydata byłbyś w stanie polecić
Czy zamierzasz głosować na partie czy na konkretną osobę?
Na starych wyjadaczy czy zupełnie nowych?

Hmmm - jeszcze trochę za wcześnie na tak 100% deklarację, bo jak na razie nie dostałem "do ręki" żadnej ulotki, programu. Chciałbym usłyszeć co przedstawiciele naszego miasta mogą nam zaproponować, dla naszego regionu. Chciałbym również zapoznać się z osiągnięciami posłów poprzedniej kadencji i rozliczyć ich i ich partię z tego co zrobili dla naszego regionu.
Ale jedno mogę zapewnić - skreślę tylko i wyłącznie osobę młodą, która jeszcze nie miała udziału w rządzeniu.

+Quote Post
kursor
post wto, 13 wrz 2011 - 23:11
Post #45

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Mam pytanie:

Czy ktoś nie mógłby ze sztabowców Platformy wyperswadować Pani Kasi Stachowicz uśmiechania się na zdjęciach użytych w materiałach wyborczych?

Klawiatura jakaś taka nie równa a mogło by być zgoła odmiennie gdyby buzia była przymknięta smile2.gif

@ rouse

Robert co się tak gorączkujesz z tym parciem na młodych do polityki, powiedz że jesteś wkurzony na swoją partię ( bądź kolegów/koleżanki partyjne ) wywalenia Twojej osoby z 4 pozycji na 8

pozdro

+Quote Post
rouse
post śro, 14 wrz 2011 - 00:21
Post #46

UZYTKOWNIK

Po obecnych wpisach wiedzę, że sezon ogórkowy jeszcze trawa i mało, kto się zastanawia, na kogo warto oddać głos Lepiej idzie punktowanie i wytykanie ?.. nie ten uśmiech, złość, Panie Edwardzie plakaty z drzew wypada zdjąć - Czas do pracy kandydaci - wyborcy wymagają od Nas więcej...
CYTAT(kursor @ wto, 13 wrz 2011 - 21:11) *
Mam pytanie:Czy ktoś nie mógłby ze sztabowców Platformy wyperswadować Pani Kasi Stachowicz uśmiechania się na zdjęciach użytych w materiałach wyborczych? Klawiatura jakaś taka nie równa a mogło by być zgoła odmiennie gdyby buzia była przymknięta smile2.gif@ rouseRobert co się tak gorączkujesz z tym parciem na młodych do polityki, powiedz że jesteś wkurzony na swoją partię ( bądź kolegów/koleżanki partyjne ) wywalenia Twojej osoby z 4 pozycji na 8 pozdro
Kursor Tobie się podoba to bagno dookoła Co Ci posłowie (polityczni emeryci) przez 4 lata robili Lansowali się na salonach i uśmiechali? Co Dąbrowa dzięki nim zyskała?Po co Ci ludzie w ogóle są tak ? TU ? co oni robią dla Nas - Za nic nikt nie odpowiada, tylko gadają A młodzi ludzie maja ciągle pod górkę Co sprytniejsi wyjeżdżają a reszta się trudzi i marudzi Szklany sufit, Dokąd to zmierza Czy myślisz, że Tobie się uda?

Ten post edytował rouse śro, 14 wrz 2011 - 00:31

+Quote Post
Michał87
post sob, 17 wrz 2011 - 09:01
Post #47

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,780

Link do fotoreportażu o kampanii wyborczej w Zagłębiu - http://www.zaglebieinfo.pl/informacje/barwy-kampanii/

+Quote Post
Arbas
post sob, 17 wrz 2011 - 10:10
Post #48

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Nie podoba mi się to, że gdy mąż przegrywa wybory,
w najbliższym terminie startuje żona, o której nigdy przedtem, nikt nie słyszał.
Czy można się zarazić politykierstwem drogą kropelkową?

Ciekawi mnie jaki wynik w Dąbrowie osiągnie kandydatka, która w sprawie dofinansowania Ośrodka dla Niewidzących ewidentnie głosowała PRZECIWKO swojemu miastu?

Interesuje mnie również jak kandydat - za-radny piesniarz M.K głosował w sprawie likwidacji oddziału kardiologicznego dąbrowskiego szpitala?

Dziekuję za ewentualne informacje.

+Quote Post
dżoplin
post sob, 17 wrz 2011 - 10:19
Post #49

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,102

piesniarz M.K nie jest już w Radzie Miasta, więc nie mógł głosować

+Quote Post
Kamil_
post sob, 17 wrz 2011 - 15:06
Post #50

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Pani Katarzyna Stachowicz politykowała więcej niż Ty drogi Arbasie. Że nie słyszałeś to już inna sprawa ;-) Pewnie ta sama z powodu której sądziłeś, że Kalaga jest radnym RM...

