![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Akurat Leys była najlepszą przyjmującą w całej lidze.
Natalia miała maturę więc nie widzieliśmy jej raczej zbyt często. Przyjmujące mogą być w tym sezonie na plus jakby nie patrzeć. Ten post edytował szer śro, 08 cze 2011 - 22:55 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UŻYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 163 Dołączył: czw, 12 lut 09 Skąd: Center ! Nr użytkownika: 3,192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ponawiam pytanie Prostego. Zostały już odkryte wszystkie karty czy czekamy do poniedziałku z jeszcze jedną przyjmującą ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() EC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 547 Dołączył: nie, 16 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza-Centrum Nr użytkownika: 958 Płeć: Mężczyzna GG: 9808465 ![]() |
Przyjmujące klapa, zostało już chyba tylko jedno nazwisko, które ma być podane w pon ? Dirickx, Śliwa, Lis, Liniarska, Plchotova, Strasz, Żebrowska, Zaroślińska, Kurnikowska, Nuszel, Leys, Skowrońska. Jak dla mnie skład jest już kompletny, chyba, że Ela nie przedłuży kontraktu. -------------------- Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mi sie to podoba
![]() Do tego jak narazie z Bielska same odejścia. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Nuszel jest nieoficjalnie i nie podpisała jeszcze kontraktu. Więc czekamy na potwierdzenie jej nazwiska bądź też może innego.
Swoją drogą nie w poniedziałek, a do poniedziałku ma się sprawa wyjaśnić. Skład lepszy jak dla mnie. Mam nadzieję, że już takiej katastrofy na przyjęciu nie będzie. A i rozegranie też niczego sobie. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: pon, 25 kwi 11 Skąd: Ząbkowice Nr użytkownika: 4,594 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przyjmujące klapa, zostało już chyba tylko jedno nazwisko, które ma być podane w pon ? Dirickx, Śliwa, Lis, Liniarska, Plchotova, Strasz, Żebrowska, Zaroślińska, Kurnikowska, Nuszel, Leys, Skowrońska. Jak dla mnie skład jest już kompletny, chyba, że Ela nie przedłuży kontraktu. Jeszcze dochodzi Marcelina Nowak i przydała by się do zamknięcia 14 druga Libero !!!! ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mi sie to podoba ![]() Zobaczymy jaki plan "minimum" postawi zarząd klubu tym siatkarkom ![]() PS. W Bielsku też duże zmiany (Berenika Okuniewska, Anna Kaczmar, Jolanta Studzienna, Anna Podolec, Katarzyna Skorupa, Iwona Waligóra i Anna Werblińska) Ten post edytował Mały77 czw, 09 cze 2011 - 15:01 |
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: wto, 22 lut 11 Nr użytkownika: 4,475 Płeć: Kobieta ![]() |
Przyjmujące klapa, zostało już chyba tylko jedno nazwisko, które ma być podane w pon ? Dirickx, Śliwa, Lis, Liniarska, Plchotova, Strasz, Żebrowska, Zaroślińska, Kurnikowska, Nuszel, Leys, Skowrońska. Jak dla mnie skład jest już kompletny, chyba, że Ela nie przedłuży kontraktu. Jeszcze dochodzi Marcelina Nowak i przydała by się do zamknięcia 14 druga Libero !!!! ![]() Do zamknięcia 14 to przydał by się porządny trener !!!!! Z P. Kawką dziewczyny ligi nie zwojują, ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 59 Dołączył: pon, 01 paź 07 Nr użytkownika: 819 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może jako drugą libero, warto by ściągnąć Izabelę Śliwę
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: sob, 04 gru 10 Nr użytkownika: 4,296 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W dzosiejszym DZ w artykule Leszka Jaźwieckiego "Rewolucja kadrowa" przeczytałem że z drużyny MKS-u odchodzi Elżbieta Skowrońska. Nic natomiast nie ma o odejściu Matei Ikić. Czy to tylko błąd autora?
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Ściurka i Leys w MKS-ie!
Autor: Paweł Swarlik / sportowezaglebie.pl Kolejny początek tygodnia, kolejne najświeższe newsy z siatkarskiego zespołu Tauron MKS Dąbrowa Górnicza, występującego w Plus Lidze Kobiet. Do dąbrowskiej ekipy dołączyły nowe siatkarki. Ostatecznie to 30-letnia Dorota Ściurka ze Stali Mielec oraz 22-letnia Belgijka Charlotte Leys z GCB Centrostalu Bydgoszcz podpisały kontrakt i przeniosą się do Dąbrowy Górniczej. Wyjaśniła się też sprawa trzeciej przyjmującej, Elżbiety Skowrońskiej, która zdecydowała się pozostać w hali Centrum. - Elżbieta i Dorota podpisały kontrakty na rok, a Charlotte podobny, z tym że z opcją przedłużenia na kolejny sezon - wyjaśnił prezes Tauronu MKS, Robert Koćma. Tym samym włodarze po ciężkich negocjacjach zdołali jeszcze przed wakacjami uzupełnić ewentualne braki kadrowe i mają chwilę wytchnienia. Teraz wszystko w rękach sztabu szkoleniowego, aby jak najlepiej przygotować zespół do nadchodzących rozgrywek. Na środę, na godzinę 13 zaplanowano konferencję. Wezmą w niej udział: Prezes klubu - Robert Koćma, Trener zespołu - Waldemar Kawka oraz rozgrywająca Magdalena Śliwa. Skład Tauronu MKS Dąbrowa Górnicza na sezon 2011/2012: Rozgrywające: Magdalena Śliwa, Frauke Dirickx. Przyjmujące: Elżbieta Skowrońska, Charlotte Leys, Dorota Ściurka, Natalia Kurnikowska. Środkowe bloku: Ivana Plchotova, Aleksandra Liniarska, Małgorzata Lis. Atakujące: Izabela Żebrowska, Katarzyna Zaroślińska. Libero: Krystyna Strasz. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szkoda, że w końcu Nuszel do nas nie przychodzi a wzięli Ściurkę - moim zdaniem z Nuszel byłby większy pożytek.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
to nie może być prawda
-------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 59 Dołączył: pon, 01 paź 07 Nr użytkownika: 819 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego w składzie pomijana jest Marcelina Nowak??? Przecież, to też zawodniczka klubu, z ważnym kontraktem.
