![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bardzo dobre są te LEDy w Centrum, jest naprawde duzp jaqsniej.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jesteśmy chyba jednym z nielicznych miast w zagłębiu które posiadają oświetlenie Ledowe, ja też zauważyłem tą różnice w oświetleniu jest jaśniej barwa światła bardzo ładna lepsza jest widoczność.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 33 Dołączył: pią, 25 sty 13 Nr użytkownika: 5,150 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT Moja żona też mówi że te ledy dają trupie światło - a myślałem, że to tylko takie babskie gadanie A wiecie, że jak tak teraz czytam to coś w tym jest... nie jest już tak miło i przytulnie . Ale w centrum miasta chyba nie do końca chodzi o przytulność ![]() Sądzę , że jasne światło daje więcej poczucia bezpieczeństwa . No i nieoceniona jest też oszczędność energii! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mi sie podoba a kto narzeka to niech sobie w domu montuje jakie chce oswietlenie, tu ma byc przede wszystkim jasno i oszczednie a tak wlasnie jest.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wątek LEDowy cieszy się sporym zainteresowaniem
![]() Dla mnie nowe oświetlenie jest dużą zmianą in plus - a co do barwy tego światła to nie ryzykowałbym nazwania go ''trupim" - jest LEDowy ![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: wto, 04 kwi 06 Skąd: DG - korzeniec Nr użytkownika: 198 GG: 105879 ![]() |
Prawdę mówiąc mi osobiście jeździ się lepiej przy tym świetle, w momencie kiedy wyjeżdżam z ich zasięgu i znajduję się w zasięgu starych lamp to od razu odczuwam różnicę - przy ledach wszystko jest jednak lepiej oświetlone i widoczne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
A mnie się nie podoba ![]() Wolę sodówki, te ledy jakieś takie trupowate światło dają... No nie powiesz chyba że sodówki dają naturalne światło? Nic takiego nie pisałem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W kwestii oświetlenia nasz dąbrowski herb miasta umieszczony na dachu bloku nie świeci już około 1,5 roku czasu ciekawe kiedy go naprawią ,nie świecą również halogeny pod zadaszeniem kiosków Ruchu po obydwóch stronach w centrum miasta ,3 lampy uliczne nie świecą na wprost Hubertusa na ulicy Sobieskiego.
|
|
|
![]()
|
|
Dziś wykonałem telefon do urzędu miasta w sprawie oświetlenia którym tu poście pisałem powyżej pan obiecał ze sprawą niedziałającego oświetlenia się zajmie.
|
|
|
![]()
|
|
Zauważyliście ostatnio że nie świeci sporo lamp ulicznych wzdłuż drogi DK 910 koło huty bankowej , obok zespołu szkół technicznych ulica Królowej Jadwigi w Parku Hallera pojedyńcze lampy czy ktoś z urzędu miasta przegląda to oświetlenie pod kątem czy wszystkie lampy świecą poprawnie.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A czy ktoś zauważył, że w kilku blokach przy Traugutta zostały podświetlone budynki? To chyba pierwszy taki przypadek w Dąbrowie?
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ostatnio widziałem wracając z pracy - to są budynki wspólnot czy spółdzielcze?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Szanujmy się ;-)
Oczywiście, że to WM (jeśli dobrze kojarzę, to zarządcą jest p. Rakoczy z Sosnowca). Te bloki mają b. aktywnych mieszkańców, którzy inwestują w otoczenie, same bloki etc. Ten post edytował Slyzaba sob, 20 kwi 2013 - 10:47 -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tylko po co? dodatkowy koszt dla mieszkańców. przecież to w sumie tylko bloki.
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,294 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ktoś wie czy przy wymianie oświetlenia na dk94 zostaną zamontowane ledy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w specyfikacji są a jak będzie zobaczymy
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
Dnia 17 kwietnia zgłaszałem telefonicznie do UM awarie 3 lamp ulicznych na ulicy Sobieskiego i widzę że do tej pory nic nie zrobiono aby je naprawić,czy w naszym mieście brakuje dobrej woli osób odpowiedzialnych za stan oświetlenia ulicznego aby to zmienić,czy może osoba przyjmująca zlecenie.nie przekazała tego do odpowiednich osób,wie ktoś może kto ze strony Urzędu Miejskiego jaki wydział odpowiada za oświetlenie miasta,zgłaszałem również awarie herbu neonowego miasta ,dużo lamp spalonych w przejściu podziemnym Merkury i widzę że nie ma żadnej reakcji, przecież to nie są sprawy błache bo to jest samo centru miasta ,które powinno być wizytówką.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Dnia 17 kwietnia zgłaszałem telefonicznie do UM awarie 3 lamp ulicznych na ulicy Sobieskiego i widzę że do tej pory nic nie zrobiono aby je naprawić,czy w naszym mieście brakuje dobrej woli osób odpowiedzialnych za stan oświetlenia ulicznego aby to zmienić,c Zadzwoń chłopie do Taurona pod darmowy numer 991 wybierz "2" i zgłoś co Ci tam na sercu leży ![]() W parę dni zrobią. Ten post edytował bzenek pon, 29 kwi 2013 - 11:23 |
|
|
![]()
|
|
A można tak zrobić z tego co wiem to urząd miejski daje zlecenia Tauronowi na wymianę lamp i naprawę .
|
|
|
![]()
|
|
Ostatni jadąc autobusem zauważyłem że zostały wymienione chyba 3 słupy oświetlenia ulicznego na wysokości przystanku autobusowego jak się wysiada do intermarche a swoją drogą widzieliście jak w Gołonogu na wysokości sklepu kaczor wygladają słupy betonowe oświetlenia ulicznego cała konstrukcja metalowe pręty prześwitują przez warstwę betonu u góry zardzewiałe rurki na których trzymają się lampy uliczne.One nie były wymieniane chyba od początku powstania tej drogi ,patrzeć jak jakiemuś kierowcy odleci kawałek betonu na samochód przez tyle lat urząd miejski nic nie inwestował w to oświetlenie w tamtym rejonie miasta.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20 |