Pani Beata Małecka Libera głosowała przeciwko poprawce do budżetu dającej nam pieniążki na ośrodek a jej hasło wyborcze to 'Pierwsza w pracy dla Zagłębia'. O ironio ;-)

Pani Barbra Dolniak to już w ogóle szczyt szczytów. Kampania robiona na tragedii, ciągłe podkreślanie, że jest wdową, chodzenie po ludziach i opowiadanie o kontynuowaniu misji męża (której nomen omen nie było). A dwa, że bilboardy są tam gdzie były bilboardy fundacji... Mam nadzieję, że się przeliczy i jej wynik będzie marny...

Pani Profesor Grabowska z SLD, która startuje w wyborach do Senatu to z kolei spadochroniarz nie związany z naszym regionem. Pochodzi z powiatu Kłobuckiego, dotychczas związana ze Śląskiem a nie Zagłębiem! Dodatkowo na swojej stronie zachęca do oddawania na siebie głosu w sposób, który będzie powodował, że głos będzie nieważny. Ma specjalistów w sztabie, nie ma co biggrin.gif

Kandydatury Kalagi i Jaszczury są dla mnie w ogóle niepoważne i szkoda je komentować.

+Quote Post
yaku
post sob, 17 wrz 2011 - 23:26
Post #51

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,717

Jest jak zwykle...pójdę na wybory i zagłosuję wg zasady: Wybierając mniejsze zło.
Ja na dzień dzisiejszy nie widze kandydata .
A kandydowanie Pani Stachowicz to jest jawna kpina z mieszkańców ... mąż mocno nadwyręża to nazwisko i działa na granicy prawa a zasadzie już chyba poza nim . Co za parcie do władzy to obłęd jakiś jest.

--------------------

Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja!

+Quote Post
Leszek
post nie, 18 wrz 2011 - 13:04
Post #52

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

CYTAT(Kamil_ @ sob, 17 wrz 2011 - 15:06) *
Pani Katarzyna Stachowicz politykowała więcej niż Ty drogi Arbasie.

A poza tym, że pracowała w biurze poselskim Grzegorza Dolniaka - co takiego robiła?

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post nie, 18 wrz 2011 - 13:41
Post #53

UZYTKOWNIK

Może np. to że jest dyrektorką biura i asystentką pani europoseł Handzlik? O ile się nie mylę działała także w Młodych Demokratach. Nie zrozumcie mnie źle. Arbas pokazał już na przykładzie Kalagi, że jest politycznym ignorantem co nie przeszkadza mu w krytykowaniu innych. Sam nie chcę także jakoś mocno bronić pani Stachowicz bo głosować na nią nie zamierzam. Po prostu chcę być fair. Bo o ile Pani Stachowicz coś działała w polityce (w niewielkim wymiarze ale jednak) to pani Dolniak w ogóle smile2.gif

+Quote Post
Leszek
post nie, 18 wrz 2011 - 18:47
Post #54

UZYTKOWNIK

Jeszcze co do haseł - jakiś kandydat promuje się hasłem "Zagłębie zasługuje na więcej" - ot, mutacja ogólnopolskiego hasła jego partii (PiS). Przewrotnie zapytam - co PiS zrobił dla Zagłębia w czasie, kiedy rządził Polską? Bo jako radni nie robią nic sensownego, ale zawsze mogą się wykręcić, że są w opozycji, więc nic nie mogą zdziałać...

No chyba, że niepublikowana część hasła brzmi "niż my dla niego robimy" laugh.gif

--------------------

+Quote Post
xMarcinx
post pon, 19 wrz 2011 - 07:58
Post #55

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Tego samego typu hasło ma Szaleniec: "Szalenie skuteczny" - taaa jasne, w dojściu do koryta biggrin.gif
Fakty są takie, że kandydaci z naszego regionu to co najmniej III liga jeśli chodzi o sejm, bo z senatem to jeszcze gorzej..

+Quote Post
rouse
post wto, 20 wrz 2011 - 09:20
Post #56

UZYTKOWNIK

W temacie wyborów znalazłem wywiad z Kazikiem Staszewskim, liderem zespołu Kult:

- Głosowałeś w ostatnich wyborach na PO.
- Głosowałem, ale z własnej ignorancji i z ulegania baraniej panice - ulegając panice antypisowskiej. Tego żałuję. Daleki jestem od tego, by w czambuł potępiać rządy PiS. Dla mnie i dla mojej kieszeni to był bardzo dobry czas. Znieśli podatek od darowizny, od spadku, zmniejszyli dochodowy. Niestety kompletnie nie umieli sobie poradzić z wizerunkiem w mediach, czego i ja jestem najlepszym dowodem, widząc w nich wcielone zło. Ale ja to głupek jestem.