|
|
|
![]()
|
|
Widać nie jest brana pod uwagę w pierwszej drużynie tylko w kadetkach.
To się i tak okaże w środę na konferencji prasowej. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT ...
Dużo wcześniej sportowa prasa informowała o przejściu do Dąbrowy Górniczej drugiej Belgijki z Centrostalu Bydgoszcz, 22 letniej Charlotte Leys, Natalii Nuszel z Atomu Trefla Sopot, czy kontrakty z tymi zawodniczkami są już podpisane? - Tak potwierdzam, mogę powiedzieć, że zespół jest już dopięty, tak na sto procent. Oprócz tych zawodniczek co pan wymienił do zespołu z Tauronu MKS-u dołączy z mieleckiej Stali Dorota Ściurka, z Łodzi Katarzyna Zaroślińska. Jako ciekawostkę powiem, że do zespołu powraca Kasia Urban z siatkówki plażowej, powraca na halę i będzie z nami trenować. Zanosi się na to, że w sezonie 2011/2012 Tauron MKS Dąbrowa Górnicza będzie posiadał bardzo długą ławkę. - Tak, w nowym sezonie będziemy mieć piętnaście dziewczyn. ... Źródło: Strefa Siatkówki Ten post edytował szer wto, 14 cze 2011 - 19:53 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Pozwolę sobie skomentować niektóre wypowiedzi prezesa
![]() CYTAT Przyszła niestety kontuzja, nie było zastępstwa, a Matea Ikić na tej pozycji nie do końca się sprawdziła, gdyż była to dla niej nowa rola na boisku, nie można też było od niej więcej wymagać w takiej niekomfortowej sytuacji. Wydaje mi się, że Matea grała w reprezentacji Chorwacji na tej pozycji, więc nie do końca to prawda ![]() CYTAT Wydawać się może, że skompletowaliśmy równy zespół. Na każdej pozycji będzie bardzo mocna zmienniczka, myślę, że to może spowodować, że w tych decydujących momentach będziemy mocni. No proszę - jak dla mnie to na środku mamy jedną mocną zawodniczkę i dwie średnie. Tu spodziewałem się wzmocnienia. Ale nie ma ![]() CYTAT Przyjęliśmy również trenera, może powiem inaczej, jesteśmy w trakcie dogrywania kontraktu z osobą odpowiedzialną za przygotowanie motoryczne, także każda z zawodniczek będzie miała przygotowywany trening bezpośrednio pod siebie, trening indywidualny jeżeli chodzi o wytrzymałość i siłę. Myślę, że to sprawi, ze dobra forma będzie przez cały sezon i na najważniejsze końcowe momenty. To jednak trener Kawka ma jeszcze jakieś braki ![]() CYTAT Mam jedynie nadzieję, że PlusLiga Kobiet będzie mocna, ciekawa i przyniesie dużo sportowych emocji dla kibiców siatkarskich. Zgadzam się - liczę, że w końcu zagramy w finale!!! Czego nam, kibicom, oraz całemu zespołowi życzę. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,564 Płeć: Mężczyzna ![]() |
cyt.:
Trener Waldemar Kawka powinien więc mieć problemy z nadmiaru klasowych zawodniczek. - Chciałbym bardzo aby trener na każdej pozycji miał taki kłopot i zanosi się, że tak będzie. szkoda tylko że na pozycji trenera nie będzie TAKIEGO kłopotu i znowu Kawka kolejny sezon - przypomina to trochę TWA (towarzystwo wzajemnej adoracji) i szkoda że prezes nie zauważa problemu, chociaż: cyt: Przyjęliśmy również trenera, może powiem inaczej, jesteśmy w trakcie dogrywania kontraktu z osobą odpowiedzialną za przygotowanie motoryczne, także każda z zawodniczek będzie miała przygotowywany trening bezpośrednio pod siebie, trening indywidualny jeżeli chodzi o wytrzymałość i siłę może będzie jedna rzecz, której nie s.... trener Kawka, ale to zależy od autonomii tej osoby w klubie. CEL powinien być postawiony jasny: PUCHAR POLSKI lub FINAŁ MP - to powinien wiedzieć trener - minimum lub leci z klubu, ale do tego trzeba odwagi a nie TWA, z drugiej strony ciekawe czy prezes zaryzykuje swój stołek broniąc trenera i określając cele przed nowym sezonem. |
|
|
![]()
|
|
Celu nie stawia trener tylko zarząd klubu...
Swoją drogą doczepiacie się tych celów.... Co mają powiedzieć w Mielcu? Ten post edytował szer wto, 14 cze 2011 - 23:01 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UŻYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 163 Dołączył: czw, 12 lut 09 Skąd: Center ! Nr użytkownika: 3,192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kasia Urban na środek ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:50 |