![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: śro, 07 mar 07 Nr użytkownika: 537 ![]() |
Zapraszam do nowej restauracji w DG przy ul. Sobieskiego. Będzie można w końcu smacznie zjeść w naszym mieście
![]() ![]() Oto MENU:http://www.facebook.com/RestauracjaKleopat...p;ref=fbx_albumhttp://www.facebook.com/RestauracjaKleopat...147201808635902 Ten post edytował Lanzarote czw, 26 sie 2010 - 13:33 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: śro, 10 mar 04 Nr użytkownika: 64 ![]() |
Jeśli poziom dań będzie taki sam jak w Częstochowie (ceny takie same
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciekawie
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Byłem wczoraj. Bardzo słaba reklama. 15 minut szukałem lokalu, przydałaby się jakaś reklama na ul. Sobieskiego coby z auta było widać. Jako że nie byłem głodny to wziąłem tylko małą shaormę. Jedzenie ok, przejrzałem menu i ceny wydają się dość niskie (koledzy w sąsiednim stoliku słyszałem że byli zadowoleni z wielkości porcji). Obsługa bardzo młoda i widać że mocno się starała. Lokal może na kolana nie powala ale na naszej dąbrowskiej pustyni restauracyjnej myślę że będzie dobrą alternatywą dla wszechobecnych pizzeri (choć w Kleopatrze pizzę też można zjeść)
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gdzie to dokładnie jest ????
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: nie, 29 sie 10 Nr użytkownika: 4,058 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na początku chciałbym się przywitać (widzę, że ktoś z naszych znajomych zrobił nam darmową reklamę na forum - kimkolwiek jesteś dzięki
![]() Odnosząc się do Waszych postów: Gdzie to dokładnie jest ? - ulica Sobieskiego 7b, konkretnie w bramie przy sklepie z antykami, jeszcze inaczej pierwsza brama idąc Sobieskiego od ul. 3-go Maja w stronę ronda. Wiem, że jeszcze nas nie widać z Sobieskiego, na początku tygodnia będzie zamontowany tam kaseton (widoczny także z auta ![]() Porcje są duże, zarówno mięsa jak i w ogóle. Zależy nam na stworzeniu w naszym mieście miejsca, gdzie będzie można dobrze zjeść i przyjemnie spędzić czas. Działamy dopiero dwa dni, staramy się jak możemy żeby wszystko było jak najlepiej, dlatego będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie uwagi i sugestie. Jednocześnie chciałbym poinformować, że do 9 września obowiązuje promocja, która, myślę, jest dobrą okazją, żeby przyjść, zobaczyć i spróbować, szczegóły tutaj: http://kleopatra.dg.pl/ Zapraszam również na nasz profil na facebook-u: http://www.facebook.com/RestauracjaKleopatra |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: śro, 07 mar 07 Nr użytkownika: 537 ![]() |
Ciekawie ![]() Porcje mięsa są naprawdę duże, ogólnie jest się czym najeść, a mięsko jest różne do wyboru: od drobiu po jagnięcinę. Polecam jeszcze raz ten przytulny lokal :-) Ten post edytował Lanzarote śro, 01 wrz 2010 - 10:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Skuszony reklamą wybrałem się niedawno sprawdzić, jak to wygląda w rzeczywistości
![]() Krótkie podsumowanie: 1. Obsługa - same plusy: miła, szybka i sprawna, aczkolwiek nienachalna. Miła odmiana po (na przykład) Dominium, gdzie miałem wrażenie, że przeszkadzam kelnerkom w siedzeniu. 2. Lokal + ładne wnętrze, całkiem udane kopia Sfinksa ![]() + całkiem dla niepalących (wiem, ze dla niektórych może to być minus, ale wobec tego, że w zasadzie lokal zajmuje jedno pomieszczenie, lepiej tak niż fikcja w postaci "części dla palących"); - okna - wobec takich widoków (odrapane ściany i podwórko) lepiej IMHO byłoby zasłonić okna roletami (choćby i słomianymi), byłoby przyjemniej, a światło i tak pali się cały czas; - ubikacje - czysto, schludnie, mydło i ręczniki papierowe, ale skoro i tak całość była remontowana - można było niewiele zwiększając wydatki usunąć stare futryny, dać ładniejsze kafelki i lustra nad umywalkami, a efekt byłby o wiele lepszy. 3. Jedzenie + smaczne; + spory wybór; - wielkość porcji - wyżej pisano, że są duże, no cóż - taka ilość mięsa jak tu w Sfinksie jest w shoaremce, a nie w shoarmie. Dopóki trwa promocja, można to zaakceptować, ale jeśli nie zmieni się to, kiedy będą normalne ceny - lepiej będzie pojechać do Sosnowca lub Czeladzi. Wzruszyło mnie piękne niemalże rozsmarowanie surówki na talerzu, nie pomyślałbym, ze można zrobić tak cienką warstwę ![]() - sosy - robione na majonezie (oprócz 'ostrego' pomidorowego, który mógłby być ostrzejszy), zamiast na jogurcie; - dość cienkie cappuccino (jeśli wybiorę się jeszcze raz spróbuję czarnej kawy, może po prostu trzeba czasu na naukę obsługi ekspresu ![]() - napoje tylko w małych butelkach - (może z czasem się to zmieni, dozownik do napojów nie jest chyba jakimś wielkim problemem), 4 złote za 200 ml coli to lekka przesada. Reasumując - lokal ma potencjał (zwłaszcza, że w Dąbrowie nie ma czegoś w tym stylu), ale jeśli wspominane wyżej minusy (dotyczące jedzenia) się nie zmienią - nie wróżę mu długiego życia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Idąc za Leszkowym porządkiem krytyki swoje 3 grosze wtrącić chcę:
1. Obsługa + mogę jedynie potwierdzić słowa Leszka 2. Lokal + czysto, miło schludnie + fajny pomysł z oświetleniem w tykwach + fajnie i praktycznie "wtopione" w stoliki serwetki z motywami egipskimi + świetne półeczki z hm, dzbankami-amforkami - fatalny widok z okien - wystarczy wszak wycinanka taka jak na oknie frontowym - moim zdaniem zbyt jasne ściany, a że lokal dla niepalących (duży PLUS!), nie szybko ściemnieją - może ewentualnie usunąć 2, 3 mniejsze stoliki i zrobić niewielkie zastawki pomiędzy stolikami - będzie intymniej i przytulniej - w ubikacji bez szału, a wystarczy stara rama, jakieś motywy... 3. Jedzenie - niestety, większość restauratorów w naszym kraju przyrządza potrawy - nawet te egzotyczne - w sposób neutralny: ani za ostro, ani za pikantnie, ani za kwaśno, ani za słodko... tu jest tak samo, nie poczułem smaku Afryki północno-zachodniej +/- wybór duży, może nawet zbyt duży - sosy beznamiętne Nie zaqmałem sprawy promocji: zapłaciłem tyle, ile było w karcie, bez reklamowanego upustu. Chyba, że ceny w karcie upust już obejmowały... W takiej sytuacji, po zakończeniu promocji ceny będą mocno za moce! Nie dostałem - zgodnie z reklamą - piwa. Mało tego, piwa nie mogłem kupić - lokal nie posiada jeszcze koncesji. Na upartego można napisać, że wiszą mi browara... Zobaczymy, jak lokal będzie się rozwijał... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wystrój fantastyczny po prostu wow
![]() ![]() Ten post edytował xMarcinx czw, 09 wrz 2010 - 13:33 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wygląda zachęcająco a i ceny nieco niższe niż w Sphinx. Ale czemu na stronie www nie ma info o godzinach otwarcia?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: nie, 29 sie 10 Nr użytkownika: 4,058 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() Ten post edytował kleopatra.dabrowa śro, 20 paź 2010 - 02:13 |
|
|
![]()
|
|
1 i 11 listopada mamy otwarte - ZAPRASZAMY!
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
a ja wzruszyłam się waszym szczegółowym podejściem - wręcz analizą restauracji
![]() mam nadzieję, że te negatywne "szczegóły" w nich zawarte, nie podetną menadżerowi restauracji skrzydeł ![]() myślę, że większość przedsiębiorców ma świadomość, że pewne rzeczy można lepiej, inaczej i oczekują konstruktywnej krytyki, ale wasze odpowiedzi skojarzyły mi się z wywodem jakiś krytyków kulinarnych ![]() ps. miałam okazję jeść i w restauracji i zamawiać jedzenie z dostawą do domu. wszystko pyszne, aczkolwiek porcje na wynos były mniejsze - to jedyna uwaga, jaką mam Ten post edytował dżoplin wto, 02 lis 2010 - 11:59 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja byłem jakeiś2 tygodnie temu w sobotę około 19-ej i... wszedłem a tam PUSTO! Jadłem z kumplem ponad pół godziny i PUSTO! Wychodzimy a tam dalej PUSTO! Tylko my byliśmy gośćmi przez prawie godzinę w sobotni wieczór, kiedy tam byliśmy!
Szkoda, bo jak tak będzie to ten lokal się nie utrzyma, a jest fajny i często tam będę zaglądał ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
ostatnio zaczynam się zastanawiać czy my dąbrowianie mamy jakiekolwiek potrzeby
chcemy kawiarni, restauracji, a jak jakaś powstanie, to w ogóle tam nie zaglądamy nie dotyczy to tylko restauracji, ale różnych miejsc |
|
|
![]()
|
|
Pierw trzeba dać ludziom godziwą prace, z pustym portfelem nikt nie będzie ganiał po restauracjach.
|
|
|
![]()
|
|
nie przesadzajmy znowu, ok - wiadomo, że są ludzie, których na to nie stać.
ale są i tacy, którzy chodzą po pubach kilka razy w tygodniu - piwkują - mimo, że nie zarabiają kokosów, a restauracja typu fast food to nie znowu taki wydatek, żeby nie wybrać się tam raz na kilka miesięcy |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zgadzam się z dżoplin... nie popadajmy w skrajności...
jeśli zwykłe restauracje nie mogą się utrzymać w ponad 100000 mieście to już porażka... -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
zgadzam się z dżoplin... nie popadajmy w skrajności... jeśli zwykłe restauracje nie mogą się utrzymać w ponad 100000 mieście to już porażka... A ja się nie zgadzam. Jestem teraz we Francji, tutaj ludzie bywają w restauracjach często ALE byłem np. wczoraj w fajnej restauracji specjalizującej się w moule'ach i owocach morza z fajnym wystrojem, miłą obsługą, knajpa 10 km od wieży Eiffla ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:28 |