- A co jest największym błędem obecnego rządu?
- Wszystko. Niedotrzymanie ani jednej obietnicy wyborczej. Obiecywanie gruszek na wierzbie należy oczywiście do emploi zawodu polityka, ale PO zachowała się kompletnie cynicznie. A rząd popełnia gafę za gafą. Ot, choćby ostatnio wyczytałem, że w aferze hazardowej są wprawdzie jakieś dowody, ale nie takie, żeby postawić zarzuty... Czytaj: Miro i Zbycho coś broili, ale się im upiecze, bo ich osłaniają koledzy. Próba kupienia ustawy, bo z tym mieliśmy do czynienia w tej aferze, czyli sytuacja analogiczna do tej, która rozwaliła rząd Millera, teraz ma ujść na sucho. W zamian za to tłuszcza dostaje co raz to nowe elementy igrzysk, jak kastrowanie pedofili, walka z dopalaczami i kibicami. Mówię kibicami, bo nie uznaję dychotomii kibol-kibic

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AI...TAZ01/526686740

+Quote Post
Leszek
post wto, 20 wrz 2011 - 12:32
Post #57

UZYTKOWNIK

CYTAT(Kazik @ wto, 20 wrz 2011 - 09:20) *
Dla mnie i dla mojej kieszeni to był bardzo dobry czas. Znieśli podatek od darowizny, od spadku, zmniejszyli dochodowy.

Szkoda tylko, że jakoś nie pomyśleli, żeby w ślad za zmniejszaniem dochodów budżetu zmniejszyć też jego wydatki. Zamiast tego je zwiększyli, po czym z podkulonym ogonem oddali władzę, zostawiając pierdzielnik.

CYTAT
choćby ostatnio wyczytałem, że w aferze hazardowej są wprawdzie jakieś dowody, ale nie takie, żeby postawić zarzuty... Czytaj: Miro i Zbycho coś broili, ale się im upiecze, bo ich osłaniają koledzy

Ot, tania manipulacja lub ignorancja. Może być tak jak on mówi, ale nie musi - być może są dowody potwierdzające, że doszło do tego próby kupienia ustawy, ale nie muszą wskazywać na konkretną osobę. A że dowody są słabe wierzę, w końcu sprawę prowadziła pisowska tajna policja państwowa (czyt. CBA) - jak starannie zbierali dowody i prowadzili śledztwa widać choćby po wielkich sprawach z udziałem agenta Tomka "Ruchały" K. (choć skoro przeszedł na emeryturę i kandyduje jako spadochroniarz w Kielcach bodajże - można zapewne używać teraz pełnego nazwiska), gdzie kolejne "gigantyczne" afery okazywały się ciurkaniem z polewaczki zamiast Niagarą. Jak to Kazik sam śpiewał "Nie wierzę im k..om jak psom".

CYTAT
Mówię kibicami, bo nie uznaję dychotomii kibol-kibic

I to spowodowało, że mój szacunek dla Kazika jako człowieka prysł - PiS może popierać, jak każdy ma wolny wybór. Ale stawianie znaku równości między kibicami a bandytami to już nawet nie głupota, to debilizm. Ale cóż, partia uważa, że tam znajdzie poparcie przeciwko PO.

--------------------

+Quote Post
rouse
post wto, 20 wrz 2011 - 13:12
Post #58

UZYTKOWNIK

fragment wywiadu z Munkiem Staszczykiem wokalista T.Love, który oryginalnie ukazał się w ostatnim WPROST

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8...monizowali.html

co prawda Muniek dalej pozostaje Platformersem, ale przyznaje że 2007 uległ antypisowskiej nagonce tworzonej przez koncerny medialne takie ITI przy uzyciu m.in TVN 24 i że to było złe.

+Quote Post
bzenek
post wto, 20 wrz 2011 - 15:08
Post #59

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(xMarcinx @ pon, 19 wrz 2011 - 07:58) *
Fakty są takie, że kandydaci z naszego regionu to co najmniej III liga jeśli chodzi o sejm, bo z senatem to jeszcze gorzej..

Ano to jest sedno sprawy. Nasi posłowie będą pionkami, a ich jedynym zadaniem będzie głosowanie jak Donald czy Jarosław każą.

Dlatego nie ma się co zastanawiać nad poszczególnymi numerami z listy. Głosujemy na chybił-trafił w ramach ulubionej partii. Szkoda tracić czas na myślenie.

Nawiasem mówiąc spodziewam się, że parlament i rząd po wyborach będą identyczne. No może Palikot wprowadzi paru posłów.

+Quote Post
Kamil_
post wto, 20 wrz 2011 - 16:53
Post #60

UZYTKOWNIK

CYTAT(bzenek @ wto, 20 wrz 2011 - 14:08) *
Nawiasem mówiąc spodziewam się, że parlament i rząd po wyborach będą identyczne. No może Palikot wprowadzi paru posłów.

Dokładnie. Nawet jak PiS wygra wybory to jego niemożność koalicyjna spowoduje, że to ostatecznie Donaldowi zostanie powierzona misja tworzenia rządu.

+Quote Post

8 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza